Combinatii complexe

Combinatii complexe

Combinatii complexe
Sarcina ionului complex este neutralizata intotdeauna de ioni de semn contrar : [Cu(NH3)4] 2+2(OH) - ; 4K +[Fe(CN)6] 4- . Pentru ca un ion metalic s[ formeze combinaii complexe, trebuie sa indeplineasca urm[toarele condiii : s[ aib[ un volum ionic mic =i s[ posede orbitali liberi in care sa poata accepta electronii neparticipani ai ligandului , stabilindu-se astfel legaturi covalente coordinative intre ionul central si atomul de nemetal din ligand.

OBTINEREA UNOR COMBINA|II COMPLEXE
EXPERIENTA 1 : Se introduc intr-o eprubeta 2 - 3 ml dintr-o soluie de CuSO4 si apoi se adauga o soluie apoasa de NH3 pana la apariia precipitatului de culoare verde-albastru.Se adauga in continuare o soluie de amoniac pana la dizolvarea precipitatului; se observa ca in eprubeta culoarea soluiei se schimba in albastru intens. Ecuatia reaciei care a avut loc este: CuSO4 + 4 NH3 = [Cu(NH3)4 ]SO4 .

EXPERIENTA 2 : Intr-o eprubeta cu 1 - 2 cm3 de soluie de CuSO4 de concentratie ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 41kb
Downloads: 6069
Materia: Chimie

Legatura covalenta

Diamantul
In structura diamantului fiecare atom de carbon aflat in starea de hibridizare sp3 este legat prin 4 covalente de alti 4 atomi de carbon dupa o orientare tetraedrica (fig. 1).Unghiul dintre doua valente este de 109o28', iar distantele interatomice sunt de 1,54 Ao. Prin cele patru valente ale sale, fiecare atom de carbon este legat covalent de alti patru atomi C, formand astfel o retea tridimensionala infinita, astfel incat intreg cristalul constituie de fapt o singura molecula. Atomii de carbon hibridizati aflati in starea de hibridiare sp3, formeaza legaturi puternice, fapt ce explica proprietatile fizico-chimice deosebite ale diamantului.

Alte referate despre: legatura covalenta, legaturi covalente, legatura covalenta referat

Domeniul chimiei

Domeniul chimiei
Chimia este stiinta, avand ca obiect studierea substantelor si a transformatorilor lor. Este definita si ca stiinta despre atomi (elemente chimice) si combinatiile lor, deoarece studiaza procesele de transformare a substantelor dintr-una in alta prin regruparea atomilor si modificarea legaturilor dintre atomi. Chimia are stranse legaturi cu alte stiinte, dintre care in primul rand cu fizica precum si cu biologia (biochimia) si cu geologia (geochimia) etc.

Alte referate despre: domenii profesionale, domenii de utilizare a energiei electrice, protectia mediului in contextul diferitelor domenii profesionale

Formule structurale

Combinatiile chimice se reprezinta in scris cu ajutorul formulelor. Ca si simbolul chimic, formula chimica are o semnificatie dubla, calitativa si cantitativa, deoarece reflecta atat felul elementelor, cat si proportia in care elementele respective intra in alcatuirea combinatiei chimice considerate.Formula chimica poate fi de 3 feluri: bruta, moleculara si structurala.

Alte referate despre: formule structurale, formula structurala, formula structurala zaharoza

Combinatii complexe

PROPRIETATILE COMBIAT|IILOR COMPLEXE
Combinatiile complexe , in functie de natura atomului central , precum si de aceea a liganzilor , manifesta stabilitate atat in stare solida , cat si in solutie. Majoritatea combinatiilor complexe sunt solubile in apa sau in solventi organici . Unele au o solubilitate redusa , altele sunt intens colorate . Foarte multe dintre aceste combinatii se comporta ca electroliti , iar in solutie apoasa se disociaza dupa scheme ca:
K4aFe(CN)6i 4K + +a Fe(CN)6 i 4-
aAg(NH3)2 iCl aAg (NH3)2i + + Cl -

Alte referate despre: combinatii complexe, combinatii complexe cu rol esential in viata plantelor si animalelor, combinatii complexe referat chimie

Dan Macarovici - biografie

Rezultatele cercetarilor privind aceste substante s-au concretizat in comunicari stiintifice, brevete de inventie, tehnologii de laborator si pilot. Produsele rezultate au fost verificate in timp, in unitatile de profil din tara (Cinescoape Bucuresti, Electrofar Bucuresti, Romlux Targoviste, Selum Fieni).

Alte referate despre: dan barbilian biografie, dan macarovici, biografia lui dan capitan de plai

Berea - sistem dispers coloidal complex

Tulburarile biologice sunt provocate de microorganismele care au posibilitatea sa se dezvolte in berea finita, asa cum sunt unele drojdii si bacterii. In berile infestate este necesar sa se stabileasca natura microorganismelor responsabile de tulburare.
O parte din microorganisme nu se pot inmulti in berea normala, deoarece ele nu pot suporta pH-ul scazut al berii, asa cum sunt, de exemplu, bacteriile butirice,sau pentru ca nu pot suporta continutul in alcool al berii, cum sunt termobacteriile,sau pentru ca le lipseste aerul, cum sunt, de exemplu, mucegaiurile si cele mai multe bacterii acetice.

Alte referate despre: dispersii coloidale, dispersii coloidale curs ii, dispersii ionice moleculare si coloidale

Studii privind biosinteza unui complex multienzimatic utilizabil ca aditiv furajer

Având în vedere structura complexă a PNA din materiile prime furajere, este evident că un singur tip de activitate enzimatică nu poate asigura disponibilizarea tuturor substanţelor nutritive din componentele hranei, fiind necesară combinarea mai multor produse diferite (de unde necesitatea obţinerii unor complexe multienzimatice).

Alte referate despre: studiul privind analiza sistemului de plata utilizat la banca, studiul privind aparitia economiei de piata in romania, studiul privind satisfactia consumatorului

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ
Pentru un circuit neramificat de curent alternativ, cu reprezentarea vectorială din fig. 13-1, să i se exprime tensiunea şi curentul prin numere complexe sub trei forme, algebrică, trigonometrică şi exponenţială, dacă se cunosc: U = 220 V, U = 127 V şi I = 2 A. Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, referat circuite electrice de curent alternativ

Agrofitotehnia - un sistem complex de productie

Agricultura este o ramura hotarâtoare a economiei nationale a carei perenitate este incontestabila, vitala pentru orice soc ietate umana. Durabilitatea ei rezulta din resursele naturale, pe care se sprijina toate sistemele vii, iar integralitatea din relatia deosebita cu mediul înconjurator, în special cu conditiile de sol si clima. Agricultura integrata are ca obiective: producerea de recolta cu profit mare; conservarea resurselor si a mediului înconjurator; asigurarea sanatatii oamenilor si a ecuritatii lor alimentare utilizând o gama larga de mijloace biotehnologice.

Alte referate despre: agrofitotehnia sistem complex de productie, tipul si complexitatea de productie de bunuri si servicii, linii de productie complexe sisteme mecatronice

Masini de adunat si balotat fan - Prese de adunat si balotat fan - Combine de recoltat si tocat

c) Dupa felul lucrarii pe care o executa, se impart in:
- masini pentru lucrarile solului (pluguri, cultivatoare, grape, etc.)
- masini de semanat si plantat
- masini pentru combaterea bolilor si daunitorilor culturilor si produselor agricole
- masini pentru recoltarea culturilor agricole
- masini pentru conditionarea si prelucrarea produselor agricole
- masini si instalatii pentru lucrari specifice sectorului zootehnic
- masini pentru lucrari speciale (lucrari de irigatie, de secari, trasare)

MASINI DE RECOLTAT PLANTE FURAJERE

Alte referate despre: masini de adunat si balotat fan prese de adunat si balotat fan, prese de adunat si balotat fanul, prese de adunat si balotat fan

Notiuni de teoria functiilor complexe

Deci fiecare functie sinusoidala are o imagine in complex si reciproc, orice numar complex este imaginea unei functii sinusoidale.Reprezentarea in complex a functiilor sinusoidale se numeste reprezentarea lui Fresnel. Utilitatea acestei reprezentari rezulta din urmatoarele proprietati:

Alte referate despre: teoria functiei publice comunitare, teoria functiei publice, referat teoria functiei publice comunitare

Complexul lui Prometeu - George Calinescu

Viaţa pentru ei începe direct cu maturitatea. Generos, romancierul a oferit eroilor săi circumstanţe prielnice împlinirii decisive. Dar şansa a fost a autorului însuşi. La vîrsta cînd majoritatea oamenilor îşi încheie formaţia intelectuală, soarta orînduieşte astfel lucrurile încît, sub egida unor părinţi spirituali, viaţa să înceapă pentru G. Călinescu a doua oară.

Alte referate despre: george calinescu complexele literaturii romane mircea martin, mircea martin george calinescu si complexele literaturii romane, george calinescu si complexele literaturii romane

Proteinele - substante chimice complexe

O proteina este alcatuita din unul sau mai multe lanturi de aminoacizicare, asemenea altor substante chimice, sunt formati din atomi. In aminoacizi se gasesc atomii elementelor carbon, oxigen si hidrogen alaturi de atomii unui element vital, azotul. Formula chimica generala a unui aminoacid este R.CH(NH2). COOH., unde R indica un grup de atomi cunoscut sub numele de radical.

Pentru a forma proteine, aminoacizii se leaga prin legaturi chimice. Legatura dintre aminoacizii adiacenti poarta denumirea de legatura peptidica. Cand doi aminoacizi sunt uniti in acest mod, se formeaza o dipeptidica. Mai multi aminoacizi alcatuiesc un lant polipeptidic. Lanturile polipeptidice ale celor mai multe proteine contin cel putin 100 de aminoacizi, iar masa moleculara a unei proteine, ...

Alte referate despre: substante chimice complexe, substante chimice, clasificarea substantelor chimice

Managementul operatiunilor comerciale complexe

Prin subcontractare se iau in seama clauzele obisnuite dintr-un contract de vanzare-cumparare, cu adaptarile si completarile ce se impun in functie de natura investitiei si de obligatiile asumate de cooperantii principali.

Alte referate despre: operatiuni comerciale complexe, managementul operatiunilor pasive in bancile comerciale, managementul operatiunilor de trezorerie intr-o banca comerciala
Referate afisate : 16
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles