Combustibili minerali

Combustibilii minerali

Zacamintele de carbuni s-au format in urma procesului de incarbonizare a unor mari mase vegetale , acumulate in perioade geologice , in conditiile existentei unei vegetatii abundente si a unor bazine subsidente, in care au putut lua nastere stratele de carbune , uneori de ordinul sutelor.

Bazinele carbonifere difera mult intre ele , in functie de calitatea carbunilor si de conditiile de exploatabilitate . Cele mai pretuite sunt bazinele huilifere , bazine ce contin carbune cocsificabil , cu o capacitate calorica ridicata (6600-8600 kcal/kg), utilizabil si in industria chimica .Bazinele de carbuni bruni si ligniti contin carbuni de calitate inferioara(1600-7000 kcal/kg.), folositi in cea mai mare parte in calitate de combustibil. Un carbune in formare este turba , acumulata in cantitati mari ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 57kb
Downloads: 7849
Materia: Geografie

Mineralele

Smaraldul este o piatră pretioasă cu duritatea de 8. Este un compus chimic al beriliului. Este cunoscut încă din antichitate atât pentu aspectul estetic cât şi pentru faptul că se crede că are puteri vindecătoare. Şi exemplarele considerate rare valorează mai mult decat diamantele de greutate egală. Se găsesc mai ales in Siberia şi Columbia.

Alte referate despre: saruri minerale, ape minerale, apele minerale

Apele minerale din Romania

Apele minerale sunt apele ce au un continut variabil de saruri, gaze, substante minerale, elemente radioactive, care le confera proprietati terapeutice. In trecut, denumirea de apa minerala se atribuia tuturor apelor subterane sau superficiale care puteau fi utilizate in scopuri terapeutice. In ultimii ani, apelor minerale destinate scopurilor terapeutice li s-a dat denumirea de ape curative.

Alte referate despre: ape minerale din romania, apele minerale si rolul lor curativ, apele minerale din romania

Combustibilii de pe Terra

Combustibilii de pe Terra
Prin combustibil se intelege orice substanta, sau amestec de substante, care in urei unei reactii chimice de ardere, produce o mare cantitate de caldura. Din categoria combustibililor chimici fac parte: carbuni de pamant, titeiul si gazele de sonda, gazele naturale, lemnul etc. Dupa starea de agregare si dupa provenienta lor, combustibilii chimici se pot grupa in solizi, lichizi si gazosi.

Alte referate despre: studiul asupra resurselor de combustibil de pe terra, combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica

Combustibilii

"Combustibilii"
I.Combustibili clasici
- titei
- metan, gaz de sonda
- Artificiali - mangal, cocs
- benzine, motorina, gaz lampant, pacura
- gaze de cracare, de cocserie; acetilena , hidrogen

Alte referate despre: problema combustibililor in republica moldova, combustibili referat, combustibil

Functionarea masinilor termice

Intrucat functionarea cu plina administrare este foarte neeconomica (aburul este evacuat sub presiune inalta), instalatiile moderene functioneaza cu motoare cu expansiune. La aceste motoare, admisia aburului, care se gaseste, de exemplu, sub presiune de 5 at, se intrerupe dupa ce pistonul a parcurs 1/5 din cursa sa. Apoi aburul se destinde in cilindru pana ce ocupa un volum de 5 ori mai mare. Evacuarea are loc numai cand presiunea la sfarsitul cursei pistonului a scazut la 1 at.

Presiunea si volumul aburului se reprezinta cu ajutorul unei diagrame (fig. 94). Lucrul mecanic efectuat de abur apare in aceasta diagrama egal cu aria suprafetei inchise de curba pV=ct. Cand motorul lucreaza cu plina admisiune, diagrama se reduce la un dreptunghi.

Alte referate despre: functionarea masinilor termice, functionarea masinilor termice diesel, functionarea masini termice scribd

Surse de energie

Energie electrica
Energia electrica reprezinta capacitatea de actiune a unui sistem fizico-chimic.
Energia electrica prezinta o serie de avantaje in comparatie cu alte forme de energie, si anume:
producerea energiei electrice in centrale electrice are loc in conditii economice avantajoase;
energia electrica poate fi transmisa la distante mari prin intermediul campului electromagnetic, fie direct prin mediul inconjurator, fie dirijat prin linii electrice;
la locul de consum, energia electrica poate fi transformata in conditii economice in alte forme de energie;
energia electrica poate fi divizata si utilizata in parti oricat de mici, dupa necesitati;
Dezavantajul pe care il prezinta energia electrica in comparatie cu alte forme ale energiei consta in aceea ca nu poate fi inmagazinata. Energia electrica trebuie produsa in momentul cand este ceruta de consumatori.
Producerea energiei electrice se realizeaza prin transformarea altor forme de energie:

Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara

Benzine - cifra octanica - cifra cetanica

Cifra octanica C.O. a unei benzine reprezinta deci, procentul, in volume de izooctan (2, 2, 4-trimetil pentan) dintr-un amestec de izooctan cu heptan normal.Cu cat C.O. a unui combustibil este mai mare cu atat rezistenta sa la detonatie este mai mare. Cifra octanica (C.O.) sau indice octanic arata rezistenta la detonatie a unui combustibil (exemplu benzina) pentru motoarele cu aprindere din exterior.

Alte referate despre: cifra octanica cifra cetanica, cifra octanica cifra cetonica, cifra octanica benzina

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Hidrogenul permite utilizarea energiei provenite din surse regenerabile, jucand rolul unui combustibil pentru autovehicule sau combustibil in care produc energie electrica sau termica. In viitor oricine va putea conduce sau gati folosind hydrogen generat din energie solara sau eoliana. In particular, hidrogenul este singurul purtator de energie (agent energetic) care face posibila propulsarea aeronavelor folosind energia solara.
In privinta mijloacelor de transport, hidrgoenul poate servi drept combustibil pentru aproape orice autovehicul. Exista doua moduri in care
Hidrogenul poate arde in motoarele conventionale in locul benzinei

Alte referate despre: hidrogenul combustibilul viitorului, hidrogenul-combustibilul viitorului, hidrogen combustibilul viitorului

Cifra octanica

Cifra octanica
Cifra octanică (C.O.) sau indice octanic arată rezistenţa la detonaţie a unui combustibil (ex. benzină ) pentru motoarele cu aprindere din exterior. În practică, s-a observat că apariţia fenomenului de „ciocănire” sau „detonaţie” a motorului se produce din cauza unei arderi anormale a carburantului, ceea ce duce la micşorarea puterii motorului. S-a constatat, de asemenea, că hidrocarburile care intră în compoziţia benzinelor se comportă diferit în motor în ce priveşte fenomenul de detonaţie; în timp ce alcanii normali produc detonaţie puternică în motor, izoalcanii şi hidrocarburile aromatice împiedică apariţia acestui fenomen .

Alte referate despre: cifra octanica, cifra octanica definitie, cifra octanica a benzinelor

Combustibili

Combustibili
Prin combustibil se intelege orice substanta, sau amestecuri de substante, care in urma unei reactii chimice de ardere, produce o mare cantitate de caldura. Din categoria combustibililor chimici fac parte:carbuni de pamant , titeiul si gazelle de sonda, gazelle naturale, lemnul etc. Dupa starea de agregare si dupa provenienta lor, combustibilii chimici se pot grupa in solizi, lichizi si gazosi.

Alte referate despre: combustibilii, electroliza metoda de obtinere a combustibilului viitorului, combustibilii viitorului

Vitamine si minerale

Vitamine si minerale
Cuvantul “vitamina” a fost folosit pentru prima data de omul de stiinta polonez Casimir Funk in 1912,pentru a desemna factorii nutritivi vitali organismului si care contin in cea mai mare parte amine,substante chimice continand azot in combinatie cu alte elemente chimice,cum ar fi hidrogenul. Grupuri de vitamine. Exista doua categorii principale de vitamine.Prima cate-gorie, vitaminele A,D,E si K,sunt solubile in grasimi si se gasesc de obicei in alimen-te bogate in grasimi,cum sunt ouale,untul si laptele.Acestea se inmagazineaza in or-ganism-mai ales in ficat-si astfel pot forma rezerve.O persoana bine hranita poate trai fara vitamina A timp de luni de zile,fara a se imbolnavi. A doua categorie,complexele de vitamona B si vitamina C sunt solubile in apa. Ele sunt eliminate prin urina,organismul retinand doar cantitati neinsemnate din a-cestea.

Alte referate despre: vitamine si minerale, vitamine si minerale referat, referate vitamine si minerale

Nutritia minerala a plantelor

El intră în structura moleculelor de nucleoproteine, protidelor protoplasmatice, lipoproteinelor din citomembrane, în structura apoenzimelor, a coenzimelor, a vitaminelor B1, B6, B12, a hormonilor vegetali, a pigmenţilor fotosintetici (clorofile şi ficobiline) şi a stearidelor vegetale.

Alte referate despre: nutritia minerala a plantelor, nutritia minerala la plante, referat nutritia minerala a plantelor

Minerale

Identificarea mineralelor
Mineralele frecvente, precum feldspatii, cuartul si mica, sunt minerale care formeaza roci. Aceasta le deosebeste de mineralele care apar doar in cantitati mici. Calcita, mineralul care formeaza calcarul, este un alt mineral important format din roca eruptiva.

Alte referate despre: minerale, apa minerala, alimente de origine minerala

Lansarea apei minerale plate "Aquaviva" pe o piata straina

Aceste fapte au determinat conducerea intreprinderii sa abordeze ideea perfectionarii produselor existente, optandu-se pentru lansarea unui produs nou.Din multitudinea de idei, in urma unui riguros proces de analiza, compartimentul de marketing a solicitat, pentru inceput, fabricarea produsului "AQUAVIVA" - APA MINERALA PLATA CU EFECTE CURATIVE, pentru a fi introdus in fabricatie si introdus pe piata.

Alte referate despre: lansarea apei minerale aquaviva pe piata, ape minerale plate, ape minerala plate din moldova

Combustibili nucleari

Reactoare nucleare reproducatoare cu neutroni rapizi
O limita serioasa a reactoarelor cu uraniu este ca ele pot sa foloseaca doar pana la aproximativ 2% din uraniul disponibil.Cea mai mare parte a izotopului obisnuit,uaraniul-238,nu poate fi utilizata deoarece nu exista destul uraniu-235 pentru a crea reactiile in lant necesare pentru a-l consuma.

Una dintre solutiile pentru aceasta problema poate fi constructia de reactoare nucleare reproducatoare cu neutroni rapizi care pot sa utilizeze resturi de plutoniu-239 si uraniu-238 de la reactoarele termice.Acestea nu au moderator, astfel incat neutronii se deplaseaza cu viteza mare necesara atunci cand plutoniul este utilizat drept combustibil.Distrugerea fiecarui nuclru de plutoniu poate avea ca rezultat conversia a mai mult de un nucleu de uraniu-238 si plutoniu-239.Aceste poate fi extras si utilizat pentru a face mai multe elemente de combustibil.

Reactia de fuziune
Toate reactoarele nucleare moderne de bazeaza ...

Alte referate despre: combustibili nucleari, combustibil nuclear, combustibili nucleari referat

Importanta apei minerale

2.Originea
De-a lungul anului au existat numerase ipoteze privind originea apelor minerale.Dintre acastea 2 au fost acceptate: originea meteorica si originea magmatica. Apa metrorica ar fi rezultatul apelor superficiale metrorice ilfintrate in sol si dirijate in subteran de reteaua accidentelor tehtonice. Apele magmatice ar fi rezultatul zonelor farte adanci al scoartei terestre.

Alte referate despre: importanta apelor minerale, importanta apei minerale, importanta apelor minerale pentru dezvoltarea turismului

Balneoterapia - Terapia cu ape minerale

Aceste bai sint folosite in tratarea afectiunilor aparatului locomotor, ale sistemului nervos, ale aparatului cardio-vascular sau ale pielii. Ele sint foarte simplu si usor de pregatit. In cada cu apa mai calda sau mai rece se dizolva 250-500 g sare marina sau sare de bucatarie (se pot folosi si alte tipuri de saruri), cernuta in prealabil sau asezata intr-un saculet de pinza. Baile se fac o data la doua zile, o cura fiind de 12-15 bai.

Alte referate despre: referat apele minerale inportanta terapeuta, terapia apelor minerale, apele minerale in terapie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles