Combustibili viitorului si puterea lor calorica

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Principala problema ridicata de sursele de energie reutilizabile, este stocarea. Energia electrica este de obicei utilizata ca atare, iar pentru stocarea ei exista deja solutii. In ce priveste energia solara si eoliana, insa, stocarea acestor forme de energie pentru ….
Hydrogenul poate stoca energie tot asa cum produsele petroliere stocheaza energie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 56kb
Downloads: 8994
Materia: Fizica

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

Interacţiunea spin-orbită. Momentul cinetic total. Momentul magnetic total. Momentul magnetic efectiv.
S-a introdus interacţiunea spin-orbită ca o orientare a în câmpul magnetic produs de mişcarea orbitală ( ). Energia electronului în atom depinde nu doar de mişcarea în jurul nucleului, ci şi de spin.
Momentul cinetic total al atomului este . Acesta se cuantifică după regula cunoscută: , unde , deoarece . De asemenea vom avea un moment magnetic total . Interacţiunea dintre aceste momente cinetice se manifestă sub forma unei precesii a cuplului spin-orbită ( ), dar şi a unei precesii a lui în jurul unei axe preferenţiale.

Alte referate despre: experimentul stern gerlach, experimentul stern-gerlach, experimentul stern gerlach carte

Puterea electrica - randament electric

"Puterea electrica - randament electric"
O sursa electrica debiteaza aceeasi putere P = 100W si pe rezistenta exterioara R1 = 4 Ω ca si pe rezistenta R2 = 9 Ω. Se cer:
a) rezistenta interna a sursei;
b) tensiunea electromotoare a sursei;
c) definind randamentul de transmisie al puterii ca fiind egal cu raportul dintre puterea disipata in circuitul exterior si puterea totala a sursei, se cere sa se afle in ce situatie randamentul este mai mare si sa se calculeze cele doua randamente.

Alte referate despre: puterea electrica-randament electric, puterea si randamentul electric, puterea electrica randament

Hidrogenul

Indiferent de sursa din care extragem hidrogenul, este nevoie de un process de obtinere si acesta presupune un consum de enrgie. Marele avantaj, insa este ca pentru generarea hidrgoenului nu este strict necesar sa utilizam energie provenita din combustibili fosili. Energie eoliana, solara sau a apelor….

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Hidrogenul

Hidrogenul
Oamenii de stiinta considera hidrogenul punctul de plecare a unui lung sir de transformari al nucleului atomic,sir care a dus la formarea tuturor elementelor chimice, a tuturor atomilor, fara exceptie.
Soarele nostru si toate stelele sunt luminoase datorita reactilor termonucleare care au loc intre ele, implicand transformarea hidrogenului in helui, cu eliberarea unor cantitati imense de energie.

Alte referate despre: legatura de hidrogen, izotopii hidrogenului, referat hidrogen

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Metoda ce a mai importanta ade preparare a alcoolului etilic este prin fermentarea unor zahuri,cu drojdie. Materia prima este deobicei constituita din seminte de cereale sau din melasa.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, importanta alcoolului metilic si alcoolului etilic, alcool metilic si alcool etilic

Combustibilii de pe Terra

Combustibilii de pe Terra
Caracteristicile combusitbililor:
Pentru caracterizarea unui combustibil, in afara de starea fizica si de provenienta trebuie sa i se mai cunoasca compozitia chimica, puterea calorica, cantitatea de aer necesara arderii, temperatura gazelor de ardere etc.

Alte referate despre: studiul asupra resurselor de combustibil de pe terra, combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica

Combustibili

Combustibili
Prin combustibil se intelege orice substanta, sau amestecuri de substante, care in urma unei reactii chimice de ardere, produce o mare cantitate de caldura. Din categoria combustibililor chimici fac parte:carbuni de pamant , titeiul si gazelle de sonda, gazelle naturale, lemnul etc. Dupa starea de agregare si dupa provenienta lor, combustibilii chimici se pot grupa in solizi, lichizi si gazosi.

Alte referate despre: problema combustibililor in republica moldova, combustibili referat, combustibil

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

Cel care obţine în mod fraudulos criptotextul An+1, trebuie să-l ghicească pe A (ştiindu-l doar pe An+1) , ca să ajungă la textul iniţial . Aceasta este extrem de improbabil fiindcă nu deţine cheia (Xn+1, XnD).Pentru cel care deţine cheia este foarte simplu să-l obţină pe A din (R III.4) :A=(Xn+1)-1(An+1+XnD I)

Alte referate despre: ridicarea la putere a matricelor patratice de ordinul 2, matrici patrate de ordin 2, determinantul unei matrice patratice de ordinul 2

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Multimea credinciosilor a admis aceasta veste extraordinara: un om mort era din nou viu tocmai pentru ca nu era un om ca toti ceilalti, ci fiul lui Dumnezeu, intrupat: un zeu cu chip de om.

Alte referate despre: puterea exemplului, puterea exemplului personal, operatii cu puteri exemple

Combustibilii minerali

O lunga perioada de timp , carbunii au constituit principala sursa de energie , influentand puternic economia mondiala. Secolul al XIX-lea a fost denumit metaforic secolul carbune . Nevoia mereu mai mare de energie a societatii a determinat descoperirea si exploatarea unor noi surse cu utilizare larga (petrol, gaze naturale, energie hidroelectrica si atomica s.a.), fara sa elimine insa carbunele din balanta energetica .Mai mult chiar , productia de carbune a crescut continuu in anumite state.

Alte referate despre: combustibili minerali, combustibilii minerali, procedee de biodesulfurizare a combustibililor minerali

Edulcoranti cu putere mare de indulcire

Uneori pentru o utilizare mai usoara, in cazul edulcorantilor cu putere de indulcire mai mica sau apropiata de cea a zaharozei, raportul din formula mentionata mai sus se inmulteste cu 100, exprimarea facandu-se in acest caz sub forma procentuala. Puterea de indulcire, asa cum este definite de ecuatia prezentata, nu precizeaza valoarea numerica, respective modul de exprimare a concentratiei de zaharoza in raport cu care se face comparatia. In plus, nu se specifica mediul in care sunt incorporati zaharoza si edurcolantul, temperature de lucru sau caracteristicile grupuilui de subiecti care face evaluarea.

Alte referate despre: edulcoranti cu putere mare de indulcire, puteri, puterea electrica

Dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului

Aşa că autorităţile din emirat au început să pregătească epoca ce va veni “după petrol”. De fapt axele de dezvoltare ale viitorului apăreau în mod clar de la bun început, pentru că istoria petroliferă a acestui stat este destul de recentă. În schimb tradiţiile locale sunt de multă vreme ancorate în geografia regiunii.

Alte referate despre: dubai un spatiu al modernitatii si al viitorului, viata sociala in spatiu romanesc modern, medicina moderna si de viitor

Pile de combustie

Randamentul pilelor de combustie, teoretic apropiat de unitate, este de 2-3 ori mai mare decăt cel corespunzător motoarelor termice clasice; mai mult, funcţionarea lor este silenţioasă şi foarte puţin poluantă. Dacă se foloseşte hidrogenul drept combustibil, apa constituie singura emisie care rezultă la exploatarea pilei.

Deşi prima pilă de combustie a fost inventată în 1839 de W. R. Growe, evoluţia acetor dispozitive a luat amploare în cursul anilor 60 ca urmare a dezvoltării programelor spaţiale şi mai ales după 1980 când s-au impus programe de realizare a tehnologiilor “curate” în fabricarea energiei sau utilizarea autovehiculelor.

Principiul de funcţionare
O pilă de combustie constă dintr-un anod alimentat cu combustibil (H2) şi un catod alimentat cu oxigen din aer, separaţi între ei printr-un electrolit care permite transferul ...

Alte referate despre: pile de combustie, pila de combustie, pile de combustie referat

Orasul Viitorului

}n =coli, profesorii vor fi roboi, iar fiecare copil va avea un
computer care va scrie dup[ dictare.

Alte referate despre: orasul viitorului, orasul viitorului compunere, compunere orasul viitorului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK