Comunicarea optica la animale

Comunicatii optice

Proiect la Comunicaţii OpticeANDRICA GERARD
V TC CA 1/1


Tema proiectului

Enunţ: Să se proiecteze o linie de transmisie punct cu punct cu următorii parametrii:
Viteza de transmisie vT=10m/7Mbps, unde m=poziţia în subgrupă;
Distanţa pe care se face transmisia L=l·N(km), unde N=partea întreagă(5+36/m), l=500m;
Rata erorii admise la transmisie BER=10-9.

Sunt disponibile următoarele componente electronice:
LED din GaAlAs cu parametrii: lărgimea spectrală ((=40nm, lungimea centrală de emisie (0=850nm, puterea Ps=40mW, capacitatea Cd=150·k1 pF, preţul 3/k1 $;
LED din InGaAsP cu parametrii: ((=100nm, (0=1.3(m, Ps=40mW, Cd=50·k1 pF, preţul 6/k1$ (k1={1,1.1,……,2});

Ambele surse pot fi comandate cu un curent de deschidere Id=60mA, care se obţine la ieşirea unei porţi 74LS140 şi se utilizează o schemă de tipul:


Se pot alege următoarele tipuri de FO:
FO multimod ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 15
Materia: Fizica

Fibrele Optice

Tehnic vorbind, transmisia datelor prin fibra optica se bazeaza pe conversia impulsurilor electrice in lumina. Aceasta este apoi transmisa prin manunchiuri de fibre optice pana la destinatie, unde este reconvertita in impulsuri electrice.

Alte referate despre: fibra optica, fibra optica referat, fibre optice

Sisteme cu microprocesoare - proiect

In interiorul calculatoarelor toate informaţiile sunt reprezentate sub forma unor numere binare, sau sub forma unor grupe de biţi. Sistemul cel mai potrivit s-a dovedit a fi cel hexazecimal, cel care admite şaisprezece cifre distincte (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F).

Alte referate despre: sisteme cu microprocesoare, referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, reprezentarea datelor in sisteme cu microprocesoare

Tranzistoare TEC

Într-un tranzistor bipolar prin emitor sunt injectaţi purtători majoritari care ajung apoi în regiunea bazei, fiind aici minoritari datorită tipului diferit de dopare a bazei. Majoritatea lor traversează această regiune ajungând la colector şi formând curentul de colector, aproximativ egal cu cel de emitor. O foarte mică parte din ei se combină în regiunea bazei cu purtătorii majoritari de acolo. Acest fapt determină apariţia unui curent slab prin terminalul bazei.

Alte referate despre: tranzistoare tec, tranzistoare tec-j si tec-mos, tranzistoare tec-j

Tranzistoare - atestat

Tranzistorul
A. Scurt istoric al tranzistorului
Inventat la Bell Telephone Laboratories din New Jersey în decembrie 1947 de John Bardeen, Walter Houser Brattain, şi William Bradford Shockley. Descoperirea tranzistorului a determinat dezvoltarea electronicii fiind considerat una din cele mai mari descoperiri ale erei moderne.

Alte referate despre: tranzistoare atestat, atestat tranzistoare, tranzistoare bipolare atestat

Procesoare

Madison: primele versii cu viteza de 1,5 GHz; procesul tehnologic-0.13
mkm si contactele de cupru, cu arhitectura-IA64. Versia îmbunatatita a
nucleului McKinley. Fabricarea se produce cu ajutorul contactelor de
cupru. Se prea poate folosirea procesului tehnologic mai putin de 0.13
mkm.

Alte referate despre: tipuri de procesoare, procesoare de texte, procesoare referat

Tranzistoare

Aceste goluri devin în regiunea B purtători minoritari în exces, deoarece B este foarte subţire numai un număr mic de goluri injectate de emitor se va recombina cu electronii majoritari din B, înlocuirea electronilor dispăruţi prin recombinare se face printr-un transport de electroni de la sursa de polarizare prin firul de conexiune al B. Acest transport de electroni formează curentul de recombinare.

Golurile provenite din E rămase nerecombinate difuzează până în aproprierea joncţiunii C care este polarizată invers. Câmpul astfel creat favorizează trecerea purtătorilor minoritari.

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Animale domestice - cultura melcilor

Animalele monogastrice (porci si pasari domestice) vor fi cea mai importanta sursa de crestere ; in 1993 reprezentau deja 63% din consumul de carne global. Aceste animale au o mai buna conversie a concentratelor de hrana fata de rumegatoare, si tehnologia lor de productie este universala si prin asta mai accesibila operatiilor comerciale pe scara larga.

Alte referate despre: animale domestice cultura prepelitelor, animale domestice, curiozitati despre animale domestice

Fibra optica

Conexiunea prin fibra optica
Comunicatiile au atins un punct in care, oricat de mare ar fi nevoia dumneavoastra de comunicatii, ea poate fi acoperita. Se face lucrul acesta, in principal, cu ajutorul tehnologiior broadband. Cea mai puternica dintre ele - fibra optica.

Alte referate despre: referat fibra optica, fibre optice referat, fibrele optice

Comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata

Comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata
Migratia animalelor face parte din comportamentul acestora. Ele migreaza sau calatoresc de la un habitat la altul, pentru a beneficia de resurse diferite sau superioare, cum ar fi hrana mai multa sau locuri mai calde si mai sigure pentru reproducere. Cele mai multe migratii au loc o data pe an intr-un anumit anotimp, dar altele apar mai mult sau mai putin frecvent. Cu toate ca migratiile sunt necesare, acestea consuma foarte mult din energia si timpul animalului, expunand-ul la pericole, cum ar fi lipsa mancarii sau epuizarea.
Comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata

Alte referate despre: comportamentul si adaptarile animalelor in mediul lor de viata, comportamenteul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata, comportamentul si adaptarile animalelor la mediul lor de viata

Comunicare sociala

In a doua categorie includem mult mai multe discipline, care isi propun
capitole distincte de analiza a comunicarii. Psihologia, sociologia, psihologia sociala, etologia sau antropologia sunt doar cateva din disciplinele care se preocupa de diversele aspecte ale comunicarii, uneori prin impunerea unei problematici pluridisciplinare de genul psihologiei comunicarii, sociologiei comunicarii, psiholingvisticii etc.

Alte referate despre: comunicare sociala, comunicarea sociala, comunicarea sociala si politica prin mass-media

Comunicarea in relatia cu publicul

O lumină crudă îl orbeşte, un aer de gheaţă îl înfăşoară, zgomote fantastice îl asurzesc, povara de plumb a gravitaţiei îl dă gata. Pe piele i se imprimă urmele unor contacte dure, în timp ce corpul îi este supus unor deplasări fulgerătoare. Acest eveniment atât de penibil este numit de Otto Rank traumatismul primitiv, iar de Frédéric Leboyer masacrul inocentului. Iată ce se poate spune despre cât de mult îi lipseşte micuţului paradisul matern.”

Alte referate despre: comunicare si relatii cu publicul, comunicarea in relatia cu publicul, referat psihologia in comunicare si relatii cu publicul

Comunicarea in institutiile publice

Comunicarea externa a administratiei publice
Aflata intr-un contact permanent si direct cu mediul social, institutia publica preia "socurile" provenite de la acesta si incearca sa le raspunda prin initierea, la nivel organizational, a unor demersuri orientate spre schimbari, transformari, reechilibrari . Pe de alta parte, orice transformare sau schimbare este resimtita si in exterior, administratia influentand si modeland, la randul ei, mediul social.

In cadrul proceselor de comunicare externa a administratiei publice este posibil sa apara bariere comunicationale:intre diferitele institutii ale administratiei publice, din cauza gradului ridicat de specializare a fiecareia, neacordarii importantei cuvenite colaborarii intre institutii;intre administratia publica si cetateni

Comunicarea intre institutia publica si cetateni
Comunicarea publica
Autoritatile publice trebuie ca, prin intreaga lor activitate, sa urmareasca satisfacerea interesului general al populatiei, ...

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicarea bancara

Pasii care trebuiesc urmati pentru realizarea unei astfel de strategii sunt:
1.analiza situatiei existente
2.auditul-cine,ce spune, in ce cadru,cu ce efect
3.problemele care trebuie rezolvate
4.stabilirea strategiei

Alte referate despre: comunicarea bancara, comunicare bancara, tehnici de comunicare bancara

Reproductia animalelor domestice

Caracterele sexuale secundare de ordin fiziologic disting masculii de femele, la mamifere prin voce puternica si groasa, iar la pasari prin voce mai frumoasa. Femelele însa, având puterea de valorificare mai mare a hranei, se îngrasa mai usor decât masculii. Neutralizarea sexuala (castrarea) reprezinta suprimarea functionarii glandelor (emasculatie; ovariectomie). Masculii castrati se numesc: cal sau juncan, bou, porc, clapon, batal.

Alte referate despre: reproductia animalelor domestice, reproductia animale domestice, reproductia animalelor domestice scribd

Tehnici de comunicare

Tehnici de comunicare
Subiecte abordabile despre client: noi achiziţii, cunoştinţe comune, elemente de decor (de tipul diplome, fotografii)
ATENŢIE nu încercati să insistaţi în sustinerea unei discuţii de small talk dacă:
-clientul nu este interesat de domeniul abordat
-clientul se grăbeşte
-clientul răspunde scurt la întrebările dvs.

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles