Companii multinationale referat

Companii multinationale, deficit guvernamental si coruptie

Coruptia este un fenomen mondial, si a-l restrange la tarile in dezvoltare ar insemna luarea unei atitudini inacceptabil de optimiste. Hans - Ludwig Zachert, seful Biroului Federal de Investigatii din Germania, a asemanat coruptia, ruginii: initial se manifesta pe ici pe colo, iar mai apoi se extinde pretutindeni. Acesta declara: "Oricat se bat guvernantii cu pumnii-n piept, coruptia in sectorul public nu se rezuma doar la cateva oi negre, ci este un fenomen de zi cu zi in Germania!" Conform aceluiasi, numarul de cazuri descoperite pana azi este de ordinul miilor. Beneficiarul direct este crima organizata care, cu ajutorul unor functionari, aflati pe statul de plata, cauta sa obtina influenta asupra autoritatilor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 205
Materia: Economie

Succesul companiei Hilton

Referat despre Succesul companiei Hilton
„At Hampton... We Love Having You Here A great stay. Agreat value. That’s 100% Hampton” este sloganul hotelurilor Hampton care sunt raspandite in peste 1300 de locuri fie in S.U.A., Canada sau America Latina. Cu toate ca esti in vizita sau daca ai o calatorie de afaceri te poti bucura din plin da calitatea serviciilor si confortul pe care aceste hoteluri ti le ofera.

Alte referate despre: succesul companiei marriott, succesul hotelurilor hilton, succesul companiei allianz asigurari

Decizia de finantare a companiei multinationale

Pe parcursul unei perioade de patru ani, Western a experimentat o cestere intermitenta a cererii pentru produsele sale, ceea ce a fortat-o sa refuze comenzi. Dupa aceste cresteri accentuate ale cererii, Western si-ar fi marit capacitatea prin inchirierea unei cladiri auxiliare, apoi prin achizitionarea si instalarea echipamentelor adecvate. Aceasta operatiune de a obtine capacitatea suplimentara dorita ar fi durat intre sase si opt luni, dar pana atunci cererea s-a terminat - alte firme cu capacitate disponibila au preluat deja o parte mare a pietei.

Alte referate despre: decizia de invetitie a companiilor multinationale, companii multinationale, companii multinationale referat

Veniturile si cheltuielile companiei de navigatie - Bugetele de venituri si cheltuieli

Clasificarea cheltuililor
Cheltuielile de exploatare ale unei nave depind de o combinatie de trei elemetente, in primul rind nava insasi poate sa ne dea o idee despre costuri prin consumul de combustibil, numarul membrilor de echipaj si starea sa tehnica care da o idee generala asupra reparatiilor necesare si cheltuielilor de intretinere necesare.

Alte referate despre: bugetul de venituri si cheltuieli a unei companii, bugetul de venituri si cheltuieli al unei companii, bugetul de venituri si cheltuieli referat

Aparitia si dezvoltarea pietelor valutare

1.3.2. Dezvoltarea pietei eurodolarului
Piata eurodolarilor s-a dezvoltat foarte rapid in Londra in special din doua motive:
a) restrictiile privitoare la rata dobanzii pe piata americana impuse prin dispozitia ”Q” a Sistemului Federal de Rezerve. Acest act normativ specifica o limita superioara a dobanzilor pe care o puteau plati bancile americane la depozitele la termen, incurajand astfel depunatorii sa opereze pe piata londoneza, care oferea oportunitati mai bune de plasare a fondurilor. Dispozitiile impuse de Guvernul britanic in 1947, menite sa controleze intrarile si iesirile de lire sterline, au condus la incurajarea folosirii monedei americane pe pietele comerciale si de investitii internationale.
b) repartitia treptata a inflatiei in Statele Unite si Marea Britanie, cu consecinte asupra balantei de plati, in conditiile unui curs de schimb rigid.

Alte referate despre: aparitia si dezvoltarea pietelor valutare, aparitia si dezvoltarea pietelor valutare referat, aparitia si dez piete valutare

State nationale si multinationale in sec XIX

Se îmbinau astfel cu abilitate două căi: cea plebiscitară – susţinerea de către populaţie, atât în mod direct, cât şi prin reprezentanţii aleşi în cele două Adunări elective; şi cea diplomatică – respectarea prevederilor Convenţiei de la Paris. 24 ianuarie a devenit ziua Unirii Principatelor şi a formării statului naţional modern român.

Alte referate despre: state nationale si multinationale al sec xix, state nationale si multinationale in sec xix legean electorala, state nationale si multinationale in sec al xix-lea

Alfa nistru - companie

• presuri “Bucher” ( Elveţia) cu volumul de producţie 8 tone/oră;
• utilaj de concentrare a sucurilor “Unipektin” (Elveţia) cu volumul de producţie 5 tone de suc concentrat / pe oră;
• linia de producere a sucului în pachete Tetra- Pak (Suedia);
• utilaj pentru capsarea borcanelor de tip Twist- Off (Italia);
• linia de producere a gemurilor (Italia);
• autoclave moderne (Germania);
• linie de producere a porumbului conservat (SUA);
• linia de producere a boabelor de mazăre conservate (Germania).

Alte referate despre: alfa-nistru companie, alfa nistru, dinamica productiei alfa-nistru

Secolul XX intre democratie si totalitarism

Regimurile de extrema dreapta sau stanga isi doreau ca vectorul de putere sa fie un partid unic si un conducator suprem.Desi sloganul "Un popor,un Stat,un Conducator" apartine regimului national-socialist,acesta se poate aplica la toate regimurile extremiste.

Ca toti dictatorii,Mussolini,Hitler sau Stalin doreau mentinerea cetatenilor sub un cat mai strict control,sub atenta supraveghere a tot ce putea influenta modul de gandire al acestora.In Germania conceptul care guverna era:"rasa germana,o rasa pura",iar celalalte rase trebuia sa dispara.

Alte referate despre: secolul 20 intre democratie si totalitarism, secolul xx intre democratie si totalitarism, referat secolul xx intre democratie si totalitarism

Ziua Nationala

3. Restructurarea armatei se va face in principiu pe baze teritoriale.
4. Respectarea drepturilor minoritatilor din Basarabia.
5. Libertatea personala, libertatea tiparului, a cuvantului, a credintei, a adunarilor si toate libertatile obstesti vor fi garantate prin Constitutie.
Presedintele Sfatului Tarii, Ion Inculet; Secretarul Sfatului Tarii, Ion Buzdugan"

Alte referate despre: ziua nationala a romaniei, ziua nationala a apei, 1 decembrie ziua nationala a romaniei

Structurile organizatorice ale companiilor multinationale

Modul in care se configureaza structura organizatorica este influentat de o multitudine de factori ce pot fi grupati in factori de mediu (din afara firmei) si corporationali (din interiorul firmei).
a) Factorii de mediu reflecta, pe de-o parte, conditiile mediului de afaceri din tara de origine (factori nationali), iar, pe de alta parte, contextul general economic, tehnologic, politic, cultural, economic in care firma isi desfasoara activitatea pe plan mondial (factori internationali):

- conditiile economice: impun construirea unor structuri organizatorice capabile sa raspunda specificului mediului in care firma opereaza, dar, in acelasi timp, in masura sa se adapteze rapid la modificarile climatului economic;
- progresul tehnic impune crearea de structuri organizatorice care sa permita inovarea si avansul tehnologic;
- caracteristicile produsului si ale pietei;
- politica guvernamentala a statelor de origine sau a tarii - gazda, etc.

Alte referate despre: structura organizatorica a companiei, structuri organizatorice in companii petroliere, structura organizatorica a companiei teraplast

Lansarea unui produs pe piata

În zona Transilvaniei piaţa este reprezentată de firma Wella motiv pentru care credem că impunerea pe această piaţă este o soluţie, urmând ca după ce obiectivele de a atrage cât mai mulţi clienţi şi de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor noştri vor fi satisfǎcute, vom încerca să ne extindem şi în celelalte zone ale ţării.

Alte referate despre: lansarea unui produs pe piata, lansarea unui produs pe piata externa, lansarea unui produs pe piata powerpoint

Compania IBM

In 1944 compania a lansat primul calculator de mari dimensiuni cunoscut sub numele de Automatic Sequence Control Calculator, care rezolva proleme in mai putin de 12 secunde cu ajutorul electromecanicii.
In 1945 s-a organizat prima cercetare intr-un laborator.Fondatorul IBM este Thomas Watson n. 17 februarie 1874 - d. 19 iunie 1956. El a fost presedintele companiei in perioada dezvoltarii companiei. Alaturi de Watson, IBM a inregistrat cele mai mari succese de-a lungul carierei.
Watson a transformat IBM intr-o organizatie deosebit de eficienta , operand pe piata masinilor de calcul cu cartele perforate.

Alte referate despre: referat despre compania ibm, istoric companie ibm, dezavantaje compania ibm

Sistemul de marketing in compania de lactate JLC

Perfectionarea sistemului de marketing in compania de lactate JLC necesita studiul si analiza strategiilor de marketing implimentate in prezent in companie, cit si a standardelor internationale si raportarea acestora la implimentarea lor reala prin cercetarea opiniei clientilor companiei.

Alte referate despre: mixul de marketing la compania danone, marketingul unei companii, mediu de marketing al companiei tarom

Harta procesuala - Procedura operationala, biletul de calatorie pentru pasageri in cadrul Companiei Tarom

-Cupoanele de zbor sunt stocate dupa forma de identificare a pasagerilor- FOID (credit card, nr permis conducere, nr de pasager frecvent, nr pasaport, nr ID etc.)
-FOID-ul este automat transferat in baza de date DCS;
-Orice updatari in SETS sunt procesate in centrul de procesare SITA in timpul procesului de raportare a cupoanelor folosite (UCR= Used Coupons Reporting Process);

Alte referate despre: elaborarea unei proceduri operationale, proceduri operationale spitale, proceduri operationale

Megatrans - companie de turism

Piata tinta o constituie in special persoanele care fac parte din mediul urban, deoarece in orase se afla o concentrare mai mare a populatiei, persoanele sunt mai deschise si mai informate in ceea ce priveste utilitatea acestor servicii. Teoretic piata de referinta a companiei Megatrans este formata din toti consumatorii actuali si potentiali.

Faptul ca firma ocupa deja un loc de frunte pe piata turismului favorizeaza campania, care va stimula si mai mult apelul la serviciile acesteia. Scopul programului este de a actiona atat la fidelizarea actualei clientele cat si la atragerea unei parti cat mai mari a nonconsumatorilor relativi, dar si castigarea unei parti a clientelei concurentei.

Alte referate despre: companie de turism, programul de activitate al unei companii de turism pe un an, contract intre companie de turism si intermediar

Riscuri de transport - Studiul activitatii unei companiei miniere

Sistemul de transport al cianurii de sodiu
Transportul cianurii de sodiu se va efectua in exclusivitate cu containere specializate SLS, certificate ISO, cu o capacitate standard fiecare, avand urmatoarele caracteristici constructive:
• Doua capace de umplere la partea superioara
• Sistem intern de spriklere pentru dizolvarea produsului la destinatie
• Orificiu de evacuare la baza
Containerul SLS permit transportul cianurii de sodiu in forma solida. La statia de destinatie se introduce apa prin sistemul integrat de sprinklere, iar apoi solutia de cianura de sodiu este transvazata prin utilizarea aerului comprimat introdus prin racordul dedicat, fara pierderi in recipientii de depozitate aferenti uzinei de tratare a minereului.

Alte referate despre: obiective de activitate ale companiei danone, transportul ca activitate logistica, riscurile in transportul rutier

Transporturi aeriene internationale - studiu de caz la firma Gebruder Weiss Romania SRL

Referat despre Transporturi aeriene internationale - studiu de caz la firma Gebruder Weiss Romania SRL
1.1.1. Locul şi rolul transporturilor aeriene de mărfuri
Activitatea de transport aerian şi-a început existenţa înca de la apariţia primelor aeronave mai uşoare decât aerul, axându-se în principal pe transportul poştei şi al pasagerilor, abia după cel de-al doilea război mondial transportul aerian de mărfuri şi-a început dezvoltarea graduala, în ultimii ani devenind cu adevărat o ramură importantă a transporturilor aeriene.

Alte referate despre: studiu de caz la firma gebruder weiss romania srl, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, managementul resurselor umane studiu de caz p firma
Referate afisate : 17
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles