Codul lui da vinci de dan brown

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

Codul lui Da Vinci de Dan Brown - Le Prieuré de Sion ― societate secretă fondată în 1099 ― este o organizaţie reală. În 1975, în cadrul Bibliotecii Naţionale din Paris au fost descoperite o serie de suluri de pergament, denumite apoi Les Dossiers Secrets, în care erau menţionate numele unor membri ai acestei organizaţii, printre care Sir Isaac Newton, Sandro Botticelli, Victor Hugo şi Leonardo da Vinci.Codul lui Da Vinci de Dan Brown

Nivel: Liceu
Dimensiune: 673kb
Downloads: 3517
Materia: Romana

Dan Brown - Fortareata digitala

Se aflau în Smoky Mountains, în cuibuşorul lor favorit. David îi zâmbea:
— Ce zici, scumpete? Te măriţi cu mine?
Privindu l întins pe patul cu baldachin, îşi dădu seama că el era alesul. În timp ce se uita în ochii lui de un verde intens, de undeva se auzi un clopot asurzitor. Zgomotul îl îndepărta de ea. Întinse bra¬ţele după el, dar nu reuşi să prindă decât aer.
Sunetul telefonului o trezi pe Susan Fletcher din vis. Căscă, se ridică în capul oaselor şi se întinse după receptor.
— Da?

Alte referate despre: dan brown fortareata digitala, dan brown fortareata digitala rezumat, dan brown fortareata digitala download

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

Moliere s-a nascut in Paris, probabil in ianuarie 1622. Certificatul de nastere accepta data de 1622 15 ianuarie, dar asta nu e posibil ca el sa fie nascut in ziua lui de botez. Locul de nastere este de asemenea disputat, dar mai degraba vede lumina in casa de pe strada Sf. Honore. Tatal lui era Jean Poquelin, un tapessier, care in 1631 a mostenit de la unchiul sau care era valet tapissier de chambre du roi. Familia Poquelin a venit din Beauvais, care timp de citeva secole, prosperau in domeniul negotului.

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

Dan capitan de plai rezumat

Tabloul al III-lea constituie confruntarea dintre Dan, luat prizonier şi hanul tătarilor, Ghirai. Acesta simţindu-se umilit doreşte răzbunare şi cere să-i fie adus sub cort, „Dan bătrânul”.

Alte referate despre: caracterizarea lui dan capitan de plai, dan capitan de plai rezumat, dan capitan de plai

Carl Gustav Jung

Nascut in familia preotului Paul Jung, la 26 iulie 1875, micul Carl Gustav s-a vazut inconjurat de o familie extinsa si numeroasa care includea clerici dar si cativa excentrici. De la 6 ani incepe sa invete latina cu tatal sau, dobandind un timpuriu dar mare interes pentru literatura veche. Ca adolescent a fost mai degraba un solitar caruia nu-i prea pasa de scoala; la internatul scolii din Basel a devenit obiectul hartuielilor invidioase ale colegilor.

Alte referate despre: carl gustav jung, referate carl gustav jung, tipologii de personalitate carl gustav jung referat

Dan Brown - Ingeri si demoni

Urcând, privirea i se înceţoşă. În urechi îi răsuna un bubuit. „Trebuie s o ajung!” Dar când privi din nou în sus, femeia dispă¬ruse. În locul ei se afla un bătrân cu dinţii putrezi. Omul se holbă la el, întinzându şi buzele într o strâmbătură cum nu i mai fusese dat să vadă. Apoi izbucni un strigăt de suferinţă, ce străbătu deşertul.
Robert Langdon se trezi brusc din coşmarul său. Telefonul de lângă pat suna. Buimac, ridică receptorul:

Alte referate despre: dan brown ingeri si demoni, dan brown inger si demon, dan brown ingeri si demoni rezumat

Edvard Grieg si alti compozitori

Grieg nu a mers niciodata prea mult in profunzime, aria lui de cuprindere fiind relativ ingusta. Chiar si Concertul pentru pian in la minor, probabil piesa lui de cea mai mare popularitate (Peer Gynt se prezinta foarte rar, cu exceptia concertelor pop), este mai apropiata de concertele de mare virtuozitate ale lui Rubinstein, Herz, Scharwenka si Litolff decat de capodoperele din literatura genului.

Alte referate despre: edvard grieg, edvard grieg referat, referat edvard grieg

Codul lui Calimach

Referat despre Codul lui Calimach
În a II-a jumătate a sec. XVIII se remarcă, în ţările vest - europene (Prusia, Franţa, Austria), apariţia codurilor de legi, ca un progres faţă de obiceiurile pămîntului (cutuma). Practicate pînă atunci, care nu mai corespundeau, în totalitate, noilor situaţii apărute în societate. Această acţiune a influenţat şi unele ţări din Răsăritul Europei, printre care şi Ţările Româneşti, a căror conducători erau convinşi de necesitatea unor legi scrise.

Alte referate despre: codul lui calimach, codul lui calimachi, codul lui calimach in moldova

Codul Muncii

Codul Muncii
Art. 10. - Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu. Art. 11. - Clauzele contractului individual de munca nu pot contine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de munca. Art. 12. - (1) Contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata.

Alte referate despre: codul muncii, referat codul muncii, codul muncii referat

Limbajul pseudo-cod

Limbajul pseudo-cod - Un algoritm reprezentat în limbajul pseudo-cod este constituit dintr-o sectiune în care se declara variabilele si tipul de date asociat acestora, precum si definirea procedurilor sau functiilor apelate de algoritm, si corpul algoritmului ce este o succesiune finita de instructiuni executabile:

Alte referate despre: limbajul pseudo-cod, referat limbajul pseudo-cod, limbajul pseudo- cod

Codul civil - izvor al dreptului civil roman

*Cartea a II a si a III a privesc bunurile si modul de dobandire si transmiterea proprietatii. proprietatea este amplu reglementata: formele de stapanire (nuda proprietate, posesia, detentia), drepturile reale (servitutile,uzufructul s.a.)

Alte referate despre: notiunea de izvor de drept civil, contractul civil izvor al dreptului, legea civila ca izvor al dreptului civil

Noutati in materia logodnei si casatoriei din perspectiva noului cod civil

Desi cele mai multe cupluri aleg ca forma de convietuire sociala, concubinajul, multe dintre aceste cupluri nu sunt constiente de implicatiile in timp ale traiului in comun intr-o forma pe care statul si legea nu o apara din punct de vedere legal. Potrivit Codului Familiei, in Romania statul ocroteste casatoria si familia, apara interesele mamei si copilului si recunoaste casatoria incheiata in fata ofiterului de stare civila.

Alte referate despre: conditiile de fond ale casatoriei in noul cod civil, reglementarea nulitatii casatoriei in noul cod civil, noutati in materie de ambalaje

Legislatie Cod fiscal

Legislatie Cod fiscal - Formele de inspectie fiscala sunt: a) inspectia fiscala generala, care reprezinta activitatea de verificare a tuturor obligatiilor fiscale ale unui contribuabil, pentru o perioada de timp determinata;

Alte referate despre: legislatie codul fiscal, legislatie cod fiscal, codul fiscal

Codul etic al auditorilor financiari

• Credibilitate
În întreaga societate se manifestă nevoia de credibilitate a informaţiilor şi sistemelor de informaţie.
• Profesionalism
Clienţii, angajatorii şi alte părţi interesate au nevoie de persoane care să poată fi identificate cu exactitate drept profesionişti în cadrul domeniului de audit financiar.
Calitatea serviciilor
Este necesară asigurarea că toate serviciile obţinute de la un auditor financiar sunt efectuate la cel mai înalt standard de performanţă.
• Încredere
Utilizatorii serviciilor furnizate de auditorii financiari trebuie să poată avea încredere că exista un cadru general al conduitei eticii şi profesionale care guvernează desfăşurarea acestora.
În scopul atingerii obiectivelor profesiei de auditor financiar, auditorii financiari trebuie să respecte următoarele principii fundamentale.
• Integritatea
Un auditor financiar ...

Alte referate despre: codul etic al auditorilor financiari, codul etic al auditorului financiar, codul etic in auditul financiar

Logodna in noul cod civil

In cadrul caracterelor juridice ale casatoriei putem analiza trei situatii speciale respectiv: concubinajul, logodna si casatoria conventionala ( dreptul de folosinta al sotilor asupra locuintei commune si reproducerea asistata medical).

Alte referate despre: logodna in noul cod civil, diferente intre vechiul cod civil si noul cod civil, comparatie vechiul cod civil noul cod civil

Principe officielle contenu dans l'administration civile la preuve processus

Tous droits, et les moyens de preuve sont extraprocesuale réalité, qui est également obtenir une catégorie juridique procesuala, par la réglementation de leur folosorii à l'intérieur, par l'affaire, le processus des poursuites civiles ou pénales.

Alte referate despre: principe officielle contenu dans la administration civile, principii generale de organizare a protectiei civile, principiile generale de organizare a protectiei civile in r m
Referate afisate : 16
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles