Compunere ce inseamna pt tine sa fii liber

Ce inseamna sa fii liber?

Desigur aceasta este o definiţie teoretica. Pentru ca practic libertatea de care dispui tu ca om poate însemna subjugarea libertatii altuia, ceea ce nu ar fi corect. Democraţia se ocupa cu punerea in prim-plan si respectarea drepturilor omului.

Aceasta însemna libertate. Dar uneori, noi, oamenii nu ştim sa dispunem de aceasta libertate si sa abuzam de drepturile pe care le avem. Libertatea fiecăruia trebuie exercitata in conformitate cu legile statului roman, asta daca dorim sa o avem si pe viitor. Cel mai bun exemplu de abuz de libertate consta in expoziţia culturala moderna care a avut loc de la 21 decembrie 1989, anul in care dictarea comunista a fost înlăturata si înlocuita cu democraţia.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 4684
Materia: Diverse

Liberarea de raspundere penala in Republica Moldova

În anumite condiţii scopurile corectării şi reeducării, prevenţiei generale şi speciale sunt realizabile şi fără aplicarea răspunderii penale sau a pedepsei penale, ceea ca se poate face, de exemplu, cu ajutorul măsurilor de constrângere cu caracter educativ. Pentru rezolvarea efectivă a acestor probleme, legislatorul, conducându-se de principiul umanismului şi folosind adeseori metoda încrederii, prevede diverse categorii de liberare de răspundere penală.

Alte referate despre: liberarea de raspundere penala, evolutia dreptului penal in republica moldova, dreptul penal al republicii moldova

Conceptul de libertate in gandirea filosofica

Conceptul de libertate in gandirea filosofica - Chiar dacă ,plasat la nivelul deciziei si făcând abstracţie de rezultatele obiective ale ei, sentimentul libertăţii este însoţit adesea de iluzia că putem face ce vrem că a decide fără constrângere exterioară ar însemna si a decide sustrăgându-ne necesităţii ,acest sentiment ,,care nu este altceva decât experienţa unui act în sine”, ne conduce spre intuiţia larg acceptată la nivelul „bunului simţ”, că „libertatea voinţei s-ar cunoaşte fără probe”(Descartes), şi că s-ar reduce la un „dat imediat al conştiinţei” (Bergson).

Dar, analizând mai atent, constatăm că această intuiţie este, ca orice intuiţie de altfel, neclară si ne aprobată . Este de ajuns sa ne întrebăm „ce simţim atunci când ne simţim liberi” pentru a ne da seama că aceluiaşi sentiment îi putem asocia un evantai larg si eterogen de semnificaţii .Intuiţia este deci neclară .

Alte referate despre: conceptul de libertate in gandirea filosofica, conceptul de libertate in gandire, referat despre conceptia despre libertate in perspectiva filosofica

Libertatea de gandire, opinie, creatie si credinta

Preambul
Considerand, in conformitate cu principiile proclamate in Carta Natiunilor Unite si detaliate in Declaratia Universala a Drepurilor Omului, ca recunoasterea drepturilor egale si inalienabile ale tuturor fiintelor umane reprezinta fundamentul libertatii,dreptatii si pacii in lume;

Alte referate despre: libertatea de gandire opinie creati si credinta, libertatea de gandire opinie, libertatea de opinie creatie credinta

Libertatea

LIBERTATEA
Vom analiza sistemul de metareguli al recursului la politica
din trei perspective: (1) cel al recursului la reguli; (2) cel al
aplicarii regulilor de catre arbitru; (3) cel al raporturilor dintre
cei carora li se aplica regulile.
Din perspectivele mentionate mai sus, libertatea, dreptatea si
egalitatea sunt denumiri convenabile, dar ambigui. Libertatea, de
pilda, poate sa apara ca presupozitie a recursului la reguli, dar si
ca o solutie la o problema prin apel la o metaregula.
Repere ale dezbaterii despre libertate
Libertatea îi pune manifest în mare dificultate pe cei care
încearca sa o gândeasca atent. Are ea oare vreun rost?[1]nota 1^
Filosofia politica moderna a introdus ideea unei "stari
naturale". În aceasta stare exista un soi de libertate salbatica:
fiecare este propriul ei/sau stapân. Exista însa o ambiguitate care
mineaza ideea aceasta ca atare.
Pe de o parte, putem ...

Alte referate despre: libertate si responsabilitate, libertate si lege clasa 8, libertatea politica

Libertatea

În cazul în care anumite fapte sau actiuni savârsite de catre persoane
responsabile nu aduc neajunsuri decât celor care le-au savârsit,
atunci nu poate fi apelata drept contraargument decât "îndatorirea
catre noi însine". Se poate vorbi despre autorespect si autoevaluare,
acestea însa nu sunt obligatorii din punct de vedere social, politic,
economic, interventia societatii pentru a-l aduce pe individ pe calea
cea buna nefiind îndreptatita în acest caz. Societatea poate sa se
dezica de consecintele actiunii respectivului, sa-si deroge orice fel
de responsabilitate, sa-l izoleze si sa-l evite, prevenindu-i totodata
pe cei neavizati de comportamentul nociv al semenului lor. Asupra
individului în cauza nu trebuie sa se intervina coercitiv ci doar
pedagogic, atragându-i-se atentia asupra efectelor negative.

Alte referate despre: libertatea individuala, libertate, libertatea si responsabilitatea

Libertatea

Frecvent gandirea antica face apel la aceasta notiune fara a elucida natura si originea acestei forte iminente ce ocupa un loc atat de important in viata noastra, pur si simplu destinul esteimposibil de evitat, razbate din faurirea unor personaje ca Oedip. Ce poate fi mai cutremuratordecat povestea regelui Tebei care va muri ucis de propriul sau fiu? Destinul se indeplineste indiferent de eforturile noastre de a-l zadarnici. In mitologia greco-romana, Destinul era intruchipat intr-o forma umana aflata mai presus de vointa zeilor. Experienta morala a anticilor este un izvor de concluzii pesimiste la adresa libertatii umane.

Alte referate despre: libertatea, statuia libertatii, libertatea referat

Libertatea si responsabilitatea in viata publica

o diferite autoritati ale statului (politic, justitie): contraventii,
confiscarea de bunuri, privarea de libertate;

Alte referate despre: libertatea si responsabilitatea in viata publica referat, libertatea si responsabilitatea in viata publica, libertatea si responsabilitatea in viata crestina

Acordul Nord American de comert liber

Uzinele canadiene au avut posibilitatea de a se specializa in cateva modele de autoturisme, cea mai mare parte a productiei lor fiind trimisa in SUA in schimbul unor modele care nu se produceau in Canada. In perioada 1965 - 1985 a avut loc o revolutie in atitudinea oamenilor de afaceri din Canada fata de comertul liber cu SUA; aceasta a fost considerata intr-o masura crescanda drept cea mai buna speranta pentru a deveni competitiv in economia mondiala. Anul 1985 marcheaza initierea informala a negocierilor Canada - SUA pentru un acord general de comert liber. Acesta intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 1991.

Alte referate despre: acordul nord american de comert liber, acordul nord-american de comert liber, acord nord american de comert liber

Liberare conditionata

Toate aceste constatari se consemneaza intr-un proces verbal si, impreuna cu toate documentele justificative care atesta mentiunile din respectivul proces verbal se inainteaza judecatoriei in a carei circumscriptie se afla locul de detinere si se comunica persoanei condamnate (art.77 al.3 din Legea nr.275/2006).

Alte referate despre: liberarea conditionata, liberarea conditionata referat, liberare conditionata

Liber sa alegi - capitalism

Preturile indeplinesc 3 functii: tranzmit informatii, conduc a adoptarea acelor metode de productie care sunt cele mai putin costisitoare si ca urmare folosesc resursele disponibile pentruproduse de cea mai buna calitate, hotarasc cine si cat ia din produs-repartizarea venitului.

Alte referate despre: liber sa alegi, liber sa alegi un punct de vedere personal, liber sa alegi recenzie

Ce inseamna sa fii european

Prin decizia Consiliului European de la Helsinki din decembrie 1999 de a deschide negocierile de aderare cu România, urmatã de lansarea oficialã, în februarie 2000, a procesului de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã se face trecerea la o nouã etapã de consolidare a relatiilor dintre România si Uniunea Europeanã.

Alte referate despre: ce inseamna sa fii european, referat ce inseamna sa fii european, ce inseamna a fii european

Libera circulatie a marfurilor

Libera circulatie a marfurilor
La 19 septembrie 1946 primul – ministru englez Winston Churchill a prezentat opţiunile sale privind viitorul Eupopei după cel de-al Doilea Război Mondial, afirmând necesitatea construirii statelor unite ale Europei. Ideea unei Europe unite nu era nouă; ea mai fusese vehiculată în diferite împrejurări.
Libera circulatie a marfurilor

Alte referate despre: libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a marfurilor referat, referat libera circulatie a marfurilor

Concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului

(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă, dintre cele prevăzute la alin. (1).
Într-o economie de piaţă, angajatorul este liber şi poate să facă selecţia din timp, anterior şi pe acastă bază, să desfiinţeze exact locul de muncă ocupat de salariatul pe care apreciază că trebuie sa-l concedieze.

Alte referate despre: concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, concedierea pe motive care nu tin de persoana salariatului, concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Omul s-a nascut liber - Rousseau

Iluzia că omul îşi poate depăşi condiţia umană este provocată de acelaşi factor ce generează şi iluzia libertăţii, anume dorinţa de a rupe lanţurile. Această doleanţă se hrăneşte cu iluziile create chiar de ea şi stimulează viaţa, asigură continuitatea ei.

Caracterul social al omului este un element ce nu-i permite să fie liber. Dependenţa de cei din jur face din fiinţa umană, un prizonier de frica singurătăţii. Un om singur iese de sub tiparul fiinţei pe care o reprezintă, se dezumanizează, e drept, deci, tragem concluzia că omul nu poate să se mai numescă om odată eliberat din lanţuri.

Legile, paradoxal, chiar şi cele ce asigură libertatea individuală, nu fac decât să constrângă oamenii, să-i supună unor acţiuni ce nu le stau mereu în fire. Pentru mine libertatea înseamnă să nu existe legi, prejudecăţi, dependeanţă.

Alte referate despre: omul s-a nascut liber rousseau, jack rousseau - omul s-a nascut liber, jack jack rousseau-omul s-a nascut liber

Liberarea conditionata

În dreptul român, liberarea condiţionată a fost introdusă prin legea de organizare a închisorilor din 1874, însă numai pentru monori, cu caracter de generalitate fiind introdusă abia prin legea penitenciarelor din 1929. Codul Penal de la 1936 prevedea liberarea condiţionată ca ultimă etapă a regimului progresiv al executării pedepsei închisorii. Instituţia a fost în vigoare până în 1950, când a fost înlocuită cu liberarea înainte de termen, care consta în punerea în libertate necondiţionată înainte de termen, a condamnatului, pe baza muncii prestate şi cu condiţia bunei conduite în timpul executării pedepsei.

Alte referate despre: cerere de liberare conditionata, referat liberarea conditionata, conditii liberare conditionata

Ce inseamna sa fi dascal

Cadrelor didactice din invatamantul din toate gradele le revine datoria sa contribuie permanent la formarea pentru munca si viata a tinerilor.Ele au misiunea de neincetata constructive de cunostiinta,de edificare prin stiinta si cultura a omului nou.

Alte referate despre: ce inseamna sa fii dascal, ce inseamna sa fi dascal, se inseamna sa fii dascal
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles