Comunicarea nonverbala in recrutarea si slectia resurselor umane

Comunicarea nonverbala in recrutarea si selectia resurselor umane

Aparitia unor noi sarcini trebuie bine analizata atat in privinta continutului lor ,care reprezinta un bun criteriu de repartizare pe diverse posturi,cat si in privinta volumului lor,care in plus poate sa evidentieze daca este cazul sa se infiinteze un nou post sau sa aiba loc un process de redistribuire in cadrul organizatoric existent. In ceea ce priveste istoria recenta a recrutarii,trebuie subliniat faptul ca atat demersul propriu-zis , cat si metodele de selectie utilizate au ramas rudimentare.Dezvoltarea concomitenta a sectoarelor economice,a pregatirii profesionale,a concurentei si evolutia legislatiei au impus intreprinderilor sa actioneze din ce in ce mai atent in ceea ce priveste recrutarea de personal nou.

Pentru ca recrutarea sa se desfasoare in cele mai bune conditii , este necesar ca politicile pe care intreprinderea le promoveaza in ceea ce priveste mediul de munca,salarizarea si posibilitatile de cariera sa fie adecvate obiectivelor sale , sa se situeze cel putin ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 1968
Materia: Management

Managementul resurselor umane - Recrutarea resurselor umane

Activitatea de recrutare poate deveni o activitate complexă şi extrem de costisitoare, care necesită o atenţie deosebită în ceea ce priveşte consecinţele organizaţionale interne şi externe, precum şi necesităţile de resurse umane existente şi viitoare. De aceea, în cadrul funcţiunii de resurse umane recrutarea personalului tinde să devină o activitate de sine-stătătoare.

Alte referate despre: referate managementul resurselor umane recrutarea resurselor umane, managementul resurselor umane recrutarea resurselor umane referat, managementul resurselor umane- recrutarea resurselor umane

Managementul si analiza resurselor umane

Lucrarea realizata este structurata pe trei capitole reprezentative in cadrul careia sunt relatate cat se poate de amanuntit interdependentele dintre asigurarea cu personal si eficienta utilizarii acestui capital uman in buna desfasurare pe diferite domenii de activitate a unei societati, astfel cresterea beneficiului economic care se bazeaza pe utilizarea completa a personalului minutios selectat si cu atentie motivate trebuie sa stea in atentia permanenta a managerilor, ale caror decizii este de dorit sa se bazeze numai pe analize economice detaliate asupra desfasurarii proceselor de productie si a serviciilor.

Alte referate despre: analiza datelor in managementul organizational al resurselor umane, analiza resurselor umane, managementul comparat al resurselor umane

Comunicare nonverbala - proiect

Comunicarea nonverbala - mimica fetei
Paul Ekman (1997b) considera ca expresiile faciale comunica informatii, insa nu intotdeauna sunt intentionate. In timp ce oamenii fac miscari faciale pentru a transmite un mesaj, espresiile faciale ale emotiilor sunt neintentionate.In lucrarea The repertoire of nonverbal behavoir:categorie, origins, usage and coding(1969, apud S.Chelcea, 2003, 130-135) Paul Ekman si Wallace F. Friesen propun un sistem de categorii pentru clasificarea comportamentului nonverbal avand la baza originile, functiile si coordonarea acestora. Printre ele se afla si expresiile faciale (affect displays) sunt miscarile faciale care exprima starea emotionala;ele pot fi intentionate sau neintentionate.

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat

Mimica fetei - Comunicarea nonverbala

Cutele orizontale apar cand ochii sunt larg deschisi, cand se incearca prelucrarea informatiilor detinute, dar care nu sunt intelese; mimica este expresie a fricii, sperieturii, mirarii, intelegerii bruste a unui lucru, dar aceasta mimica poate fi datorata oboselii, greutatii ci care sunt tinuti ochii deschisi. Cutele inretite apar la locul de intersectie dintre cele doua orizontale si cele verticale; exprima panica in gandire, dificultati in prelucrarea informatiilor.

Alte referate despre: mimica fetei comunicarea nonverbala, mimica fetei comunicarea nonverbala referat, informatii mimica fetei comunicarea nonverbala

Comunicarea nonverbala

2. gesturi de reglaj/miscari care permit schimbul verbaldintre interlocurori (regulatori), care dirijeaza, controleaza si întretin comunicarea verbala; exemple: apropierea de partener, pozitia de ascultare, schimb de priviri reciproc, cererea cuvântului, ridicarea în picioare, cresterea / încetinirea debitului verbal etc. Se apeleaza la ele atunci când:
- se doreste afirmarea, cresterea elocventei, cucerirea auditoriului etc.
- apar doar în prezenta partenerului cu care se comunica. Daca partenerul nu este de fata (convorbire telefonica), frecventa acestor miscari scade drastic. Au functie expresiva si fatica deoarece releveaza atitudinea participantilor fata de interactiune.

Alte referate despre: referat comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala referat, referat comunicare nonverbala

Comunicarea nonverbala

Acestă proporţie poate fi diferită la alte segmente de populaţie a căror ocupaţie implică într-o măsură mai mică scrisul sau cititul. Dar ponderea ascultării se menţine prioritară şi în aceste cazuri, ascultarea, cel puţin sub aspect cantitativ, aflându-se în fruntea manifestărilor noastre comunicaţionale. Ea reprezintă o verigă extrem de importantă a lanţului comunicaţional, fiind o condiţie esenţială a receptării corecte a mesajului. Dacă mesajul nu este recepţionat corect, el nu reprezintă decât un simplu zgomot de fond.
Există pericolul ca, fie individul să se gândescă la altceva în timpul ascultării, fie să se gândească la propriul său răspuns, neglijând ascultarea eficientă.
Ascultarea nu e un proces pasiv, ci presupune înţelegerea, interpretarea şi integrarea informaţiei primite în modele de cunoaştere proprii.
Limbajul spaţiului
Acesta face obiectul de studiu al proxemicii, disciplină nouă, fundată de Eduard Hall în ...

Alte referate despre: comunicarea nonverbala in afaceri, referate comunicarea nonverbala, comunicarea nonverbala studiu de caz

Recrutarea si selectia resurselor umane

Factorii interni depind de :
- imaginea, reputatia si prestigiul organizatiei care prezinta o mai mare sau mai mica atractivitate pentru candidati ;
- preferintele candidatilor in functie de nivelul lor de educatie si formare profesionala, de domeniul de activitate, de aspiratii diverse ;
- obiectivele organizatiei si cultura organizationala in relatie cu recrutarea ;
- situatia economico-financiara a intreprinderii ;
- aplicarea si respectarea unor principii in recrutare (egalitate, nediscriminare) ;
- sisteme de recompense, inclusiv cele sociale.

Alte referate despre: recrutarea si selectia resurselor umane, recrutarea si selectia resurselor umane studiu de caz, recrutarea si selectia resurselor umane referat

Comunicarea in institutiile publice

Managerul este persoana cu autoritate asupra unei organizatii sau a unei subunitati a acesteia si care trebuie sa isi asume una sau mai multe dintre functiunile manageriale identificate de H. Fayol: planificare, organizare, conducere, coordonare si control.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicare - temperament

Personalitatile celor doi factori, Emitatorul si Receptorul, care intervin in procesul comunicarii joaca un rol extrem de important. Ei trebuie sa-si adapteze propria persoana, sa-si controleze temperamentul si limbajul in functie de personalitatea si de starea de spirit a interlocutorului, asa incat mesajul sa fie receptat in forma dorita.

Alte referate despre: comunicare temperament, comunicarea temperamentului, temperamentul si comunicarea

Comunicarea manageriala - caracterizare

Comunicarea umana nu se rezuma la rostirea cuvintelor si la transmiterea informatiilor. La rostirea cuvintelor intervin vocea si tonul cu care sunt rostite; la cuvinte si ton se adauga limbajul trupului, fizionomia, mimica, postura, gestica infatisarea, calitatea si culoarea hainelor etc.Acest ansamblu complex de stimuli se imparte in doua categorii: limbajul analogic si limbajul digital, purtand, corespunzator, informatie analogica si informatie digitala (St. Prutianu, 2000, p. 30-31).

Alte referate despre: comunicare manageriala, comunicarea manageriala, comunicarea manageriala referat

Rolul perceptiei in comunicare

Propria harta mentala inseamna incomparabil mai mult, in raport cu ea persoana isi alege comportamentele. Ea crede ca opereaza cu realitatea, dar opereaza doar cu reprezentari mentale. Perceptia influenteaza masiv raporturile cu sine si cu ceilalti. Ea filtreaza realitatea, o distorsioneaza si o modeleaza.

Cum inteleg oamenii cuvintele si imaginile pe care le primesc prin mesaje? Cercetarea stiintifica asupra perceptiei si prelucrarii informatiei ne ajuta sa raspundem la aceasta intrebare.
Comunicatorii de masa doresc ca audientele sa fie atente la mesajele lor, sa identifice continutul mesajelor, sa-si schimbe in mod corespunzator atitudinile sau conceptiile ori sa dea raspunsurile comportamentale dorite.

Alte referate despre: modalitati de perceptie in comunicare, perceptia in comunicare, diferente de perceptie in comunicare

Studiu de caz - Comunicare in presa economica

Conferinta de presa este absolut necesara cand informatia nu poate fi oferita jurnalistilor altfel.De se organizeaza conferinta de presa? Cel care organizeaza eficient trebuie sa-si puna urmatoarele intrebari:
1.Informatia e atat de valoroasa incat viteza cu care o oferi o face mai valoroasa?
2.Actualitatea informatiei :proiect care creeaza locuri de munca intr-o zona deficitara, contract cu un profit deosebit in diverse domenii- economice, sociale, culturale?
3.E nevoie ca diversi specialisti sa prezinte datele jurnalistilor?
4.Informatia trebuie prezentata intr-un mod mai accesibil publicului larg?

Alte referate despre: studiu de caz comunicarea cu presa in perioada crizei, studiu de caz comunicatul de presa, studiu de caz comunicare

Comunicarea cu persoanele cu dizabilitati

Sensulacestei comunicari depinde de context si de relatiile dintre indivizi. Comunicarea non verbala este deosebit de importanta in plan social. De obicei Afirmatiile verbale sunt influentate de o serie de factori cum ar fi: teama de a nu jigni Sau supara, dorinta de a incheia o afacere, presiunea sociala care uneori ne determina sa spunem ca suntem de acord cu cineva chiar daca nu este asa, etc. Comunicarea
non verbal completeaza, intareste, nuanteaza sensul mesajelor verbale si , in anumite situatii, este chiar mai credibila decat comunicarea verbala. Un bun comunicator trebuie sa stapaneasca bineatat comunicarea verbala cat si pe cea non verbala.

Alte referate despre: comunicarea cu persoane cu dizabilitati, moduri de comunicare la persoane cu dizabilitati, referat comunicare a persoanelor cu dizabilitate

Rolul calculatorului in comunicarea elevilor

Odata cu aparitia internetului,computerele au devenit dispozitive de comunicare excelente.Comunicarea cu ajutorul calculatorului se poate face prin mai multe retele de internet cum ar fi Yahoo! Messenger,Parlingo sau anumite retele unde utilizatori pot cunoaste persoane noi si pot interactiona intre ei cum ar fi Facebook,Twitter.Este bine ca elevi comunica intre ei nu conteaza prin ce mijloce ,dar tot cei mai multi dintre ei aleg calculatorul ca mijloc de comunicare.Folosirea calculatorului in comunicare are aspecte pozitive si aspecte negative.

Aspecte pozitive:Cu ajutorul calculatorul elevi pot comunica mult mai usor decat cu telefonul si pot sa-si trimita unul altuia informatii,site-uri si pot chiar sa se ajute la unele teme.Elevi pot trimite mesaje de la calculatorul lor pana la cineva aflat de cealalta parte a planetei.Sunt si uni copii mai timizi care fata in fata se jeneaza sa spuna unele lucruri,dar pe calculator ei au mai mult curaj in ce spun.Pe calculator poti gasi si multe ...

Alte referate despre: comunicarea elev profesor, comunicarea elev-elev, calculatorul in viata elevului

Constiinta umana si constiinta institutionala

Mustrare de constiinta = remuscare, regret. Expr. A fi cu constiinta impacata sau a nu avea nimic pe constiinta = a fi convins ca nu a savarsit nimic impotriva legilor moralei sau a legilor statului. A fi fara constiinta = a fi lipsit de scrupule. Cu mana pe constiinta = cu toata sinceritatea. 5. (In sintagma) Libertate de constiinta = dreptul recunoscut cetatenilor de a avea orice conceptie religioasa, filozofica etc. [Pr.: -sti-in-] - Din fr. conscience, lat. conscientia (dupa sti).
sau

Alte referate despre: timpul si constiinta umana, constiinta umana, filozofie timpul si constiinta umana

Tehnici de comunicare folosite in consilerea psihologica

"Are o privire alunecoasa", "Are o privire care te imbie", "A licarit ceva in privirea lui", "are o privire ucigatoare", "Are o prvire care deoache". Utilizand asemenea expresii, noi ne referim fara voie, la marirea pupilelor unei persoane sau la modul ei de a privi" (Allan Pease, 2001, p134-135). "In cartea sa intitulata The Tell-Tale Eye (Ochii care tradeaza), E Hess afirma ca, in intreaga comunicare umana, ochii transmit cele mai fidele si exacte semnale, deoarece ocupa un loc focal pe trup, iar pupilele functioneaza in mod independent"- fiind coordonate de catre sistemul neuro-vegetativ, n.n. (apud Allan Pease, 2001, p.135) .

Alte referate despre: tehnici de comunicare folosite iin activitatea de relatii cu publice, tehnici de comunicare in consilere, tehnici de comunicare interpersonala in grup-referat psihologie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles