Conectare internet cu ip-uri

Internet

Multe sisteme de acest gen, “bulletin board systems” sunt gratuite. Deoarece Internetul s fost construit din banii publici si primii lui utilizatori au fost universitatile si cercetatorii, informatiile de pe Internet sunt gratuite.
Pe langa e-mail, Usenet si Web, cele mai usuale servicii sunt Telnet si FTP; fiecare dintre acestea are o functie diferita si necesita cate un software diferit. Cu cat sistemele comerciale sunt mai mari, cu atat este mai usor pentru utilizatori, pentru ca acestora le este furnizat un set complet de software sau de facilitati.

In general, ceea ce este pe lung numit “Internet”, reprezinta, de fapt, doar o parte a Internetului, ca de exemplu World-Wide Web, Usenet sau posta electronica. Toate acestea sunt in esenta, aplicatii sau servicii rulate, asa cum un procesor de text este o aplicatie. Cele mai multe dintre aceste servicii sunt disponibile si in alte sisteme ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 4886
Materia: Informatica

Internetul

In 1969 primul "Interface Message Processor", predecesorul router-ului de azi a fost instalat la UCLA (University of California in Los Angeles) incit ARPANET-ul a inceput sa se extinda.ARPANETUL include citeva servicii care sint si azi foarte importante in Internetul de azi,cum ar fi FTP-ul (File Transfer Protocol),remote login (TELNET) si E-mail (electronic mail).In timp ce ARPANET-ul incepe sa creasca, companii ca Xerox dezvolta tehnologia retelelor locale (LAN).Reteaua cu cel mai mult impact a fost Ethernet-ul,retea ce permitea conectarea mai multor calculatoare impreuna.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Internetul

Routere si TCP/IP
Cum cererea dvs isi gaseste calea catre un site si cum informatia isi gaseste calea,este determinat de doua lucruri :routerele si protocoalele TCP/IP.Routerele (uneori numite si gateway) sint asemanatoare cu operatorii telefonici.Ei conecteaza retelele intre ele si au tabele de rutari pentru a determina cum circula informatia din si spre Internet.Routerele au un IP pentru fiecare legatura,de exemplu un router care are o conexiune PPP si doua conexiuni ETHERNET ar trebui sa aiba 3 IP-uri. Secretul care face Internetul sa mearga este protocolul TCP/IP.IP este componenta care muta pachetele de date catre un nod al retelei catre altul.

Alte referate despre: internetul referat, internet, avantajele si dezavantajele internetului

Introducere in lumea internetului

Din sinergia între facilităţile de memorare structurată, de prelucrare şi accesare a informaţiilor oferite de calculatoare şi posibilităţile crescânde ale domeniului telecomunicaţiilor au apărut şi în prezent au o extindere explozivă, reţelele internaţionale de calculatoare.

Alte referate despre: lumea internetului, introducere in lumea fizicii, introducere in lumea calculatoarelor

Ce este internetul?

Listele de discutii (mailing lists) reprezinta o forma de comunicare a informatiilor intre persoane din ce in ce mai populara . O astfel de lista contine adresele de e-mail ale unor utilizatori . Un mesaj primit pe adresa listei este difuzat automat tuturor membrilor listei. 
Datorita faptului ca cea mai mare parte a utilizatorilor Internet folosesc cu preponderenta e-mail-ul, si datorita costurillor de conectare la Internet, a rezultat necesitatea de organizare a unor grupuri de discutii intre aceste miloane de utilizatori, grupuri care sa se bazeze pe o distributie selectiva a e-mailurilor.

Alte referate despre: ce este internetul referat, ce este internetul definitie, referat ce este internetul

Invatamantul si internetul

Cat timp Internetul a fost subventionat de catre guvernul american
utilizarea sa a fost limitata la domeniul academic sau guvernamental.
In mai 1995, subventionarea de catre guvern a structurii de baza a
Internetului a fost oprita trecandu-se la functionarea retelei pe
principii comerciale. Ca efect imediat au aparut servicii noi, cum
sunt de pilda reclamele, comertul electronic precum si serviciile de
acces in retea, datorate in primul rand companiilor furnizoare de
servicii Internet. The NET, cum i se mai spune, a patruns in zone care
nu fusesera in nici un fel avute in vedere initial. A fost inaugurata,
astfel, cea mai mare piata de desfacere din lume, o piata globala,
extinsa la scara intregii planete.
Asta nu inseamna ca Internetul a plecat din universitati. Dimpotriva,
Internetul a devenit nu numai obiect de studiu pentru studentii care
urmeaza cursuri de calculatoare, dar a devenit si un instrument de
lucru important, uneori chiar de neinlocuit, ...

Alte referate despre: invatamantul si internetul, invatamantul pe internet, internetul in invatamant

Istoria internetului

Desi “cariera” Internetului spre statutul de expresie curenta in toata lumea, a inceput doar cu 9 ani in urma, originile sale merg inapoi catre proiectele militare ale SUA din anii 60, perioada de varf a Razboiului Rece. Totusi, s-a transformat intr-o forta, plina de potential eliberator, dar si de potential de abuz.Istoria Internetului este o lectura fascinanta; este plina de paradoxuri si doar originile lui pot explica pe deplin configuratia sa actuala.

Alte referate despre: istoria internetului referat, referat istoria internetului, istoricul internetului

Lumea Internetului

În campusurile universale ale Universitãţii Politehnica din Bucureşti avem de a face cu un astfel de “oraş electronic”; este vorba despre reţeaua localã PUB. Prin resursele Centrului sãu de comunicaţii si prin conexiunea externã la Internet, ea reprezintã nodul central al reţelei “The Romanian Education Network (RoEduNet), de care sunt legate reţele sau calculatoare din peste 50 de instituţii de învãţãmânt şi de culturã din ţarã. Cu ajutorul Internetului putem cãlãtori prin astfel de oraşe electronice fãrã a ne ridica de pe scaun.
De Matei Cãtãlina (Aburycka)

Alte referate despre: lumea internetului in rm, faguri celebre in lumea internetului, o lume fara frontiere - noi si internetul

Societatea si Internetul

Se constata ca de la inceput universitatile au fost o parte a Internetului jucand doua roluri, in primul rand acela de producatoare de idei sau de solutii stiintifice si tehnice iar in al doilea rand pe acela de beneficiare a facilitatilor oferite de catre Internet

Alte referate despre: societatea si internetul, internetul si societatea, internetul in societate

Internetul

In anii '90 Internetul s-a dezvoltat mult, nu numai ca volum de informatii si servicii permanent accesibile, dar si ca numar de utilizatori. Anul 1991 este momentul in care National Science Foundation, care superviza modul de operare pe Internet a ridicat restrictiile impuse de domeniul comercial, ceea ce a produs o adevarata "explozie" in cresterea numarului calculatoarelor conectate: 992.000 in 1992, 1.776.000 in 1993.

Alte referate despre: servicii internet, referat despre internet, referat internet

Internetul

Cele mai multe din aceste servicii sunt disponibile şi în al-te sisteme de calculatoare, altele decât Internetul, aşa cum un procesor de text pentru PC poate apărea în versiunea pentru Apple Mac. Există multe sisteme de e-mail. Ma-joritatea pot fi conectate la Internet, dar unele pot fi deliberat ţinute închise, din moti-ve de securitate sau de intimitate, aşa cum unele companii folosesc propriile reţele private de telefoane.

Alte referate despre: servicii oferite de internet, pour ou contre l internet, comunicarea pe internet

Publicitate pe Internet

Reducerea treptata a audientei retelei de televiziune in timpul anilor 1980 si 1990 a modificat planurile media pentru totdeauna. La inceputul anilor ’80 televiziunea era usor de planificat si cumparat tinand cont de faptul ca erau doar trei retele de televiziune de luat in considerare. Apoi, a aparut televiziunea prin cablu, apoi o a patra retea denumita FOX urmata de multe oferte de fuzionare si de numeroase inregistrari de noi retele ca: Paramount si WB. Noile optiuni au continuat sa fragmenteze televiziunea traditionala iar bugetele de publicitate au urmat aceeasi tendinta.

Alte referate despre: publicitatea pe internet, publicitate pe internet, publicitatea prin internet

Ce este internetul

Clasa IP-ului este strins legata de numarul de calculatoare din retea.Dar pentru ca este mai usor de tinut minte un nume decit un numar Internetul foloseste si un Domain Name.Daca routerul este operatorul pe Internet ,atunci Domain Name Service (DNS) este cartea de telefon.

Alte referate despre: ce este internetul pentru mine, ce este internet, c este internetul

The internet

The Internet has quickly become a phenomenon socio-technical profile than at the end of the century (and millennium). Internet and any use of electronic networks have opened and will have a decisive impact on society and its future.

Alte referate despre: definitia internetului, comunicarea prin internet, internet referat

Computer and internet addiction

Spending too much money on hardware components of the computer, like buying a much performant video adapter or hard-disk.

Alte referate despre: computer and internet importance, computer and internet, video and internet addiction referat

Dictionar internet - roman

"Dictionar internet - roman"
all contact view - toate cămpurile contactului
all contacts in current view - toate contactele din vederea curentă
all except borders - totul cu excepţia coloanelor
all fields - toate câmpurile
all items - toate articolele
all levels - toate nivelurile
all styles - toate stilurile
allow - permite
allow additions - permiterea de adăugari
allow fast saves - permiterea salvărilor rapide
alow deletions - permiterea ştergerilor

"Dictionar internet - roman"
alow edits - permiterea editărilor
and - şi
andvanced e-mail options - opţiuni de e-mail avansate
any type of outlook item - orice tip de articol Outlook
aplly to all slides - se va aplica tuturor diapozitivelor
Appearence - Aspectul
Applause - Aplauze
Application events - Evenimente de aplicaţie
Apply a design template - Aplicarea unui şablon de prezentare
Apply a design template - Aplicarea unui şablon de proiectare
Apply ...

Alte referate despre: dictionar internet, dictionar de internet, internet dictionar

Invatamantul si internetul

"Invatamantul si internetul"
In conditiile razboiului rece, realizandu-se importanta strategica a informatiei si a calculatoarelor, in anul 1968, in SUA a aparut ideea crearii unei retele de calculatoare. S-a dorit realizarea unei structuri formate din calculatoare aflate in diferite puncte din SUA si care sa fie interconectate in asa fel incat, in caz de razboi sau de calamitate naturala, nici unul dintre calculatoare sa nu ramana izolat."Invatamantul si internetul"

Alte referate despre: internetul si invatamantul, internetul invatamant, scopul internetului in invatamant

Aplicatii psihologice pe Internet

Aplicatii psihologice pe Internet
Evoluţia şi succesul comerţului, medicinei, educaţiei la distanţă, sursele de informare în masă şi distracţiile asistate de multimedia, toate utilizând tehnologii informaţionale aflate într-o rapidă dsezvoltare şi care atrag tot mai multe persoane, familii şi comunităţi, au creat un „cerc magic” mereu în creştere, care se autoconsolidează (Garton, Haythornthwaite, & Wellman, 1997; Jones, 1995; Morris & Ogan, 1996).

Alte referate despre: aplicatii psihologice pe internet, referat aplicatii psihologice pe internet, aplicatii psihologice

The impact of the internet

Additionally, another big advantage of the internet is the easy access to information. Online reference books and dictionaries replace the way to the bookshop or to the library. It is again cheaper to search for information in the internet than to buy a book that is old after one year. In the internet a lot of information is renewed and up to date. You can also find information which is very new and a book does not exist yet.
Moreover you can read the daily newspapers from all over the world, sometimes for free. You do not have to buy them anymore. In addition, most newspaper sites have an archive in which you can search for old articles.

Alte referate despre: the impact of the internet, impact of the internet, impactul negativ al internetului asupre presei scrise
Referate afisate : 19
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles