Compunere timiditatea si increderea in sine

Lider de succes

Arta de a fi lider se dobandeste prin exercitiu si efort, chiar daca pregatirea inadecvata, modestia, lipsa increderii sau lipsa de experienta va fac sa va indoiti de dumneavoastra. Acest proces incepe adesea in momentul in care indivizii descopera ca au calitati si puncte tari asociate de obicei cu postura de lider.

Atunci descoperirea propriilor resurse ii surprinde. Dupa ce se dezvaluie aceasta forta interioara, existenta ei nu este uitata usor. Exploatarea noilor calitati descoperite determina perfectionarea acestora si creeaza un sentiment de implenire, astfel incat cresterea conduce la crestere.

Fiecare situatie este diferita de celelalte. Desi ocaziile importante sunt seducatoare si atrag atentia, mai mult evenimentele de rutina faciliteaza dezvoltarea calitatilor de lider. Fiecare sansa de a conduce asigura practica necesara si adauga o experienta valoroasa. Este pregatirea pentru evenimentele importante ce urmeaza in viitor.

Liderii potentiali trebuie sa recunoasca, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 1208
Materia: Management

Lider vs Manager

Diferenta intre aceste doua pozitii este sursa de putere: formala (data de organigrama) si informala ( istoricul relatiei dintre sef si oameni). Cel mai usor de castigat este evident puterea formala, printr-o decizie de sus.

Alte referate despre: lider vs manager, lider versus manager, lideri versus manageri

Deosebiri intre manageri si lideri

Numerosi autori pun accent pe dorinta de a conduce, de a detine puterea, pe aptitudinea de a asculta, de a poseda cunostinte manageriale, de a avea cunostinte psihosociologice.

Alte referate despre: manageri si lideri, asemanari si deosebiri dintre manageri si lideri, manager si lideri o abordare comparativa

Liderul

Exista mai multa motive pentru care echipele urmeaza un lider, dar adevarata valoare o btii in momentul in care acestia te urmeaza datorita coincidentei faptelor cu vorbele. ‘’Daca-i verde, verde sa fie !’’ parca asa suna o zicala din copilarie, parte dintr-un joc sau din vreo poezioara…A trecut ceva vreme de atunci, dar cu siguranta ca semnificatia era legata de spunerea adevarului.

Alte referate despre: liderul, lider carismatic, liderul carismatic

Scoala si cunoasterea de sine

Trebuie ca, treptat, el să-şi descopere preferinţele, interesele, valorile şi domeniile de reuşită. Aceasta îl va conduce în explorarea lumii profesionale şi a filierelor de formare, permiţându-i să caute informaţii mai exacte asupra domeniilor ce par a i se potrivi.
Nu trebuie, totuşi, uitat că avem de a face cu adolescenţi în căutare de sine şi în plină dezvoltare.

Alte referate despre: scoala si cunoasterea de sine referat, referat -scoala si cunoasterea de sine, cunoasterea de sine cheia succesului in viata

Imaginea de sine a copilului debil mintal

Fiecare poartă în sine o „opinie despre sine“ şi despre îndatoririle vieţii. „O linie de viaţă şi o lege de mişcare care îl domină fără ca el să-şi dea seama de ele.“ (1, p. 22). Această lege de mişcare îşi are originea în spaţiul îngust al copilăriei şi se dezvoltă conform unei opţiuni automate de folosire liberă a forţelor native şi a impresiilor provenite de la lumea din afară.

Alte referate despre: bibliografie imaginea de sine a copilului debil mintal, imaginea de sine la copilul cu debilitate mintal din clasele mici, imaginea de sine la copilul cu

Timiditatea

La o petrecere, de exemplu, în timp ce toţi ceilalţi fac cunoştinţă unii cu alţii, dansează, persoanele timide îşi analizează modalităţile de control al impresiei publice pe care o generează („Dacă stau în cel mai îndepărtat colţ al camerei şi pretind ca examinez tabloul de pe perete, toţi vor crede că sunt interesat de artă şi nu va fi nevoie să vorbesc cu nimeni ”). În tot acest timp timizilor, inima lor bate repede, pulsul creşte, stomacul este încordat - toate acestea fiind semnale psihologice ale suferinţei şi nefericirii autentice.

Alte referate despre: timiditatea si increderea in sine, timiditatea si increderea in sine referat, timiditatea

Credinta sau increderea

Aveti incredere ca veti reusi ceea ce v-ati propus.
Stimulul increderii.Increderea este unul dintre stimulii fundamentali pentru mintea noastra, deoarece ea ii transmite acele vibratii, acele impulsuri care sunt necesare pentru ca ideea creata de noi sa fie perceputa in mod valid si activ.
Pentru a permite mintii noastre sa actioneze in mod valid este deci necesar ca dorintele sa fie isotite de credinta.

Alte referate despre: credinta si increderea valori indispensabile ale omului, eseu credinta si increderea, credinta si incredere

Cultivarea stimei de sine la elevi

Referat despre Cultivarea stimei de sine la elevi
Pentru mulţi copii, şcoala reprezintă o "a doua şansă" - ocazia de a căpăta un alt sentiment al Sine-lui şi o altă viziune asupra vieţii, decît ceea ce li s-a oferit acasă. Un profesor care îi transmite unui copil încredere în potenţialul şi calităţile sale poate fi un antidot puternic faţa de o familie în care o asemenea încredere lipseşte sau în care copilului i se transmite chiar contrariul. Un profesor, tratând băieţi cu egală consideraţie, poate să aducă o iluminare pentru un copil care se luptă să înţeleagă relaţiile umane şi care provine dintr-o casă unde o asemenea consideraţie este inexistentă. Un profesor care refuză să accepte concepţia negativă despre sine a unui copil şi care promovează continuu o imagine mai bună despre competenţele acestuia are uneori puterea de a salva o viaţă.

Alte referate despre: cultivarea stimei de sine la elevi, cultivarea stimei de sine a elevilor, dezvoltarea stimei de sine la elevi

Abuzul de incredere

Abuzul de incredere - Daca schimbarea substanţei sau a calitaţii mărfurilor ncredinţate spre transport s-a făcut prin folosirea de substanţe vătămătoare , pedeapsa este închisoarea stricta de la un an la 5 ani. Cu pedeapsa prevăzuta în alin.3 se sancţionează şi fapta de a distruge obiectele primite în gaj de către creditor .
Dacă bunul este proprietate privată , acţiunea penală se pune în mişcare la plîngerea prealabilă a părţii vătămate . Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală 1.

Formarea şi buna desfăşurare a relaţiilor sociale cu caracter patrimonial implică o anumită încredere , pe care cei ce intră în aceste relaţii trebuie să si-o acorde uni altora . Numai în măsura în care este îndeplinită această condiţie , persoanele încredinţează, lasă în ...

Alte referate despre: abuzul de incredere, abuz de incredere, infractiunea de abuz de incredere

10 motive pentru ca Rusia sa-si piarda increderea in SUA

2. Statele Unite au atacat Irakul in martie 2003, in pofida opozitiei exprimate de Franta, Germania si Rusia. Pretextul invocat de Washington au fost armele de distrugere in masa detinute de regimul Saddam Hussein si colaborarea acestuia cu organizatii teroriste. Ambele acuzatii s-au dovedit false.

Alte referate despre: motive de incredere in sfanta scriptura, motive de incredere in sf scriptura, motive de incredere

Fundamentele geometriei despre sine

Dar supraveghindu-ne viaţa, ajungem să reducem greşelile faţă de noi înşine şi faţă de cei din jur. Treptat ajungem la o atitudine înţeleaptă prin care înţelegem esenţa divină din noi. Astfel obţinem arta de a nu cădea victime propriilor slăbiciuni sau slăbiciunilor celor din jurul nostru, de care tot mai des omul modern se plânge.
Am văzut că omul are numeroase calităţi, dar şi defecte. Dar cea mai importantă calitate a omului este faptul că iubeşte. Ce este iubirea? Iubirea este o putere primordială divină, Atotcuprinzătoare, Atoateştiutoare care sălăşluieşte undeva, într-un colţ al sufletului nostru.

Alte referate despre: fundamentele geometriei despre sine, cine a scris fundamentele geometriei despre sine, fundamentele geometriei

Formule trigonometrice

Formule pentru sinus, cosinus, tangenta si cotangentaFormule pentru sin(a+b), cos(a+b), sin(a-b), cos(a-b) ;cos (a - b) = cos a * cos b + sin a * sin bcos (a + b) = cos a * cos b - sin a * sin b

Alte referate despre: formule trigonometrice, formule trigonometrie, formule trigonometrice liceu

Ramas bun clase primare

Cu ea am facut excursii minunate interesante si de neuitat, serbarii ,concursuri dar mai ales ea ne-a invatat tot ce stim.
Ii multumim doamnei invatatoare si celor ce ne-au ajutat pentru a avea cele mai frumoase clase primare pe care le poate avea un copil.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare
Referate afisate : 14
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK