Cocosatul de la notre-dame wikipedia

Cocosatul de la Notre-dame

Cocosatul de la Notre-dame - Fiind considerat monstru , oamenii il urau precum si el pe ei . Acesta era surd , choir si schiop . Intr-o zi , la Paris , pe data de 6 ianuarie 1482 , fiul cel mare al lui Ludovic al XI-lea , regale s-a casatorit cu margarita de Flandra si dupa cateva zile toata populatia era in miscare fiind trei locuri unde acestia putura sarbatori : in Piata Parlamentului , Palatul Justitiei si capela Braque .

Cocosatul de la Notre-dame - Se hotari astfel sa mearga si cocosatul Quasimodo la palatal Justitiei pentru a vedea reprezentarea unei piese biblice autorul acesteia fiind Pierre Gringoire .

Din pacate pentru el , piesa a fost un esec , si in locul acesteia cocosatul distra oamenii cu fata si cu cocoasa lui . Astfel Gringoire nu primi nici un ban , neavand un loc unde sa doarma si fara mancare .

Si merse el ce merse ajungand la Piata Grevei . Acolo , o boemina foarte frumoasa dansa cu capra sa distrand oamenii . Dupa terminarea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 7721
Materia: Romana

Romantismul si Victor Hugo

Definind curentele literare drept grupări largi de scriitori şi opere care se înrudesc prin trăsături comune de ordin ideologic şi artistic, prin apetenţa pentru anumite teme, motive ori formule stilistice, cercetătorii au evidenţiat şi caracterul complex al acestor fenomene istorice, care nu se detaşează categoric nici de mişcările pe care le înlocuiesc sau le neagă, nici de acelea pe care le prefigurează în timp. Printre aceştia, G. Călinescu afirmă: „Clasicism - Romantism sunt două tipuri ideale, inexistente practic în stare genuină, reperabile numai la analiza în retortă", demonstrând astfel apartenenţa marilor creatori la mai multe viziuni estetice deopotrivă.

Alte referate despre: le romantisme chez victor hugo, le romantisme de victor hugo, romantismul si victor hugo

Romantismul - curent literar

În literatura universala cei mai importanti scriitori romantici sunt:
Byron, Kcats, Shelley, Shakespere- în Anglia, Novalis, Chamisso, Heine
în Germania, Lamartine, V.Hugo, Al.Dumas - tatal, Stendhal în Franta,
Puskin, Lermontov în Rusia.

Alte referate despre: romantismul curent literar, romantism curent literar, romantismul-curent literar

Honore de Balzac

“Dar la ce bun să-ţi publici ideile? ”spunea el plimbîndu-se prin odaie, în haina sa călduroasă de mătase brun-roşcată, şi cu capul înfundat de cravata groasă, la modă pe vremia Directorului. “O să aud iar că mi se spune original (titulatura asta îl scoase din sărite)” şi pe lume nu va fi nici măcar un slăbănog sau un rahitic mai puţin !…

Soţia sa îl puse la grea încercare răbdarea şi filozofia. Frumoasă, cu trăsături regulate, cu o faţă fină şi ascuţită, cochetă, adeseori rigidă şirece,era ofemeie şi jumătate, dar un suflet uscat. Primise o educaţie aleasă, la Les Dames de Saint-Gervais, la Paris. Doamna Balzac credea în ştiinţele oculte,în vrăjitoare şi în somnabuli.

Honore de Balzac - Familia Balzac trăia pe picior mare. Cînd se deschide o subscripţie pentru crearea unui liceu la Tours, cetăţeanul Balzac dădu 1300 de franci; prefectul 1000 de franci; arhiepiscopul,600 de franci. În afarăde rentele ...

Alte referate despre: honore de balzac, honore de balzac mos goriot, honore de balzac-iluzii pierdute

Baltagul - Vitoria Lipan

Visul in care il pe Lipan cu spatele intors catre ea trecandin asfintit o revarsare de ape e sugestia trecerii Sfinxului. In drumul pe care-l parcurge in cautarea lui Nechifor vede pretutindeni aluzii ale destinului: cand vantul conteneste sau isi schimba directia, femeia intelege ca e semn de popas sau de intoarcere. Lumea colectivitatii de care apartine crede in predestinare si numai glasul naturii poate dezvalui partial misterul.

Alte referate despre: baltagul vitoria lipan caracterizare, baltagul vitoria lipan, citate baltagul vitoria lipan

Victor Hugo

Au 2 décembre 1851 il se męla au mouvement de résistance, et dut prendre la route de l'exil. Il se retira en Belgique, puis ŕ Jersey, puis ŕ Guernesey, refusa de bénéficier des amnisties, et ne rentra en France qu'en 1870. Pendant son séjour ŕ l'étranger, il publia Napoléon le Petit, et écrivit l'Histoire d'un crime, pamphlets politiques en prose, Les Châtiments (1853), satires en vers contre les hommes de l'Empire, Les Contemplations, poésies (1856), la premičre Légende des Sičcles (1859), Les Misérables, roman (1862), William Shakespeare, étude critique (1864), Les Travailleurs de la mer, roman (1866), Les Chansons des rues et des bois, poésies (1865), etc.

Alte referate despre: victor hugo, victor hugo referat, victor hugo biografie

Vicor Hugo - biografie

1826 Il commence l'écriture de Cromwell, un drame en vers. Le 2 novembre naît Charles Hugo. Pendant ce même mois il publie ses Odes et Ballades.

Alte referate despre: victor hugo biografia in franceza, victor hugo biografie in franceza, victor hugo biografia

Fiche de lecture

Libere, il reussit, sous le nom de M. Madeleine, et grace a un procede de fabrication invente par lui, a devenir un riche industriel dans une petite ville de province. C’est la qu’il connut Fantine. C’etait une jeune ouvriere, qui avait eu un enfant a Paris.

Alte referate despre: fiche de lecture, fiche de lecture madame bovary, madame bovary flaubert fiche de lecture

Legenda Romei

Se povesteste ca in vremurile de demult, pe cand lupii erau frati cu mieii si se jucau impreuna, traiau un imparat si o imparateasa. Si erau batrani, batrani, ca abia mai puteau sa mearga de cocosati ce erau. Si ei aveau doi feciori. Tare mandri erau de feciorii lor si mult ii mai iubeau caci erau indrazneti, puternici si buni cu toata lumea.Si le-a venit vremea flacailor sa se insoare.Si-au luat doua mirese mandre si frumoase si au facut doua nunti strasnice de s-a dus vestea pana hat departe, in toate colturile imparatiei.

Alte referate despre: legenda romei, legendele romei, legenda romei antice

Clima, fauna si vegetatia Romaniei

La latitudinea Romaniei, miscarea generala a maselor de aer atmosferic se produce de la V la E. Relieful introduce scaderi de temperatura in raport cu inaltimea si cresterea cantitativa a precipitatiilor la altitudini mai mari. In latitudnie, diferentele termice nu sunt prea mari. Se inregistreaza totusi o medie anuala de peste 2 grade C mai scazuta in N fata de Campia Romana in S. Marea Neagra exercita o influenta climatica redusa, ce se manifesta prin ierni relativ blande si veri lipsite de canicula. Luat in ansamblu, climatul Romaniei este termperat continental moderat.

Alte referate despre: clima fauna si vegetatia zonei mediteraneene, clima fauna si vegetatia ungaria, clima fauna si vegetatia europei

Potentialul biopedoclimatic al regiunilor munte

Izvioarele minerale sunt legate de prezenta muntilor vulcanici, de zacamintele de petrol, gaze naturale, sare, precum si existenta faliilor de adancime din zona carpatica. Majoritatea lor provin din apele vadoase care, prin infiltratii, ajung la mari adancimi, de unde revin la suprafata incarcate cu saruri, uneori avand temperaturi ridicate.

Alte referate despre: potentialul turistic in regiunea maramures, potentialul turistic natural al muntilor retezat, regiunea muntilor apuseni

Potentialul biopedoclimatic al regiunilor muntoase in Romania

Vegetatia naturala are un fond primordial forestier caracteristic Europei Centrale , care prezinta diferentieri generate de altitudine, de etajele de clima, si cuprinde peste 4000 de specii. Astfel, stejarul predomina in zonele de campie, fagul urca in Subcarpati si pe muntii mai scunzi, iar coniferele (molidul, bradul , pinul etc.) ajung pana la limita superioara a padurilor. Vegetatia forestiera prezinta interferente in zonele de tranzitie ale reliefului, iar din prezentele juxtapuse ale diferitelor specii rezulta , toamna, o bogata paleta coloristica atat de specifica peisajului romanesc. Pe muntii inalti se intalneste o vegetatie alpina si subalpina cu prinzand pajisti cu tufarisuri de jneapan si ienupar, afin etc.

In diferite locuri din tara traiesc plante rare, unele endemice, altele constituind relicve din epoci indepartate sau tipuri specifice altor zone ale planetei.Cea ...

Alte referate despre: regiuni muntoase, referat evidentiati potentialul turistic al regiunii dobrogei download, referat potentialul turistic al regiunii se download

Practica in centre de recreere

Tabara de vara se va desfasura pe parcursul a 5 zile (16-20 Iulie 2012). Locatia aleasa fiind zona de agrement Arpasel din judetul Sibiu.Avand o suprafata de 736 ha, Rezervatia Arpasel, este situata pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, cuprinzand etajul alpin, subalpin si montan superior, de la 2.500 m la 1.000 m altitudine. Vegetatia este formata din paduri de amestec, molidisuri, afin, jnepenisuri, fitocenoze saxicole, ferigi, iarba rosioara, salcii pitice, piciorul cocosului, degetarut, steregoaie, omag si pais.

Alte referate despre: practica in centre de recreere referat, practica in centre de recreere si timp liber, stagiu de practica centre de recreere si timp liber

Plagiatul

Ambele definitii enumerate sufera de subiectivism.Metodele actuale de tehnoredactare a lucrarilor implica procedura copy - paste, adica preluarea dintr-o opera accesibila electronic a unui text si inserarea acestuia in lucrarea proprie. Potrivit parerilor unor specialisti este legala si acceptabila aceasta procedura daca si numai daca textul copiat este pus intre ghilimele iar la subsolul paginii exista o nota cuprinzand numele autorului citat si lucrarea sa.

Alte referate despre: plagiatul, plagiat, un plagiat in arheologia romana cazul mircea angelescu

Analiza unui brand - Blizzard Enterntainment

BLIZZARD ENTERTAINMENT, INC este unul dintre cei mai mari producatori americani de jocuri video. Din toate punctele de vedere, aceasta companie are caracteristicile unui gigant in domeniul jocurilor video, tocmai prin faptul ca a ajuns sa detina un numar impresionant de studiouri, birouri de vanzari si de distributie in intreaga lume (America, Europa si Asia) plus un numari impresionant de abonati (peste 10 milioane).

Alte referate despre: analiza unui brand, analiza unui brand national, analiza de brand

Studiul microscopic al fibrelor textile naturale

Fibrele groase sunt mai meregulate in contur,prezinta canal medular, solzii marginali ai stratuluic cubicului sunt proeminenti iar la fibrele spic canalul medular este foarte dezvoltat.Matasea naturala-obtinuta direct de pe gogosi apare sub forma a doua filament cimentate intre ele prin sarcina se numeste borogic sau matase nedegomata.

Alte referate despre: fibre textile naturale, fibre textile naturale vegetale, fibre textile naturale obtinute pe cale chimica

Monografia comunei Checea

Clima comunei Checea este temperata cu influente datorate vanturilor de vest si Marii Mediterane, din care cauza ea are un regim termic moderat, cu ierni blande si scurte si cu veri calduroase si lungi. Cea mai friguroasa luna a anului este Ianuarie, cu o medie a temperaturii de -1,50 C, temperatura minima absoluta fiind inregistrata la 24 ianuarie 1963, cand a atins -35,0C.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni
Referate afisate : 17
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles