Colosseum referat

Colosseum

Acesta a hotarat sa inalte imensa constructie in Cetatea Eterna , deoarece , dispunand de mana de lucru ieftina , furnizata de zecile de mii de prizonieri de razboi redusi la sclavie , voia sa ofere cetatenilor sai un nou centru de recreare . Principala dificultate o constituia lacul din apropiere ,amenajat de Nero si care a trebuit secat . Dar ternul a ramas imbibat cu apa , si pana in ziua de astazi , expertii nu si-au putut explica cum au izbutit arhitectii romani sa imlanteze un asemenea gigant intr-un lon atat de propice .

De forma eliptica , Colosseumul are axa mare de 188 m , axa mica de 156 m si inaltimea de peste 48 m ( echivalentul a patru etaje ,fara a pune la socotela doua etaje de subsol). Arena centrala (86x54 m) este inconjurata de 80 de randuri de gradene de marmura si granit , in care puteau lua loc , dupa aprecierile romanilor , 80.000-100.000 de spectatori . Cifra pare exagerata , capacitatea reala fiind aproximativ de 50.000 de locuri .

Zidul exterior si culoarele ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 17
Materia: Istorie

Colosseumul si gladiatorii

Numele de gladiator provine de la sabia scurta – numita gladius – pe care acestia o foloseau in lupta.Gladiatorii au aparut in Roma in anul 294 I.C., cand Marcus si Decimus Brutus, fiii unui nobil roman (Junius Brutus ), dorind sa aduca omagii tatalui lor cu prilejul inmormantarii acestuia, au oferit multimii ca spectacol lupte demonstrative (pe viata si pe moarte) intre trei perechi de sclavi inarmati.

Alte referate despre: colosseumul si gladiatorii, colosseum si gladiatori, colosseumul si gladiatori

Arhitectura romana ( power point )

Arhitectura romana a stat dea lungul intregii istorii romane sub semnul utilitarismului si a propagandei. Planul ideal al orasului roman derivat din cel al taberei militare, presupune doua artere principale care se intretaie in forum.Acest forum reprezinta centrul orasului in care se gaseau temple zeilor protectori, basilicile si statuile personalitatilor.

Alte referate despre: arhitectura romana, arhitectura calculatorului, arhitectura orientala

Roma antica

Roma antica:Imperiul roman a fost unul dintre cele mai puternice şi mai mari state ale lumii antice. Cea mai veche perioadă din istoria Romei este cunoscută în istorie sub denumirea de ,,perioada regalităţii”, care ar fi durat, potrivit tradiţiei, aproximativ două secole şi jumătate (753-509 Î.C.).

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Mostenirea culturala lasata de romani

Colosseum (70-80) este cunoscut sub această denumire datorită unei statui gigantice a Împăratului Nero care se afla în apropierea sa, dar adevaratul său nume este Amfiteatrul lui Flavian. În el se desfăşurau luptele dintre lei si creştini, precum şi alte spectacole fiind una din cele mai cunoscute piese de arhitectură din lume.

Alte referate despre: mostenirea culturala lasata de romani, mostenirea culturala lasata de greci, mostenirea culturala lasata de egipteni

Arhitectura civila a Romei antice

Civilizatia si cultura romana, cu asimilarile vechilor civilizatii mediteraneene, ale experientelor ingineriei etrusce in constructii, tehnici si materiale, ca si ale Asiei Mici si ale traditiilor grecesti, au impus lumii antice reperele evoluate ale unei civilizatii unitare.Roma a lasat mostenire posteritatii opere de arta de o valoare inestimabila. Monumentele numeroase, ramase din timpul civilizatiei romane, arata marea varietate de forme constructiilor romane. Scara si proportiile monumentale, impresionantele conceptii ale bazilicilor, ale termelor si monumentelor funerare, noua tehnica constructiva a arcurilor si boltilor, constructiile rezervoarelor, a podurilor, a apeductelor si viaductelor, a soselelor, a arcurilor de triumf, fac di arhitectura romana "o enciclopedie morfologica a arhitecturii".

Alte referate despre: arhitectura civila a romei antice, arhitectura in perioada romei antice, arhitectura sculptura pictura romei antice

Roma imperiala

În Roma, regimul monarhic s-a instaurat progresiv la sfârşitul secolului I î.Hr. După victoria sa de la Actium din anul 31 î.Hr, Octavian a instaurat ordinea în Orient şi apoi a revenit la Roma în anul 29 î.Hr. Fusese numit tribun pe viaţă cu un an înainte şi, ajuns la Roma, şi-a continuat ascensiunea. După douăzeci de ani de războaie civile, Roma şi întreaga peninsulă italică erau secătuite de resurse. Administraţia nu mai avea putere, poliţia nu mai exista, oraşele erau devastate, iar bogăţiile şi averile erau distruse. Octavian a început munca de reconstruire a bogăţiei şi puterii Romei. În primul rând, el şi-a consolidat poziţia în stat. Când s-a întors la Roma, a fost ales consul pentru a cincea oară şi a primit imperium pe viaţă. Octavian a fost abil şi răbdător acolo unde Cezar se grăbise şi greşise. De asemenea, el avea bani. Şi-a plătit soldaţii, a împărţit ...

Alte referate despre: roma imperiala, roma imperiala in dinastia flavienilor, sclavia in roma imperiala

Arta Romei Antice

Dintre popoarele care locuiau in sec.VI-V i.Hr. in Peninsula Italica, etruscii s-au remarcat ca buni fauritori ai uneltelor din fier, bronz si arama, precum si ai obiectelor de podoaba: agrafe, bratari, cercei etc. Buni constructori, au ridicat palate si temple solide, bine proportionate, impodobite cu statuete de pamant ars, sculpturi in bronz si picturi in culori luminoase. Ei au introdus pentru prima data bolta in arhitectura. Sarcofagele erau impodobite cu portretele celor decedati („Sarcofagul din Cerveteri”-lut ars).

Alte referate despre: arta romei antice, arta romei antice referat, referat arta romei antice

Analize si tendinte in turismul international - studiu de caz Belgia

Au existat cateva intamplari de ordin politic care au impiedicat implementarea acestui program, dovedind astfel ca in ceea ce priveste gandirea unei campanii de imagine, gasirea mesajului necesita atentie si bineinteles o comunicare extrem de eficienta in crearea unei imagini favorabile turismului belgian.

Alte referate despre: turism international studiu de caz italia, tendinte ale turismului international, evolutii si tendinte in turismul international

Roman Architecture

This huge fountain is veneered in marble and it has beautiful statues on it. The Arch of Constantine is non-fictional and it has non-fictional factors on it, for example the sculpted statues that are on the sides of the Arch of Constantine. In 312 AD after years of civil war Constantine and his army won the war against the army of Maxentius at the battle of Milvian Bridge. After three years the senates ordered to be build an arch dedicated to Constantine for the victory of the civil war.

Alte referate despre: roman architecture, architecture, how do we use roman architecture today

Roma

Alte precizări:
Cazare: Hotelurile de lux Hassler( langa Piazza di Spagna), Raphael( in Piazza Navona).Pieţe: Campo dei Fiori – cea mai colorata piaţa din Roma;Festivaluri: Festa de Noantri, in onoare Madonnei del Carmine: in cartierul Transtevere, o saptamana la sfârşitul lui iulie.Pentru gurmanzi: Purcel de lapte la frigare, paste( cum ar fi tonnarelli cu sos de coada de vita);Atracţii speciale: Audienta papala – in fiecare miercuri la 10:30. Înscriere cu doua zile înainte.

Alte referate despre: roma, tratatul de la roma, referat pe tema carti-cheie ale literaturii rom

Turismul in Europa

Turismul cultural – istoric este, de asemenea, bine dezvoltat, intrucat pe continental europen exista multe realizari omenesti demne de adirat intre care :
- vestigii istorice : ruine de cetati- orase grecesti, castre romane, amfiteatre ( cel grecesc de la Olympia sic el roman Colosseum-ul din Roma ), temple etc.
- palate si castele, intre care cele din Paris si imprejurimi ( Versailles) si de pe valea Loarei, in Franta, din Londra si din imprejurimi ( Buckingham, Windsor ) in Marea Britanie, numeroasele castele din Spania, Germania, Austria ;
- cele mai mari si renumite catedrale din lume : Sf. Petru din Vatican, Notre-Dame din Paris, Westminster din Londra, catedralele din Koln ( Germania ) si Sevilla ( Spania ), Vasili Blajenii din Moscova, domurile din Florenta si Milano ( Italia );
- cele mai mari si bogate muzee ale lumii : Luvru ( Paris ), British Museum ( Londra ), Ermitaj ( Sankt Petesburg ), Prado ( Madrid ), Ufizzi ( Florenta ), Muzeele Vaticanului ;
- poduri, turnuri ...

Alte referate despre: turismul in europa, turismul in europa referat, turism in europa

Orasele Europei

- se afla Templul lui Jupiter Capitolius - 509 i. H.
- este locul unde italienii au platit tributul lor pentru unificarea Italiei dupa 1400 ani de la separare
- Monumentul lui Victor Emmanuel- 1911- dedicat primului rege al Italiei- stil neoclasic lipsit de rafinament (poreclit si dispretuit „masina de scris” sau „tort de nunta”)
- Michelangelo a ridicat elegantul Campidaglio readucand Capitoliul la statutul de cel mai important centru arhitectural al orasului

Alte referate despre: orasele europei, orasele europei referat, referat orasele europei

Italia

Italia se intinde de la muntii Alpi si faimoasele lacuri din nord, pana la insula Sicilia, in sud. Italia este plina de cultura, de istorie, de peisaje deosebite, ceea ce o face una din destinatiile preferate de turistii din intreaga lume.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Arhitectura

Trasaturile distinctive ale ordinelor: La fiecare ordin, diferitele parti ale coloanei si antablamentului au anumite motive arnamentale, precum si anumite proportii clar definite. Diferentele se refera la toate partile cladirii, inclusiv platforma de sprijin (stilobatul), coloana (baza, fusul, capitelul) si antablamentul (arhitrava, friza, cornisa). Elementele cele mai caracteristice se remarca la coloane si antablament. Ordinul doric este recunoscut drept cel mai vechi ordin, acesta a fost inventat de locuitorii din Grecia continentala, dorienii. Este ordinul cel mai simplu si mai putin ornamentat, constand dintr-o coloana solida, robusta, care se sprijina direct pe fundatia de piatra a cladirii. Capitelul Doric are forma unei perne cu colturile rotunjite, numita echina, deasupra careia se afla partea superioara a capitelului, o lespede simpla de piatra - abaca.
Deasupra coloanei se gaseste antablamentul doric, compus dintr-o arhitrava continua, fara ornamente. Deasupra arhitravei este ...

Alte referate despre: arhitectura calculatoarelor, arhitectura, arhitectura religioasa

Est sau Vest

Dar există şi alte culturi în această lume! De exemplu, dacă avem plăcerea, putem vizita şi o altă capitală europeană: „Cetatea Eternă”, aşa cum era numită Roma. Aici domneşte un aer occidental. Fiecare oraş îşi are specificul său, farmecul său. Roma este numită Capitala Italiei din anul 1871. Aglomeraţia urbană o depăşeşte cu mult pe cea a Atenei, ajungând la 3200000 locuitori. Şi aici întălnim foarte mulţi turişti curioşi să cunoască istoria şi civilizaţia romană. Este impresionant să vezi peste tot urme ale culturii de altădată.

Alte referate despre: romania intre est si vest, statele unite ale americii de la est la vest si de la nord la sud, dunarea strabate romania de la est la vest
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles