Constituirea sua

Criza rachetelor dintre SUA si URSS

Referat despre Criza rachetelor dintre SUA si URSS
Criza rachetelor demonstreaza ca in cazul celor mai presante probleme politice externe din prezent, serviciile guvernamentale de informatii au o pozitie dominanta in sprijinirea decidentilor cu cele mai importante, mai exacte si mai valoroase analize disponibile. In ciuda descoperirii facute de Statele Unite privind tacticile de inducere in eroare aplicate de sovietici, la numa un an mai tarziu, decidentii si serviciile guvernamentale americane de informatii au fost din nou pacalite de unele declaratii facute de liderii sovietici referitoare la o alta arma detinuta de fortele nucleare rusesti.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 342kb
Downloads: 9
Materia: Stiinte Politice

Federatia Rusa de la destramarea URSS pana in prezent

Încheierea convenţiei de bază de colaborare dintre Rusia şi NATO, semnată la Paris în 1997 a reprezentat apogeul concesiilor.
Convenţia a dat practic Rusiei dreptul de a opune în mod legal “ veto “ la acţiunile alianţei. Rezultatul s-a văzut în poziţia Rusiei faţă de intervenţia NATO în Iugoslavia, pentru oprirea procesului de “ purificare etnica “ declanşat de preşedintele Milosevici în provincia Kosovo, locuită în majoritate de etnici albanezi.

Alte referate despre: federatia rusa de la destramarea urss pana in prezent, federatia rusa de la destramarea urss oina in prezent, urss si federatia rusa

Stalin si URSS

Convingere prin violenta
In consecinta, in 1929, cand a fost introdusa colectivizarea, taranimea s-a impotrivit si incercarile de a o forta sa accepte au degenerat intr-un conflict violent, in cadreul caruia politica secreta sovietica, in cadrul caruia politia sercreta sovietica si a jucat un rol sinistru. Multi tarani au fost ucisi si milioana au fost deportati, dar versiunea oficiala sustinea ca oponentii erau in principal tarani avuti (culaci), care nu doreau sa renunte la profiturile obtinute prin mijloace necinstite. Distrugerile rezultate au dus la o teribila foamete, accentuata de cruzimea autoritatilor, foamete ce a determinat moartea a milioane de tarani. Situatia s-a mai imbunatatit dupa 1932, cand rezistenta taranilor a fost infranta, dar colectivizarea nu a mai avut efecte scontate. In ciuda tuturor suferintelor indurate de o mare parte a populatiei, sectorul agricol a ramas in continuare un punct slab al Uniunii Sovietice. In 1934 parea ca ceea ce fusese mai rau trecuse, ...

Alte referate despre: stalin si urss, stalin si urss-ul dupa 1945, stalin si urss in cel de-al doilea razboi mondial

Stalin si URSS

Stalin si URSS - Sub conducerea lui Iosif Stalin, URSS a devenit in scurt timp un stat industrializat, si iesind invingatoare din cel de-al doilea razboi mondial, a devenit o superputere. In acelasi timp insa, tirania lui Stalin a dus la ruinarea socieatatii rusesti. Stalin si URSS

Alte referate despre: referat stalin in urss, stalin preia urss, represiuni in timpul lui stalin in urss

Constituirea societatilor comerciale

Constituirea societatilor comerciale
In cazul societatii pe actiuni, in comandita pe actiuni sau cu raspundere limitata, legea permite ca cele doua acte (contractul de societate si statutul) sa se incheie sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.
Societatea cu raspundere limitata se poate constitui si prin actul de vointa al unei singure persoane (societatea cu raspundere limitata cu asociat unic). In acest caz se va intocmi numai statutul.
Cand se incheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite act constitutiv.

Alte referate despre: constituirea societatilor comerciale, constituirea societatii comerciale, constituirea societatilor comerciale referat

Managementul in SUA

SUA se bucura de o forta economica, financiara si tehnologica ce face din ea, tara cea mai invidiata, imitata si respectata din lume.Care sunt insa factorii ce stau la baza puterii americane?Capitalul acumulat de SUA de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial pana in prezent este incomparabil cu cel al altor tari. In interiorul tarii, SUA detine un patrimoniu imens: intreprinderi, universitati, aeroporturi, autostrazi etc. In afara granitelor tarii, firmele americane controleaza active uriase, a caror valoare, exprimata in preturi de achizitie, este deseori mai mica decat cea reala.

Alte referate despre: analiza comparativa a managementului din sua, managementul in sua, management comparat sua

Sistemul bancar al SUA

1. Băncile Comerciale – au ca funcţie principală primirea depozitelor de fonduri, private sau publice, la vedere sau la termen.
2. Băncile de Investiţii - operează cu fonduri împrumutate de la băncile comerciale asigurând cumpărarea şi plasamentul titlurilor emise de societăţi comerciale şi prestează servicii în domeniul restructurărilor şi fuziunilor, gestionează portofolii de titluri, jucând un rol important în dinamizarea economiei.
3. Băncile americane situate în străinătate cu avantajul de efectua operaţiuni care nu le sunt permise pe teritoriul american.
4. Băncile străine – sunt în proporţie de cca. 50% japoneze, cca.10% britanice şi 30% europene. Aceste bănci provoacă îngrijorarea sistemului bancar autohton atât datorită atragerii unei părţi a clientelei americane de origine asiatică cât şi datorită achiziţionării de către băncile străine a unor bănci americane.

Imposibilitatea implantării în ...

Alte referate despre: sistemul bancar al sua, sistemul bancar din sua, sistemul bancar in sua

Arhipelagul Azore

Clima insulelor este moderata cu temperaturi ridicate vara (22* C in iulie) si mai scazute iarna (14* C in ianuarie), precipitatiile medii fiind de circa 760 mm/an. Vegetatia naturala este constituita din asociatia de maquis (tufarisuri si arbusti vesnic verzi adaptate la uscaciune, specifice climatului mediteraneea si compuse din mirt, laur, rozmarin, maslin salbatic etc) si castani.

Alte referate despre: arhipelagul azore, insule arhipelagul azore, arhipelagul azore clima

Organizarea sistemelor judiciare - Romania si SUA

La baza piramidei sistemului romanesc se afla judecatoriile , care functioneaza ca prime instante . Ele sunt organizate ca instante fara personalitate juridica, prin Legea 304 /2004, art. 38-40. Competenta materiala a judecatoriilor este prevazuta in chiar art. 1 din C. Proc. Civila care spune ca Judecatoriile judeca :in prima instanta, toate procesele si cererile, in afara de cele date prin lege in competenta altor instante;plangerile impotriva hotararilor autoritatilor administratiei publice cu activitate jurisdictionala si ale altor organe cu astfel de activitate, in cazurile prevazute de lege;in orice alte materii date prin lege in competenta lor dar si in Codul de procedura penala.

Judecatoriile pot avea in organizarea lor sectii complete specializate pentru minori si familie. Instanta ierarhic superioara este tribunalul, instanta cu personalitate juridica, organizata la nivelul fiecarui judet
In cadrul tribunalelor functioneaza sectii sau dupa caz complete specializate pentru ...

Alte referate despre: organizarea sistemelor judiciare, organizarea sistemelor judiciare francez si roman, organizarea sistemui judiciar moldovenesc

Constituirea Romaniei Mari

Insa razboiul a izbucnit insa din Europa de Est, in Balcani. Acest teritoriu apartinea initial Imperiului Otoman, dar retragerea turcilor a cauzat un vid de putere, pentru acapararea caruia concurau Italia si Imperiul Austr-o – Ungar. In 1908 Imperiul Austro-Ungar ocupa Bosnia Hertegovina. Aceasta masura i-a iritat in mod profund atat pe sarbii localnici, cat si Regatul Sarb invecinat. Aliatul traditional al Serbiei, Rusia, a protestat, dar nu era pregatit pentru acordarea unui ajutor militar. Situatia din regiune era supertensionata, cand in 28 iunie 1914 studentul nationalist sarb Gavrilo Princip l-a asasinat pe mostenitorul tronului austriac Franz Ferdinand si pe sotia acestuia.

Alte referate despre: constituirea sua, constituirea romaniei moderne, constituirea resurselor financiare

Razboiul rece

Ruptura dintre blocul Sovietic si occident (cum erau numite tarile
coalitiei condusa de SUA) a fost completa odata cu blocada Berlinului,
din1948-1949. Aceasta a avut loc ca urmare a divizarii Germaniei
ocupate între SUA, Marea Britanie, Franta si URSS. Sectorul sovietic
fusese deja inclus în frontierele comuniste, dar el mai cuprindea si o
parte din capitala istorica , Berlin, si ea împartita între puterile
ocupate. Berlinul de Vest are un avanpost al capitalismului în
interiorul blocului sovietic, fiind o sursa de tensiuni si dispute.
Nemultumirile au fost atât de mari încât, în iunie 1948, sovieticii au
decis sa izoleze capitala prin întreruperea traficului feroviar si
rutier. Raspunsul occidentului a fost un transport aerian de proportii
uriase, care aprovizionau Belinul de Vest cu bunuri si alimente, ...

Alte referate despre: razboiul rece, razboiul rece referat, referat razboiul rece

Constituirea unui SRL

Societatea s-a intemeiat pe baza actului constitutiv prezentat in Anexa 1 si a Statutului din Anexa 2.Activitatea de baza a societatii o reprezinta cultivarea cerealelor (cod CAEN 0111) si fabricarea produselor de morarit (cod CAEN 1561). Aceasta clasa include: produse furajiere pentru porcine si pasari, cerealele fiind cultivate pe domeniul propriu prin metode traditionale, ambalarea se face in sectia special amenajata, distribuirea este realizata cu masinile aflate in capitalul firmei, iar vanzarea se face in magazinul si depozitul societatii.

Alte referate despre: constituirea unui srl, notiuni shi particularitatile de constituire a srl, procedura de constituire a srl

Copiii saraci din SUA

Stanga - Manuel selectorul de creveti tineri, varsta de 5 ani, si un munte de coji de stridii muncii copilului in spatele lui. El a lucrat anul trecut. intelege nici un cuvant din limba engleza.

Alte referate despre: despre copiii saraci, copiii saraci, copiii saraci referat

Structurile politice prestatare romanesti si evolutia acestora spre constituirea statelor medievale de sine statatoare

Formatiuni politice din sec.IX-X:
Aceste voievodate sunt cele dintâi formaţiuni politice cu caracter feudal menţionate pe teritoriul ţătii noastre, mai vechi chiar decât inceputul veacului al X-lea, timp la care se referă cronicarul Anonymus. Ele s-au dezvoltat în condiţiile slăbirii dominaţiei politice bulgare la nord de Dunăre, contribuind ele înşile la aceasta.

Voievodatul lui Salanus era situat la vest de râul Tisa până la Dunăre, în acest teritoriu fiind atestaţi bulgari şi slavi, care probabil au fost aşezaţi în baza unei iniţiative a împăratului bizantin, dar alături de aceştia este amintită şi o populaţie de limbă romanică.

Alte referate despre: formatiuni politice prestatare romanesti, formatiuni politice prestatoare romanesti, referat formatiuni politice prestatoare romanesti
Referate afisate : 14
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles