Compuneri despre arici

Ariciul

Micutul arici tepos este unul dintre cele mai binecunoscute si iubite mamifere. Se crede ca primii arici au inceput sa evolueze in urma cu aproximativ 30 milioane de ani, in timpul perioadei Oligocene.In comparatie cu ariciul de azi, aceste animale stravechi se asemanau mult mai bine cu sobolanul din zilele noastre.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 46kb
Downloads: 20
Materia: Biologie

Ariciul

Se poartă cu mare prudenţă. La cea mai mică mişcare pe care o simte, se opreşte, ridică botişorul, priveşte în dreapta şi în stânga. Dacă nu e nimic suspect, îşi vede de drum. Dacă e ameninţat, cu un sâsâit de mânie se strânge ghem. Suliţele sunt îndreptate în toate părţile şi numai o dungă mai adâncă arată locul în care botişorul e ascuns între picioarele din spate. Aceasta e singura lui armă de apărare.

Alte referate despre: ariciul, ariciul si vulpea de petre ispirescu, ariciul referat

Nevertebrate libere- aricii de mare

Aricii de mare sunt echinodermele cele mai tinere din punct de vedere filogenetic si printre numeroasele specii actuale, gasim variate forme de viata.

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a marfurilor, timpul liber

Cainele Huscky

Înăltimea este proportională cu greutatea, măsurătorile de mai sus reprezentând extremele standardului. Nu sunt admise alte dimensiuni, orice abatere de la standard fiind penalizată. Văzută din profil, lungimea corpului - măsurată de la umăr la crupă (pelvis) - este putin mai mare decât înăltimea corpului, măsurată de la sol la greabăn. De retinut: cel mai important aspect în ceea ce priveste înăltimea este că lungimea picioarelor de la coate la sol să fie putin mai mare decât distanta de la coate la greabăn.

Alte referate despre: cainele, cainele si catelul, fabula cainele si catelul

Mamifere innotatoare

Tipuri de mamifere:
Ornitorincul este un mamifer care depune oua.Este un bun inotator si isi cauta hrana sub apa.Ornitorincul are niste pliuri tegumentare care ii protejeaza ochii si urechile sub apa. Masculii ornitorinci se apara cu spinii otravitori de pe picioarele posterioare.Membranele interdigitale de la picioare depasesc cu mult ghearele.Cnad se deplaseaza pe uscat ,membranele se pliaza.

Alte referate despre: mamifare innotatoare, mamifere, mamifere acvatice

Liliecii-mamifere zburatoare

Desi multe specii de megelilieci sunt mai mici decat cei mai mari microlilieci , impartirea in ordine se face pe baza formei dintilor si a diferentelor de schelet . Cel mai mic liliac , Craseonycteris thonglongyai (“liliacul cu nas de porc”), are 2,9-3,3 cm lungime , anvergura aripilor de 15 cm si greutatea de 2 g . Diferentele dintre cele doua subordine sunt de fapt suficiente ca sa sugereze ca au origini evolutionare diferite, cei din ordinul Megachiroptera fiind aparuti mult mai recent decat ceilalti.

Alte referate despre: mamifere zburatoare, zborul la insectele si mamiferele zburatoare, mamiferele zburatoare

Stele de mare

Stelele de mare sunt grupate in categoria in clasa ASTEROIDELOR,care face parte din increngatura ECHINODERMELOR(cuvant care s-ar putea traduce prin piele de arici,adica tegument prevazut cu tepi),impreuna cu aricii de mare(clasa ECHINOIDE) ofiuridele(clasa OFIURIDE),holoturiile(clasa HOLOTURIDE),si crinii de mare(clasa CRINOIDE). Toti reprezenatntii Echinodermelor poseda un schelete calcaros,alcatuit diferit de la clasa la clasa.

Alte referate despre: dragostea misca sori si stele, stelele, o motocicleta parcata sub stele comentariu

Fel de fel de pesti

Pestele sabie -traieste in Atlantic,Pacific,Marea Mediterana, Marea Neagra(mai rar).Atinge 5 m lungime si 200kg. greutate.Spatele e albastrui inchis, abdomenul argintiu.E un peste rapitor,bun innotator si indraznet.

Alte referate despre: fel de fel de pesti, ce fel de animale sunt pestii, referat biologie fel de fel pesti

Vacanta in Italia - compunere

Capitol 3
Jurnal de calatorie:
6 iulie 2010
Este ora sapte si jumatate.M-am trezit repede, grabit.M-am imbracat si am mancat ceva din fuga si apoi am plecat cu tata si cu daoi unchi de-ai meu in oras pentru a lua autocarul spre Bucuresti.La ora zece fara zece minute am ajuns si la ora zece si jumatate am pornit spre capitala tarii. Dupa opt ore de mers am ajuns la Bucuresti.Am luat un taxi si am plecat la niste rude deoarece dimineata urmatoare aveam plecarea cu avionul catre Italia.Am ajuns la ora sase si jumatate la casa respectiva.

Alte referate despre: compunere vacanta in italia, vacanta in italia compunere, vacanta in italia

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, vegetatia fauna solurile din municipiul pitesti, vegetatia fauna si solurile din municipiul pitesti

Mitogeneza romaneasca

Iniţiaţi(Mesterul Manole, solomonarii); suflete sacralizate (Blajini / Rohmani); monştri (Balauri, Zmeul, Dulful, Ghionoaia, Scorpia, Cãpcãuni, Strâmba-lemne, Sfarmã-piatrã, Ciutã-nevazutã, Statu-palmã-barbã-cot); animale sapiental-oraculare (Oaia Nãzdrãvanã / Miorita, Pasãrea Mãiastrã, Caul Nãzdrãvan, Ariciul, Albina ). Alaturi de acest panteon sunt clasificabile: elementele (apa vie, apa moartă, focul nou), diferite obiecte, plante şi unelte magice (roţile de foc, Buşteanul Ielelor, carul de foc, cãruţa cu caii de foc, Ceasornicul casei, cãciula fermecată, mãtrãguna, iarba fiarelor); coregrafia magica (Cãluşarii, Jocul fetelor de la Căpâlna); sarbatori, ritualuri, ceremonii cultuale (Alămor-Alimori, Hodăiţele, Arminden, Caloianul, Ziorile, Brezaia, Pastele Blajinilor); precum si o geografie mitica (Tărâmul Celălalt, ...

Alte referate despre: mitogeneza romaneasca, etnogeneza romaneasca, arome naturale folosite in bucataria romaneasca

Stibiu sau antimoniu

Antimoniul este casant, asa ca poatc fi pulverizat in mojar. Conduce curentul electric slab, cam la fel ca arsenu1. Se topeste 1a 630Q si fierbe la 1645°.

Alte referate despre: stibiu sau antimoniu, antimoniu, stibiu

Sicilia, arii protejate

Vegetatia Parcului Nebrodi este etajata pe inaltime, astfel ca avem la poale specificele tufisuri mediteraneene mereu verzi. Acestea se intind pana la 700-800 m inaltime si cuprind mirt, ginestra, strugurii-ursului, fistic si maslini care suporta frigul mai usor. Intre 800-1 200-1 400m avem stejar cu frunze cazatoare, iar peste 1200-1400 intalnim formatiuni de padure formata in principal din fag. Aici intalnim si paltinul, printre care si un exemplar care atinge o inaltime de 22 m si are o circumferinta a trunchiului de 6 m. Pe varful muntelui se afla tisa, cu exemplare care ajung pana la 25 m si specii variate de plante, cum ar fi pomisorul ghimpos, ghimpele, paducelul.

Alte referate despre: arii protejate in sicilia, arii protejate in romania, arii protejate din romania

Combaterea insectelor in culturile de cartofi

In prezent se cunosc peste 530 de sp. De ciuperci entomo-patogene care produc epizootii si care se raspandesc cu usurinta prin spori si rezista la conditiile nefavorabile vreme indelungata. O importanta deosebita o prezinta ciupercile din genul Beauveria (B. bassiana, B. tenella si B.spores) care paraziteaza peste 170 de specii de insecte printre care si gandacul de Colorado, carabusul de mai.

Alte referate despre: combaterea insectelor in culturile de cartofi, combaterea buruienilor in cultura de cartof, combaterea biologica in culturile de cartofi

Balanta

Debutul editorial are loc in anul 1956 cu schiţele umoristice „Necazuri şi bucurii”. Opera sa cuprinde schiţe umoristice: „Oameni cu simţul umorului”, „Umor”, „La iarbă albastră”, „Pompierul şi opera”, „Dragoste bolnavă”, „Umorul la domiciliu”, „Întămplari trăite de alţii”; povestiri: „Cei din urmă”, „Iubirea e un lucru foarte mare”; nuvele: „Noaptea cu dragoste”, „Sufereau împreună”; piese de teatru: „Ariciul de la Dopul perfect”, „Iertarea”, „Teatru”, „Chiţimia”, „Alibi”, „În cautarea sensului pierdut”, „Autorul e in sală”.

Dupa treizeci de ani de la debut, Ion Baieşu se hotărăşte, când nimeni nu de mai aştepta, să treacă de la schiţa şi povestirea umoristică la roman. În 1985 scrie romanul „Balanţa”, publicat de către editura „Cartea ...

Alte referate despre: balanta de verificare, balanta analitica, balanta

Sarpele - proiect multimedia

Horoscopul. În diferitele forme ale sale, raportate la perioade (an, lună, decadă) sau la diferite influenţe regionale cuprinde generalităţi despre zodii sau semne astrologice anuale (Chinezeşti), lunare (Europene), sau decadale (numite şi Druidice-Arborii). Fiecare Zodiac este bazat pe anumite cicluri şi o serie de “simboluri” universale: elementele (foc, apă, aer, pământ, lemn – mai ales în zodiacul Chinezesc), calităţile (cardinal, fix, mutabil) şi polarităţile (feminin-masculin sau yin-yang), din toate aceste combinaţii de elemente rezultând caracteristici proprii fiecărui individ.
Persoana născută sub semnul Şarpe este cel mai adânc şi mai enigmatic gânditor din tot ciclul. Este înzestrat din naştere cu p înţelepciune spre propriul bine. Este un mistic în toată regula. Plin de graţie şi cu vorba caldă ...

Alte referate despre: sarpe boa, mircea eliade sarpele rezumat, sarpele de mircea eliade

Italia - prezentare generala

Italia este asezatà in Europa de Sud in Peninsula Italicà .Limite: Elvetia,Austria(N),Slovenia,M.Adriaticà(E),M.Adriaticà (E),M.Ionicà(S), M.Meditertanà,M.Tirenianà,M.Liguricà,Franta(V).

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Basmul cult - dulce amintire a copilariei, cruda interpretare stiintifica

Desi in tara noastra primele basme au fost consemnate in scris in secolul al XVIII-lea, cea dintai colectie de basme ce a fost publicata este aceea a lui E. B. Stanescu Aradanul, tiparita in 1860 la Timisoara: "Povesti culese si corese". Una din cele mai populare si bogate colectii ramanand antologia lui Petre Ispirescu "Legende-le si Basmele romanilor"(1872).

Pentru a concretiza aceasta aberatie privitoare la definirea, caracterizarea si structurarea basmului, se va face referire la Danila Prepeleac. Basmul a aparut in "Convorbiri literare" din 1 martie 1876 si face parte din categoria basmelor fantastice. Jean Boutiere il include in "ciclul prostiei omenesti" . Pe de alta parte, Zoe Dumi-
trescu-Busulenga crede ca acesta deschideseria povestilor cu draci, "pe care Creanga le trateaza cu o vadita predilectie" .

Alte referate despre: interpretarea basmului cult doi feti cu stea in frunte de ion slavici, harap alb basm cult, basmul cult harap alb

Petre Ispirescu - date

In "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" , tema obtinerii
tineretii vesnice , care a preocupat mereu omul , apare ca unicat in
literatura noastra. Personajul fantastic Fat-Frumos ajunge pe tarâmul
fara de batranete si de moarte dar ,sentimentul omenesc puternic ,
dorul de parinti si de locul natal , îl face sa piarda ceea ce
dobândise cu un efort atât de mare.

Alte referate despre: petre ispirescu date biografice, petre ispirescu date, petre ispirescu date despre autor
Referate afisate : 19
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK