Compuneri cu proverbe

Proverbe

Proverbul -este o invatatura trasa dintr-o intamplare; -el are un anumit sens care te ajuta sa intelegi unele lucruri

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 8471
Materia: Romana

Ion Neculce

Personajele lui Neculce sunt extrem de vii, cu trăiri umane adeseori contradictorii, indiferent de rangul pe care îl poarta; mai mult, ele sunt coborâte la dimensiunea actelor lor, oamenii putând fi curajosi sau lasi, buni sau răi, demni sau vrednici de dispret, după cum le sunt si faptele.

Alte referate despre: ion neculce, ion neculce o sama de cuvinte, o sama de cuvinte de ion neculce

Basmult cult - Hans Christian Andersen

Acest gen de literatura se distinge de literatura in general in functie de particularitatile de varsta si psiho-individuale, cuprinzand, deci, scrieri destinate copiilor, din litaeratura populara si culta, opere selectate pe intelesul celor mici si cu precadere deosebit realizate estetic. Creatiile adresate copiilor abordeaza universul vietii, dar se respecta principiul accesibilitatii.

Alte referate despre: basmult cult hans christian andersen rezumat, basm cult hans christian andersen, basmul cult-hans christian andersen

Grai valah

Grai valah dincolo de definitia rigida de dictionar, cuvantul “limba” se bucura de o sumedenie de definitii, mai mult sau mai putin poetice, dar toate adevarate. In poezii – ode de obicei – in proverbe si zicatori, in maxime si cugetari sunt formulate idei pretioase cu privire la limba romana.Grai valah

Alte referate despre: grai valah, grai valah de vasile voiculescu, grai valah rezumat

Proverbe romanesti.ppt

A face bine, e totdeauna mai bine decat a face rau.
Binele vine anevoie, iar raul indata.
Totdeauna binele se uita mai lesne ca raul.
Trag la rau, ca altu-n bine.
La rau sarmanul alearga cu posta, iar la bine merge cu carul.
Bunul vede bunatate peste tot; raul nicaieri.
Dupa furtuna vine vremea buna.
Nevinovatia insasi are uneori nevoie de o masca.

Alte referate despre: proverbe romanesti, despre proverbe romanesti, lucrare power point despre proverbe romanesti

Popa Tanda

Revelatia Divina se produce si parintele incepe sa-si puna in aplicare propriile sfaturi, apucandu-se de munca: repara peretii casei si ii zugraveste, drege acoperisul, ingradeste curtea si ii pune poarta, cultiva gradina vu zarzavaturi, pune porumb pe terenurile de la maginea satului, impleteste tese cu vecinul sau si le vand in targ, obtinand bani frumosi, putand sa cumpere doi cai, caruta, haine si pantofi copiilor si preotesei. Saracenenii sunt uimiti si contrariati, numindu-l pe preot"omul dracului".

Punctul culminant: cativa dintre sateni, incep sa-l imite pe preotul lor, si se apuca de munca, realizand lucruri de calitate, in decursul timpului : isi construiesc case noi, biserica, scoala, primaria si isi cultiva pamanturile.Deznodamand: satul Saraceni este de nerecunoscut, iar oamenii sunt mandrii de realizarile lor si recunoscatori preotului Trandafir, pe care acum il numesc "omul lui Dumnezeu".

Nuvela se incheie cu imaginea casei si a familiei preotului, ...

Alte referate despre: popa tanda rezumat, rezumat popa tanda, caracterizarea lui popa tanda

Amintiri din copilarie-(sursele umorului)

Sursele umorului le reprezintă întîmplările hazlii, buna dispozi(ie a autorului, (Nică face haz de necaz), prezen(a glumei în mijlocul lucrurilor celor mai serioase "Şi să nu crede(i că nu mi-am (inut cuvîntul, de joi pînă mai apoi, pentru că aşa am fost eu, răbdător şi statornic la vorbă de feliul meu; şi nu mă laud, că lauda-i fa(ă; prin somn nu ceream de mîncare; dacă mă sculam, nu mai aşteptam să-mi dea al(ii; şi cînd era de făcut ceva treabă, o cam săream de pe-acasă"; ironia "Moş Luca de te-a întreba cineva, de-acum înainte, de ce trag caii aşa de greu, să-i spui că aduci nişte drobi de sare de la ocnă şi las' dacă nu tear crede fiecare"; autoironia "În sfîrşit, ce mai atîta vorbă pentru nimica toată? Ia, am fost şi eu, în lumea asta, un bot cu ochi, o bucată de humă însufle(ită din Humuleşti care nici frumos pînă la douăzeci de ani, nici cuminte pînă la treizeci şi nici bogat pînă la patruzeci nu m-am făcut. Dar şi ...

Alte referate despre: amintiri din copilarie sursele umorului, plan de lectie amintiri din copilarie sursele umorului, amintiri din copilarie surse de umor

Popa Tanda - caracterizare

Personajul principal este parintele Trandafir poreclit “Popa Tanda”, dupa cum sugereaza titlul format din substantivul “popa”, nume de profesie si substantivul propriu “Tanda”, porecla data preotului de satenii din Saraceni, derivat de la verbul “a tandali”, care inseamna a merge de colo pana colo fara rost. “Tandalitura”, preotului avea drept scop sa-I determine pe sateni sa munceasca pentru a-si schimba viata.

Parintele trandafir este personajul principal al nuvelei deoarece este prezent la toate momentele actiunii. Ioan Slavici a format acest personaj ca un model spiritual al satului romanesc. El este un personaj complex, real fiind o individualitate bine conturata. Dupa trasaturile morale el este un erou pozitiv deoarece prin influenta sa a reusit sa transforme o comunitate intreaga.

Apeland la caracterizarea directa inca din expozitie, naratorul evidentiaza unele calitati morale ale personajului principal prin intermediul descrierii si ...

Alte referate despre: popa tanda momentele subiectului, popa tanda, caracterizare popa tanda

Sarmanul Dionis - fantasticul

Sărmanul Dionis este prima nuvelă fantastică din literatura română, Eminescu iniţiind un fantastic realizat prin îmbinarea planului real cu cel fantastic.
Dionis, un tânăr de aproape 18 ani, visător incurabil, modest copist „avizat a se cultiva pe apucate, singur”, cu o existenţă materială precară, neavând „pe nimeni în lume, iubitor de singurătate”, care sunt trăsături romantice, este descendentul obscur al unor aristrocaţi scăpătaţi, rătăciţi nu se ştie cum „în clasele poporului de jos”. Tatăl său o iubise pe Maria, fiica unui preot şi din această iubire se născuse Dionis. El îşi aminteşte cum „văduviţa sa mamă îl crescu cum putu din lucrul mâinilor ei”, singura moştenire care-i rămase de la tatăl său fiind un portret din tinereţe al acestuia, în care copilul se regăseşte adeseori pe sine:” era el întreg, el, copilul din portret”.
Într-o seară ploioasă de toamnă, Dionis se întoarce acasă cu capul plin de gânduri, ...

Alte referate despre: sarmanul dionis fantasticul, sarmanul dionis fantastic, sarmanul dionis fantastic romantic

A friend in need is a friend indeed

A persson, must look at himself inside and outside as like a mirror, not in one deceptive way, you have to reflect your personality without misrepresenting it. The friendship is based on confidence and spirit of sacrifice.

I think nobody could live without friends, no matter how rich or how intelligent you are.Friendship is the most important term to keep peace on Earth. Without it nobody could live happily an the planet.

Alte referate despre: a friend in need is a friend indeed, a friend in need is a friend indeed compunere, friend in need is a friend indeed

Codul bunelor maniere pentru copii

Respectul si grija fata de altii trebuie sa domine intotdeauna relatiile dintre oameni. Chiar daca astazi aceste reguli nu mai au caracter de lege si incalcarea lor nu se mai pedepseste aspru ca in trecut, ele au fost adunate in niste "Coduri ale bunelor maniere", care doar ne sfatuiesc cum sa ne comportam in diverse situatii.

Alte referate despre: codul bunelor maniere ptr copii, codul bunelor maniere la copii, codul bunelor maniere pentru copii

Valoarea muncii in echipa

4. Talentul
Talentul catalizatorului este la fel de mare ca si pasiunea lui. O parte a muncii de catalizator inseamna sa iti pui talentul in slujba celorlalti pentru a-i face mai buni. (Nu poti da ceea ce nu ai).
5. Creativitatea
Catalizatorii gandesc diferit fata de colegii lor de echipa. Cateodata, ei pot veni cu ceva care va schimba ritmul meciului. Alteori, abilitatea lor de a rescrie regulile poate schimba modul in care se joaca partida.

Alte referate despre: munca in echipa, munca in echipa referat, munca in echipa avantaje si dezavantaje

Managementul proiectelor de cercetare in stiintele educatiei

- pedagogice (de cunostinte, abilitati, de prinderi);
- psihologice si sociometrice (masurarea relatiilor
interpersonale din grup);
- chestionarele scrise, convorbirea individuala sau
in grup, anchetapsihopedagogica si studierea
documentelor scolare constituie tehnici eficiente
pentruculegerea si interpretarea datelor necesare cercetarii pedagogice.

Alte referate despre: exemple de ipoteze de cercetare in stiintele educatiei, referat de cercetare in domeniul stiintelor educatiei, managementul clasei de elevi in sistemul stiintelor educatiei

Frica si curajul

Nu frica in sine e periculoasa ci felul de a reactiona in fata pericolului. Frica trebuie dominata pentru a putea fi luate masurile care se impun. Necontrolata, frica poate deveni distructiva degenerand in panica totala. Referitor la acest lucru un vechi proverb turcesc afirma "Un singur fricos strica o armata intreaga'''.

Alte referate despre: despre frica si curaj referate, frica si curajul in dragoste, intrebari despre frica si curaj

Scopul lui Dumnezeu

Iehova a făcut să se numească, cu şapte sute de ani înainte, printr-unul din profeţii Săi, locul unde trebuia să se nască copilul Isus. Astfel citim: "Şi tu Betleeme, Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până în vremurile străvechi, până în zilele veciniciei" (Mica 5:2). Conducătorii religioşi iudei au recunoscut în Betleem, oraşul prezis prin profet, căci ei au amintit acest lucru, sângerosului rege Irod. (Vezi Matei 2:4-6). Profeţia sus zisă, s-a împlinit în mic, sau în parte, prin Isus, de la naşterea Sa până la sfârşitul misiunii Sale. Ea trebuie deci să se împlinească într-o măsură mult mai vastă şi completă. Această a doua împlinire, a început când Cristos Isus a venit la mai marele Betleem, pentru a-Şi asuma domnia asupra lumii, cu alte cuvinte, când Dumnezeu a aşezat pe Fiul Său iubit, pe "Sion", ...

Alte referate despre: motivul si scopul creatiei lui dumnezeu, sufletul s-adaposteste in noi de dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu
Referate afisate : 15
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles