Conjunctiv prezent

Conjunctia

2. dupa raporturile sintactice pe care le stabilesc
- a) coordonatoare (leaga parti de propozitie sau propozitii de acelasi fel);
- b) subordonatoare (introduce propozitii subordonate).

Locutiunile conjunctionale
Locutiunile conjunctionale sunt grupuri de cuvinte cu valoare de conjunctie.
Intre cuvintele care alcatuiesc locutiunea se afla o conjunctie sau o parte de vorbire cu rol de conjunctie (pronume sau adverb relativ).
Se pune obligatoriu virgule inaintea conjunctiilor adversative si conclusive.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 2148
Materia: Romana

Conjunctia

1)În propozitie leaga doua parti de propozitie de acelasi fel(doua
SB,doua NP,doua AT,doua COM)

Alte referate despre: conjunctia, modul conjunctiv, conjunctiile

Prepozitia si conjunctia

Prepozitia si conjunctia
Adverbe articulate cu articol hotarat
Ex : inaintea, impotriva, imprejurul, dedesubtul

Alte referate despre: prepozitia si conjunctia, de -prepozitie si conjunctie, de prepozitie sau conjunctie

Interjectia

Interjectia este o parte de vorbire neflexibila specifica limbii vorbite (stilului colocvial).

Alte referate despre: interjectia, compunere cu interjectii, interjectia definitie

Pronumele

Pronumele demonstrativ aratp departarea sau apropierea obiectului (în
spatiu sau în timp) sau identitatea acestuia cu el însusi sau un alt
obiect.

Alte referate despre: pronumele, pronumele reflexiv, pronumele personal

Substantivul

Acest referat contine tot ce se poate spune despre substantiv

Alte referate despre: substantivul, cazurile substantivului, substante organice

Gramatica Limbii Romane

* interogaive : se folosesc in prop interogative ( unde , cand ,
incotro , cum )
* relative : se folosesc in fraza exprimand raportul de subordonare
si sunt elemente de relatie ( unde , cand , cum , cat , incotro ,
dicotro )
* nehotarate : exprima ideea de mod , de loc sau de timp , in chip
neprecis in general , ( odata , altadata , candva , cumva , undeva
, oricum , oricand , oriunde , oricat )

Alte referate despre: gramatica limbii romane, marci lexico-gramaticale, gramatica limbii franceze

Verbul

•Modul care exprima o actiune realizabila,posibila se numeste conjunctiv.
Timpurile modului conjunctiv:
Timpul prezent :Sa treaca=> sa este conjunctie subordonatoare +verbul de conjugat

Alte referate despre: verbul, conjugarea verbelor, modurile verbului

Verbul

Modul conditional-optativ arată acţiuni posibile, a căror realizare depinde de o condiţie sau exprimă acţiuni dorite.
Acest mod se recunoaşte după cuvintele aş, ai, ar, am, aţi din componenţa lui.

Alte referate despre: verbe franceza, verbe in franceza, modurile verbelor

Tesutul conjunctiv

Tesutul conjunctiv, dupa cum spune si numele, face legatura dintre diferitele organe, precum si dintre componentele acestora. Acest tip de tesut nu vine insa in legatura directa cu mediul extern sau cu lumenul vaselor. Este alcatuit din: celule conjunctive, fibre conjunctive si substanta fundamentala. Celulele conjunctive provin din celulele mezoblastice embrionare.

Alte referate despre: tesutul conjunctiv, tesut conjunctiv, tesutul conjunctiv dur

Mastocitul si semnificatia granulelor mastocitare

Mastocitul si semnificatia granulelor mastocitare
Granulele mastocitului au un diametru variabil de 1-2 nm. Majoritatea granulelor sunt slab PAS+ şi metacromatice: puţine sunt intens PAS+ şi ortocromatice.

Alte referate despre: mastocite substante granule, george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, semnificatia culorilor

Fibroplazia in reactia inflamatorie

In continuare fibroblastii se deplaseaza pana la capatul acestor matrici. Ajunsi in centrul focarului inflamator, fibroblastii isi definitiveaza activarea sub actiunea factorului de crestere transformant (TGF) eliberat din macrofage. Fibroblastii incep sa sintetizeze un colagen nou si componenta amorfa. Din acest moment incepe maturarea aceste matrici, in sens invers spre periferia focarului. Aceasta matrice nu contine vase si se numeste tesut de granulatie imatur.

Alte referate despre: reactia de substitutie, tipuri de reactii chimice, reactii chimice

Sclerodermia

Termenul de scleroderma deriva din cuvintele de origine greaca "skleros" insemnand dur, rigid, scleros si "derma" insemnand piele. Pielea dura nu este o boala in sine, ci un simptom ce apare in boala numita sclerodermie. Sclerodermia este considerata o boala reumatica a tesutului conjunctiv, in care organismul produce o cantitate mai mare de colagen decat este necesar, provocand astfel acumularea in exces a colagenului si a altor proteine ale matricei extracelulare in tegument si in alte organe.

Alte referate despre: scleroderma, sclerodermia, sclerodermie sistemica

Tipuri celulare intalnite in organismul uman - Proliferare si diferentiere celulara - culturile celulare

La tesutul conjunctiv in aceasta substanta se gasesc si elemente fibrilare. Atat substanta intercelulara cat si fibrele sunt produse de elaborare ale celulelor tisulare locale. Astfel devine clar ca elementul constitutiv de baza al fiecarui tesut este celula, care reprezinta unitatea morfologica si functionala a oricarui tesut.
Dimensiunile celulei sunt particulare fiecarei localizari tisulare in diferite organe:

Alte referate despre: combinatii complexe intalnite in organismul uman, tipurile de tesuturi din organismul uman, celula tipica a organismului uman

Masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor

Tapotamentul este o manevra ce consta in aplicarea pe tegumente a unor serii de lovituri scurte si ritmice fiind unul din cele mai intense procedee de masaj. Tapotamentul cuprinde mai multe forme: tocatul, percutia, plescaitul (lipaitul), batatoritul, batatotitul cu pumnii.
Tocatul consta in lovirea cu degetele ambelor maini tinute fata in fata si foarte apropiate. Degetele intinse lovesc piele de la o distanta mica, departate intre ele si usor flexate cazand perpendicular pe tegument. Percutia se executa cu varful degetelor usor indoite. Se executa cu ambele maini miscand din articulatia mainilor cu palmele orientate spre regiunea de masat.

Alte referate despre: referat masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor, masajul in activitatea sportiva a fotbalistilor, masajul in activitatea sportiva a rugby

Studiu comparativ intre carnea refrigrata si cea decongelata de vita

Prin carne se intelege musculatura striata a scheletului cu toate tesuturile cu care vine in legatura naturala. Celelalte parti comestibile din corpul animalelor poarta denumirea de subproduse (picioare, urechi, burta etc.) si de organe ( limba, ficat, creier, inima, rinichi, splina, pulmon etc.).In abator carnea se obtine sub forma de sferturi de carcasa pentru bovine, jumatati de carcasa cu sau fara slanina pentru porcine, carcase intregi eviscerate pentru ovine, carcase intregi eviscerate sau neeviscerate pentru pasari.De la abator carnea se preia in stare calda (pentru bradt) zvantata sau refrigerata.

Alte referate despre: studiu comparativ intre recrutarea clasica si cea online, civilizatia romana si cea europeana studiu comparativ, analiza comparativa intre didactica traditionala si cea moderna

Liposarcomul

Septurile conjunctive contin fibroblaste cu atipie moderata si delicate fibrile de colagen separate de edem. Se intalnesc deseori si proliferari vasculare extinse la interfata dintre septurile conjunctive expansionate si lobulii de grasime. reactia la silicon, injectiile cu silicon in scop terapeutic sau cosmetic produc teci de numeroase histiocite destinse de vacuole mari, ele fiind o replica nearmonioasa a lipoblastelor. Asemenea lipoblaste sunt rar intalnite in liposarcoamele adevarate.

Alte referate despre:
Referate afisate : 17
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK