Complicatii sifilis

Complicitatea

Notiune si caracterizare.Sediul materiei este art. 26 din actualul Cod penal, care prevede: „Complice este persoana care, cu intentie, ajuta sau înlesneste în orice mod la savârsirea unei fapte prevazute de legea penala.” Este, de asemenea, complice persoana care promite, înainte sau în timpul savârsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savârsirea faptei promisiunea nu este îndeplinita.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 698
Materia: Drept

Participatia penala

– Sub raportul laturii obiective, autoratul reprezinta activitatea materiala realizata de persoana care savârseste în mod nemijlocit fapta prevazuta de legea penala. Aceasta înseamna realizarea actelor de executare specifice laturii obiective a infractiunii (însasi actiunea sau inactiunea ce constituie elementul material al infractiunii). Aceste trasaturi rezulta din însasi caracterizarea legala a autoratului (art. 24 C.pen.).

Alte referate despre: participatia penala, participatie penala, conceptul de participatie penala

Despre infractiuni si pedepse

Cartea lui Cesare Beccaria care afirma ridicarea omului împotriva violenţei şi sistemului inchizitorial, care deschidea căile către o lume nouă, a rămas până astăzi o lucrare vie, atrăgătoare, pătrunsă de o caldă umanitate, orientată de o meditaţie generoasă şi nobilă, cu virulenţă de pamflet îndemascarea tarelor trecutului.
Cesare Beccaria şi-a scris opera principală în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în condiţiile dezvoltării iluminismulu italian.
În cartea sa, Cesare Beccaria ar vrea ca legile să-şi găsească originea în raţiune. Scopul prim al legilor este de a asigura ,,cea mai mare fericire răspândită la cei mai mulţi" (la massima felicità nel maggior numero).
Acela care, în finalul cuvântului Către cititor, se autodefineşte ca ,,un paşnic iubitor al adevărului", nu considera ...

Alte referate despre: infractiuni si pedepse, despre infractiuni si pedepse, infractiuni si pedepse in evul mediu

Investigarea infractiunilor de furt si talharie

- Sa existe o legatura de cauzalitate între actiunea de luare si urmarea imediata. (1) Potrivit art. 250 din noul Cod penal, furtul este calificat când a fost savârsit în urmatoarele împrejurari:
a) de o persoana având asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
b) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
c) într-un loc public;
d) într-un mijloc de transport în comun;
e) în timpul noptii;
f) prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase;

Alte referate despre: investigarea infractiunilor de furt si talharie, investigarea infractiunilor de furt si talharie referat, metodologia investigari infractiunilor de furt si talharie

Termenii Infractiunii

Interesul general apartine societatii si se numeste ordinea publica;
ocrotirea lui este inerenta fiecarei dispozitii incriminatoare si pentru acest motiv normele de drept penal sunt considerate a fi de ordine publica. Din cauza prezentei sale în conceptul tuturor infractiunilor, acest interes general al ordinei publice este un factor comun si nu comporta comentarii. Dimpotriva, valoarea special ocrotita, prin fiecare norma incriminatoare, prezinta o deosebita importanta, aceasta valoare constituind obiectul juridic al infractiunii si, deci,
unul din termenii infractiunii. Sunt infractiuni la care gasim protejate mai multe valori sociale. În asemenea situatii, se considera ca fiind obiectul juridic principal al infractiunii valoarea sociala preponderenta, iar cealalta valoare, ca obiect juridic secundar al infractiunii.

Alte referate despre: termenii infractiunii, termenii infractiunii de furt, termen introducere actiune infractiune

Infractiunea

Infractiunea
Infractiunea de înselarea clientilor are si un obiect juridic
secundar, referitor la apararea intereselor materiale ale agentilor comerciali si persoanelor particulare.

Alte referate despre: infractiunea, infractiunea continuata, infractiuni informatice

Omorul calificat

Omorul calificat se pedepseşte cu detenţiunea pe viaţă sau detenţiune severă de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Tentativa la această infracţiune se pedepseşte, în condiţiile prevăzute în art. 183 C. pen., cu pedeapsa prevăzută pentru infracţiunea consumată sau cu o pedeapsă în cadrul limitelor imediat inferioare pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată (în cazul de faţă, conform art. 58 alin. 4 lit. a C. pen., închisoare strictă de la un an la 15 ani).

Alte referate despre: omorul calificat, omor calificat, infractiunea de omor calificat

Infractiunea continuata

a)Unitatea subiectului activ
Condiţia semnifică faptul că aceeaşi persoană săvârşeşte activitatea infracţională. Aceasta nu înseamnă că atunci când mai multe persoane comit împreună, deci în calitate de coautori acţiuni care realizează conţinutul aceleiaşi infracţiuni dispare caracterul de infracţiune continuată.

Alte referate despre: infractiunea continuata referat, infractiunea continua, infractiune continuata

Alexandru Lapusneanu - comentariu literar

Cu o intuitie psihologica notabila, Negruzzi isi lasa personajul sa se delantuie intr-o furie si o manie galgaitoare, dezvaluin paroxismul momentului trait prin amanunte fizionomice: "Radea; muschii i se suceau in rasul acesta, si ochii lui hojma clipeau".

Alte referate despre: alexandru lapusneanu comentariu literar, alexandru lapusneanu specia literara, alexandru lapusneanu critica literara

Sifilis

Sifilisul tertiar. Se întâlneste foarte rar, datorita masurilor
energice de lupta antivenerice. Leziunile apar la 3-12 ani de la
debutul bolii. In aceasta perioada sunt prezente leziunile profunde,
distructive, ireversibile, in special ale sistemului nervos, visceral,
tegumentar, aparatului locomotor. Sifilidele tuberculoase si goma,
dupa vindecare, lasa cicatrice.

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, sifilisul

Legatura intre tipurile de diabet, complicatii si hemoglobina glicozilata

Diabetul afecteaza estimative 13 milioane din populatia SUA, desi doar o jumatate din acestia sunt diagnosticati clinic; reprezinta a saptea cauza de mortalitate pe teritoriul SUA. Prevalenta diabetului creste cu varsta, aproximativ 50% din pacienti au o varsta peste 55 de ani. Homeostazia normal a glucozei este este controlata de trei procese interrelationate: productia de glucoza in ficat, preluarea si utilizarea glucozei de catre tesuturile periferice si secretia de insulina.

Alte referate despre: tipuri de diabet zaharat, diabet - hemoglobina glicozilata, totul despre hemoglobina glicozilata

Popa Tanda

In urma unui conflict cu satenii si cu protopopul este mutat la Saraceni ,un sat sarac din cauza ca oamenii erau foarte lenesi.Expozitiunea cuprinde asadar si descrierea spatiului actiunii(imaginea dezolanta a satului).

Intriga prezinta hotararea preotului de a-i schimba pe saraceni , facandu-i oameni harnici .Aceasta hotarare declanseaza Desfasurarea Actiunii care cuprinde incercarile preotului de a-i schimba pe sateni cu ajutorul predicii , al sfatului ,al batjocurii sau al ocarii ,iar in final prin implicarea personala in refacera propriei gospodarii si in cultivarea pamantului.

Momentul in care preotul reuseste sa-i antreneze la munca pe o parte din sateni constituie Punctul Culminant .Luand exemplul preotului , ei ajung sa indrageasca munca realizand lucruri de calitate.

Deznodamandul il aduce in prim –plan pe acelasii preot Trandafir ...

Alte referate despre: popa tanda rezumat, rezumat popa tanda, caracterizarea lui popa tanda

Economia Italiei

Italia în anii 1970-1990 . În această perioadă se intevsifică lupta între Partidul Comunist şi Partidul Creştin-Democrat . Spre sfîrşitul anilor 1990 , ca rezultat al compromiterii comunismului în Uniunea Sovietică şi în Europa de Est , P.C.I.este reformat şi îşi schimbă denumirea în Partidul Democratic al Forţelor de Stînga.
Tot în acestă perioadă , poziţiile partidelor creştin-democrat şi ex-comunist se diminuează.Pe scena politică se impugn forţele de dreapta , conservatoire , în frunte cu magnatul Silvio Berlusconi . Acesta a deţinut funcţia de prim-ministru pe parcursul anului 1944 , dar a fost nevoit să demisioneze din cauza acuzaţiilor de complicitate cu structurile mafiote . În 2001 el a revenit la putere .
În present , Italia este o ţară industrializată , ocupînd locul al V-lea în lume după volumul producţiei industriale . Dar decolajul de dezvoltare între ...

Alte referate despre: economia italiei, economia italiei referat, economia italia

Infectii cu transmitere sexuala ppt

Sifilisul apare in urma infectiei cu Treponema Pallidum. El poate fi primar, secundar, tertiar, poate avea forme congenitale (in care copilul este infectat la nastere de catre mama bolnava) si alte forme nu foarte bine delimitate: latent fara simptome dar cu rezultatele testelor pozitive forme de trecere intre secundar si tertiar, etc.
Primul simtom in cazul sifilisului primar este aparitia unei pete rosii (macula eritematoasa), care devine o eroziune, adancindu-se, si apoi o ulceratie care doare doar in cazul traumatizarii sau al suprainfectarii. La femei pot fi afectate labia, vaginul, uretra si perineul. La ambele sexe mai pot fi afectate regiunea anorectala, mamelonara, buzele, limba, amigdalele, etc.

Alte referate despre: infectii cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala ppt, referat infectii cu transmitere sexuala

Popa Tanda

Nuvela "Popa Tanda", propune un personaj model, dupa cum sugereaza si titlul. El este preotul ardelean care determina evolutia morala si spirituala a comunitatii satului Saraceni. Comportamentul sau, ilustreaza proverbul "Omul sfinteste locul". Nuvela este opera epica, in proza, cu actiune coplexa, mai complicata decat a schitei, cu mai multe personaje prezentate in evolutie pe o perioada lunga de timp.

Alte referate despre: popa tanda momentele subiectului, popa tanda, caracterizare popa tanda

Semiologia aparatului cardiovascular

Referat despre Semiologia aparatului cardiovascular
Anamneza in afectiunile cardiace
Varsta
Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale. In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile. La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Istoria ieroglifica Dimitrie Cantemir

Alegoria urmaririi Inorogului arata ca el nu are scapare: "Toate puterile i s-au curmat, toti prietinii l-au lasat, in lantuje nedezlegate l-au legat, toata greutatea nepriietinului in opreala Inorogului au statut. Iara de acmu, in ceriu sa zboare, n-a scapa, o mie de capete de ar avea, iarba n-a mai manca." Nici Lupul nu-1 poate ajuta pe Inorog, nici Filul (Antioh Cantemir).

Alte referate despre: istoria ieroglifica dimitrie cantemir, istoria ieroglifica dimitrie cantemir rezumat, istoria ieroglifica dimitrie cantemir comentariu

EXCEL - calcule, editarea formulelor, erori

In functie de rezultatul formulei, se pot defini tipurile de expresii:
- expresii numerice, care produc un rezultat numeric si sunt compuse in termeni cu continut numeric si in operatori aritmetici (calculul mediei produce un nr real);
- expresii logice, care produc ca rezultat o valoare de adevar, recunoscuta in Excel prin constante TRUE si FALSE
- expresii tip sir de caractere, care au ca rezultat un sir de caractere si sunt compuse din termeni cu continut text si operatorul de concatenare;
- expresii de tip adresa, compuse din termeni de tip referinte de celule si operatorii de referinta prezentati mai suu si au ca rezultat informatia e referinta a unei celule sau a unei zone.

Alte referate despre: calcul tabelar excel calcule editarea formularelor, calcule editarea formulelor in excel, calcule editarea formulelor
Referate afisate : 18
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK