Comportamentul elevilor in scoala

Invatarea - principala activitate in scoala

Invatarea este o forma fundamentala de activitate umana si presupune o relatie a individului cu mediul. Jocul , principala activitate a copilului , este o forma specifica si extrem de complexa de invatare , care duce la elaborarea de noi comportamente , constituie modalitati din ce in ce mai adecvate de raspuns la solicitarile externe , comportamente dobandite pe cale individuala si pe baza exersarii.Invatarea scolara produce modificari in comportamentul elevilor ca urmare a organizarii pedagogice , a experientelor de cunoastere , de actiune si afectiv - motivationale.

Invatarea este supusa rigorii si controlului sistematic al cadrului didactic. Invatarea poate fi analizata ca proces, produs sau ca functie de anumiti factori, anumite conditii. Spunem ca invatarea este un proces deoarece este o activitate care se deruleaza in timp, produce o suita de transformari care se realizeaza ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 33kb
Downloads: 1275
Materia: Psihologie

Studiu sociologic al educatiei scolare

Termenul de “ educatie “ vine din frantuzescul “education” iar, o alta origine mai
indepartata poate fi cautatata in latinescul ” education-onis”.
In sensul sau cel mai general ,termenul “educatie” semnifica orice activitate sociala vizand transmiterea catre indivizi a mostenirii colective a societatii in care acestia se insereaza.
Campul sau de intelegere include astfel in aceeasi masura socializarea copilului catre familia sa ,instruirea primita in institutii cu scop educativ explicit (scoli,miscari de tineret) sau in cadrul diverselor grupari (asociatii sportive, culturalr, grupuri politice ),influenta grupului de prieteni ,cea a mass-media.
Obiectivul actual al sociologiei educatiei este in primul rand sistemul scolar.
Abordarea scolii poate incepe din mai multe puncte :
-un instrument de dezvoltare economica
-o “ agentie de selectie “
-un dispozitiv de alocare a statusurilor sociale
- o instanta ...

Alte referate despre: studiul sociologic al educatiei scolare, realizarea unui studiu de caz pe problematica educatiei scolare, studiu de caz problematica educatiei scolare

Rolul conducator al educatiei

Protagonistul comunicării nu este cuvântul, ci persoana în integralitatea sa de trup, minte, inimă şi suflet. Oricare din aceste dimensiuni constitutive în care a fost decompusă pentru comoditate, unitatea persoanei vorbeşte într-un limbaj propriu, foloseşte un mod expresiv propriu, care înainte de a fi decodat de partener, e descifrat în eu-l său interior.

Alte referate despre: rolul conducator al educatiei, rolul conducator al educatiei in dezvoltarea propriei personalitati, rolul conducator al educatiei in dezvoltarea personalitatii umane

Comportamentul social

In "Comportamentul colectiv" [1969] Herbert Blumer face o prima si
importanta dihotomie intre multime si miscari sociale, clasificandu-le
pe fiecare. Blumer gaseste ca exista cinci feluri de multimi in
functie de alcatuirea lor ele putand fi: intamplataore (spontane si cu
grad de participare redus), conventionale (organizate cu un scop
precis), expresive (cu o puternica exprimare a emotiilor), active
(participare numeroasa cu caracte actv ridicat) si protestatare
(caracte conventionalizat si scop precis). La randul lor miscarile
sociale sunt de mai multe tipuri: regresive (intoarcerea la o forma
anterioara a societatii), reforimiste (propun o noua societate),
revolutionare (schimbarea radicala a societatii) si utopice
(schimbarea radicala a societatii, dar fara un plan car). Aceasta a
grupurilor intre multimi si miscari sociale este importanta prin
diferentele care au loc intre acestea doua. De pilda multimile au in
centrul lor individul si relatiile ...

Alte referate despre: comportamentul social, comportament social, jocuri pentru dezvoltarea comportamentului social la prescolari

Rolul educatiei in formarea personalitatii elevului

Majoritatea cercetărilor actuale conduce spre concluzia că potenţialul genetic al omului constituie premisa indispensabilă a dezvoltării şi formării personalităţii .

Alte referate despre: rolul educatiei in formarea personalitatii elevului, referate rolul educatiei in formarea personalitatii elevului, rolul educatiei in formarea personalitatii elevului referat

Influenta personalitatii asupra comportamentul organizational

Aplicatii ale acestor studii : stabilirea unor strategii de promovare pentru organizatiile prestatoare de servicii,preocupare pentru etica si integritate ca si interesul contemporan pentru munca in echipa si cooperare; Sunt necesare cateva cuvinte de precautie referitoare la personalitate. Mai intai ,cu toate ca folosimadesea etichetari ca vanitos ,petru a descrie oamenii,va trebui sa ne reamintim intotdeauna ca oamenii au o diversitate de caracteristici de personalitate.

Alte referate despre: influenta personalitatii asupra comportamentului organizational, influenta stresului asupra comportamentului organizational, influenta personalitatii in comportamentul organizational

Sociologia - educatiei

Funcţia de clasificare şi selecţie, în baza căreia se ierarhizează instituţiile de învăţământ, elevii şi studenţii.Funcţia de certificare, specifică evaluărilor făcute la sfârşitul studiilor şcolare, universitare sau postuniversitare.Funcţia educativă, menită să conştientizeze şi să motiveze, să stimuleze interesul pentru studiu continuu, pentru perfecţionare şi pentru obţinerea unor per¬formanţe cât mai înalte.

Alte referate despre: sociologia educatiei, sociologia educatiei referat, referat sociologia educatiei

Comportamentul consumatorului

Factorii care detemina comportamentul consumatorilor referitor la cumpararea unui bun sau servuciu nu se refera doar la necesitatile fizice (hrana, adapost, îmbracaminte) si nu depind în exclusivitate de puterea sa de cumparare (pret, venit).
Cele mai multe teorii considera comportamentul consumatorului ca fiind o functie determinata de factori socio-culturali si de trasaturi personale.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat, referat comportamentul consumatorului

Recenzie - Invata comportamentul consumatorul

Recenzie - Invata comportamentul consumatorul
Concurenta devine din zi in zi mai puternica. Mediul de afaceri se profesionalizeaza tot mai mult, iar companiile solicita fiecarui angajat sa-si imbunatateasca continuu abilitatile si sa-si sporeasca neintrerupt competentele, pentru a le ajuta in aceasta cometitie pentru performanta.

Alte referate despre: recenzie carte comportamentul consumatorului, recenzie comportamentul consumatorului, teoria comportamentului consumatorului

Scoala marginalista engleza

Scoala marginalista engleza
Masurarea unor categorii, fenomene, stari poate fi directa sas indirecta.Exista ansambluri de sentimente si simtiri care ne obliga ca permanent sa cumoaram sau sa imprumutam de la altii ,sa traim cu imprumut, sa lucram, sa facem pauze, etc. Plecand de la efectele cantitative ale acestor simtaminte. Se poate aprecia importanta lor comparata. “…dorinta noastra este pendula noastra si oscilatiile ei sunt inregistrate cu minitiozitate de lista preturilor de piata…””…stiinta lipsita de statistici complete nu este din aceasta cauza mai putin matematica. O teorie exacta este primul pas spre progress.”,afirma marele ganditor englez. Exactitatea este data de informatii preluate si studiate cu instrumente ale matematicii.

Alte referate despre: scoala marginalista austriaca, scoala marginalista referat, neoclasicismul scoala marginalista

Comportamentul consumatorului de betisoare ORL

Pretul acestora variaza in functie de cantitatea ambalata.
Cele mai importante firme ce realizeaza acest tip de produs, sunt : Farlin, Chicco, Bella.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului de betisoare orl, comportamentul consumatorului la betisoare orl, experienta consumului betisoare orl

Comportamentul porcinelor

Comportamentul porcinelor - Specialistul în creşterea porcinelor trebuie să cunoască foarte bine comportamentul acestora din următoarele motive:

Alte referate despre: comportamentul porcinelor, comportament porcine, alimentatia porcinelor si comportament

Comportamentul caprelor

Comportamentul şi mirosul de ţap în timpul sezonului de montă este un alt aspect „notoriu” ce caracterizează specia caprină. Mirosul este determinat în principal de urină şi glandele sebacee:

Alte referate despre: comportamentul caprelor, caprele irinucai, capra cu trei iezi rezumat

Comportamentul managerial

2. STILUL DOMINANT desemnează managerii caracterizaţi printr-un comportament orientat spre dobândirea puterii. Persoanele cu acest stil sunt dinamice, active şi generează un climat căruia îi sunt specifice tensiunile, conflictele. Conducătorii cu stil dominat au în general o bună părere despre ei însuşi, un grad ridicat al încrederii în sine şi convingerea fermă că posturile de conducere le revin de drept, numai ei fiind apţi şi dotaţi să ducă la îndeplinire în mod exemplar sarcinile legate de aceste posturi.

Alte referate despre: comportamentul managerial, comportament managerial, studiu de caz- comportamentul managerial
Referate afisate : 14
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK