Coeficient de deteriorare

Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuala (QD)

Referat despre Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuala (QD)
2. Se totalizeaza notele standard ale subtestelor care ,,nu tin cu vârsta”; - Rationament aritmetic, Memorie, cifre, Cuburi, Cod (reprezentand grupa B).

4. Din valoarea deteriorarii psihometrice se scade coeficientul de deteriorare în functie de vârsta, rezultatul reperezentand procentul de deteriorare patologica. Corectia sau deteriorarea psihica în functie de vârsta, calculata pe baza rezultatelor esantionului folosit pentru etalonare se utilizeaza conform tabelului de mai jos:

Coeficientii de deteriorare medie (normala) la diferite varste (în %)

De exemplu: daca o persoana obtine la testele care ,,tin cu vârsta” un total (în nota standard) de 47 si la testele care ,,nu tin cu vârsta” un total de 42, aplicând formula vom obtine valoarea deteriorarii psihometrice egala cu 10%.

Alt exemplu: daca persoana este în varsta de 42 ani, iar ,,corectia” la aceasta vârsta este de 8, rezulta ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 3
Materia: Pedagogie

Inteligenta si caracter

Sacrificand puterea ratiunii si judecatii, elevul devine incapabil de a face deosebirea între adevar si ratacire si cade prada usoara amagirii. Este facut fara greutate sa urmeze traditia si obiceiul. Nici nu este de mirare ca peste 75% din elevii cu potential si capacitati mintale deosebite ajung la scoli/licee/universitati de exceptie, ajung mari oameni de afaceri insa le lipseste ceva… Acel ceva ar trebui sa se regaseasca in fiecare lucrare, fiecare actiune, fiecare gest, si anume acel strop de personalitate, care este castigat in urma unei educatii corecte. Cat de semnificativ, atat de important.

Alte referate despre: inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic, inteligenta fara caracter, inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic referat

Definitia inteligentei

Talentul reprezintă priceperea unui om la o activitate pe care a practicat-o îndelung, pe cînd inteligenţa reprezintă priceperea la activităţi pe care nu le-a practicat niciodată. Inteligenţa este prin esenţă polivalentă şi are caracter universal : omul isteţ înţelege uşor şi repede ce e de înţeles în orice aspect al vieţii, fie că e vorba de treburi inginereşti, emoţionale, ştiinţifice, sociale, politice etc, pe cînd talentul are caracter special, este eficient numai în domeniul său.

Alte referate despre: definitia inteligentei, definitia inteligentei emotionale, definitia inteligentei j guilford

Inteligenta emotionala

De curand am participat la un interviu la o firma de cercetare de piata. M-am trezit de dimineata, la 7, m-am spalat pe ochi si pe dinti, uitandu-ma in oglinda la fiecare 3 minute. Am stat aproximativ o jumatate de ora in fata sifonierului ca sa ma hotarasc asupra tinutei mele. Mi-am ales o pereche de pantaloni negri, clasici si o bluzita simpla, alba.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala

Inteligenta

Reprezintă inteligenţă numai concluziile dobîndite prin raţiune proprie, descoperirile pe care intelectul le face “de unul singur”. (Motivul este unul simplu : în cazul cunoaşterii este vorba despre judecata altor persoane – comunicată .) Spre exemplu, un copil poate să facă el însuşi descoperiri despre lume şi să deţină informaţii ce nu i-au fost comunicate (“lebăda e rudă cu gîsca” “t şi ş formează č” etc.) În practică, inteligenţa reprezintă un procent infim al cunoaşterii, cea mai mare parte a informaţiilor deţinute de o persoană fiind dobîndite pe calea comunicării.

Alte referate despre: teoria inteligentelor multiple, sisteme de fabricatie bionice inteligente holonice, materiale inteligente

Educatia intelectuala

Legarea unor stimuli cu anumite reacţii este numită condiţionare clasică, în care dacă există stimul, există şi răspuns. Pentru a fixa unele reacţii trebuie ca ea să fie întărită, fie acesta bună sau rea.

Alte referate despre: educatia intelectuala, educatia intelectuala referat, educatie intelectuala

Tipuri de inteligenta

Caracterizarea omului ca reprezentând fiinţa inteligentă este valabilă în această formă generală, cât şi în oricare din concretizările sale, tocmai în virtutea existenţei mai multortipuri de inteligenţă. Profesionalizarea indivizilor în diferite domenii de activitate duce la formarea si dezvoltarea unor tipuri particulare de inteligenţă, care reprezintă fie aplicarea şi amplificarea inteligenţei generale, fie valorificarea inteligenţei fluide, fie rezultatul învăţării şi educaţiei într-un domeniu determinat de activitate. Putem menţiona, din acest punct de vedere, inteligenţa matematică, inteligenţa generală, inteligenţa tehnică.

Dintr-un punct de vedere asemănător, care evidenţiază dimensiunile multiple ale inteligenţei, unii autori vorbesc despre inteligenţa multiplă. Astfel, Howard Gardner stabileşte, în acest cadru conceptual, mai multe tipuri de inteligenţă despre care el a spus că pot fi diferenţiate dupa un număr de observaţii. ...

Alte referate despre: tipuri de inteligenta, tipurile de inteligenta, tipuri de inteligenta referat

Deteriorarea ecosistemului prin constructii de baraje si canale

Mediul biologic
Flora terestra si acvatica -Vegetatia ierboasa din lunca Oltului era alcatuita din culturi agricole si pajisti de iarba moale, coada vulpii, pir si asociatii hidrofile. Adiacent vegetatiei de lunca era zona de vegetatie a padurilor de foioase. Interventia antropica a facut ca de-a lungul timpului, padurile propriu - zise sa dispara prin defrisare, singura vegetatie arboricola fiind zavoaiele de salcii de pe malurile raului Olt, la care se adauga plantatiile de plopi de pe marginea drumurilor si de pe terenurile in panta supuse eroziunii.

Fauna terestra - Zoogeografic, portiunea studiata se incadreaza in provincial moesica, cu o fauna central - europeana, insa cu numeroase infiltratii submediteraneene. In marea lor majoritate, speciile sudice sunt specii termofile. Fauna pajistilor de lunca este un rezultat al contactului dintre mediul acvatic si cel terestru si, sub influenta unor conditii ecologice aparte (inundatii periodice, umiditate ridicata), fauna acestor ...

Alte referate despre: deteriorarea mediului prin constructii de baraje si canale, deteriorarea prin constructii de baraje si canale, deteriorarea ecosistemelor prin constructii canale

Etiopatogenia bolilor reumatice

Agentii microbieni sunt responsabili de infectie, care poate fi produsa de bacterii, virusuri sau fungi. O astfel de boala este reumatismul articular acut (RAA), produs de streptococ. Infectii nespecifice: diversele altralgii care insotesc boli infectioase, infectii respiratorii, gripa, hepatita.rnrnModificari in activitatea sistemului neuroendocrin: exista boli reumatice care afecteaza cu precadere un anume sex.

Alte referate despre: boli reumatice, durerea in bolile reumatice, boli reumatice durerea

Studiu de fezabilitate

A.1. Indicatorii generali
Indicatorii cu caracter general contribuie la formarea unei imagini globale asupra conditiilor concrete de eficienta economica in care se va realize si functiona obiectivul de investitii.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Calitatea merelor

Un usor defect de dezvoltare; un usor defect de coloratie; usoare defecte la nivelul epidermei care nu pot depasi: lungimea de 2 cm, in cazul defectelor de forma alungita; 1 cm2 din suprafata totala in cazul altor defecte, cu exceptia ruginii (Venturia inaequalis), a carei Criteriile privind coloratia si inrosirea precum si o lista neexhaustiva a soiurilor corespunza Criteriile privind coloratia si inrosirea precum si o lista neexhaustiva a soiurilor corespunzatoare fiecarui criteriu figureaza in anexa 2 la prezentul ghid.

Alte referate despre: calitatea merelor, controlul calitatii merelor, verificarea calitatii merelor

Sticla

Sticla
Sticlele sunt un amestec de dioxid de siliciu si silicatii ai diferitelor metale. Sunt materiale necristalizate (amorfe), cu rezistenta mecanica si duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. La temperaturi mai inalte se comporta ca lichidele subracite cu vascozitate mare. Nu au punct de topire definit. Prin incalzire se inmoaie treptat, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Insuficienta respiratorie

Tratamentul pacientului cu IRC.Suportul psihologic se constituie ca parte importanta a tratamentului unui pacient cu IRC, stiind ca aceasta afectiune este ireversibila, cu evolutie indelungata si agravare progresiva. Pacientii au tendinta de a se izola social, de a-si limita activitatile, prezinta depresii.

Alte referate despre: insuficienta respiratorie, ingrijirea pacientului cu insuficienta respiratorie acuta, plan de ingrijire a pacientilor cu insuficienta respiratorie acuta

Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi

Potrivit metodei "ultimei intrari - primei iesiri" (LIFO), bunurile
iesite din gestiune se evalueaza la costul de achizitie (sau de
productie) al ultimei intrari (lot). Pe masura epuizarii lotului,
bunurile iesite din gestiune se evalueaza la costul de achizitie (sau
de productie) al lotului anterior, in ordine cronologica.

Alte referate despre: ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi, rezumat ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Mary Stuart ,the Queen of Scots

8.1.3. Este necesar ca absolut toate activele si obligatiile firmei sa
fie supuse procesului de analiza si evaluare.

Alte referate despre: mary queen of scots, mary stuart, queen mary
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles