Codificarea marfurilor

Clasificarea si codificarea marfurilor

Sistematica marfurilor se ocupa cu studiul clasificarilor, al metodologiei si criteriilor de ordonare a produselor. Clasificarea, in general, este o operatie conceptuala, reprezentand o modalitate de a distinge simultan elementele unei multimi. Tipul clasificarilor depinde de scopul propus si de relatiile dintre elemente si categorii, definite in vederea clasificarii multimii respective. In prezent, elaborarea unei clasificari eficiente a marfurilor este posibila numai prin utilizarea unui sistem de criterii intercorelate, perfectionate continu pentru a se putea pune de acord cu progresele inregistrate in domeniul materiilor prime si proceselor tehnologice si cu modernizarea continua a activitatii comerciale.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 652
Materia: Marketing

Marcarea marfurilor - proiect

2. Marca : definitie si rol

1.2. Definirea mărciiMarca reprezinta un semn distinctive menita să diferentieze produsele si serviciile prin garantia unei calitati superioara si constante, semn succestibil de a forma, in conditiile legii, obiectul unui drept exclusive, care apartine categoriei drepturilor de proprietate industriala.Prin urmare:• marca este un semn distinctive, care permite unui personae fizice sau juridice sa distinga produsul sau serviciile de cele ale concurentilor oferind garantia unei calitati superiorare, constante.

• mrca reprezinta o garantie privind calitatea produselor si serviciilor la cares se refera: ea are scopul sa dea incredere clientului in cea cer priveste calitatea produselorsi serviciilor in cauza.

• marca poate forma obiectul unui drept exclusive, adica poate fi protejata, ...

Alte referate despre: marcarea marfurilor, marcarea marfurilor textile, marcarea marfurilor referat

Bursa de marfuri si valori

g)Bursa este o institutie unde se negociaza hartii de valori si valute straine sau unde se desfasoara tranzactii cu marfuri (Dictionarul explicativ al limbii române-Ed.Academiei 1975).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Oferta de marfuri

1. FORMELE SI STRUCTURA OFERTEI DE MARFURI
De cele mai multe ori, notiunea de oferta este redusa la dimensiunile cantitative ale volumului de bunuri materiale care ajung pe piata sub forma de marfuri. Ea trebuie insa extinsa si asupra procesului de miscare a acestor marfuri de la productie la consum.

Alte referate despre: oferta de marfuri, oferta de marfuri referat, cererea si oferta de marfuri

Transportul marfurilor

Ca dezavantaje amintim urmatoarele:nu se poate asigura in orice situatie transportul direct de la furnizor la beneficiar, necesitand combinarea cu transportul auto si transbordarea marfurilor pe par;durata transportului este mai mare decat in cazul transportului auto;necesita investitii mari, personal cu calificare diversa si complexa;protectie mai redusa a marfurilor la socuri (in triaje).

Alte referate despre: transportul marfurilor referat, transportul marfurilor, gestiunea unei firme de transport marfuri

Marfa, utilitatea si valoarea

Prodfactorii reprezinta bunuri economice folosite la producere altor bunuri ele satisfac in mod indirect nevoile umane,prin intermediul bunurilor la a caror producere participa.In aceasta categorie se includ bunurile care formeaza capitalul tehnic(fix si circulant) si pamantul(care in sens economic include si apa).
b)Dupa forma sub care se prezinta,bunurile economice se grupeaza in bunuri corporale (materiale),bunuri incorporale(servicii sau prestatii)si informatii(licente sau brevete).Dezvoltare economica si progresul social determina o tendinta de accelerare a productiei si de crestere a ponderii bunurilor incorpolaresi informatilo in ansamblul bunurilor economice.

Alte referate despre: marfa utilitate si valoare, marfa utilitatea si valoarea, marfa utilitate

Etichetarea marfurilor

Etichetarea, marcarea produselor existente pe piata cu informatiile necesare informarii consumatorilor despre produsele si serviciile oferite prin elemente de identificare si caracterizare ale acestora, inscrise la vedere, in mod vizibil, lizibil si usor de inteles, dupa caz, pe produs, eticheta, ambalaj de vanzare sau in cartea tehnica, instructiunile de folosire ori altele asemenea, ce insotesc produsul sau serviciul, in functie de natura acestuia.

Alte referate despre: etichetarea marfurilor, marcarea si etichetarea marfurilor, etichetarea marfurilor referat

Analiza comparativa a marfurilor

Cu toate ca prima motocicleta BMW a aparut in anul 1923, productia de automobile este datata abia incepind cu anul 1928, atunci cind, odata cu achizitionarea uzinelor din Eisenach s-a fabricat pe baza de licenta modelul Austin Seven, purtind denumirea de BMW-Dixi.

Alte referate despre: analiza comparativa a marfurilor, analiza comparativa a marfurilor lcd, referat analiza comparativa a marfurilor

Forme de vanzare ale marfurilor

Intreprinderile folosesc o mare diversitate de solutii practice prin care produsele ajung la client. Ele sunt cunoscute, generic, ca forme de vanzare. Clasificarea lor se face dupa o multitudine de criterii considerate independent sau impreuna. Cele mai cunoscute sunt:

Alte referate despre: forme de vanzare a marfurilor, forme de vanzare ale marfurilor, comert forme de vanzare a marfurilor

Libera circulatie a marfurilor

Constructia europeana nu putea fi conceputa in afara proceselor economice si politice internationale. Tot astfel, existenta si intinderea libertatilor de circulatie in spatiul european nu puteau fi concepute in afara acordurilor internationale. Principiile generale de actiune sunt aceleasi: inlaturarea taxelor vamale, nediscriminarea, eliminarea subventiilor acordate de stat.

Alte referate despre: libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a marfurilor referat, referat libera circulatie a marfurilor

Miscarea marfurilor in depozit

In cazul fructelor, lucratorii comerciali din Kaufland, nu depoziteaza fructele deoarece au un termen de valabilitate de scurta durata, iar in fiecare zi Kaufland primeste fructe proaspete. Conservele din fructe sunt depozitate pe paleti respectandu-se temperatura de depozitare a acestora de max. 20grade C.

Alte referate despre: miscarea marfurilor in depozit, miscarea marfurilor in depozit referat, sistemul de miscare a marfurilor in depozit

Contabilitatea marfurilor

Contabilitatea marfurilor
Metoda de contabilitate analitica a stocurilor de marfuri tine evidenta cantitativ – valorica pe feluri de marfuri sau evidenta global valorica la nivel de gestiune. De asemenea influenteaza organizarea contabilitatii sintetice a marfurilor, prin preturile diferite utilizate ca preturi de înregistrare a marfurilor. Astfel, în cazul în care evidenta analitica se tine cantitativ valoric, se poate utiliza ca pret de înregistrare pretul de cumparare al marfurilor sau costul de achizitie, în schimb în cazul în care evidenta analitica a marfurilor se tine global – valoric, la nivelul gestiunii ( asa cum se procedeaza în comertul cu amanuntul ), pentru înregistrare se urilizeaza pretul cu amanuntul, inclusiv TVA. De aici decurg urmatoarele consecinte asupra contabilitatii:
Contabilitatea marfurilor.

Alte referate despre: contabilitatea marfurilor, atestat contabilitatea marfurilor, contabilitatea marfurilor cu amanuntul

Productia de marfuri si servicii

Productia de servicii face obiectul sectorului tertiar al economiei. Pentru ca un serviciu sa fie prestat sunt necesare doua conditii :
- un contract direct intre ofertant si cumaparator;
- o participare activa a consumatorului in timpul utilizarii.
Serviciile sunt produse de ramurile:transporturi, comert, turism, edituri, redactii, presa, studiouri cinematografice, invatamant, cultura, sanatate, administratie.

Alte referate despre: productia de marfuri si servicii, productia de marfuri si servici, productia de marfuri si servicii referat

Studierea si structura sortimentului de marfuri

3.Modelul care corespunde individualizarii unui produs, in functie de materie prima, de designul folosit. De exemplu: scaun de bucatarie fabricate din lemn, rochii clasice.
4.Referinta care este veriga de analiza cea mai mica, pentru ca ea identifica marca, talia si culoarea unui anumit model dintr-un produs.
5.Piese sau articolul, cera raspunde unitatii de vinzare dintr-o referinta particulara data.

Terminul de asortiment nu trebuie confundat cu cel de "colectie" care desemneaza un simplu esantion destinat a fi prezentat, fie direct de catre vinzator, fie prin intermediul unui reprezentat al comerciantului. Sortimentul este constituit din combinarea diferitor varietati sub care se regasesc produsele colectiei. Se pot obtine astfel mii de combinari. Acest numar depinde de dimensiunele si caracteristicile sortimentului.

Utilitatea unui produs nu este unidiminsional, atributele sale fiind diverse si in mod direct percepute de catre cumparator, in functie de psihologia ...

Alte referate despre: prezentarea sortimentelor de marfuri potentialilor clienti, sortimentul de marfuri alimentare si nealimentare, prezentarea sortimentului de marfuri

Istoricul burselor de marfuri

Cu timpul, s-au constituit asociatii de comert care reprezentau interesele noii clase de comercianti. Disputele din afaceri erau solutionate in tribunale special infiintate, prin aplicarea codului comerciantului.

Alte referate despre: istoricul burselor de marfuri, istoricul burselor de marfuri in romania, istoricul burselor de marfuri din romania

Particularitati ale expertizelor de marfuri in transportul maritim international

Transportul maritim se manifesta in procesul globalizarii pietelor prin cateva caracteristici de referinta : multimodalism, liberalizarea continua a relatiilor de transport, sistemul de monitorizare a navelor, noi politici de actiune pentru companiile de navigatie, reteaua mondiala de containere, organismele si agentiile internationale de specialitate, liberalizarea procedurilor vamale dezvoltarea zonelor libere.

Alte referate despre: categorii de marfuri in transportul maritim, contractul de transport maritim international de marfuri, program de expertiza in cazul unui transport maritim

Organizarea transportului de marfuri pe calea ferata

Scrisoarea de transport se compune din urmatoarele exemplare:
- unicatul;
- duplicatul;
- certificatul de expediere – se refera la indeplinirea formalitatilor vamale;
- actul de plata centralizat – serveste la efectuarea decontarilor intre expeditia internationala si calea ferata;
- foaia de expediere – se retine de catre statia de destinatie si serveste la efectuarea decontarilor intre caile ferate participante la transport;
- avizul si adeverinta de primire – prin care destinatarul certifica primirea marfurilor, pastrandu-se in statia de destinatie;
- matca scrisorii de transport – exemplarul care ramane in statia de predare;
- certificatul de trecere a frontierei - face dovada trecerii marfurilor dintr-o tara in alta.

Alte referate despre: organizarea transportului de marfuri pe caile navale, transport de marfuri pe calea ferata, organizarea transportului de calatori pe calea ferata

Burse de valori si marfuri

Bursa reprezinta: - piata in genere, locul unde se efectueaza schimburi com.; ansamblul tranzactiilor cu marfuri si valori - tranzactii cu anumite categorii de bunuri, servicii sau/ si valori, nivelul preturilor - o institutie a ec. de piata - ca forma organizata de schimb pt. marfuri si valori

Alte referate despre: burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Elemente de teoria calitatii marfurilor si materialelor

In anul 1998 sediul societatii s-a mutat la BOTOSANI, pe starda B-dul Unirii nr 15, avand ca obiect principal activitatea de asistenta stomatologica si trei angajati. In anul 2005 si 2006 au fost 4 angajati, iar in anul 2007 numarul acestora a crescut pana la 7. Momentan societatea isi desfasoara activitatea in 2 puncte de lucru: un cabinet tehnica dentara -si un cabinet stomatologic.

Alte referate despre: materii prime si materiale in determinarea calitatii marfurilor, elemente de teorie a controlului statistic al calitatii, calitatea marfurilor in dependenta de materiile prime si materialele
Referate afisate : 19
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles