Comunicatii optice

Comunicatii optice

Proiect la Comunicaţii OpticeANDRICA GERARD
V TC CA 1/1


Tema proiectului

Enunţ: Să se proiecteze o linie de transmisie punct cu punct cu următorii parametrii:
Viteza de transmisie vT=10m/7Mbps, unde m=poziţia în subgrupă;
Distanţa pe care se face transmisia L=l·N(km), unde N=partea întreagă(5+36/m), l=500m;
Rata erorii admise la transmisie BER=10-9.

Sunt disponibile următoarele componente electronice:
LED din GaAlAs cu parametrii: lărgimea spectrală ((=40nm, lungimea centrală de emisie (0=850nm, puterea Ps=40mW, capacitatea Cd=150·k1 pF, preţul 3/k1 $;
LED din InGaAsP cu parametrii: ((=100nm, (0=1.3(m, Ps=40mW, Cd=50·k1 pF, preţul 6/k1$ (k1={1,1.1,……,2});

Ambele surse pot fi comandate cu un curent de deschidere Id=60mA, care se obţine la ieşirea unei porţi 74LS140 şi se utilizează o schemă de tipul:


Se pot alege următoarele tipuri de FO:
FO multimod ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 89kb
Downloads: 15
Materia: Fizica

Fibrele Optice

Fibrele Optice - Astfel, daca trimitem la un capat un semnal luminos, acesta se ve reflecta total de mai multe ori in fibra optica pana cand va ajunge in celalalt capat aproape cu aceeasi intensitate, parcurgand distante foarte mari. Un cablu din fibre optice este format dintr-un numar foarte mare de astfel de fibre.

Alte referate despre: fibra optica, fibra optica referat, fibre optice

Instrumentele optice

In scopul obtinerii unor mariri mai substantiale se utilizeaza microscopul, care in principiu reprezinta o combinatie de doua sisteme optice: obiectivul si ocularul, asezate la o distanta apreciabila unul fata de celalalt.Microscoapele maresc obiecte minuscule, sau dezvaluie detalii ale unor obiecte mai mari. Ele ne-au deschis o lume intreaga, invizibila ochilor nostrii.

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Sisteme cu microprocesoare - proiect

Informaţia codificată, citită din memorie o vom depune temporar, de asemenea într-un registru intermediar numit registrul tampon de date DB (Data Buffer). Liniile electrice pe care se va genera cuvântul binar de adresă le vom numi magistrala de adrese ABUS (Adess Bus), iar pe cele dedicate datelor citite/ scrise în memorie, magistrala de date DBUS (Data Bus).Z80 este un microprocesor pe 8 biţi, cu 16 linii de adresă.

Alte referate despre: sisteme cu microprocesoare, referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, reprezentarea datelor in sisteme cu microprocesoare

Tranzistoare TEC

Într-un tranzistor bipolar prin emitor sunt injectaţi purtători majoritari care ajung apoi în regiunea bazei, fiind aici minoritari datorită tipului diferit de dopare a bazei. Majoritatea lor traversează această regiune ajungând la colector şi formând curentul de colector, aproximativ egal cu cel de emitor. O foarte mică parte din ei se combină în regiunea bazei cu purtătorii majoritari de acolo. Acest fapt determină apariţia unui curent slab prin terminalul bazei.

Alte referate despre: tranzistoare tec, tranzistoare tec-j si tec-mos, tranzistoare tec-j

Tranzistoare - atestat

a)Construcţie
Tranzistorii de realizeaza pe un susbtrat semiconductor (in general siliciu, mai rar germaniu, dar nu numai). Tehnologia de realizare difera in functie de tipul tranzistorului dorit. De exemplu, un tranzistor de tip PNP se realizeaza pe un substrat de tip P, in care se creeaza prin diferite metode (difuzie de exemplu) o zona de tip N, care va constitui BAZA tranzistorului.

Alte referate despre: tranzistoare atestat, atestat tranzistoare, tranzistoare bipolare atestat

Procesoare

K7: AMD planuifica producerea procesorului K7 cu viteza de 1GHz pe
parcursul anului 2000. La acest moment dimensiunea casului extern L2
trebuie sa ajunga la 8 Mb. Procesorul K7 construit pe baza de Argon
(0.25 mkm) este destinat pentru lucrul în oficiu si la domiciliu.
Prima versiune a acestui procesor va avea o viteza de 500 MHz, el este
creat pentru constructivul Slot A si foloseste sistema sina EV-6
creata de Digital si folosite în sistema cu procesorul alfa. Se poate
de prognozat, ca productivitatea K7 va fi cu mult mai mare de cît
procesoarele cu nucleu Katmai. K7 va avea casul L1-128Kb(64 KB pentru
date +64 Kb pentru comenzi) adica de doua ori mai mare decît la
procesoarele pe baza de Katmai. Sina de sistema va avea viteza de 200
MHz, pe cînd în acel timp Intel înainta sina de sistema cu viteza de
133 MHz. K7 va contine 3 blocuri de lucru în paralel la îndeplinire, 3
blocuri de lucru în paralel cu operatii a cifrelor întregi si 3
...

Alte referate despre: tipuri de procesoare, procesoare de texte, procesoare referat

Tranzistoare

Aceste goluri devin în regiunea B purtători minoritari în exces, deoarece B este foarte subţire numai un număr mic de goluri injectate de emitor se va recombina cu electronii majoritari din B, înlocuirea electronilor dispăruţi prin recombinare se face printr-un transport de electroni de la sursa de polarizare prin firul de conexiune al B. Acest transport de electroni formează curentul de recombinare.

Golurile provenite din E rămase nerecombinate difuzează până în aproprierea joncţiunii C care este polarizată invers. Câmpul astfel creat favorizează trecerea purtătorilor minoritari.

Alte referate despre: tranzistoare, tranzistoare referat, referat tranzistoare

Comunicarea manageriala - caracterizare

Comunicarea umana nu se rezuma la rostirea cuvintelor si la transmiterea informatiilor. La rostirea cuvintelor intervin vocea si tonul cu care sunt rostite; la cuvinte si ton se adauga limbajul trupului, fizionomia, mimica, postura, gestica infatisarea, calitatea si culoarea hainelor etc.Acest ansamblu complex de stimuli se imparte in doua categorii: limbajul analogic si limbajul digital, purtand, corespunzator, informatie analogica si informatie digitala (St. Prutianu, 2000, p. 30-31).

Alte referate despre: comunicare manageriala, comunicarea manageriala, comunicarea manageriala referat

Comunicarea in institutiile publice

Managerul este persoana cu autoritate asupra unei organizatii sau a unei subunitati a acesteia si care trebuie sa isi asume una sau mai multe dintre functiunile manageriale identificate de H. Fayol: planificare, organizare, conducere, coordonare si control.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicarea in institutiile publice

Devine din ce în ce mai importantă atât pentru administraţie, cât şi pentru clienţii acesteia – contribuabili, cetăţeni, grupuri de interese, autoritatea politică -, dezvoltarea canalelor de comunicare cu “lumea de afaceri”.

Alte referate despre: comunicare in institutii publice, comunicarea in institutiile publice referat, referat de comunicarea in institutiile publice

Comunicarea in relatia cu publicul

Cert e că oamenii sunt fiinţe sociale, care inter-relaţionează. Prin interacţiune cu alţii, omul ajunge să se cunoască mai bine, să înţeleagă atitudinile şi comportamentele celorlalţi, să înveţe roluri de partener, interlocutor, coechipier. În „Introducere” la Psihologia colectivă şi analiza Eului, Sigmund Freud afirma: „Altul joacă întotdeauna în viaţa individului rolul de model, de obiect, de asociat sau adversar, iar psihologia individuală se prezintă chiar de la început ca fiind în acelaşi timp şi o psihologie socială, în sensul larg, dar pe deplin justificat, al cuvântului.” (citat din Neculau, 2005)

Încă de mic copil, Omul e integrat într-un sistem social, fapt care îl ajută să se autoperceapă, să acţioneze şi să reflecte asupra propriilor acţiuni, să fie cunoscător şi cunoscut totodată, să-şi construiască imaginea de sine.

Alte referate despre: comunicare si relatii cu publicul, comunicarea in relatia cu publicul, referat psihologia in comunicare si relatii cu publicul

Comunicare si negociere in afacere

Se acordă spatiul cuvenit elementelor de bază care se regăsesc în principalele definitii ale afacerii: initiativa, întreprinzătorul, relatia contractuală, finalitatea economico-financiară. Sunt
mentionati principalii factori care definesc rolul afacerilor în economia de piată.

Alte referate despre: referate comunicare si negociere in afacere, comunicare si negociere in afacere, referat comunicare si negociere in afacere

Tipologia comunicarii - Comunicare si relatii publice

- Comunicarea formală (oficială) face parte integrantă din structura organizatorică formală a organizaţiei, reprezentată prin organigramă, şi are ca scop să faciliteze îndeplinirea sarcinilor, prin prescrierea şi controlul circulaţiei mesajelor în rândul personalului angajat. Comunicarea formală este de mai mute feluri: comunicarea verticală de sus în jos; comunicare verticală de jos în sus; comunicarea pe orizontală.

Alte referate despre: referate tipologia comunicarii comunicare si relatii publice, comunicare si relatii publice - axiomele comunicarii, comunicare si relatii publice-limbajul comunicarii

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Sistemul informaţional este definit ca ansamblul datelor, circuitelor si fluxuri-lor informaţionale, procedurilor şi mijloacelor de tratare, menite să contribuie la fundamentarea, stabilirea şi realizarea sistemului de obiective al organizaţiei (Burdus, Caprarescu, 1999, p. 366).Sistemul informaţional presupune, în construcţia şi funcţionarea sa, existenţa unor componente cu caracter general, indiferent de specificul organizaţiei.Astfel, datele sunt descrieri cifrice sau letrice ale unor acţiuni, fapte, procese, fenomene, care privesc mediul intern sau extern al organizaţiei.

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei

Comunicare nonverbala - proiect

Pozitia capului tradeaza interesul, toleranta, indiferenta, dezgustul fata de interlocutor. Pozitia de ascultare cu intereses este cu capul usor inclinat lateral. Clatinarea capului in sus si in jos inseamna acord, aprobare, intelegere. Clatinarea capului de la stanga la drapta inseamna negare, dezaprobare si acesta miscarea a capului descurajeaza foarte mult persoana in cauza. In cazul unor negocieri sau diferite conversatii de afaceri sau nu numai castigam teren daca initiem aproape imperceptibil miscarile capului celui cu care negociem.

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles