Conservarea colectiilor

Factorii de clima - conservarea colectiilor

Temperatura
Din punct de vedere fizic este o marime scalara de stare locala a sistemelor fizico-chimice ce caracterizeaza echilibrul sau lipsa de echilibru termic, iar din punct de vedere al conservarii colectiilor este o marime de stare ce caracterizeaza gradul de incalzire a aerului din biblioteca si din depozitele bibliotecii.

Temperatura optima pentru pastrarea (conservarea) colectiilor de biblioteca este de 18-20AsC (A�2AsC).Cresterea temperaturii aerului favorizeaza fenomenul de evaporare care produce uscarea materialelor, iar scaderea temperaturii si cresterea presiunii favorizeaza fenomenul de condensare care duce la umiditatea materialelor. Temperatura si umiditatea relativa din depozitele bibliotecii sunt influentate in mare masura de schimbarile vremii.

Umiditatea aerului
Reprezinta valoarea care caracterizeaza cantitatea de apa existenta intr-un anumit volum de aer, care se manifesta prin tensiunea vaporilor de apa, prin umiditatea relativa, umiditatea absoluta sau ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 16kb
Downloads: 12
Materia: Romana

Conservarea carnii acasa nesigura

SARAREA. Conservarea prin sarare este una dintre cele mai vechi metode de conservare. In afara de sare simpla, se pot folosi amestecuri de sarare ce contin sare, azotit de sodiu, zahar, acid ascorbic, izoascorbic si sarurile de sodiu ale acestora, glucono-delta-lactona, care este o substanta care produce acidifierea rapida a compozitiei, cu efect asupra fixarii culorii.

Alte referate despre: conservarea carnii, conservarea carnii prin frig, conservarea carnii referat

Conservarea si pastrarea produselor

Alexandru cel Mare şi Nero serveau îngheţată de fructe şi miere. În incinta palatului de la Versailles, Ludovic al XIV-lea a amenajat răcitoare în vederea păstrării alimentelor. Există, deci, câteva atestări documentare care ilustrează aplicarea diferitelor metode de conservare a alimentelor din cele mai vechi timpuri.

Alte referate despre: conservarea si pastrarea produselor lactate, conservarea si pastrarea produselor, ambalarea conservarea si pastrarea produselor alimentare

Conservarea alimentelor cu ajutorul microundelor

Viitorul încălzirii prin intermediul microundelor în procesarea alimentlor este promiţător deoerece cererea este tot mai mare, dar succesul exploatării încălzirii prin intermadiul microundelor se leagă de înţelegerea interacţiunilor dintre microunde şi alimente şi datorită abilităţii de a prezice şi a asigura încălzirea dorită a alimentului în funcţie de aplicaţiile sale.

Alte referate despre: conservarea alimentelor cu ajutorul microundelor, conservarea alimentelor cu ajutorul caldurii, conservarea alimentelor cu ajutorul radiatilor ionizante

Clima

Se pune intrebarea daca schimbarile de temperatura si cele ale cantitatii de precipitatii care au loc la nivel global se datoreaza unor fenomene naturale ( cum ar fi variabilitatea activitatii solare ori efectele eruptiilor solare) sau sunt rezultatul cresterii efectului de sera din atmosfera datorita emisiilor de gaze de sera.

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Zone biopedoclimatice

Aceste păduri sunt asemănătoare cu cele ecuatoriale, dar sunt mai puţin dense, iar în anotimpul secetos majoritatea arborilor îşi pierd frunzele.
Dintre speciile vegetale, reprezentativi sunt teckul, santalul şi bambusul.Fauna cuprinde maimuţe, tigrul, pantera, elefantul ş.a.Solurile întâlnite sunt tot lateritele.

Alte referate despre: zonele biopedoclimatice, zone biopedoclimatice, zona biopedoclimatica ecuatoriala

Schimbari climatice

Dioxidul de carbon are un rol important: omul inspira oxigen şi expira dioxid de carbon iar arborii şi plantele îl absorb şi produc oxigenul. Se înţelege de ce pădurile sunt aşa de importante: absorb o parte din CO2 excedentar şi produc oxigen. Din păcate, defrişarea excesivă este practicată peste tot.

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Clima din India

Musonul de sud vest soseste din doua ramificatii: ramura golfului Bengal si ramura marii arabiei. Ultima se extinde spre o zona de joasa presiune deasupra desertului Thar si este aproximativ de trei ori mai puternica decat prima. Musonul ajunge de obicei pe teritoriul Indian in jurul datei de 25 mai, cand biciuieste insulele Andaman si nicobar din golful Bengal. El loveste teritoriul continental Indian in jurul datei de 1 iunie, furnizeaza peste 80% din aportul anual de precipitatii, mai intai aparand in apropiere de coasta Malabar a Keralei. Pana pe 9 iunie atinge Mumbai-ul; ajunge deasupra orasului Delhi pe 29 iunie.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

Conservarea energiei

"Conservarea energiei"
Începând cu anul 1970 ţările care aveau o rată înaltă de dezvoltare, au început să devină tot mai dependente de sursele neregenerabile de energie.
"Conservarea energiei"

Alte referate despre: conservarea energiei mecanice, conservarea energiei, conservarea energiei in lumea vie

Studiul legilor de conservare a impulsului

- se lasa sa cada bila de la h=1m . Se calculeaza p şi Ec cu formulele (1) şi (2), cunoscând masa .
- se masoara h la care se ridica bila dupa ciocnirea cu masa . Se calculeaza v ,p , Ec , cu formulele (3) , (4) , (5 ).
- se determina variaţia impulsului şi variaţia energiei cinetice cu formulele (6) , (7).

Alte referate despre: legea de conservare a impulsului, legea de conservarea impulsului, fizica legi de conservare generale conservarea impulsului mecanic

Furaje conservate pentru iarna

Cultura în benzi - având în vedere conţinutul scăzut al porumbului siloz sau masă verde în proteină este posibil ca acesta să fie cultivat în benzi alternative cu o leguminoasă care să compenseze sărăcia în proteină a porumbului. Şi pentru siloz şi pentru masă verde este recomandată cultura în benzi cu soia: 6-8 rânduri de porumb alternativ cu 6-8 rânduri de soia (deci 12-15 kg/ha porumb ­ 30-40 kg/ha soia). Producţiile obţinute, din punct de vedere cantitativ, sunt inferioare celor obţinute în cultură pură, dar furajul este superior calitativ.

Alte referate despre: furaje conservate pentru iarna, frunze de tei conservate pentru iarna, porumb conservat pentru iarna

Conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin

4. Platforma continentala
De la tarm, inaintand spre larg, scoarta subacvatica are, de regula, o panta asemanatoare unei platforme usor inclinate denumita platforma continentala; aceasta contine din belsug surse de energie, cum ar fi, de exemplu: zacaminte de titei, gaze naturale, si nu in ultinul rand, valurile si curentii, a caror periodicitate si valoare sunt de un real folos obtinerii energiei. Din punct de vedere energetic, platforma continentala a Oceanului planetar a intrat in sfera zonelor de mare interes odata cu declansarea crizei energetice. Din acest motiv, pe platforma continentala a multor tari ale lumii se desfasoara activitati de prospectare si de exploatare a titeiului si a gazelor naturale aflate in adancuri.

Pentru explorarea si exploatarea zacamintelor de titei subacvatic, se folosesc fie platforme de foraj de diferite tipuri, fie nave de foraj. Insa, toate acestea au un impact semnificativ asupra asupra mediului. Costurile de intretinere ale instalatiilor, ...

Alte referate despre: conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin, 1 conservarea si protectia biodiversitatii in mediul marin, conservarea si protectia biodiversitatii din mediul marin

Apararea si securitatea nationala si colectiva in noul context european

Lucrarea este centrata pe dezbaterea apararii si securitatii nationale si colective in noul context european, a locului si rolului Romaniei ca membru cu drepturi depline a NATO si UE. Sunt evidentiate transformarile NATO si impactul acestor transformari asupra mediului de securitate in urma Summit-ului din 2-4 aprilie 2008 de la Bucuresti, ca factor de stabilitate regionala si internationala.

Alte referate despre: aparare si securitate nationala, apararea si securitatea nationala a romaniei referat, apararea si securitatea nationala a romaniei

Inconstientul colectiv in viziunea lui Yung

Viziunea lui Jung cu privire la inconştient este mai pozitivă decât aceea care vede în acesta un simplu depozit a orice este inadmisibil, a orice este infantil — ba chiar animal —în noi înşine, a tot ceea ce dorim să dăm uitării. Aceste lucruri, e adevărat, au devenit inconştiente, iar mare parte din ceea ce apare în conştiinţă este haotic şi inform, dar inconştientul este matricea conştiinţei şi în el sunt de găsit germenii unor noi posibilităţi de viaţă. Latura conştientă a psihicului ar putea fi comparată cu o insulă care se ridică din mare, căreia îi vedem numai partea de deasupra apei, pe când un domeniu necunoscut mult mai vast se întinde dedesubt, acesta putând fi asemuit cu inconştientul.

Alte referate despre: yung inconstientul colectiv, c yung arhetipurile si inconstientul colectiv, inconstientul colectiv si personal yung

Medicul si colectivul

În colectivul de medici, trebuie să domine spiritul de colaborare, bunăvoinţa, stima reciprocă. Relaţiile in colectiv sunt determinate, în primul rînd, de cunoaşterea la perfecţie şi îndeplinirea conştiincioasă a funcţiilor sale. Aceasta exclude dublarea de către lucrători medicali diferiţi a unora şi aceloraşi funcţii. Fiecare asistenţă medicală(de salon, din sala de proceduri şi pansamente etc.) trebuie să-şi cunoască bine obligaţiile şi să le îndeplinească corect. Controlul muncii asistenţelor este asigurat de asistenta superioară.
Colectivul medical este unit atunci cind se simte o bună colaborare între oameni, năzuinţa lor comună de a-şi depune toate eforturile pentru cauza comună – păstrarea sănătăţii oamenilor.
Relaţiile prieteneşti dintre membrii colectivului sunt binevenite, dar ele au specificul lor şi nu trebuie confundate cu amiciţia.

Alte referate despre: medicul si colectivul, referat medicul si colectivul, medicul si colectivul in istorie

Centrul European pentru Conservarea Naturii

ECNC este o organizatie independenta care sprijina conservarea si sustinerea naturii, biodiversitatii si peisajelor Europei. ECNC stimuleaza colaborarea intre stiinta, politica si economie pentru binele biodiversitatii si a populatiei Europei. Aceste lucruri sunt realizate prin promovarea integrarii biodiversitatii in toate sectoarele societatii. In abordarea sa, ECNC combina teoriile cu abordari practice si expertize aplicabile.

Alte referate despre: conservarea naturii, protectia si conservarea naturii, conservarea naturii prin parcuri si rezervatii nationale

Partidul Conservator Progresist

Presedintele Partidului Conservator era Alexandru Marghiloman, iar printre lideri se numarau: Grigorie Cantacuzino, Nicolae D. Ghica Comanesti, Ion Mitilineu, gen. Constantin Hirjeu, Constantin C. Arion , Andrei Corteanu. La 1/14 decembrie 1918 Partidul Conservator si-a luat numele de Partidul Conservator Progresist, anuntand un nou program, in speranta ca va izbuti sa se mentina la suprafata vietii politice.

Alte referate despre: partidul conservator progresist, partidul conservator progresist referat istorie, partidul conservator progresist doctrina

Analiza pietei de capital din Republica Moldova si a sectorului detinut de societatile colective

In baza acestor legi a fost creata Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, au fost re-licentiati participantii profesionisti ai pietei de capital (in anul 2000 erau acordate 160 licente pentru activitatea profesionista pe piata de capital) si au fost reorganizate fondurile de investitii de privatizare in fonduri de investitii nemutuale (dupa reorganizare, au continuat sa activeze 35 de fonduri de investitii). Tot in aceasta perioada a avut loc prima emisiune de obligatiuni in conditiile legislatiei noi si prima oferta publica de actiuni.

Alte referate despre: analiza pietei de capital dintr-o tara membra ue, analiza pietei de capital a spaniei, analiza pietei de capital
Referate afisate : 18
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles