Consiliere in infectia hiv-sida

Consiliere in infectia HIV-SIDA

Referat despre Consiliere in infectia HIV-SIDA
Există câteva tipuri specifice de consiliere în infecţia cu HIV:
Consilierea pre-testare este efectuată înaintea testului HIV şi are ca scop oferirea şi/sau clarificarea informaţiilor despre infecţia cu HIV şi SIDA, despre căile de infectare, evitarea comportamentelor de risc, precum şi implicaţiile medicale, sociale şi psihologice pe care le presupune situaţia de a fi o persoană infectată. Persoana consiliată este încura- jată să se testeze informând-o asupra avantajelor testării şi este obţinut consimţământul pentru testare.

Consilierea post-testare este diferită în funcţie de rezultatul testului HIV. Astfel, consili- erea post-testare după un test HIV negative se centrează pe identificarea acelor comporta- mente ale persoanei care ar putea avea risc de infectare. Se întăresc informaţiile despre

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 6
Materia: Medicina

Hiv - Sida

Printre anomaliile care caracterizează sindromul se întâlnesc : limfopenia, deficitul selectiv al limfocitelor T4, scăderea sau absenţa hipersensibilităţii cutanate tardive la diverse antigene noi sau de rapel, creşterea imunoglobulinelor serice predominant IgG si IgA la adulti si inclusiv IgM la copii.

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

Maladiile sexual transmisibile

• Extinderea ariei geografice de răspîndire a infecţiei HIV/SIDA. Infecţia se depistează cît în rîndul populaţiei urbane, atît şi rurale. Ca şi în anii precedenţi cea mai înaltă răspîndire a infecţiei are loc în mun. Bălţi (prevalenta cumulativă 564,43 la 100 mii populaţie) şi raioanele suburbe al acestui municipii: Glodeni (71,65), Făleşti (40,58), Sîngerei (34,3).Esenţial s-a activizat procesul epidemic în raioanele Căuşeni (50,37), Donduşeni (48,52),Rezina (33,39). în teritoriile de Est ale republicii cea mai înaltă răspîndire a infecţiei HIV s-a înregistrat în oraşul Tiraspol (190,18) şi raionul Rîbniţa (164,46).
• Pînă în anul 2000 procesul epidemic a fost determinat de răspîndirea infecţiei HIV/SIDA în rândul utilizatorilor de droguri intravenos (UDI). în ultimii 5 ani se manifestă scăderea ponderii UDI de la 78,57% în 2001 la 35,8% în 2005 (MD) şi sporirea proporţiei celor infectaţi pe cale heterosexuală de la 18,10 ...

Alte referate despre: maladii sexual transmisibile, maladiile sexual transmisibile, maladiile sexuale transmisibile

Sida

Cercetări asupra virusului HIV
Din când in când apar păreri conform cărora virusul HIV nu provoacă SIDA. Se spune ca virusul este prezent doar la persoanele care au SIDA si chiar ca unele cauze necunoscute declanşează atât HIV cat si SIDA. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de ştiinţa si medicilor considera ca HIV este cauza SIDA.
Cercetările intensive începute in anii ’80 au făcut din HIV unul din cel mai studiat virus cunoscut pana in prezent. Cercetătorii au descoperit structura detaliata a acestuia si au trasat o harta a genelor sale. Ei au ajuns la concluzia ca exista mai multe tipuri de virus HIV, nu doar unul. Aceştia se modifica continuu, făcând dificila producerea de vaccinuri.

Alte referate despre: sida referat, sida, referat sida

HIV- SIDA

Este firesc ca fiecare individ să conştientizeze că trebuie să participe efectiv la prevenirea răspândirii infecţiei. SIDA este o problemă de sănătate publică deosebită, depăşind graniţele sectorului sanitar şi implicând toate sectoarele vieţii sociale.

Alte referate despre: totul despre hiv sida, referat despre hiv sida, virusul hiv sida

Totul despre SIDA si infectia cu HIV

Ce este SIDA ?
SIDA ( în franceză) sau AIDS ( în engleză) se traduce în limba română ca sindromul de imunodeficienţă dobândite. Sindromul înseamnă o sumă de manifestări de boală care pot fi întâlnite în diverse maladii. Imunodeficienţa se manifestă prin scăderea puterii naturale a organismului de a se apăra împotriva infecţiilor Imunitatea unui organism se dată de :
• celulele albe din sânge ( leucocitele) şi de alte celule din organism
• anticorpii produşi de celulele albe.

Alte referate despre: totul despre sida si infectia cu hiv, sida si infectia cu hiv, infectarea cu hiv sida

Medicatia in infectia HIV

În grupul al patrulea sunt incluse medicamenle, care acţionează asupra secvenţelor, ce se dezvoltă posttranscripţional prin aminoacizi analogi ai cisteinei şi valinei respectiv D şi L penicilinamine.

Alte referate despre: medicatia in infectia hiv, infectare hiv, profilaxia infectiei hiv sida

Virusul HIV

In 1995 se estima ca Hiv a infectat aproape 20 de milioane de persoane si mai multe milioane dintre acestea aveau si Sida. Boala Dezvoltarea de la infectarea cu Hiv pana la aparitia bolii clinice numita Sida poate lua de la 6 la 10 ani. Aceasta dezvoltare poate fi monitorizata folosind marcatoare surogate(date care corespund cu stadiul in care se afla boala) endopuncte clinice.Marcatoarele surogate cuprind numarul din ce i ce mai mic de celule albe CD4 T-cells, numarul de virusi care circula pri sange e de asemenea folosit precum si raspunsul sistemului imunitar la prezenta Hivului.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Boli cu transmitere sexuala

Cum se transmite? Se transmite prin contact direct, de obicei contact sexual, cu ulceratiile, punctele rosi sau fluidele (saliva, sperma, sangele, secretiile vaginale) persoanei infectate. Care sunt consecintele? Simptomele sifilisului dispar in 6 luni chiar daca bolnavul nu se trateaza, dar germenii sunt in continuare in corp raspandindu-se. Ani mai tarziu sifilisul intra in a treia faza. Aceasta poate provoca boli de inima, distrugeri ale creierului sau decesul. Tratamentul din timp poate preveni aceste boli. Cei care au ulceratii genitale pot contracta mult mai usor virusul HIV. Daca exista si o infectare cu HIV in acelasi timp a treia faza a sifilisului poate aparea mult mai devreme si poate fi mult mai grava.

Alte referate despre: boli cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala imagini, boli cu transmitere sexuala referat

Infectia in sarcina

Infectia cu citomegalovirus (CMV) este una din cele mai frecvente cauze a infectei congenitale si a surditatii neereditare. Calea principala de transmitere a virusului - transplacentara, in timpul viremiei, in primoinfectie, mult mai rar la reactivare si reinfectare, sau in timpul nasterii.Obiective Obiectivul principal al ghidului este evitarea interventiilor nejustificate in caz de infectie suspecta cu CMV, deoarece la momentul actual sunt posibilitati foarte limitate de a preveni consecintele negative ale acestei infectii.

Alte referate despre: infectiile in sarcina, boli infectioase asociate sarcini, infectii in sarcina

Infectiile pulpare

Deschiderea camerei pulpare şi expunerea pulpei la factorii de mediu din cavitatea orală au indus răspuns inflamator minim al pulpei dentare. Când, însă, au fost introduse bacteriile în acest mediu, majoritatea animalelor au prezentat fenomene de pulpită şi necroză pulpară.

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Infectia nozocomiala

Infectia nozocomiala a devenit una din problemele majore ale asistentei medicale contemporane. Morbiditatea crescuta si omniprezenta, consecintele ei, inclusiv letalitatea, precum impactul negativ in starea de sanatate a celor ingrijiti, stresul psihic apasator asupra ofertantilor de servicii medicale si pierderile economice rezultate din costurile ingrijirilor suplimentare, impun adoptarea unor strategii fezabile si priorizate, cu obiective orientate spre implementarea unor masuri de prevenire si limitare (control) ale infectiilor nozocomiale

Alte referate despre: prevenirea infectiilor nozocomiale, infectii nozocomiale, infectiile nozocomiale

Infectiile nosocomiale in chirurgia oncologica

Pe parcursul istoriei omenirii exista nenumerate dovezi pentru prezenta in randul populatiei a unor boli infectioase care au produs epidemii sau pandemii devastatoare -cu pierderi umane insemnate- (ciuma, variola, pesta, holera, poliomielita, difteria, gripa, etc.) sau care au evoluat endemic, mai putin zgomotos, dar cu consecinte tot atat de insemnate in morbiditate si mortalitate (sifilisul, malaria, tetanosul, hepatita virala B si C, infectia HIV, etc.).

Alte referate despre: infectii nosocomiale referat, infectiile nosocomiale referat, infectii nosocomiale

Infectii cu transmitere sexuala ppt

SIDA este prescurtarea pentru Sindromul Imunodeficientei Dobandite si marcheaza un deficit a sistemului imunitar dobandit ca urmare a infectiei cu virusul HIV. Sida va predispune la diferite boli care afecteaza in mod tipic persoanele infectate cu virusul HIV si pe care in mod normal organismul ar trebui sa fie capabil sa le combata infectii oportiniste. Ca toate virusurile, HIV nu are metabolism propriu si necesita o celula gazda pentru a se putea multiplica.
Prin SIDA se intelege stadiul in care sistemul imunitar este foarte slabit si in care pot sa apara diferite boli si tumori - forme de cancer. Evolutia unei infectii cu HIV difera de la o persoana la alta. La scurt timp dupa infectarea cu HIV, acesta incepe sa se inmulteasca foarte rapid, astfel incat in primele saptamani nu apar de obicei simptome (la inceput, eventuale stari gripale). Dupa 12 saptamani de la contaminare, prin testul cu anticorpi, se gasesc anticorpii construiti de virus.

Alte referate despre: infectii cu transmitere sexuala, boli cu transmitere sexuala ppt, referat infectii cu transmitere sexuala

Anemia infectioasa ecvina

Rata de transmitere insa nu poate fi precizata exact. De exemplu toti caii infectati au replicarea virusului AIE sub control si virusul e prezent doar intr-o singura doza infectanta/mL sange, atunci sansa probabila ca o musca ce se hraneste pe cal sa ia pe piesele sale bucale virusul e de 1/100000.

Alte referate despre: anemia infectioasa ecvina, anemie infectioasa ecvina, diagnostic in anemia infectioasa ecvina

Infectii ale tractuiui urinar (cistite)

PerAZsoanele mai in varsta se pot simti mai vlaguite sau buimacite.
Pentru tratarea infectiilor tractului urinar de obicei se recomanda antibioAZticele, ele inlaturand suferinta in 24-48 de ore. Pana cand acestea isi fac efectul, mai jos sunt prezentati cativa pasi de natura sa atenueze durerea si sa previna revenirea infectiei.

Alte referate despre: infectii de tract urinar, etiologia infectiei de tract urinar, infectii de tact urinar

Dureri si infectii ale urechilor

Durerile de urechi pot fi cumplite si din nefericire au tendinta sa apara noaptea. Explicatia o ofera o combinatie intre anatomie si presiune. Trompele lui Eustache fac legatura intre faringe si urechea medie (sau mijlocie), iar blocaAZrea lor este cea mai frecventa cauza a durerilor de urechi la copii ca si la adulti.In timpul zilei pozitia obisnuita este cu capul in sus, iar trompele lui Eustache dreneaza in mod natural in faringe. De asemenea, cand mestecati si inghititi, muschii trompelor lui Eustache se contracta, deschizandu-le si permitand aerului sa intre in urechea medie.

Alte referate despre: medicamente folosite pentru dureri dentare infectii, infectii ale urechii referat, infectii ale urechii

Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei - În domeniul consilierii şi orientării profesionale, oferta este într-o creştere accentuată, pe măsură ce se înfiinţează noi societăţi şi ONG-uri cu acest profil, iar altele deja existente îşi extind sfera de acoperire, incluzând şi acest domeniu.Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

Alte referate despre: consilierea profesionala si planificarea carierei referat, centru de consiliere profesionala, autobiografia carierei -orientare si consiliere profesionala-referat

Consilierea carierei

Activitatea de consiliere în cariera are un rol deosebit în societatea umana, iar tarile dezvoltate din punct de vedere economic, cu un nivel de trai crescut i-au acordat importanta cuvenita, elaborând o legislatie care sa ajute la desfasoare si dezvoltarea acesteia. Consilierea reprezinta inima unui program de orientare a carierei; semnificatia acestui fapt este nu numai de natura psihologica, ci si educationala (pedagogica).

Alte referate despre: consilierea carierei, coordonatele curriculare ale profesiogramei consilierului carierei, criterii in definirea taxonomiei consilierii carierei
Referate afisate : 19
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles