Comuna berca judetul buzau

Comuna Berca

Locuitoii din Comuna Berca sunt primitori, ospitalieri şi calzi! În satul Berca există o piaţă comunală de unde se pot aproviziona toţi locuitorii.
Industria e reprezentată de o mică secţie de croitorie şi o fabrică de cărămidă. Extracţia petrolului este cea mai predominantă ocupaţie. Există şi o suprafaţă de pământ destinata agriculturii şi alta destinată păşunatului.

Turismul este reprezentat de urmatoarele obiective:
- RUINELE CETATII HARACLEEA
- MANASTIREA RATESTI
- PENSIUNEA SPERANTA
- CASA MATEI
- VULCANII NOROIOSI

Ruinele Cetatii Haracleea
Situat la 3 km pe deal acest obiectiv are alaturi o fosta biserica a comunei transformata in schit, populat de 5 maicute ce administreaza si cimitirul din apropiere.
...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 552
Materia: Geografie

Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Harta satelor comunei Roata de Jos
Suprafata comunei este de 8286,58 ha, din care intravilan 458 ha.
Vecini: la N-V comuna Gratia
La S comuna Marsa
La V satul Baciu
La E comuna Crevedia Mare

Relief: Comuna Roata de Jos se afla in Campia Gavanu-Burdea,care face parte din Campia Romana,in subdiviziunea Campia Dambovnicului ,situata la o altitudine de 100-122 m fata de nivelul marii,care creste spre NNV la 130-132 m. Relief variat,format din campie,dealuri,crovuri,padine si lunca raului Dambovnic,prielnica cultivarii zarzavatului. Regiunea de deal este roditoare si favorabila culturii cerealelor si plantelor tehnice,iar pasunile pentru cresterea bovinelor.Padurile sunt de foioase.

Solurile:de tip silvestre,brun-roscate cu un continut de humus de cca.3% alterneaza cu depozitele de loess.La o adancime mai mare sunt soluri argiloase,straturi de pietris unde si apare prima ...

Alte referate despre: comuna roata de jos judetul giurgiu, primaria comunei roata de jos judetul giurgiu, roata de jos judetul giurgiu

Comuna Simian

Structura asezarilor se grefeaza pe formele de relief. Astfel, in zonele de dealuri piemontane apar vetre cu dezvoltare liniara, insirate de-a lungul vailor inguste sau a drumurilor principale. In zona de munte si podis asezarile sunt rasfirate si fara o forma inchegata, cu ispersie mare a gospodaririlor in vatra, constructiile sunt izolate si raspandite pe intinderi mari.

Alte referate despre: comuna simian, comuna simian mehedinti, primaria comunei simian comuna simian judetul mehedinti

Judetul Buzau

Judetul Buzau concentreaza intre limitele sale toate cele trei principale forme de relief, care se dispun structural sub forma generala a unui amfiteatru ce coboara in trepte de la zona muntoasa din nord catre zona de cimpie din sud prin intermediul unei zone mediane subcarpatice.

ZONA DE MUNTE cuprinde in limitele sale muntii propriu-zisi ai Buzaului (exceptind masivul Ciucas) si o portiune din versantul apusean al muntilor Vrancei. Ambele subdiviziuni sint identice ca structura si aspect geografic.

Muntii Buzaului cuprind de la est catre vest masivele : Ivanet, Penteleu, Podul Calului, Siriu si Monteoru, primii patru fiind si cei mai interesanti sub aspect peisagistic si deci si turistic.
Muntii Vrancei, situati la limita de nord-est a judetului, sint alcatuiti din versantul apusean al masivelor : Lacaut, Goru, Giurgiu, si Furu.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

Organizarea si bonitarea pamantului - Judetul Valcea

Populatia rurala traieste in 78 de comune cuprinzand 568 de sate. Infrastructura judetului cuprinde mai mult de 2.028 de km de drumuri publice, din care 550 sunt drumuri nationale, si 164 km de cale ferata. Populatia judetului Valcea avea o densitate de 71,4 loc/km2, inscriindu-se printre judetele cu densitate relativ mica, sub media nationala, dar apropiata de cea a regiunii din care face parte.

In ceea ce priveste distributia teritoriala a densitatii populatiei putem constata ca in general in rural valoarea ei este de 4 ori mai mica decat in urban (46,9 fata de 192,2 locuitori/km2. Daca analizam gruparea unitatilor administrativ teritoriale dupa acest indicator putem vedea ca valorile densitatii cuprind un interval extrem de larg, de la 10 locuitori/ km2(Voineasa, Tetoiu, Caineni, Malaia) pana la 250 locuitori/km2(orasele Baile Govora si Babeni).

Alte referate despre: resursele turistice naturale si antropice din judetul valcea, valorificarea resurselor autohtone in turism pt judetul valcea, resurse turistice naturale din judetul valcea

Monografia satului Totoreni din judetul Bihor

Populatia
Este interesanta asimilarea si in acelasi timp increstinarea in cadrul comunitatii satului ,constituindu-se familii mixte ca de exemplu : Mlendea 3 ramuri, Hamza , Heredea, Gavrila.

Alte referate despre: monografia satului totoreni, monografia satului crivat din judetul calarasi, monografia satului viile din judetul galati

Economia judetului Bacau

Combinatul chimic cuprindea un ansamblu de fabrici si uzine,producatoare a unei game largi de produse clorosodica si fitofarmaceutice prin valorificarea superioara a resurselor de sare de la Targu Ocna,a gazelor chimizate de rafinarie, a gazului metan si de sonda,a benzenului,acidului sulfuric,carbonatului de calciu si a azotului din aer.

Alte referate despre: economia judetului bacau, situatia economica judetul bacau, economie judetului bacau

Analiza sistemului de asezari din judetul Neamt

Această îmbunătăţire a condiţiilor de locuit sub aspectul suprafeţei locuibile care revine pe o persoană din locuinţe, este confirmată şi de gradul de ocupare a locuinţelor ce are o tendinţă de reducere, fiind exprimată prin numărul mediu de persoane ce revine pe o locuinţă. Astfel, în 2002 cel mai mare număr de persoane ce revine în medie pe o locuinţă se constată în judeţul Ilfov2,98 persoane), iar numărul cel mai mic apare în judeţul Mehedinţi (2,33 persoane). Condiţii mai bune de locuit le au gospodăriile ce ocupă locuinţele dintr-un număr de 5 judeţe: Mehedinţi, Vâlcea, Arad, Hunedoara, Harghita şi în municipiul Bucureşti (având între 2,33 şi 2,49 persoane pe o locuinţă). În schimb, într-un număr de 7 judeţe numărul mediu de persoane ce revine pe o locuinţă este de 2,8-3,0 persoane, respectiv în judeţele: Ilfov, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Suceava, Galaţi, Constanţa şi Călăraşi. Comparativ însă cu recensământul anterior, ...

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul neamt, asezari umane judetul neamt, analiza sistemului de asezari din judetul timis

Analiza sistemului de asezari in judetul Prahova

- Agricultura
Judetul Prahova este situat într-o zona în care legumicultura, pomicultura, viticultura si zootehnia reprezinta activitati economice importante. Obiectivul fundamental care sta la baza desfasurarii activitatii în agricultura îl reprezinta redresarea si asigurarea conditiilor pentru relansarea agriculturii, în concordanta cu potentialul natural, economic si uman de care dispune judetul Prahova, în scopul asigurarii securitatii alimentare a populatiei si crearea disponibilului pentru export.

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul prahova, analiza principalelor zone turistice din judetul prahova, analiza sistemului de asezari in judetul arges

Politica agricola comuna

Agricultura a constituit cel mai cel mai important domeniu de activitate in primul deceniu de activitate al Comunitatii. Acest domeniu a fost acela in care s-au inregistrat primele esecuri in integrarea comunitara. Sistemul preturilor de interventioe si al preturilor de referinta , precum si regulamentele de piata au dus la rezultate absurde, contrare scopurilor urmarite de politica agricola. Preturile produselor agricole au crescut spectaculos, ajungandu-se ca produsele europene sa depaseasca cu mult preturile de pe piata mondiala.Subventiile primate de agricultori au ajuns la sume exorbitante.

Alte referate despre: politica agricola comuna, politica agricola comuna referat, politica agricola comuna ue cu sua

Aspecte teoretice si practice privind relatia prefect - autoritati ale administratiei publice comunale

Instituţia prefectului îşi are reglementarea legală în prezent în Legea nr. 340/2004, cu modificările care i s-au adus prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.179/2005. În Constituţie el este reglementat în Capitolul V, Secţiunea a 2-a, consacrată administratiei publice locale, art.123, intitulat Prefectul.

Alte referate despre: aspecte teoretice privind relatia prefect autoritati comunale, aspecte teoretice si practice privind concurenta monopolista, aspecte teoretice si practice privind partajul succesoral

Informatica-olimpiada pe judet

Informatica olimpiada pe judet.Creaţi o diplomă pentru concursul de integrame în Microsoft Word dupa model şi descriere şi salvaţi fişierul cu numele diplomă.doc.Setaţi pagina: mărime A4, orientare Portrait, margini de 2 cm, alegeţi o bordură pentru pagină.Titlul să fie cu WordArt, fontul Impact, mărimea 48, aspectul ca şi în model. Să fie centrat în mijlocul paginii şi schimbaţi culorile de umplere într-o nuanţă de gri.Copiaţi textul din fişierul diplomă.txt pe care îl găsiţi în folderul de lucru.Informatica olimpiada pe judet

Alte referate despre: olimpiada pe judet, model de olimpiada biologie judet online, olimpiada pe judet la deografie pe anul 2008

Comunitate si societate

Pentru Tonnies, comunitatea reprezenta un simbol al trecutului si al unor vremuri mai bune. Tonnies localiza comunitatea in spatiul rural si micile orase, si societatea in marile orase si aglomerari urbane. Aceasta dimensiune spatiala a conceptului a��'comunitate' a reprezentat o sursa de dispute inca de la inceputuri. Marea majoritate a intelectualilor din secolul XIX "impartaseau credinta conform careia comunitatea a intrat in 'eclipsa' in Europa si America contemporana" (Agnew, 1989: 14) datorita ascendentei societatii - ceea ce ei considerau ca fiind un proces inevitabil ce acompaniaza modernizarea.

Alte referate despre: norme comune privind societati comerciale in rm, norme comune privind societati comerciale, norme comune privind societati comerciale in rm -

Politica externa si de Securitate comuna a Uniunii Europene

Securitatea politică se referă la stabilitatea organizaţională a statelor, a sistemelor de guvernământ şi a ideologiilor care le legitimează. Componenta militară a securităţii priveşte interconexiunea următoarelor două niveluri: al armelor ofensive şi al capacităţilor defensive ale statelor, împreună cu percepţia statelor despre intenţiile celorlalţi participanţi la viaţa internaţională. Securitatea economică priveşte accesul la resurse, finanţare şi pieţe necesare pentru a susţine nivele acceptabile ale dezvoltării şi puterii statului.

Alte referate despre: politica externa si de securitate comuna a uniunii europene, politica externa si de securitate comuna a uniunii europene 2010, politica externa si de securitate comuna a uniunii europene referat

Filosofia si simt comun

Simţul comun, numit şi punctul de vedere natural şi chiar, bunul simţ este o concepţie comprehensivă despre lume, viaţă şi om care asumă idei aparţinând tradiţiei culturale şi elemente ale gândirii ştiinţifice. Putem spune că există şi o serie de elemente de filosofie ‘uşoară’ şi populară, în sensul lui Hume, care îşi ia substanţa discuţiei filosofice din existenţa de toate zilele şi conversaţie, dar pe care nu o prelucrează în modul specific ştiinţei, accesibilă şi fără rigoare, un gen de filosofie care are ca premisă experienţa proprie de viaţă. Expresia ‘atitudinea naturală’ sau ‘punct de vedere natural’ a fost folosită pentru prima dată de Edmund Husserl pentru a descrie atitudinea noastră în experienţa obiţnuită, caracterizată în contrast cu atitudinea reflexivă prezentă în experienţa reflexivă a conştiinţei, atitudine prin excelenţă interogativă. Specificul atitudinii naturale consistă în naivitate, spontaneitate ...

Alte referate despre: lucian blaga filosofia si simtul comun, filosofia si simtul comun de lucian blaga, blaga filosofia si simtul comun
Referate afisate : 15
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles