Cocosatul de la notre-dame rezumat

Cocosatul de la Notre-dame

Cocosatul de la Notre-dame - Fiind considerat monstru , oamenii il urau precum si el pe ei . Acesta era surd , choir si schiop . Intr-o zi , la Paris , pe data de 6 ianuarie 1482 , fiul cel mare al lui Ludovic al XI-lea , regale s-a casatorit cu margarita de Flandra si dupa cateva zile toata populatia era in miscare fiind trei locuri unde acestia putura sarbatori : in Piata Parlamentului , Palatul Justitiei si capela Braque .

Cocosatul de la Notre-dame - Se hotari astfel sa mearga si cocosatul Quasimodo la palatal Justitiei pentru a vedea reprezentarea unei piese biblice autorul acesteia fiind Pierre Gringoire .

Din pacate pentru el , piesa a fost un esec , si in locul acesteia cocosatul distra oamenii cu fata si cu cocoasa lui . Astfel Gringoire nu primi nici un ban , neavand un loc unde sa doarma si fara mancare .

Si merse el ce merse ajungand la Piata Grevei . Acolo , o boemina foarte frumoasa dansa cu capra sa distrand oamenii . Dupa terminarea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 7721
Materia: Romana

Romantismul si Victor Hugo

Spre deosebire de clasici, romanticii nu se angajează într-o simplă observaţie a naturii, ci într-o reinterpretare a ei, prin prisma propriei lor subiectivităţi.Raţiunea propovăduită de clasici este înlocuită de sentimente şi pasiuni, iar noul mijloc de a sonda orizonturile cunoaşterii este imaginaţia. De aceea, romanticii sunt spirite îndrăzneţe, dornice de aventura pe care o presupun evaziunea în pitoresc, exotic, fantastic, retragerea în spaţiul oniric sau refugiul în trecut. Eroii romantici au sentimentul istoriei, pe care o percep în evoluţie, în devenire, definindu-şi faţă de sensurile deprinse din înţelegerea ei adâncă o atitudine activă şi constructivă sau, dimpotrivă, una pesimistă, determinată de sentimentul neputinţei.

Alte referate despre: le romantisme chez victor hugo, le romantisme de victor hugo, romantismul si victor hugo

Romantismul - curent literar

Pe lânga romantismul de tip istoric exista si un romantismul
antichizat. Atitudinea romanticilor fata de antichitate depaseste
sfera istorismului romantic, pentru ca mai mult decât valorificarea
dintr-un punct de vedere modern a unei epoci trecute el ofera
numeroase implicatii de ordin etic si estetic. Câteva dintre cele mai
decisive tendinte ale curentului care au conlucrat la prodigioasa
inflorescenta a fantasticului în literatura romantica sunt: atractia
pentru folclor, viziunea mitica, sondajele în straturile profunde ale
constiintei, fascinatia tenebrelor interioare, predilectia pentru
expresia simbolica.

Alte referate despre: romantismul curent literar, romantism curent literar, romantismul-curent literar

Honore de Balzac

BERNARD-FRANCOIS BALZAC
Originalitatea sa, devenită proverbială la Tours, se manifesta deopotrivă în vorbele ca şi în faptele salr ; nu făcea şi nu spunea nimic asemănător altora ; Hoffmann ar fi făcut din el un personaj al povestirilor sale fantastice. Tatăl meu îşi bătea adesea joc de oameni, acuzîndu-i că-şi făuresc neîncetat propria nefericire ; nu putea sa dea ochii cu o faptă pocită fără a se mînia pe părinţii respectivi, şi mai ales pe cîrmuitori, mai puţin grijulii de înbunătăţirea rasei umane decît de aceea a animalelor. În privinţa acestui subiect extrem de delicat avea terii ciudate, pa care le argumenta într-un mod nu mai puţin ciudat:

Alte referate despre: honore de balzac, honore de balzac mos goriot, honore de balzac-iluzii pierdute

Saracutul de Emil Garleanu

Acum, de aici, incepe odiseea bietului carabus, o data cu aparitia cocosului, care constituie si intriga povestirii. Actiunea se desfasoara rapid si tensionat, pe masura ce isi fac aparitia curcanul si paunul, de care mica vietate se teme ca va fi inghitit. incordarea atinge punctul culminant in momentul in care paunul l-a rasturnat cu ciocul pe spate, 1-a intors cum il gasise si apoi si-a cautat de drum. Carabusului nu-i venea sa-si creada ochilor ca a scapat cu viata si de aceea se bucura enorm de mult cand intalneste un pui de sturz, o pasare mica, pe masura lui.

Alte referate despre: saracutul de emil garleanu rezumat, saracutul de emil garleanu, rezumat saracutul de emil garleanu

Mistere romanesti

De aici fiinteaza motivul omniprezent al tuturor vrajitoarelor, babatiilor hidoase, acre si chioare, zane nefaste si cocarjate care staruie chiar si in subconstientul oamenilor din societatea contemporana, tot mai tehnologizata si
desacralizata.

Alte referate despre: mituri romanesti, superstitii romanesti, obiceiuri si traditii romanesti

Clasicism si romantism cu G.Calinescu

Sub raportul varstei, clasicul are o unica varsta incerta, de tanar perfect dezvoltat ( varsta lui Achille). Romanticul e foarte tinar (13-14 ani femeia) sau foarte batran.
Trei sant profesiile clasicului: rege, pastor, vanator sau, mai bine ziss, una singura, de rege care pastoreste si vineaza (razboiul e implicat).

Alte referate despre: clasicism baroc romantism de g calinescu, clasicism si romantism de george calinescu, clasicism romantism baroc george calinescu

Victor Hugo

Journaux (Le Conservateur littéraire), romans (Bug-Jargal, Han d'Islande), théâtre (Amy Robsart avec Ancelot, ŕ l'Odéon, chute), vers (Ballades et nouveaux recueils d'Odes) l'occupent jusqu'en 1827. A cette date, il donne Cromwell, grand drame en vers (non joué), avec une préface qui est un manifeste. En 1828 il écrit Marion de Lorme, drame en vers, qui est interdit par la censure, en 1829 les Orientales, en 1830 Hernani, joué ŕ la Comédie française, acclamé par la jeunesse littéraire du temps, peu goűté du public.

La Révolution de 1830 donne la liberté ŕ Marion de Lorme, qui est jouée ŕ la Porte Saint-Martin avec un assez grand succčs. Dčs lors Victor Hugo se multiplie en créations. Les recueils de vers et les drames se succčdent rapidement. En librairie, c'est Notre-Dame de Paris, roman (1831), Littérature et philosophie męlées (1834), Feuilles d'automne, poésies (1831), Chants du crépuscule, poésies (1835), Voix intérieures, poésies (1837), Rayons ...

Alte referate despre: victor hugo, victor hugo referat, victor hugo biografie

Vicor Hugo - biografie

1827 Publication de Cromwell en décembre. Dans la préface, qui est un véritable manifeste, il s'engage en faveur du romantisme contre le classicisme. C'est le début de son amitié avec Sainte-Beuve.

Alte referate despre: victor hugo biografia in franceza, victor hugo biografie in franceza, victor hugo biografia

Fiche de lecture

Sans aucune possibilite de se distraire dans le milieu borne et mesquin d’Yonville, ou trone l’infatue et stupide pharmacien Homais, Emma cherche un refuge dans l’amour. Malheureusement,ce n’est pas dans le mariage qu’elle le trouve. Emma devient une femme adultere, mais les deux aventures qu’elle a la laissent humiliee et decue.

Alte referate despre: fiche de lecture, fiche de lecture madame bovary, madame bovary flaubert fiche de lecture

Legenda Romei

S-a dus albia la vale leganata de valuri multa vreme pana s-a oprit la marginea raului in niste ierburi. Locul era pustiu, departe de asezarile oamenilor, numai animalele salbatice isi aveau culcusurile pe acolo.
Trezindu-se si venindu-le foame, copilasii au inceput sa tipe. De ei s-a apropiat o lupoaica, dar cum i-a vazut si-a adus aminte de puisorii ei pe care-i omorasera vanatorii acum cateva zile. In loc sa-i manance s-a incolacit in jurul lor ca o mama duioasa si le-a dat sa suga.

Alte referate despre: legenda romei, legendele romei, legenda romei antice

Pensiunea Bella Vita

2)Prezentarea generala a zonei.
Statiunea Vatra Dornei denumita si Perla Bucovinei este situata la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Statiunea Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului climei si facilitatilor de practicare al schiului precum si al manastirilor ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor cat si prin arhitectura lor.

Resuse turistice naturale
Resursele turistice naturale sunt de o mare varietate iar printre cele mai cunoscute sunt izvoarele cu ape minerale cunoscute in tara cat si peste hotare prin efectele lor terapeutice, namolul de turba caracterizat printr-o cantitate remarcabila de substante balsamice, eterice si rasinoase precum si climatoterapia( puritatea aerului, variatiunile moderate ale temperaturii si presiunii atmosferice) genereaza un climat cu actiuni tonifiante asupra sistemului nervos oferind un excelent mediu de revitalizare ...

Alte referate despre: pensiuni, vita de vie, referat vita de vie

Vegetatia si fauna Romaniei

Printre marile daruri pe care natura le-a oferit pamantului romanesc
se afla si cele peste 2000 de iz -

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Practica in centre de recreere

Tabara de vara se va desfasura pe parcursul a 5 zile (16-20 Iulie 2012). Locatia aleasa fiind zona de agrement Arpasel din judetul Sibiu.Avand o suprafata de 736 ha, Rezervatia Arpasel, este situata pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, cuprinzand etajul alpin, subalpin si montan superior, de la 2.500 m la 1.000 m altitudine. Vegetatia este formata din paduri de amestec, molidisuri, afin, jnepenisuri, fitocenoze saxicole, ferigi, iarba rosioara, salcii pitice, piciorul cocosului, degetarut, steregoaie, omag si pais.

Alte referate despre: practica in centre de recreere referat, practica in centre de recreere si timp liber, stagiu de practica centre de recreere si timp liber

Studiul microscopic al fibrelor textile naturale

In sectiune transversal apare sub forma de boaba de fasole,avand peretele secundar mai mult sau mai putin dezvoltat, in functie de gradul de maturitate.Bumbacul mercerizat se prezinta sub forma aproximativ circular si lumenul ingust in comparatie cu cel observant la bumbacul brut, iar fibrele foarte coapte aproape ca nu se observa.

Alte referate despre: fibre textile naturale, fibre textile naturale vegetale, fibre textile naturale obtinute pe cale chimica

Evolutia circulatiei turistice in Horezu

In ceea ce priveste cererea turistica inregistrata in orasul Horezu am analizat situatia sosirilor si a innoptarilor pe categorii, numarul turistilor romani fiind mai ridicat decat numarul turistilor straini, dupa cum se poate observa si in graficele realizate.Acum sa discutam putin si despre evolutia duratei sejurului mediu. Aceasta situatie prezentata in perioada 2008 - 2010 prezinta un numar destul de ridicat al duratei de sejur, cea mare durata inregistrandu-se in anul 2009 cu o valoare de 1664.

Alte referate despre: evolutia circulatiei turistice in romania, evolutia circulatiei turistice, referat-evolutia circulatiei turistice in lume

Charles Goring - creatorul tezei criminalului nascut

Grecul Socrates a acceptat si a fost examinat de catre un fizionomist, care a apreciat ca fata inteleptului il descria ca fiind brutal si inclinat spre bautura. De altfel, Socrates a admis ca acestea erau intr-adevar predispozitiile sale naturale, dar ca invatase sa depaseasca aceste tendinte.

Alte referate despre: criminalitatea nascuta sau dobandita, criminalul este nascut criminal, nascut criminal lomborso
Referate afisate : 17
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles