Compunere despre dovleac si vita de vie

Vita de vie

Vita de vie plantata pe langa casa poate fi pe tulpini joase sau pe tulpini semiinalte si inalte. Vita de vie condusa clasic, adica pe tulpini joase (reduse la simpla buturuga) se cultiva in zonele unde temperaturile din timpul iernii scad sub -20...22 grade Celsius, fiind necesara protejarea prin ingropare in timpul iernii.Vita de vie cu tulpini semiinalte (0,7 m) si inalte (1-1,5 m) se pot cultiva in zonele unde temperatura din timpul iernii nu scade sub limita de rezistenta, in general de -18...20 grade Celsius.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 886
Materia: Diverse

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Cabarnet sau Vignon
Acest soi este de origine franceza dar este raspandit in toate tarile cu o viticultura dezvoltata. Se recunoaste dupa anumite caractere, si anume: rozeta schemoasa, de culoare verde-albicioasa, frunza adulta are marime mijlocie de culoare verde deschis, floarea este hermafrodita normala, cu polen fertilm strugurele este mic, conic cu boabele asezat destul de rar, iar bobul are forma sferica cu pielita de culoare neagra -albastrui, acoperita cu pruina.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Maturarea strugurilor

Cu toate eforturile pe care le fac viticultorii de a obtine productiile de struguri, calitatea vinurilor ramane insa incerta pana in momentul recoltarii strugurilor cand se poate constata gradul lor de maturare.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, epoca de maturare a strugurilor, referat soiuri struguri si epoci de maturare

Prelucrarea strugurilor

Fermentaţia alcoolicǎ a mustului
Este un process de naturǎ biochimicǎ prin care zaharurile din must se transformǎ,sub acţiunea enzimelor secretate de drojdii,în alcool etilic şi CO2,ca produşi principali,la care se adaugǎ o serie de alte substanţe cum sunt glicolul,aldehidele,acizii succinic, lactic, acetic, esteri,etc.,ca produşi secundari. În cadrul unei vinificaţii ştiinţifice, drojdiile naturale se îndepǎrteazǎ din masa mustului prin limpezire,dupǎ care mustul se însǎmânţeazǎ cu drojdii selecţionate în laboratoarele de vinificaţie,din specia Sacharomyces ellipsoideus. Aceste drojdii dau un randament ridicat în alcool(1 grad alcool la 17 g zahǎr),iar vinul rezultat se limpezeşte repede şi are un gust plǎcut.

În timpul fermentaţiei alcoolice a mustului se disting urmǎtoarele trei etape:
-etapa de înmulţire a drojdiilor,care dureazǎ 1-2 zile,în timpul cǎreia mustul începe sǎ se tulbure,temperatura se urcǎ uşor apare alcoolul şi ...

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, prelucrare struguri, prelucrarea strugurilor fabricarea vinului

Agricultura - Viticultura

Cele dintîi izvoare scrise atestă răspîndirea vitei de vie pe aceste meleaguri. Este semnificativ de pildă, episodul descris în Odiseea anume că vinul cu care Ulise l-a îmbătat pe Poliphem a fost căpătat de eroul grec din mîinile lui Maron, de la tribul tracic al ciconilor. Herodot, părintele istoriei, care ne-a descris multe obiceiuri ale populatiilor din regiunea Mării Negre aminteste folosirea vinu¬lui în anumite ritualuri, iar exceptionalele rhytoane din aur, argint aurit sau splendid sculptate în os demonstrează existenta unui ceremonial fastuos si complicat legat de vin si vita de vie.

Alte referate despre: agricultura viticultura, agricultura bazata pe viticultura si pomicultura, agricultura hoticultura viticultura si pomicultura

Alcoolul

Bauturile alcoolice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pe papirusurile si pe monumentele vechilor egipteni, cu mai mult de 3000 de ani i.e.n., la fenicieni, asirieni, ca si la alte popoare din Antichitate, se pomeneste de vin ca de o bautura a petrecerii, pentru cinstirea oaspetilor sau pentru indeplinirea ritualurilor religioase.Cu mult inainte de era noastra, chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez ca si din alte cereale. Grecii de odinioara aveau un zeu al veseliei, pe Dionysos. La romani Bacchus, zeul veseliei si al petrecerilor era reprezentat ca un tanar care tine in mana un toiag, impodobit cu iedera si vita de vie, numit tirs.

Alte referate despre: alcooli, alcool, alcoolul

Alcoolul - efecte asupra organismului

Bauturile alcoolice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pe papirusurile si pe monumentele vechilor egipteni, cu mai mult de 3000 de ani i.e.n., la fenicieni, asirieni, ca si la alte popoare din Antichitate, se pomeneste de vin ca de o bautura a petrecerii, pentru cinstirea oaspetilor sau pentru indeplinirea ritualurilor religioase.
Cu mult inainte de era noastra, chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez ca si din alte cereale. Grecii de odinioara aveau un zeu al veseliei, pe Dionysos. La romani Bacchus, zeul veseliei si al petrecerilor era reprezentat ca un tanar care tine in mana un toiag, impodobit cu iedera si vita de vie, numit tirs.

Alte referate despre: alcoolul-efecte asupra organismului uman, alcoolul efecte asupra organismului uman, alcoolul efecte asupra organismului referat

Cultura vitei de vie

2. În ultimii ani verile sunt secetoase de aceea, în afarã de aratul de toamnã, fisurarea adîncã a solului, amenajarea de constructii
antierozionale, în scopul acumulãrii umiditãtii în sol se petrec si lucrãri de mentinere a zãpezii în plantatia viticolã prin tasarea ei, ce duce la topirea mai lentã a ei si infiltrarea apei în sol.

Alte referate despre: cultura vitei de vie, cultura vitei de vie in romania, cultura vitei de vie referat

Infiintarea unei plantatii de vita de vie

In Dealul Mare era impamantenit sortimentul constituit din Basicata, Gordin, Braghina si Tamaioasa Romaneasca, precum si cel pentru vinuri rosii format din Negru Moale si Negru Vartos (Gh. Nicoleanu 1900). Ca urmare a dezvoltarii impetuoase a fortelor de productie, capitalismul a inviorat extinderea viticulturii si in tara noastra, stimuland precuparea pentru introducerea in cultura a unor soiuri staine, recunoscute pentru calitatea productiei.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de vita de vie, proiect infiintarea unei plantatii de vita de vie podgoria ia i, infiintarea unei plantatii de vita de vie cu soiuri de masa

Pensiunea Bella Vita

1) Prezentarea generala a produsului turistic Pensiunea ,, Bella Vita".Pensiunea ,,Bella Vita" este amplasata in minunata zona din Vatra Dornei.O pensiune linistita construita in vara lui 2008 accesibila ,bine pozitionata in Vatra Dornei la cca 1,5 km de central localitatii. Este un spatiu de cazare recent finalizat care doreste si pune la dispozitie toate dotarile de care turisii au nevoie pentru a beneficia de o relaxare nemaipomenita. Pensiunea este catalogata la 3 margarete.

Alte referate despre: pensiuni, vita de vie, referat vita de vie

Lumea vie in conceptia mendeliana

Teoria celulara
Teoria celulara a fost una dintre cele mai insemnate cuceriri ale biologiei secolului al XIX-lea. Aceasta teorie, prezentata pentru prima data in mod convingator in 1839 de doi specialisti germani in microscopie, Schleiden si Schwann, sustine ca toate plantele si ani-malele sunt constituite din mici unitati fundamentale denumite celule. Acestea sunt inconjurate de o membrana si contin, in general, o formatiune interna, nucleul, inconjurat, la randul lui, de o membrana, numita membrana nucleara. Deosebit de important este faptul ca celulele provin intotdeauna din alte celule printr-un proces de diviziune. Majori-tatea celulelor sunt capabile de crestere si de scindare in doua parti relativ egale, dand nastere la doua celule-fiice. In acelasi timp se divide si nucleul, astfel incat fiecare celula-fiica sa poata primi cate un nucleu.

Legile lui Mendel
...

Alte referate despre: reproducerea in lumea vie, respiratia in lumea vie, respiratia aeroba si anaeroba in lumea vie

Daunatorii vitei de vie si combaterea lor

Filoxera prezintă două cicluri bine distincte:
a.) un ciclu complet pe viţele americane (Vitis riparia, Vitis rupestris etc.) sau pe hibrizi, prezentând cele 4 forme morfologice: galicolă, radicolă, sexupară şi sexuată. In acest caz iernează ca ou de rezistenţă depus pe părţile aeriene ale viţei şi ca larve pe părţile subterane ale viţei de vie.

b.)un ciclu incomplet pe viţele europene (Vitis vinifera) fiind reprezentată în principal prin foma radicicolă, care se dezvoltă pe părţile subterane ale viţei de vie (rădăcini, radicele) şi mai puţin prin forma galicolă, care nu prezintă importanţă
economică.

Alte referate despre: combaterea daunatorilor vitei de vie, combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie atestat, combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie proiect

Aloe, Ananas, Dovleac

Tulpina ei creste in lungime pana la 3m ,cu diametrul de 5-8 cm. Nu prezintă ramificări; frunzele sunt groase, cărnoase, suculente si fara fibre,lungi de cca. 45-60 cm; pemargini prezinta spini moi. Florile sunt de culoare roşie, cilindrice si drepte,lungi de 3-4cm. Infloreste iarna. Fructul are forma de capsula si e plin cu seminţe.

Se inmulteste prin seminţe si prin butaşi, primăvara. Se cultiva in ghivece, iar când creste se muta in vase mai mari. Cam la 3-4 ani este necesara schimbarea pamantului (in amestec cu nisip).Iarna se pastreza in locuri luminoase, departe de sursele de căldura.

Alte referate despre: aloe ananas dovleac, despre ananas, locul si timpul desfasurarii actiunii fabulei copacul si dovleacul

La vie de Mihai Eminescu

Il se retourne a Iasi, ou il travail comme directeur de la Bibliothèque Centrale, professeur de l’Institut d’Académie, inspecteur scolaire et rédacteur au » Courrier de Iasi » ; dans cette période se fonde l’amitié avec Ion Creangã.

Alte referate despre: la vie de mihai eminescu, la vie du mihai eminescu, la vie mihai eminescu

Halloween

Sarbatoarea de Halloween dateaza de pe vremea celtilor si se sarbatoreste in mare parte in zonele unde predomina crestinismul occidenta, crestinismul catolic si cel protestant.

Alte referate despre: halloween referat, halloween, referat halloween

Jeunesse sans frontieres

L'adolescence - age qui est situe entre la puberte et l'age adulte. Sa est la definition du dictionnaire, une etape relativement corute dans la vie de chacun. Mais a cette defintion officielle il lui manque quelquechose - les aspects qui touchent aussi bien l'etat physique que l'etat psychique.

Alte referate despre: le tourisme sans frontieres, medecins sans frontieres, liberte de voyages sans frontieres

Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii

Vinurile romanesti au fost intotdeauna cautate in Europa, ca de altfel si tescovina (tighirul). Dimitrie Cantemir noteaza ca din Moldova, vinurile romanesti ajungeau pana in Tarigrad, Varsovia si Viena, iar cele din Muntenia, in Turcia si Egipt. Vinurile de Cotnari, Magura, Piatra si Nebuna erau cotate aidoma cu cele de Tokay, Sauternes, Sanatorin, Rhein si Bourgogne. Insusi Napoleon, imparatul Frantei, prefera vinul de Cotnari.

Alte referate despre: struguri rosii pentru vin, fabricarea vinului din struguri, prepararea vinului din struguri
Referate afisate : 17
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles