Comunicarea asertiva definitie

Asertivitatea

Invatarea (formarea) asertivitatii ca indemanare sociala isi are radacinile in terapia comportamentala cu premiza initiala ca comportamentul integrat nu poate fi invatat, pe cand unul corespunzator poate fi invatat ." Schimbarea si dezvoltarea sunt posibile " este mesajul speranta al terapiei comportamentale din anii 1970-1980.
Insa lucrurile au evoluat, au suferit schimbari pe scara larga la nivel politic, tehnologic , social, interpersonal si intrapersonal.

Din acest motiv atentia se indreapta inspre valorile personale, adica cele necesare pentru a trai si depasi aceste schimbari rapide. In domeniul umanist si transpersonal experienta si cuvantul sunt echivalentele acestor valori.Cartea autorilor S si R uneste aceste doua lumi: tehnicile de asertivitate traditionale sunt prezentate in contextul dezvoltarii si orientarii valorilor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 374
Materia: Sociologie

Tulburarile de comportament alimentar

Un mancat compulsiv exces este definit ca mancatul intr-o anumita perioada de timp, a unei cantitati de mancare care este in mod evident mai mare decat cea pe care ar manca-o cei mai multi indivizi in circumstante similare (criteriul Al).Clinicianul trebuie sa ia in consideratie contextul in care survine mincatul, ceea ce
ar putea fi considerat drept un consum excesiv la un pranz tipic, poate fi considerat normal in timpul unei festivitati sau pranz de vacanta.

Alte referate despre: tulburari de comportament alimentar, tulburari de comportament alimentar anorexie, tulburarile de comportament alimentar

Comportamentul organizarional - Performantele grupului

Eficienta grupului
Eficienta grupului poate fi definita in functie de trei dimensiuni. Prima si cea mai evidenta este nivelul grupului de creatie productiva. In exemplul Eclipsa, aceasta se refera la crearea unei noi masini si la timpul cadru in care masina a fost produsa. Include date specifice precum numarul paginilor de programare si alte produse prezentate in primul paragaf al capitolului. Masura productivitatii a altor grupuri ar putea include constructia de automobile, procesarea hartiei, tratarea pacientilor, lansarea unor idei sau plantarea de arbori. Numarul de unitati produse indifferent de forma pe care acestea o pot imbraca reprezinta trasatura cea mai tangibila si salient a eficientei unui grup.

Alte referate despre: performanta grupului, performantele grupului, comportamentul uman in grup

Influente sociale ale comportamentului

c)Scoala : e o institutie care socializeaza nu numai prin curicula scolara , ci si prin aspecte ascunse .
Promoveaza nu numai valori si atitudini , ci si modul cum tinerii isi insusesc informatiile , dar trasaturile cum ar fi : cinstea , disciplina , punctualitatea etc.
d) Mass-Media : e constituita din mai multe forme de comunicare , care stabilesc un contact impersonal cu receptorul . Comunicarea se realizeaza prin presa scrisa , audio-vizual si internet .

Alte referate despre: influente sociale ale comportamentului, influentele sociale asupra comportamentului sexual, influente sociale ale comportamentului cadrului medical

Comportamentul prosocial

Comportamentul social nu este decat expresia obiectivata si direct perceptibila a unei procesualitati psihoindividuale si psihosociale care scapa observatorului, neavand insa prin aceasta un caracter mai putin obiectiv. Intr-o expresie sintetica, conduita = comportament + procesele si fenomenele psihosociale subiacente.

Alte referate despre: comportament prosocial, comportamentul prosocial, studiu de caz la prescolari privind comportamentul prosocial

Comportamentul scolarului mic

Mica scolaritate este perioada cand se modifica substantial regimul de munca si de viata, caracteristicile tensionale si vectoriale, generate de evenimentele care domina si marcheaza tabele de valori a scolarului mic. Scoala introduce in fluxul activitatii copilului un anumit orar, anumite planuri si programe cu valoare sturcturanta pentru activitate.

Alte referate despre: comportamentul scolarului mic, comportament scolar mic, comportamentul agresiv la scolarul mic

Repere pentru interpretarea comportamentului nonverbal

* feţei
*ochilor

Faţa. Expresia facială este considerată ca o modalitate de manifestare a stărilor psihoemoţionale ale omului, un fel de formă specifică de comunicare. Expresiile faciale apar ca o sursă importantă de informaţii, de caracteristici psihoemoţionale ale subiecţilor umani. De asemenea expresia facială reprezintă aspectul cel mai vizibil al comportamentului nonverbal şi cea mai expresivă parte emoţională şi fizică a corpului.

Diferite expresii faciale oferă multiple şi diverse semnale care pot fi indici tipici la reacţionarea emoţională în diferite situaţii sau stări sufleteşti. Mimica feţei are proprietatea de a exprima stări sufleteşti. În urma unor cercetări experimentale, efectuate de către Bernard B. Schiff şi Mary Lamon (1989) a fost stabilit că asimetria funcţională a emisferelor cerebrale se reflectă şi asupra anumitelor stări emoţionale. După cum afirmă aceşti cercetători, emisfera cerebrală dreaptă este implicată ...

Alte referate despre: interpretarea comportamentului nonverbal, interpretare comportament nonverbal, reguli de interpretarea comportamentului nonverbal

Comunicare sociala

Din acest motiv, in cercetarea si analiza problematicii comunicarii este utilizata adeseori sintagma de stiinte ale comunicarii, cu referire la multitudinea de discipline care isi propun ca obiect de studiu comunicarea. Nu trebuie sa ne facem insa iluzii ca
acest corpus de discipline formeaza intr-adevar un domeniu unitar de cercetare. In realitate exista o multitudine de discipline, care nu presupun de regula relatii sistematice intre ele, fiind vorba in special de perspective diferite si de focalizari specifice asupra unor aspecte particulare ale comunicarii.

Alte referate despre: comunicare sociala, comunicarea sociala, comunicarea sociala si politica prin mass-media

Comunicarea in institutiile publice

Comunicarea în instituţii este un proces bilateral: el presupune atât transmiterea ordinelor, informaţiei şi sfaturilor la un centru de decizie (adică un individ învestit cu responsabilitatea de a lua decizii), cât şi transmiterea deciziilor luate de la acest centru în alte părţi ale instituţiei. Mai mult, este un proces care se desfăşoară în sus, în jos şi lateral în instituţie.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicarea in relatia cu publicul

O lumină crudă îl orbeşte, un aer de gheaţă îl înfăşoară, zgomote fantastice îl asurzesc, povara de plumb a gravitaţiei îl dă gata. Pe piele i se imprimă urmele unor contacte dure, în timp ce corpul îi este supus unor deplasări fulgerătoare. Acest eveniment atât de penibil este numit de Otto Rank traumatismul primitiv, iar de Frédéric Leboyer masacrul inocentului. Iată ce se poate spune despre cât de mult îi lipseşte micuţului paradisul matern.”

Alte referate despre: comunicare si relatii cu publicul, comunicarea in relatia cu publicul, referat psihologia in comunicare si relatii cu publicul

Comunicarea in institutiile publice

Astfel comunicarea publica trebuie sa faca cunoscute cetatenilor existenta oraganizatiilor din sectorul public, modul de functionare si atributiile acestora, legalitatea si oportunitatea deciziilor adoptate. Totodata, prin comunicarea publica se urmareste cunoasterea nevoilor si dorintelor populatiei pentru ca institutiile publice, prin rolul si atributiile pe care le detin, sa vina in intampinarea acestora, realizand astfel un interes general.

Comunicarii publice ii revine rolul de a convinge, ca prin politicile institutionale realizate, precum si prin deciziile publice adoptate, se urmareste un interes general, obtinandu-se astfel adeziunea cetatenilor.

Cetateanul trebuie sa fie informat cu privire la existenta si modul de functionare a serviciilor publice, trebuie ascultat cand isi exprima nemultumirea, trebuie sa-i fie luate in considerare dorintele si nevoile.In literatura de specialitate intalnim urmatoarele categorii de comunicare publica :

Alte referate despre: comunicare in institutii publice, comunicarea in institutiile publice referat, referat de comunicarea in institutiile publice

Tipologia comunicarii - Comunicare si relatii publice

- Comunicarea formală (oficială) face parte integrantă din structura organizatorică formală a organizaţiei, reprezentată prin organigramă, şi are ca scop să faciliteze îndeplinirea sarcinilor, prin prescrierea şi controlul circulaţiei mesajelor în rândul personalului angajat. Comunicarea formală este de mai mute feluri: comunicarea verticală de sus în jos; comunicare verticală de jos în sus; comunicarea pe orizontală.

Alte referate despre: referate tipologia comunicarii comunicare si relatii publice, comunicare si relatii publice - axiomele comunicarii, comunicare si relatii publice-limbajul comunicarii

Comunicatiile firmei

1.2. EVOLUŢIA ABORDĂRILOR PRIVIND COMUNICAREA
Elemente concrete de teoria comunicării apar la platon şi aristotel, care au instituţionalizat comunicarea ca disciplină de studiu (alături de filosofie sau matematică) în lyceum şi în academia greaca. epoca modernă a reprezentat avântul în ceea ce priveşte comunicarea ca obiect de studiu şi ştiinţă, care s-a dezvoltat sub toate aspectele, făcând obiectul unor analize clasice si moderne.
În funcţie de contribuţia fiecărui autor la enunţarea cât mai completă şi stabilirea principalelor elemente ale procesului de comunicare identificăm următoarele abordări:

Alte referate despre: comunicatiile firmei, comunicarea firmei, comunicarea firmei prin intermediul marcii

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Primul tip de mediu este cel liniştit – aleator. În această categorie de mediu, atât scopurile firmei cât şi pericolele pe care trebuie sa le evite sunt relativ constante şi distribuite aleator în mediu.
Al doilea tip de mediu este denumit liniştit – grupat. Activitatea într-un asemenea mediu implica o abordare pe termen lung din partea companiei. Conectarea numai pe scopuri de scurtă durată ar putea avea ca efect orientarea companiei spre o zonă de factori nocivi.
Al treilea tip de mediu este cunoscut sub denumirea de mediu disturbat – reactiv. Caracteristica este data de disturbarea sa de prezenţa competitorilor. Este necesar a şti ce fac aceştia şi de a reacţiona (Popa, Filip, p. 226).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei

Comunicare nonverbala - proiect

Comunicarea nonverbala - mimica fetei
Compotamentul nonverbal are la baza mimica, gesturile si toate miscarile corpului. Voi incerca sa explic limbajul nonverbal din punct de vedere al expresiei faciale deoarece mimica fetei ocupa un rol foarte important in relatiile interumane, constient sau inconstient.
Pozitia capului este foarte sugestiva. Capul se poate afla in diverse pozitii: ridicat sau coborat, inclinat la stanga sau la dreapta, ridicat oblic la stanga sau la dreapta. Capul impins inainte ne duce cu gandul la un semn de amenintare.

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat

Publicitate si comunicare

Publicitate si comunicare
Publicitatea este folosita in toate tarile lumii, inclusiv in cele socialiste. Ea reprezinta o modalitate eficienta de raspandire a unor mesaje, fie ca este vorba de un mesaj menit sa atraga preferinta publicului pentru produsele Coca-Cola, fie ca este vorba de a oferi motivatii pentru consumul de lapte sau pentru practicarea controlului nasterilor.

Alte referate despre: relatii publice si comunicare, referat relatii publice si comunicare, relatii publice si comunicare referat

Comunicare prin gust

"Comunicare prin gust"
Ele au însă în comun faptul că sunt semne şi li se aplică aceeaşi activitate : lectura. Omul modern îşi petrece timpul citind imagini, gesturi, comportamente: (…) aperitivul (whisky sau pernod [îmi spune] stilul de viaţă al gazdei mele. Toate aceste lecturi sunt prea importante în viaţa noastră, implicând prea multe valori sociale, morale, ideologice pentru ca o reflecţie sistematică să nu încerce să le ia în discuţie pentru moment vom numi aceasă reflecţie semiologie. Ştiinţă a mesajelor sociale ? Şiinţă a mesajelor culturale ? ‘‘ 2

Doi teoreticieni ai semioticii sunt Hjelmslev şi Umberto Eco. Hjelmslev propune ca postulat fundamental al unei semiotici diagrama alcătuită din planul expresiei şi al expresiei, fiecare având substanţă şi formă. Cele două sisteme care vor constitui în functive ale funcţiei-semn vor lua naştere prin pertinizarea de către formele respective ale materiei amorfe.

Alte referate despre: comunicarea, comunicarea interpersonala, comunicare profesionala
Referate afisate : 17
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles