Confucionismul in china

Confucionismul

Confucius (551 - 479 I.Ch.) — viata si doctrina.Reformator religios si filosof chinez (Kong Fu Tzi — ,,Maestrul Kong” - latinizat de misionarii crestini in sec. al XVII-lea sub numele de Confucius), provine dintr-o familie nobila chineza, educatia si cariera sa i-au permis asimilarea traditiilor culturii si civilizatiei chineze. A fost un ,,invatator itinerant”, strabatand imensul teritoriu al Chinei Antice in ,,cautarea” intelepciunii.

Scrierile lui Confucius, sistematizate in ,, Canonul confucionist” cuprind:,,Cartea Cantecelor” (Odelor);,,Cartea Schimbarilor”;,,Cartea Edictelor”;,,Memorial de ritualuri” (in limba chineza, ritual = li);,,Cartea Muzicii”;,, Primavara — Toamna Tarii Lu”.
Doctrina confucionista este un interesant ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1290
Materia: Filosofie

Filosofia lui Confucius

Referat des pre Filosofia lui Confucius
Totuşi, Confucius a avut ocazia să înveţe realizări practice, care-l eludă pe aristocratul bogat: "Când eu eram tânăr, eu trăiam in condiţii modeste, şi respectiv mi-am cultivat mult abilitatea de a face lucruri modeste. Are nevoie oare un domn să posede atâtea abilităţi? Nu." A răspuns Confucius la întrebările unui mare oficial, care aparent avea dubii dacă un om cu puţine realizări putea fi o persoană profund înţeleaptă. Discipolul Tzu-K'ung a replicat că Cerul i-a împuternicit maestrul, într-atât încât el urma s-ă devină înţelept, cu toate că el avea abilităţi practice.

După conversaţia cu Confucius , ucenicul său Lao s-a întors cu răspunsul său oficialului: "Maestrul a spus că eu nu am fost angajat oficial, şi respectiv am obţinut abilitatea p-u arte simple. " Este posibil că aceste experienţe l-au ajutat pe Confucius să dezvolte învăţături mai practice, şi mai utile mai mulţi oameni. ...

Alte referate despre: filosofia lui confucius, filosofia lui confucius asupra romanilor referat, viata si filosofia lui confucius

Confucius

Stralucit politician, diplomat si om de cultura, Constantin
Brâncoveanu a desfasurat, dupa expresia lui Nicolae Iorga, "o politica
de cumpatare, dar practica; putin stralucitoare, dar foarte
folositoare".

Alte referate despre: confucius, confucius referat, etica lui confucius

Confucius si activitatea sa

Confucianismul – religie aparută in China Antica, cu aproximativ 6.000.000 de adepţi ( majoritatea în China, Coreea, Vietnam, Japonia ), fondată de filozoful chinez Confucius ( 551 - 479 î.C ), care se preocupa de principiile bunei conduite, inţelepci-unea practică şi relaţiile sociale.

Alte referate despre: viata si activitatea lui confucius, confucius-viata si activitatea, importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului

Istoria Chinei

Dinastia Han (206 i.Hr.- 220 d.Hr.), adusa la putere de o rascoala taraneasca, atinge apogeul expansiunii teritoriului si stralucirii culturale in timpul domniei lui Wudi (140 i.Hr.-87 i.Hr.),cand imparatia se intinde din Coreea pana in Turkestan si din Manciuria pana in Peninsula Indochina;pe “Drumul matasii” infloreste comertul cu Asia Centrala si statele mediteraneene.

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

China antica

China antica.Astfel, Meng Jiangnv a tesut o pânza de bumbac si a confectionat o haina groasa pentru barbatul sau. A plecat si cu chiu cu vai a ajuns la poalele zidului din nordul tarii. A vazut mii si mii de barbati, îmbracati subtire, carând caramizi si pietre grele. Multi cadeau din cauza oboselii si a foamei. Tot cautând si întrebând, în cele din urma Meng Jiangnv a aflat ca barbatul sau murise de oboseala si cadavrul sau a fost îngropat chiar în zid.

Alte referate despre: china antica, china antica referat, referat china antica

China

Marii actori economici care au ramas in scena la ora actuala pe piata
mondiala sunt putini: mariile corporatii transnationale,pe de o
parte,Europa,Japonia,China,SUA,pe de alta parte.Rusia e doar o
problema,nu si un mare actor economic.Previziunile FMI indica si
pentru acest an drept supraputere economica SUA.In acelasi timp PIB-ul
Chinei a crescut in 2003 cu 9,1% comparative cu anul anterior,ajugand
la 1400 miliarde de dolari.Aceasta este cea mai mare crestere din
1997,in ciuda epidemiei de pneumonie atipica de la inceputul anului.

Alte referate despre: referat china, china, china referat

China

Mai mult de 70 milioane de oameni apartin la 55 de minoritati
nationale. Majoritatea acestor rase sunt distinse de chinezi mai mult
prin limba si religie decat prin aspectul fizic. Principalele
minoritati sunt rasa Tai, care vorbesc limba Zhuang, numarand aproape
15,5 milioane, asezati in Regiunea Autonoma Guangxi Zhuang; rasa Hui,
care sunt in jur de 8,6 milioane, asezati in Regiunea Autonoma Ningxia
Hui, Gansu si Qinghai; aborigenii Miao, aproximativ 7,4 milioane
locuitori, ce ocupa regiunile numite Guizhou, Hunan si Yunnan;
minoritatea Turkic, care numara in jur de 7,2 milioane de oameni si
vorbesc limba Uygur, locuiesc in Regiunea Autonoma Xinjiang Uygur;
rasa Tibetana, in numar de 4,6 milioane, care locuiesc in Regiunea
Autonoma Tibet, Qinghai, Sichuan si deasemenea Yunnan. Alte grupuri
minoritare includ Tujia (5,7 milioane), Bouyei (2,5 milioane), Koreeni
(1,9 milioane) si Manchus. Oamenii care apartin minoriatii Manchus
sunt descendenti ai ...

Alte referate despre: referat china geografie, referat despre china, china referat geografie

China

In China principalele unitati morfostructurale sunt : Marea Campie Chineza, desfasurata de la paralela 40 grade lat. N pana la fluviul Chang Jiang. In spatiul ei, activitatea agricola multimilenara, asociata cu densitatea mare a populatiei, a dus la distrugerea aproape totala a vegetatiei naturale. Solul in China este foarte fertil este datorat depunerilor groase de aluviuni transportate de reteaua hidrografica si cele doua mari fluvii : Galben si Albastru.

Alte referate despre: china populatie, china asezare geografica, referat geografie china

Chinezii si mesopotamienii

Popoarele orientului antic sunt primele popoare care au inventat scrierea. Primul popor care a inventat scrierea sunt SUMERIENII acest popor fiind localizat în vestul Asiei , această scriere inventată de ei fiind cuneiforma adică nu foloseau litere şi cifre ci simboluri şi semne ; Kramer , istoric şi arheolog , spunea că’’ istoria a luat naştere în Sumer’’. În orientului antic s-au constituit mai multe grupe de popoare, acestea fiind: Popoare indo-europene: hitiţi, mezi, perşi şi arieni –în orient; greci, latini, slavi, celţi, traci –în Europa. Popoare semito-hamite: egipteni, fenicieni, evrei, asirieni, akkadieni, babilonieni. Popoare simto-tibetane: chinezii şi popoarele din podişul Tibet. Sumerienii nu fac parte din nici una din grupele de mai sus. În continuare voi prezenta două din popoarele antice orientale .

Alte referate despre: china in perioada interbelica, referate china, india si china asemanari si deosebiri

Societatea taraneasca China

Zeul campurilor insamantate, Sen-nong (PluAZgarul divin), care era invocat, prin dansuri si acomAZpaniament de tamburine, sa ajute la dezvoltarea culturilor, ii invatase odinioara pe oameni sa foloseasca plugul si sapaliga. ii invatase si sa bata ierburile cu un bici rosu. Zeul agriculturii era un zeu al focului; lui i se mai spunea si Suveranul Stralucitor.

Alte referate despre: conditia femeii in societatea taraneasca in perioada interbelica, despre societatea taraneasca din enigma otiliei, statutul femeii in societatea taraneasca in romanul ion

Turcia - China

Câmpiile litorale din Turcia sunt inguste, aluvionate de râuri, uneori cu aspect mlastinos, alteori pietos, sunt cultivate intensiv cu cereale, plante tehnice si citrice. Aici se găsesc si principalele oraşe ale tarii (cu excepţia capitalei): Istambul, Izmir, Bursa. Clima este de tip mediteranian.

Economia este in plina dezvoltare. Agricultura se practica pe mai mult de 31% din suprafaţa tarii (in cea mai mare parte in regim de irigaţii).La struguri pentru stafide, Turcia ocupa locul II pe Glob.
Regiunile podişurilor interioare sunt cultivate cu cereale, mai ales grâu (16,5 milioane tone, prima ...

Alte referate despre: turcia china rusia iran india, turcia si china, marfuri aduse din turcia si china in sec xv

A fost Marco Polo in China?

Contestări recente ale veridicităţii călătoriei
În 1966 un specialist german din Műchen, Herbet Franke, a publicat un articol în care avansa idea că voiajul lui Marco Polo nu ar fi avut loc în realitate. După opinia lui Franke, datele despre imperiul celest furnizate de veneţian, erau împrumutate dintr-o enciclopedie arabă, al cărei text s-a pierdut. Studiul său a fost republicat în Anglia, în 1994, iar un an mai târziu, în 1995, la Londra a apărut cartea “Did Marco Polo go to China?”. Autoarea, Frances Wood, este o englezoaică erudită care conduce Departamentul Chinez al celebrei British Library. Ea crede că cei trei membrii ai familiei Polo au stat la Constantinopol, de unde au plecat doar în jurul Mării Negre.
În sfârşit, ultima lucrare pe care o amintim este o masivă enciclopedie apărută la Graz, în Austria, ...

Alte referate despre: cand a fost calatoria lui marco polo in china, cine a fost marco polo, calatoria lui marco polo in china

Evolutia societatii in China

Unul din poemele care ne da cele mai multe inAZformatii asupra prestigiului regelui, il arata in rolul sau de pacificator punandu-se sub protectia divinitatilor Marilor Fluvii si a Marilor Munti si explica, de asemenea, titlul de Fiu al Cerului.La timpul potrivit ma duc in principate! -- Preamaritul Cer ma primeste ca pe un fiu!

Alte referate despre: locul si rolul civilizatiilor antice in evolutia societatii omenesti, drept comercial originea si evolutia societatii comerciale, evolutia societatii omenesti

Biblioteca mea - eseu

Luam putin din cer si putin din floare, putin din cuget si putin din chin, putin din credinta si putin din necredinta, si umplem cuvintele cu maduve dulci. Sigur, inaintea scrierii si a scrierilor de carti a fost cuvintul.De-as fi cea mai mare regina pe pamint , de-as avea palate si gradini, mese si vinuri, masini , haine scumpe si sute de servitori, dar cu conditia sa nu am niciodata carti de citit , n-as vrea sa fiu regina, careia sa nu-i placa sa citeasca.Mai am pe o polita mica de tot si ceva literatura crestina. Iar cea mai valoroasa si foarte veche din toate este Biblia din 1907, ramasa mostenire de la strabunica mea.

Alte referate despre: biblioteca mea eseu, patria mea eseu, casa mea eseu

Civilizatia si cultura persana

Ca urmare, n-a existat un cod de legislatie persana compact si
organic, stabil si unic. Când Darius s-a gândit - cel dintâi - sa dea
statului sau o armatura legislativa adevarata, el a pus sa i se
consemneze hotarârile pe tablite de arama, pe stele de piatra sau pe
papirus, - documentele care erau trimise apoi spre cunostinta în
diferite puncte ale imperiului. (Dar popoarele supuse îsi pastrau
propria lor legislatie). Hotarârile-legi ale lui Darius par sa fi fost
inspirate adeseori de Codul lui Hammurabi, pe care consilierii regelui
persan îl cunosteau demult.

Alte referate despre: civilizatia si cultura persana, civilizatia si cultura romana, cultura persana
Referate afisate : 16
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles