Configuratia electronica

Legile chimiei - configuratia electronica

In fapt, termenii “ideal” si “perfect” nu au acelasi inteles, dupa cum se poate observa din definitiile lor: Ideal – ceea ce exista numai in idee; imaginar; subiectul unor aspiratii inalte; modelul visat sau imaginat Perfect – fara defect; ingenios; notabil; incomparabil; care corespunde unui concept sau ideal; executat la cel mai inalt nivel posibil.

In stiintele exacte situatia se complica si mai mult, acesti termeni avind alte intelesuri. Astfel, termenul “ideal” poate fi interpretat ca reprezentarea, la cel mai inalt nivel de aspiratie, fizico-matematica a unui model, intelegind in acest caz ca daca se iau in considerare toate variabilele ce pot actiona intr-un fenomen definit a carui evolutie duce la ecuatia care reproduce cu acuratete fenomenul.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 19
Materia: Automatica

Electronica

În cele ce urmează este prezentată schema electronică a unui montaj extrem de simplu care utilizează doi tranzistori de tip BC170, BC171,BC172, BC173 sau BC174, două condesatoare de 100 de micro farazi, patru rezistenţe şi două leduri. Pentru alimentare aveţi nevoie de o baterie sau un alimentator de 9V.

Alte referate despre: posta electronica, circuite electronice, configuratia electronica

Din istoria chimiei

Din istoria chimiei
Chimia,ca orice stiinta experimentala,inainte de a fi devenit ceea ce este si de a fi luat acest nume , era cons tituita dintr-o acumulare de fapte si de practici legate de cunostintele si procedeele privind diferitele transformari ale substantelor in natura,pe care mii de generatii si sute de popoare le-au adunat in decursul vremurilor.

Alte referate despre: referate istorie, referat istorie, formarea constiintei istorice

Bazele chimiei

Pasul decisiv în clasificarea elementelor s-a făcut în anul 1869, când chimistul rus Dimitri Mendeleev a publicat un nou tabel. Ca şi alţii dinaintea lui, Mendeleev a arnjat elementele în ordinea maselor lor atomice. El le-a pus în şiruri de lungimi variate, asfel încât elemenetele cu proprietăţi similare apăreau toate în acelaşi şir. Dar tabelul lui Mendeleev avea o trăsătură nouă importantă. Pentru a se asiguracă unele elemenete apăreau în coloanele cele mai potrivite, el a lăsat pe alocuri goluri în tabel. Apoi a prezis că aceste goluri corespund unor elemente care urmau să fie descoperite. Şi văzând care din elemente cunoscute apăreau în acelaşi coloane, Mendeleev a putut să prezică proprietăţile pe care le vor avea elemenetele care lipseau.

Alte referate despre: baze de date, baze, bazele contabilitatii

Recorduri chimice

Recorduri chimice. Cea mai puternică soluţie acidă
Soluţiile acizilor şi bazelor tari tind către valorile de 0 şi, respectiv, 14 ale pH-ului, dar această scară este inadecvată pentru a descrie “superacizii” – dintre care cel mai puternic este o soluţie cu concentraţie 80% de pentafluorură de antimoniu în acid fluorhidric (acidul fluoro-antimonic HF:SbF5).

Aciditatea funcţiunii –OH a acestei soluţii nu a fost măsurată, dar chiar şi o soluţie mai slabă – de concentraţie 50% – este de 1018 mai puternică decât acidul sulfuric concentrat.

Cel mai otrăvitor compus chimic artificial
Compusul 2,3,7,8 tetraclordibenzo p-dioxină, sau TCDD este cel mai otrăvitor dintre cele 75 de dioxine cunoscute – de 150000 de ori mai puternic decât cianura.

Cel mai puternic gaz toxic
Etil S-2-diizopropilaminoetilmetil fosfonotiolatul, cunoscut sub ...

Alte referate despre: recorduri chimice, recorduri chimic, industria chimica

Acizi, oxizi, saruri si baze

3.Răspundeţi dacă următoarele afirmaţii sunt false sau adevărate! (A/F); 5p
■ Reacţia dintre un acid şi apă se numeşte reacţie de neutralizare;
■ Nisipul este dioxidul de siliciu;
■ Natriul arde în aer cu o flacără albă, orbitoare;
■ Cel mai tare acid este acidul clorhidric;
4.Completaţi spaţiile punctate! 10p
......... sunt substanţe compuse ce au în compoziţiile lor elementul chimic oxigen pe lângă............
Acizii sunt substanţe ........ce conţin unul sau mai mulţi ........de hidrogen, ..........ce pot fi inlocuiţi cu.dând naştere la...........
Acizii reacţionează cu .........bazici, rezultând săruri şi ...........

Alte referate despre: referate acizi oxizi saruri si baze, acizi oxizi saruri si baze exemple - formule, acizi oxizi saruri baze

Apele statatoare

Ecologii studiază modul de adaptare a fiinţelor vii la constrângerile mediului. Pentru aceasta, studiile pe teren, asociate cu experimente de laborator,permit identificarea unor factori–cheie.Element fundamental al ecofiziologiei, factorul limitator este acel parametru fizico – chimic care exercită cea mai importantă acţiune asupra speciei studiate.Dacă acesta scade sub un anumit prag sau dacă, dimpotrivă, îl depăşeşte, specia riscă să dispară. În deşerturi de pildă, umiditatea mediului este cel mai important factor limitator. Valenţa ecologică determină capacitatea unei specii de a popula diverse medii; ea depinde atât de mediu, cât şi de adaptările fiinţelor vii la acesta.

Ajungând la următorul nivel, ecologii încearcă să înţeleagă modul de funcţionare a unei populaţii. Pentru aceasta ei măsoară şi estimează pe perioade mari de timp variaţiile efectivelor (naşteri şi decese, vârsta indivizilor,etc.).În continuare ecologii încearcă ...

Alte referate despre: ape statatoare, apele statatoare, ecosistemul unei ape statatoare

Comert electronic

Pentru altii, comertul Internet reprezinta relatiile de afaceri care se deruleaza prin retea între furnizori si clienti, ca o alternativa la variantele de comunicatii "traditionale" prin fax, linii de comunicatii dedicate sau retele cu valoare adaugata.

Alte referate despre: comertul electronic, comert electronic, comertul electronic referat

O privire de ansamblu a integrarii serviciilor de Banking electronic

O privire de ansamblu a integrarii serviciilor de Banking electronic
Conexiunea dintre banca si computerul companiei se face printr-o linie telefonica obisnuita, la cere calculatorul este conectat cu ajutorul unui modem. Computerul nu trebuie sa fie prea sofisticat. Un model 486, depasit de mult din punct de vedere tehnologic, este suficient pentru a beneficia in conditii foarte bune de avantajele E-banking-ului. O alta facilitate de care beneficiaza utilizatorii E-banking-ului o reprezinta interfata care se realizeaza intre softul instalat intre acest serviciu si programul de contabilitate al firmei. Astfel, tranzactiile realizate prin E-banking sunt automat inregistrate si in contabilitate.

Alte referate despre: o privire de ansamblu a integrarii serviciilor, notiuni generale privind contractul de prestari de servicii turistice, privire de ansamblu asupra lumii

Dispozitive si circuite electronice

În acest capitol se vor studia amplificatoarele realizate cu tranzistoare unipolare (TEC sau FET) şi bipolare. Tranzistoarele sunt considerate în circuite electronice ca dispozitive active, în sensul că pot comanda puterea absorbită de la sursele de alimentare ca răspuns la
acţiunea semnalului de intrare, asigurând sarcinii utile o putere mai mare ca aceea debitată de sursa de semnal de la intrare.

Alte referate despre: dispozitive si circuite electronice, referat dispozitive si circuite electronice, dispozitive si circuite electronice referat

Etapele examenului citologic in microscopia electronica

4. SPALAREA PROBELOR - Opreste procesul de fixare si indeparteaza excesul de fixator - Se spala tesuturile timp de 5-20 min cu aceeasi solutie tampon care a fost folosita la prepararea fixatorului.

Alte referate despre: metode pentru examenul citologic in microscopia electronica, etape examenul citologic, microscopul electronic

Determinarea sarcinii specifice electronului

Raportul dintre sarcina e a electronului şi masa lui m, se numeşte sarcină specifică a electronului. Raportul se poate calcula pe baza deviaţiei electronului într-un câmp magnetic sau electrostatic.

Alte referate despre: determinarea sarcinii specifice a electronului, sarcina specifica electronului, sarcina specifica a electronului

Echipamente electrice si electronice de comutatie

1.3. Relee electromecanice
Sfera de aplicabilitate a acestor relee a inceput sa se reduca substantial, ca urmare a progreselor realizate in domeniul releelor statice.Cele mai simple relee electromecanice constau dintr-un dispozitiv care produce forta sau cuplul activ, un element care produce cuplul rezistent si unul sau mai multe elemente de executie (contacte electrice). Dupa natura dispozitivului pentru producerea fortei sau a cuplului activ, deosebim: relee electromagnetice, magnetoelectrice, de inductie, electrodinamice, termice, cu contact reed.

Alte referate despre: materiale pentru echipamente electrice si electronice, echipamente electrice de protectie si comutatie, deseuri de echipamente electrice si electronice

Licitatia electronica

Autoritatea contractanta are obligatia de a invita toti ofertantii care au depus oferte corespunzatoare sa prezinte preturi noi si/sau dupa caz, valori noi ale elementelor ofertei. Invitatia se transmite pe cale electronica, simultan tuturor ofertantilor respectivi.

Alte referate despre: licitatia electronica, licitatii electronice, licitatie electronica

Comertul electronic

Pentru a sublinia rolul important al Internetului în afirmarea şi dezvoltarea comerţului este semnificativă definiţia comerţului electronic dată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, ce defineşte comerţul electronic ca totalitatea afacerilor derulate pe reţele care utilizează protocoale non-proprietar, stabilite pe baza unor standarde deschise, ca de exemplu Internetul.

Alte referate despre: referat comert electronic, comert electronic referat, referat comertul electronic

Voltmetre electronice si analogice

Caracteristici de baza ale voltmetrelor electronice
Voltmetrele electronice au senibilitate mul mai mare decat voltmetrele electromecanice dar sunt mai complicate si mai vlnerabile la perturbatii electromagnetice.In literatura de prospect caracteristicile voltmetelor sunt clasificate in :caracteristici de intrare,de transfer,de iesire si generale.

Alte referate despre: voltmetre electronice si analogice, voltmetre electronice analogice referat, voltmetre electronice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK