Consecintele dilatarii 025e4

Modificarea climei - cauze, consecinte, cai de solutionare

Modificarea climei - cauze, consecinte, cai de solutionare
Continuitatea vieţii pe Pămînt depinde de resuresele naturale. Natura este leagănul umanităţii şi a fost întotdeauna considerată drept o sursă inepuizabilă de valori materiale şi spirituale.
Modificarea climei - cauze, consecinte, cai de solutionare

Nivel: Facultate
Dimensiune: 31kb
Downloads: 12
Materia: Geografie

Efectul de sera

Manifestarile patologice pot imbraca aspecte specifice poluantilor (intoxicatii cronice, fenomene algerice, efecte carcinogene, mutagene si teratogene) sau pot fi caracterizate prin aparitia unor imbolnaviri cu etimologie multipla, in care poluantii sa reprezinte unul dintre agentii etimologici determinanti sau agravanti (boli respiratorii acute si cronice, anemii etc.).

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Clima

Studiile facute pentru zona musonica a Oceanului Indian (COHMAP) confirma faptul ca climatul umed din Holocenul inferior s-ar fi datorat deplasarii spre nod a musonilor, fapt confirmat si de umezeala inregistrata in regiunea de atunci a tropicelor. Modificarea regimului precipitatiilor s-a datorat repartitiei teperaturii pe anotimpuri, existand legatura intre cantitatea mai mare de precipitatii in regiunea tropicului de nord si temperature in crestere din continentu nordic, cauza fiind radiatia solara receptata in fiecare anotimp.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Poluarea globala

In Evul Mediu conditiile neigienice favorizau aparitia epidemiilor, iar in secolul XIX depozitarea necorespunzatoare a deseurilor in zonele aglomerate ale marilor orase provocau poluarea aerului si a apei. Astazi datorita tehnologiilor avansate, poluarea este o problema universala.

Alte referate despre: poluarea globala, poluare globala, poluarea globala a atmosferei

Efectul de sera - pagube si eventuale remedii

Cresterea temperaturiinu va fi aceeasi pe pamant.La Ecuator ar fi mai mica iar la poli mai mare.Toti sunt de acord ca mare parte a cresterii temperaturii ar interveni in lunile de iarna,astfel incat anotimpurile ar tinde sa se uniformizeze.In Italia cresterea temperaturii ar fi aproape dubla fata de Ecuator.

Alte referate despre: efectul de sera pagube si eventuale remedii, efectul de sera -pagube si eventuale remedii, efectul sera pagube si remedii

Clima dereglata

Dincolo de scenariul propus, aceasta este esenta demersului raportului tinut secret aproape trei ani de zile, caruia tsunami si Katrina din 2005 i-au completat sumarul.

Alte referate despre: din 2020 clima terei va fi profund dereglata, clima mediteraneana, clima europei

Poluarea apei - cauze - clasificare poluanti - consecinte - protective

Ingrasamintele chimice si scurgerile provenite de la combinatele zootehnice;Deseurile si reziduurile menajere;Sarea presarata in timpul iernii pe sosele, care este purtata prin sol de apa de ploaie si zapada topita; Depunerile de poluanti din atmosfera, ploile acide.
Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.

Alte referate despre: poluarea apei-cauze clasificare poluanti consecinte protectie, clasificare poluanti consecinte protectie, poluarea apelor oceanice-cauze masuri consecinte

Vremea si consecintele ei

-care au fost primii meteorologi ?
In Italia Renascentista, in secolul al XVII-lea, savantii ca Galilei si Torricelli au inventat mai multe aparate de urmarirea caracteristicelor atmosferei. Lucrarile lor au construit temelia meteorologiei moderne.
-cand a fost intocmita prima prognoza meteo ?
Primele prognoze meteo au fost intocmite in 1869, in SUA.
-cum s-au transmis prima data prognozele meteo ?
Primele prognoze meteo se transmiteau telegrafic.
-ce este barograful ?
Barograful este un instrument ce inregistreaza continuu variatiile presiunii atmosferice.

Alte referate despre: vremea si consecintele ei, vremea si consecintele ei referat, vremea si consecintele

Productivitate si eficienta obiectiv al investitorului

Referat despre Productivitate si eficienta obiectiv al investitorului
Pentru ca un investitor sa fie eficient, el trebuie sa aibe in vedere ca raportul rezultate -- cheltuieli sa fie echilibrat, adica sa poata fi sintetizat în urmatoarele forme de exprimare:
- Maximizarea atragerii populatiei în vârsta apta de munca ;
- Maximizarea productivitatii muncii;
- Maximizarea gradului de utilizare intensiva si extensiva a tuturor capacitatilor de productie;
- Maximizarea gradului de valorificare a resurselor naturale;
- Maximizarea efectelor nou create la fiecare unitate de efort integral depus ;
- Minimizarea cheltuielilor de resurse pentru atingerea efectelor dorite ;
- Realizarea unei calitati optime în raport cu exigentele consumului intern si extern si cu restrictiile care se ridica în alocarea si repartizarea resurselor

Alte referate despre: eficienta si evaluarea investitiilor pentru productia de panificatie, eficienta economica a investitiilor, eficienta si finantarea investitiilor

Consecintele primei conflagratii mondiale

Prima conflagratie mondiala a marcat profund societatea inceputului de secol XX. Consecintele razboiului s-au facut simtite in toate domeniile de la mentalul individual si colectiv pana la evolutia economica in politica a statelor beligerante. Dintre acestea doua s-au manifestat cu forta si au influentat evolutia omenirii pentru multe decenii: fluxul si refluxul revolutionar si declinul Europei. Chiar daca nu este impartasita unanim ideea ca "Revolutia a fost copilul razboiului din secolul XX" (1 ; 73) cert este ca Europa n-ar fi fost marcata de fluxul si refluxul revolutionar din anii 1917-1920, daca n-ar fi trecut prin cataclismul primului razboi mondial.

Alte referate despre: consecintele primei conflagratii mondiale referat, consecintele primei conflagratii mondiale, consecintele primului razboi mondial

Marea criza economica si consecintele ei

Jocul de bursa a iesit din cercul relativ restrans al oamenilor de afaceri si al agentilor de bursa, antrenand sute de mii de americani din paturile mijlocii. Astfel, jocul de bursa a putut sa fie numit ca un alt joc national american, alaturi de basseball si de box.
Cum s-a ajuns aici? A intervenit, un factor suplimentar, decisiv am spune, care a permis o asemenea evolutie. El nu a fost altul decat insusi sistemul bancar american. Desi, fata de perioada dinainte de razboi, bancile americane castigasera mai mult in prudenta si rigurozitate, ele si-au pastrat exuberanta si aplombul cu care se avantau in diferite afaceri, fara sa tina seama prea mult de anumite exigente specifice.

Alte referate despre: criza economica si consecintele ei, criza economica si consecintele sale asupra romaniei 1929-1933, criza economica cauze si consecinte

Balonarea, o consecinta a stilului de viata modern

Din punct de vedere medical, termenul ce defineste corect acest simptom, este meteorism. Trebuie sa stiti ca atunci cand manancati, hrana este descompusa la nivelul tubului digestiv in anumiti nutrimenti pe care organismul ii "recicleaza" sau ii foloseste pentru a-si asigura energia. Materialul care ramane dupa acest ultim proces al digestiei este eliminat din tubul digestiv prin defecatie si flatulenta.

Alte referate despre: stilul de viata modern, compunere despre stil de viata modern, referat stilul de viata modern-engleza

Mecanismele si consecintele activarii plachetare la nivelul unei leziuni vasculare

Hemostaza primara are ca produs final formarea unui dop strict plachetar in conditiile in care fluxul sangvin la nivelul vasului lezat este diminuat sau sistat. Hemostaza are ca faze: modificarile hemodinamice locale, aderarea plachetara la locul leziunii primare, agregarea plachetara, metamorfoza vascoasa a plachetelor agregate.

Alte referate despre: procesul de extindere al ue si consecintele sale economice la nivel, consecintele sale economice la nivel inter si intra-regional, consecinte ale somajului la nivel macroeconomic

Al Doilea Razboi Mondial si consecintele sale (1939-1949)

In Norvegia fortele naziste s-au ciocnit de o rezistenta energica,dar inutila, care ar fi incetat daca Hitler nu ar fi facut greseala de a-l numi in fruntea guvernului pe colaborationistul Quisling.Regele si politicienii norvegieni au refuzat sa accepte aceasta situatie si au continuat lupta spre nord,cu sprijinul unui corp expeditionar aliat;dupa caderea Frantei,ei au capitulat la 7 iunie.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial si consecintele lui, al doilea razboi mondial si consecintele, al doilea razboi mondial ofensiva coalitie antihitlerista 1939-1945

Retragerea aureliana

S-au descoperit, in urma cercetarilor arheologice doua morminte apartinand cultului populatiilor barbare: unul sarmato-alan si, foarte recent, altul in care a fost inmormantata o printesa germanica (gepida sau ostrogota).

Alte referate despre: retragerea aureliana, retragerea aureliana referat, retragerea aureliana din dacia

Pedeapsa - Tudor Arghezi

Structura , compozitie, semnificatii
Tudor Arghezi si-a structurat poezia “Pedeapsa “ in sase catrene si un distih , ultimul cuprinzand decizia divina , ca urmare a incalcarii poruncilor de catre Adam si Eva .

Alte referate despre: pedeapsa tudor arghezi, pedeapsa tudor arghezi comentariu, comentariu pedeapsa tudor arghezi

Aparitia si evolutia stiintei politice

Referat despre Aparitia si evolutia stiintei politice
Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupati de cunoasterea, stapanirea si studierea societatii, a cadrului in care traiesc si isi desfasoara activitatea. In consecinta, ea a fost analizata atat in ansamblul ei, ca intreg, cat si in domeniile si partile ei ce o compun. Dintre stiintele care sunt preocupate de descifrarea esentei societatii, a proceselor si legitatilor devenirii ei, un loc aparte il ocupa si politologia.

Alte referate despre: aparitia si evolutia stiintei politice, aparitia si evolutia stiintei despre politica, natura si evolutia stiintei politice
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK