Componentele hardware

Componente hardware

Componente hardware a unui computer personal este reprezentata de
catre structura fizica(care se poate vedea). Un computer IBM-PC este compus din unitatea centrala , periferice si memorie . Componente hardware

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 15584
Materia: Informatica

Arhitectura unui calculator

-faptul că orice componenta hardware instalată,începand cu procesorul si terminînd cu tastatura sau imprimanta , foloseşte în funcţionarea a una sau mai multe componente de pe placa de baza precum şi faptul că comunicaţiile între toate componentele existente în calculator sunt asigurate prin intermediul plăcii de bază putem spune că intregul PC este construit în jurul acesteia , facînd din aceasta o piesa extrem de importantă in funcţionalitatea calculatorului.

Alte referate despre: arhitectura unui calculator, arhitectura unui calculator referat, arhitectura unui calculator structura ierarhica

Retele de calculatoare

Dezavantajul folosirii unui singur cablu este ca, atunci cand doreste sa transmita date, calculatorul trebuie sa "lupte" pentru a castiga accesul (trebuie sa astepte eliberarea cablului). Topologia de inel conecteaza fiecare calculator de alte doua, imaginea fiind aceea a unor calculatoare asezate in cerc. Datele transmise de un calculator trec prin toate calculatoarele intermediare inainte de a ajunge la destinatie.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Hardware

Puterea relativa a unui procesor este masurata in MHz (Mega Herti – Milioane de Herti), desi la inceput acestea aveau 100 KHz!
Intel a urmat denumirile de *86 cu 80286, cu viteza de 4 MHz, 386 cu viteza de 15 MHz. De cand cu 486 (DX), coprocesorul matematic a fost inclus in procesorul ALU (adica cel al sistemului). 486-ele avea viteza maxima de 120 MHz si era produs atat de Intel cat si de concurentii lui.

Alte referate despre: hardware, componente hardware, componentele hardware

PC Hardware

Cyrix va construi si el un procesor cu frecventa maxima de 333 MHz, numit Cyrix MII. El va avea insa performate foarte slabe (si totusi mai ridicate decat Celeronul “Covington” de la Intel) si va fi foarte ieftin, si va constitui un esec.

Alte referate despre: hardware referat, componenta hardware, hardware si software

Intreruperi Hardware

Pentru coordonarea optimã a activitãtii componentelor sistemului de calcul, în aceste conditii de nedeterminare, au fost dezvoltate functii speciale ale sistemului de operare, cu rolul de a controla modul de desfãsurare a proceselor din sistem, functii care alcãtuiesc componenta sistemului de operare de gestionare a resurselor sistemului de calcul.

Alte referate despre: intreruperi hardware, intreruperile hardware, referat hardware

Calculatorul

Fiecare dintre aceste functii se va realiza prin intermediul uneia sau mai multor componente hardware specializate. Modalitatea in care aceste componente hardware (fizice) din componenta calculatorului interactioneaza intre ele.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Caracterizarea componentelor hardware si software

TIPURI DE MEMORIE. Într-un calculator există două tipuri de memorie: internă si externă., fiecare având un rol bine determinat.

Alte referate despre: componente hardware si software, componentele hardware si software, componenta hardware si software

Componentele calculatorului

Tastatura -dispozitivul la introducerea informatiilor ’’in’’ calculator fiind mijlocul principal de dialog al omului cu calculatorul.Orice apasare si eliberare rapida a unei taste provoaca afisarea pe ecranul monitorului a caracterului scris pe aceasta.O tasta mentinuta apasata provoaca afisarea repetata a caracterului pe ecranul monitorului.

Unitatea Centrala (UC) -este de fapt ’’creierul’’ care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal.De aici se solicita informatii pe care uitilizatorul le va introduce de la tastatura sau se afiseaza rezultate pe monitor.Tot in unitatea centrala sunt realizate prelucrarile de date prin executarea unui program.Importanta deosebita a unitatii centrale e evidenta,asadar este usor de inteles de ce caracteristicile principale ale unui calculator personal sunt alte de caracteristicile si parametrii de functionare ai unitatii centrale.

Unitatea de memorie (UM) –este montata pe placa de baza a calculatorului ...

Alte referate despre: componentele calculatorului referat, referat componentele calculatorului, componente calculator

Calculatorul si componentele lui

Un PC (Personal Computer) , produs dupa standardele IBM are în exterior vizibile doua module : towerul si monitorul . Se deosebesc apoi perifericcele care sunt tastaura , mouse-ul , boxe , joystick , modem extern . Towerul la rândul sau are drept rol a tine toate componentele într-un loc , a le feri de praf , socuri ,etc .

Alte referate despre: calculatorul si componentele lui, calculator pe componente, calculatorul parti componente

Hardware

- se intalnest sub forma unor DIMM-uri care se conecteaza in socketul
special care este reprezentat in schema de pe prima pagina. Este de
doua feluri:

Alte referate despre: hardwere, componentele hardware ale unui calculator, despre hardware

Componentele unui computer

Un PC (Personal Comupter) , produs după standardele IBM are în exterior vizibile doua module : towerul şi monitorul . Se deosebesc apoi perifericcele care sunt tastaura , mouse-ul , boxe , joystick , modem extern . Towerul la rândul sau are drept rol a ţine toate componentele într-un loc , a le feri de praf , şocuri ,etc . Este pur şi simplu o cutie care la exterior prezintă o serie de butoane ce indeplinesc funcţii de bază : pornire/oprire , resetare şi eventual buton pentru schimbarea frecvenţei ceasului intern .

Alte referate despre: componentele unui computer, partile componente ale computerului, componenta unui computer

Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii

"Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii"
In timp ce evidenta operativa s-a nascut din necesitatea cunoasterii imediate a anumitor fenomene si procese, evidenta statistica prelucreaza fenomene de masa, utilizand in acest sens metode statistice specifice, evidenta contabila are ca principal obiect de studiu patrimoniul.

Alte referate despre: drept economic referat obiect de studiu, economia ca obiect de studiu, istoria gandirii economice ca obiect de studiu

Elemenente componente al unui PC - criminalistica

Sistemul de cautare este prevazut cu un suport de înregistrare a
datelor în care se stocheaza datele privitoare la identitate si cele
despre elementele de identificare ale impresiunilor, ceea ce usureaza
mult operatia de cautare.

Alte referate despre: criminalistica, republica moldova parte componenta a civilizatiei europene, componentele unui pc

Rampe de control si componente ale acestora

Derulatorii cu actionare pozitiva pot realiza atat derularea cat si rularea, ceea ce conduce la includerea lor in constructia rampelor de control. Materialul textil se desfasoara / infasoara cu viteza constanta, prin antrenarea sa de catre o suprafata de frictiune (cilindru de frictiune, fig, a si b) sau banda fara sfarsit, fig., c).

Alte referate despre: utilajele folosite rampe de control pentru tesaturi si tricoturi, controlul calitati componentelor electronice, rampa de control

Trasaturile principale ale ideologiei rasiste

Conform definitiei nazistilor un popor sau o natiune este constituit din cateva rase componente.Spre exemplu, se sustinea ca poporul german este predominant nordici , dar ca in sangele sau se amestecase si sange dinaric, mediteranean, baltic sau al altor rase. Poporul norvegian detinea mai multe componente nordice si din acest motiv se plasa intr-o pozitie ierarhica superioara chiar si fata de germani.

Alte referate despre: trasaturile principale ale democratiei, care sunt trasaturile principale ce ne evidentiaza personalitatea, trasaturile principale ale regimului democrat

Strategia unei firme: concept, componente, factori de influenta, etape de elaborare

În conceperea şi fundamentarea activităţilor firmelor un rol esenţial îl au strategiile elaborate de către organismele manageriale. Schimbării concepţiilor privind organizaţiile în general şi firmele în special, i-a corespuns abordarea diferită a strategiei. Primii care au punctat importanţa deosebită a strategiei, în ordine cronologică, au fost: Alfred Chandler, Kenneth Andrews, Igor Ansoff, G. Hofer, D. Schendel, Brian Quinn, Henry Mintzberg şi Michael Porter.

Alte referate despre: exemple firm e si factorii de influenta, factori de influenta pt o firma, factori de influenta din macroeconomie si microeconomie pentu o firma
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK