Cocaina referat

Farmacodependenta la cocaine

Opiul este un stupefiant obţinut din seminţele plantei de mac. Opiul a fost folosit de-a lungul secolelor mai ales ca somnifer, în scopuri medicinale (în principal ca anestezic) dar şi în scopuri recreaţionale (pentru inducerea unor stări de bine, de relaxare).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1441
Materia: Medicina

Toxicomania - abuzul de substante si de droguri

2. Toleranta, care se instaleaza lent, are un caracter temporar, pentru ca poate sa dispara daca subiectul renunta la drogul care a provocat-o. Fenomenul de toleranta se explica prin reactia organismului fata de efectele aceleiasi doze de substanta administrate in mod repetat. Incetul cu incetul, organismul reactioneaza mai slab, pe masura ce are loc o adaptare functionala. Este momentul in care ficatul neutralizeaza si metabolizeaza drogul.

Alte referate despre: consumul si abuzul de substante toxice alcool droguri tutun, consumul si abuzul de substante toxice droguri, consumul si abuzul de substante toxice

Farmacodependenta la cocaine.

Consum. Opiumul în general se fumează, morfina se poate injecta, iar codeina se ingerează (cel mai adesea este conţinută în alte produse farmaceutice). În Europa de Vest şi în Statele Unite ale Americii, priza (tras pe nas) a devenit cea mai frecventă metodă de consum a heroinei. Priza este preferată injectării, datorită riscurilor de sănătate asociate folosirii de ace şi seringi. În România, injectarea este în continuare cea mai frecventă cale de administrare a heroinei, punându-i pe consumatori (mai ales pe cei care folosesc seringi şi ace în comun cu alţi consumatori) în pericolul de a contracta diverse boli şi mai ales infecţie cu HIV, hepatita B şi C. Heroina mai poate fi şi fumată sau ingerată.

Alte referate despre: cocaina, preparare cocaina, cocaina referat

Efectele fumatului asupra sanatatii umane

Fumatul este cunoscut de acum 300 de ani dar a inceput sa se raspandeasca dupa cel de- al doilea razboi mondial in toate tarile lumii. S-a stabilit ca in lume la ora actuala fumatul este raspunzator pentru mai mult de 1 milion de decese anual. In ultimii 40-50 de ani a fost dovedit tot mai clar ca tutunul contine substante nocive (canceroase si iritante). Cunoscuta tigara exercita actiuni multiple asupra fumatorului insuşi cat şi asupra celor din jur.

Alte referate despre: efectele fumatului asupra sanatatii umane, efectele fumatului asupra sanatatii omului, efectele poluarii asupra sanatati umane

Nicotina

Tutunul a fost folosit adesea ca moneda de schimb datorita valorii
sale ridicate. În cele din urma factorii economici au primat pentru
mai marii lumii, ajungându-se la câstiguri importante din taxele mai
sus mentionate în tari ca Marea Britanie, Italia, Franta, Rusia,
Prusia si mai târziu în Statele Unite. Pe masura ce guvernele s-au
convins de pericolul folosirii sale, membrii acestora au majorat
taxele, simtindu-se astfel cu constiinta împacata, asigurându-si
totodata venituri de milioane de dolari.

Alte referate despre: nicotina, nicotina referat, nicotina formula chimica

Drogurile si efectele lor

DROGURI
Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice. Oamenii care folosesc droguri provin din toate paturile sociale, desi statistica demonstreaza ca probabil unele paturi sociale utilizeaza drogurile mai mult decât alte paturi. De exemplu, probabilitatea utilizarii drogurilor este mai mare la barbati decât la femei, la barbatii celibatari decât la cei casatoriti, la locuitorii ...

Alte referate despre: drogurile si efectele lor, despre droguri si efectele lor, referat despre droguri si efectele lor

Abuzul de droguri

Stimulantele (spre exemplu cocaina, crackul, amfetamine) sunt agenti
care activeaza, sporesc sau maresc activitatea neurala. În primul rând
ei cauzeaza frisoane, dureri de cap, hipertensiune si batai de inima
sporite. Efectele de lunga durata sunt greata, insomnia, pierderea
greutatii, convulsii si depresia.

Alte referate despre: abuzul de droguri, abuzul de droguri dependenta si sevraj, abuzul de droguri dependenta sevrajul

Drogurile in societate

Cocaina si “crack”
Cocaina este un praf alb, extras din frunzele plantei coca. Aceasta poate sa-l faca pe cel care o consuma alert si plin de energie, chiar euforic. Desi unii oameni pretind ca pot folosi cocaina ca pe un drog social sau “de recreere”, ca si alcoolul, altii devin dependenti din punct de vedere psihologic de aceasta. Printre alte efecte se numara halucinatiile, teama si paranoia.
“Crack” este o versiune modificata, din punctde vedere chimic, a cocainei. Este unul dintre drogurile cele mai puternice si creeaza dependenta. I unele zone consumul ilegal al acestora poate duce la jafuri, violenta si alte infractiuni.

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Droguri

Multe din substantele considerate droguri sunt medicamente care sunt distribuite cu destula rezerva, fiind necesare retete, dar în general sunt destul de accesibile ; dependenta de acestea se întâlneste mai ales la intelectuali (farmacofilie). Consumul regulat de droguri si intoxicatia cronica voluntara cu acestea, determina farmacodependenta (toxicomanie).

Alte referate despre: droguri, referat droguri, droguri referat

Tutunul

Sistematica: Din numeroasele specii ( circa 60 ) care compun genul Nicotiona ( grupate in subgenurile Rustica, Tabacum, si Petunoidis ) numai doua prezinta interes din punct de vedere agricol si industrial si anume Nicotiona tabacum L. ( frunze, seminte si petiolate ) si Nicotina rustica L. ( frunze petiolate ), ambele specii anuale, polimorfe, si cu aceeasi numar de cromozomi. La prima specie apartin toate formele de tutun pentru fumat ( de la tutunurile tari la tutunuri usoare ); la cea de-a doua specie apartine tutunul “cu miros puternic” foarte putin cultivat. In Romania se cultiva in exclusivitate specia N. tabacum.

Alte referate despre: tutunul, tutunul dauneaza grav sanatatii, despre tutun

Abuzul de droguri

Prizonierii si copiii strazii, de asemeni, demonstreaza o inalta frecventa a abuzului de droguri. Datele recente sporesc nelinistea cu privire la intrebuintarea sporita a drogurilor in randul tinerilor din toata lumea. Datele disponibile demonstreaza ca raspandirea printre tineret tinde sa fie de trei ori de patru ori mai inalta decat raspandirea intre populatia generala.

Alte referate despre: abuz de droguri, de la consum accidental la abuz de droguri, consumul si abuzul de droguri

Politica de marketing principalul avantaj competitiv si avantaje competitive

In anii douazeci insa COCA-COLA nu mai avea nici un concurent. Singura problema a companiei era cum sa mareasca consumul de bauturi racoritoare pe cap de locuitor, care a crescut incet de la 2.4 galoane in 1919 la 3.3 galoane in 1929 (astazi este de 40 de galoane). Reclamele COCA-COLA incercau sa stimuleze consumul: "Setea nu cunoaste anotimp"-1922, "Pauza care te invigoreaza"-1929.

Alte referate despre: avantajele politicii de marketing in administratia publica, de la avantajul comparativ la avantajul competitiv, relatia dintre avantajul de cost si competitivitate

Droguri strica tot

Cocaina (coke, charlie, snow) este un drog de mare risc ce se întâlneşte sub formă de pastă de coca, pudră, crack, basuco şi pitillo. Pudra de cocaină este vândută sub formă de fulgi sau pudră albă, translucidă, cristalină, cu gust amar. Uneori, pentru a fi ascunsă, este amestecată de traficanţi cu alte substanţe, ceea ce sporeşte periculozitatea sa. Cocaina produce stări excitante, indiferenţă la durere şi iluzia de putere fizică şi mentală. Consumul conduce la nelinişte, nerăbdare, panică. La doze mai mari consumatorul poate avea iluzii şi halucinaţii, stare paranoică acută. Tensiunea arterială creşte, pot surveni atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, adeseori mortale.

Alte referate despre: drogurile strica tot, drogurile strica, drogurile strica tot ppt

Masuri si sfaturi impotriva drogurilor

DACA CREZI CA COPILUL TAU SE DROGHEAZA
 Daca suspectezi ca se drogheaza nu ignora semnele. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca crezi ca copilul tau bea sau consuma droguri:
- Note mici la scoala sau scaderea performantelor scolare;
- Izolare, inchidere in sine, depresie sau oboseala;
- Influenta excesiva a anturajului sau schimbarea prietenilor;
- Ostilitate si lipsa de cooperare;
- Deteriorarea relatiilor cu familia;
- Pierderea interesului pentru aspectul exterior sau pentru igiena;
- Pierderea ineresului pentru sport si pentru preocuparile obisnuite;
- Schimbarea regimului de somn si a obiceiurilor alimentare;
- Prezenta drogului asupra tanarului sau in lucrurile sale;
- Semne fizice ca: inrosirea ochilor, rinoree, raceli frecente, scadere rapida in greutate;
 UNUL DINTRE CELE MAI BUNE LUCRURI PE CARE LE POT FACE PARINTII PENTRU BINELE COPIILOR LOR ESTE SA CINEZE IN FIECARE SEARA IMPREUNA
 Dintre adolescentii care cineaza de 6-7 ori pe saptamana cu ...

Alte referate despre: masuri si sfaturi impotriva drogurilor, masuri si sfaturi impotriva consumului de droguri, sfaturi impotriva drogurilor

Traficul ilicit de droguri si terorismul

In fapt, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante momente ale evolutiilor inregistrate la nivel international pe linia stabilirii unui limbaj comun, mai ales in plan juridic, cu privire la fenomenul traficului şi consumului de droguri, deciziile astfel adoptate fiind transpuse in plan legislativ şi administrativ de majoritatea tarilor, in conformitate cu specificul şi interesele locale şi regionale.
Cu toate acestea nu se poate vorbi de o terminologie unanim acceptata privind substantele supuse controlului international ce au legatura cu traficul şi consumul de droguri, motiv pentru care, in prezenta lucrare, tinand cont şi de notiunile încetăţenite in limba romana de-a lungul timpului, vom opera cu urmatorii termeni:

Alte referate despre: traficul ilicit de droguri si terorismul, traficul ilicit de droguri si terorismul doc, traficul ilicit de droguri si terorismul lucrare de dizertatie

Alice in Wonderland

In this short, introductory chapter we are introduced to Alice, a young girl, who is sitting on the bank of a river with her older sister. Alice is bored and a bit sleepy, but she is startled awake by a talking White Rabbit who hops by with a pocket watch. Alice follows the rabbit down his rabbit hole, but loses him almost immediately. The hole is quite deep and Alice falls for a relatively long time. During the fall she notices that the hole is lined with cupboards filled with things. She also talks to herself as she falls. Upon reaching the bottom of the rabbit hole Alice catches up with the rabbit just long enough to see him scurry off, complaining about how late he is.

Alte referate despre: alice in wonderland rezumat, rezumat alice in wonderland, alice in wonderland referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK