Competentele profesorului

Profesorul ideal

Termenul "profesor" este definit in DEX ca fiind "o persoana cu o pregatire speciala intr-un anumit domeniu de activitate si care preda o materie de invatamant; persoana care indruma, educa pe cineva."
In conceptia mea, profesorul este responsabilul pentru procesul educativ. Dupa cum se stie, procesul educativ institutionalizat este unul extrem de complex, atat sub aspectul organizarii, cat, mai ales sub acela al fundamentarii stiintifice a raporturilor instituite intre principalii factori implicati in acest proces.Profesorul este responsabil de modelarea personalitatii umane, de ceea ce filosoful Constantin Noica numea "devenirea intru fiinta a omului".

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 458
Materia: Romana

Profesorul ideal

Trebuie sa fie ingenios, pentru ca in general vorbind, profesorul este factorul determinant al succesului unei lectii, si nu structura in sine a acesteia , fie ea traditionala, fie moderna.Profesorul trebuie sa fie un ghid, care indruma eforturile receptive ale elevilor, un ghid competent, inteligent, imaginativ, sensibil, cu elevat gust estetic si amabil, pentru ca prin intregul sau comportament, sa introduca in lectie dimensiunea estetica, sa sensibilizeze elevii si astfel sa creeze conditiile necesare realizarii comportamentelor unei educatii implicite, singura valida sub aspect psiho-pedagogic si didactic.

Alte referate despre: profesorul ideal, profesorul ideal referat, profesorul ideal compunere

A fi profesor european

In ceea ce priveste impactul general al utilizarii calculatorului la nivelul elevilor, profesorii sunt de parere ca acesta este pozitiv, atat la nivel de grup, cat si individual ;elevii au un interes mai mare de a invata utilizand calculatorul la scoala. Se observa o concentrare mai buna a elevilor si se remarca lucrul in echipa si favorizarea dezvoltarii competentelor de cooperare.

Alte referate despre: profesor european, profesorul european, ce inseamna sa fi profesor european

Profilul profesorului in scoala romana

Cine indeplinea ocupatia de invatator in aceste scoli de grad elementar?Plutarh spune despre Spurius Carvilius,cel dintai invatator roman al carui nume se cunoaste,ca era libert al consulului din anul 234 i.e.n.Acest amanunt este ilustrativ si pentru epoca in care traieste autorul insusi al Vietilor paralele;caci si istoricul Tacit,contemporanul mai tanar al lui Plutarh,vorbind despre cariera stralucita pe care a facut-o un parvenit,spune ca la inceput acesta avusese o ocupatie umila(obscura initia),adica aceea de invatator.

Alte referate despre: profilul profesorului in scoala romana, rolul profesorului in scoala, profilul profesorului ideal

Profesorul nazdravan de Anton Pann

Dupa toate acestea, stiid ca ii place cel mai mult sa calareasca, printisorul isi dorea cel mai mult sa aiba niste cai.Ca sa scape de urletele printisorului, imparatul i-a promis acestuia ca o sa ii cumpere multi cai.

Alte referate despre: povestea profesorul nazdravan de anton pann, profesorul nazdravan de anton pann, referat nazdravaniile lui anton pann

Tema pentru acasa

"Invatase sa tina roaba in asa fel, incat sa-l duca ea pe el", sa se trezeasca dimineata cu aceeasi bataie de toaca etc. Totul a fost pana cand la Zarianca venise Maria, fosta lui eleva si viitoarea lui sotie. Cea care strabatuse mari si tari ca sa ajunga la el pentru ca sa-i intoarca o datorie mai veche - o carte de poezii scrisa de M. Eminescu si sa-i spuna importantul cat de mult il iubeste. Sa ii marturiseasca dragostea care a ajutat-o sa treaca peste toate.

Alte referate despre: tema pentru acasa de nicolae dabija, romanul tema pentru acasa nicolae dabija, tema nuvelei acasa de fanus neagu

Relatia profesor-elev

Deosebit interes psihologic prezinta reactia acelor profesori care,
dupa opinia elevilor, nu se bucura cand acestia dau raspunsuri corecte
, ci dimpotriva , le pare rau , se arata surprinsi , se mira ca
raspund bine , stau la indoiala daca sa le puna nota , îi ironizeaza
etc. S-a ajuns la concluzia ca in aceste cazuri nu se respecta un
principiu fundamental al educatiei--incurajarea printr-o judicioasa
folosire a laudei si a dojanei. Un profesor care dojeneste mai mult
decat lauda sau care nu spune nimic atunci cand ar trebui sa spuna ,
nu foloseste suficient criteriile aprecierii pozitive pentru formarea
si schimbarea comportamentului elevului.

Alte referate despre: relatia profesor elev, relatia profesor-elev, relatia profesor elev referat

Rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare

In cele ce urmeaza voi incerca sa conturez unele aspecte privitoare la rolurile celor doi actori principali ai actiuni educationale, profesorul si elevul in obtinerea performantei scolare si combaterea insuccesului sau esecului scolar.

Alte referate despre: rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare, rolul elev profesor in obtinerea performantelor scolare, rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantei scolare

Competenta penala a instantelor judecatoresti

Pentru a fi aplicate dispozitiile privind competenta personala a instantelor de judecata este esentialmente necesar ca faptuitorul sa aiba calitatea ceruta de lege in momentul savirsirii infractiunii.
Incalcarea normelor privind competenta personala atrage nulitatea absoluta,exceptia de necompetenta putind fi ridicata in tot cursul judecatii pina la pronuntarea hotaririi.

Alte referate despre: competenta penala a instantelor judecatoresti, competenta materiala a instantelor judecatoresti, competenta generala a instantelor judecatoresti

Competenta materiala a instantelor judecatoresti

Competenta materiala a instantelor judecatoresti
Indiferent însă de natura activităţilor desfăşurate pentru realizarea dreptului, în sens mai larg vorbind, pentru înfăptuirea uneia dintre funcţiile statului, autorităţile acestuia trebuie să acţioneze pe baza şi în limitele competenţei prestabilite prin regulile de drept.

Codul de procedură civilă debutează prin a se referi, chiar în primele sale articole la regulile de competenţă. Această reglementare este firească dacă se ţine seama de importanţa regulilor procedurale prin intermediul cărora se statornicesc atribuţiile instanţelor judecătoreşti. Într-adevăr, în cazul declanşării unui litigiu, prima problemă care trebuie rezolvată de reclamant este aceea de a determina instanţa competentă.

Alte referate despre: competenta materiala a instantelor judecatoresti 5x puncte, competenta materiala a instantelor judecatoresti drept, sunt competenta materiala a instantelor judecatoresti

Profesorul preferat

Whether it be called masters, teachers, mentors or wise teachers have always had a special status in society. Once, in villages and small towns teacher, priest and doctor were the most respected figures in the community, people listen to everyone and shame, and the young novice who was taken by one of them was lucky that will succeed in life.

Alte referate despre: profesorul preferat, profesorul preferat compunere, profesor preferat

Competenta tribunalului

Competenta teritoriala (ratione loci)
Competenta teritoriala reprezinta criteriul cu ajutorul caruia se determina care dintre organele de acelasi grad este competent sa solutioneze o anumita cauza. Competenta teritoriala diferentiaza, din punct de vedere teritorial, organele judiciare cu o egala competenta materiala.

Alte referate despre: competenta tribunalului international pentru dreptul marii, competenta tribunalului, infractiuni de competenta tribunalului

Prorogarea de competenta

c) cane înntre doua sau mai multe infractiuni exista legatura si reunirea cause care se irnpune pentru o buna infaptuire a justitiei. Privitor la primul caz de conexitate, existenta acestei forme de conexitate este data de legatura de timp si de loc intre infractiunile savarsite (inculpatii A, B si C patrund intr-o banca, unde A asigura paza, B distruge sistemul de alarma, incuietorile si seiful bancar de unde sustrage banii, iar C ucide prin impuscare agentul de paza, aparut in ultimul moment, iar apoi, vatama grav, intr-un accident de circulatie, integritatea corporala unui lucrator de politie pornit in urmarirea celor trei care s-au indepartat in graba cu un autoturism condus de C).

Alte referate despre: prorogarea de competenta, procedura civila prorogarea de competenta, prorogarea de competenta referat

Solutii pertinente pentru optimizarea relatiilor elev-profesor-parinti

Protocol pentru parteneriat educational
Titlul proiectului:”NOI TREI SUNTEM PRIETENI”
Scopul proiectului :
Constituirea unui grup partenerial care sa promoveze valori comune la nivelul partenerilor implicati: elevii clasei a IX-a B, familiile elevilor, oameni ai scolii si reprezentanti ai comunitatii locale.
Promovarea dialogului si a comunicarii intre elevii clasei, parintii acestora si profesorii clasei prin diverse activitati comune.

Alte referate despre: optimizarea relatiei elev-profesor-parinte, optimizarea relatiei elev-profesor-parinte referat, relatia elev-profesor-parinte

De ce doresc sa devin profesor

Profesia didactica are nevoie de indrazneala, de incredere intr-un viitor mai bun pentru elevi, de cautare permanenta a noului, de ancorare in realitate, de originalitate in exercitarea ei, de inovatie si descoperire. Personal o consider o profesie foarte grea, plina de dificultati, cu mare incarcatura de responsabilitati, dar si cu satisfactii depline atunci cand "iti iese" bine.

Argumentul forte, vis-a-vis de cautarea propriei utilitati intr-un asemenea demers este ca trebuie facuta prin acumulari de cunostinte si deprinderi dar si de atitudini care sa te impuna, sa-ti fie recunoscut locul si rolul, sa fii dorit in egala masura de elevi, de parinti si de colectivul profesoral in care esti angrenat. Si aceasta nu oriunde si aiurea, ci la tine in tara, acolo unde ai urmat si tu sistemul educational, la randu-ti.

Alte referate despre: de ce vreau sa devin profesor, sa devin profesor, compunere-ce doresc sa devin

Proiect pentru certificarea competentelor profesionale

Rectificarea
Rectificarea este un procedeu de prelucrare prin aschiere care consta in detasarea de pe suprafata de prelucrat unor aschii subtiri cu ajutorul unor scule abrazive.Prelucrarea prin rectificare asigura o precizie dimensionala mare si o buna netezime a suprafetelor. In general, rectificarea se aplica in vederea finisarii pieselor, de regula, dupa alte prelucrari executate in prealabil ca: strunjire, frezare, etc.

La prelucrarea prin rectificare, miscarea principala de aschiere este miscarea de rotatie a pietrei abrazive. Aceasta miscare de rotatie se efectueaza cu viteze mult mai mari decat la prelucrarea cu alte scule aschietoare. Miscarile de avans pot fi miscari de rotatie, de translatie sau combinatii intre acestea, in functie de schema procedeului de prelucrare adoptat.

Alte referate despre: proiect pentru certificarea competentelor profesionale, atestat pt certificarea competentelor profesionale, proect pt certificarea competentelor profesionale la zidaria armata
Referate afisate : 16
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK