Construirea rachetelor spatiale

Rachete spatiale

Crearea Navetei Spatiale a reprezentat inceputul unei noi ere a explorarii spatiului.In trecut, navele spatiale erau folosite doar o singura data, insa Naveta, care decoleaza ca o racheta si se intoarce pe Pamant ca un planor, poate fi folosita de maximum 100 ori.Naveta a lansat si a reparat multi sateliti, cum ar fi Telescopul Spatial al Hubble, si a pus pe orbita laboratorul de la bord numit Spacelab.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 3656
Materia: Astronomie

Asigurarea misiunilor spatiale

Pe 13 septembrie 1977 in timpul lansarii de pe baza de lansare Cape Canaveral a satelitului experimental de telecomunicatie OTS al Agentiei Spatiale Europene (ESA), racheta purtatoare "Delta" a explodat la altitudinea de 10 km. Lansarea a fost asigurata cu suma de 50 milioane de dolari. In 1981 a fost efectuata prima data asigurare pentru etapa de lansare a aparatelor spatiale (programul spatial "Marex", racheta-purtatoare "Arian").

Alte referate despre: asigurarea misiunilor spatiale, misiuni spatiale, misiuni spatiale referat

Criza rachetelor din Cuba

Dezvoltarea armelor nucleare modifica brusc raporturile intre cele doua mari puteri. Capacitatea distructiva a bombelor atomica (A) si cu hidrogen (H) este atat de mare (ex: Hiroshima si Nagasaki 1945) incat nici o putere nu e capabila sa le reziste chiar daca dispune de un important armament clasic. Un razboi nuclear ar dura zile, daca nu ore, asadar abordarea statistica a premiselor (efectivele militare, calitatea armamentului, puterea industriala etc.) nu mai este relevanta si geopolitica interbelica isi pierde sensul. Strategia militara devine pur tehnica: conditiile de atac si durata zborului intre locurile unde sunt socate capacitatile nucleare si obiective sunt esentiale.

Alte referate despre: criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor din cuba referat

Motorul turbo

Cunoscutul stropitor de grãdinã este cel mai practic exemplu al acestui principiu, pentru cã mecanismul se roteste în virtutea reactiei jeturilor de apã.

Motorul lui Heron si stropitorul

Alte referate despre: motor turbo, motorul turbo, motor turbo diesel

Teoria nucleara

Dupa lansarea, in 1945, a primelor bombe atomice asupra Japoniei, cercetarea si posibilele utilizari ale acestor arme au dominat preocuparea militara si politica din intreaga lume. Pana in 1949 Statele Unite au fost singura tara care detinea tehnologia necesara construirii acestor hombe si care detinea avionele care sa le poata transporta.

Alte referate despre: teoria nucleara, teoria nucleara si razboiul de inalta tehnologie, teorie nucleara

MIG 29k

MIG29 este produs de Organizaţia de Producţie a Avioanelor din Moscova MiG (OPAM MiG) având cartierul general in Moscova. MiG-29K este folosit de către Forţele Aeriene şi Marina Rusă. Mig 29 – 30 şi 33 sunt cunoscute de către NATO sub numele de cod “Fulcrum”.
Dintre ultimele comenzi făcute către OPAM MIG sunt 8 avioane pentru Bangladesh.
Misiunile la care participă avioanele MIG-29 sunt de a doborî avioane inamice în limita acoperirii radarului şi de a distruge ţinte aflate la sol folosind armament neghidat.
Forma aripilor oferă o manevrabilitate şi control mare la viteză subsonică.

Alte referate despre: istoria sporturilor de iarna - 29k -, sudarea mig mag, mig

Naveta spatiala

Naveta spatiala - Crearea Navetei Spatiale a reprezentat inceputul unei noi ere a explorarii spatiului.In trecut, navele spatiale erau folosite doar o singura data, insa Naveta, care decoleaza ca o racheta si se intoarce pe Pamant ca un planor, poate fi folosita de maximum 100 ori.Naveta spatiala

Alte referate despre: naveta spatiala, navete spatiale, navete spatiale referat

Curiozitati despre spatiul cosmic

"Curiozitati despre spatiul cosmic"
*Rachetele pot calatori cu 40 000 km/h.Aceasta este viteza necesara pentru a scapa de gravitatia terestra si a patrunde in spatiu.O viteza constanta de 29 000 km/h pastreaza racheta pe orbita.Rachetele moderne se folosesc pentru lansarea sondelor si a satelitilor spatiali.
"Curiozitati despre spatiul cosmic"

Alte referate despre: curiozitati despre spatiul cosmic download, curiozitati despre spatiul cosmic, referate curiozitati despre spatiul cosmic

Centrul Spatial Kennedy

Nava cosmica Apollo, care a ajuns pe Luna, a fost lansata cu ajutorul rachetelor Saturn, de mare capacitate.Aceste rachete au fost amplasate intr-un hambarurias, avand o inaltime de 160 m.Nava cosmica si rachtele au fost transportate la o distanta de peste 5 km, la baza de lansare. Au fost puse pe un mijloc special de transport cu sinele avand o lungime de 40 m, o latime de 35 m, si o viteza maxima 1.6 km/h.

Alte referate despre: centrul spatial, centrul spatial jhonson, o calatorie spre centrul pamantului rezumat

Sondele spatiale Voyager

Discul contine de asemenea si 115 imagini statice,printre care se numara peisaje,oameni si animale, cladiri, diferite mijloace de transport si imagini ale Sistemului Solar.Pe coperta discului se afla o diagrama care arata de unde vine aeronava, si cum se foloseste discul.

Navele spatiale care viziteaza planetele exterioare sunt mult prea departe de Soare pentru a putea obtine suficienta energie electrica de la radiatiile solare ce cad pe bateriile solare aranjate in panouri.Astfel sondele Voyager sunt dotate cu generatoare termoelectrice cu radioizotopi.Acestea contin dioxid de plutoniu,care emana caldura cand este supus unui proces numit dezintegrare radioactiva.

Alte referate despre: sonda spatiala voyager, sonde spatiale referat, sonde spatiale

Criza rachetelor din Cuba

Criza s-a atenuat rapid, fapt care a reprezentat pentru Kennedy un mare succes personal, preşedintele american devenind în câteva zile eroul erei nucleare. Hruşciov dimpotrivã, al cãrui mobil a rãmas destul de obscur pânã în zilele noastre - testare a fermitãţii americane, dorinţa de a constrânge Statele Unite la o negociere globalã, inclusiv în ce priveşte Berlinul, sau pur şi simplu o târguialã: retragerea rachetelor americane desfãşurate în Turcia şi în Iran în schimbul aceleia a rachetelor sovietice din Cuba? - a pierdut în aceastã afacere mult din creditul de care se bucura în lumea a treia şi chiar în URSS.

Lumea a fost timp de câteva zile la un pas de o catastrofã nuclearã. Imediat dupã aceastã crizã a rachetelor, ruşii şi americanii s-au strãduit sã punã la punct mijloacele de a evita o asemenea confruntare la vârf. Evenimentele din octombrie 1962 au marcat punctul culminant al rãzboiului rece, dar şi primul pas al unui proces care ...

Alte referate despre: razboiul rece criza rachetelor din cuba 1962, criza rachetelor in cuba, criza rachetelor din cuba wikipedia

Criza rachetelor din Cuba

Populaţiile originale amerindiene (Taino, Siboney şi Guanajatabey) au căzut sub dominaţia Spaniei în secolul al XVI-lea. În mai puţin de 200 de ani, populaţia indigenă a fost practic exterminată total. Lupta coloniei pentru independenţă a început în 1868 şi a continut de-a lungul secolului al XIX-lea până la Războiul spaniolo-american din 1898. Statele Unite au ocupat insula până când i s-a recunoscut independenţa în 1902, limitată totuşi de Amendamentul Platt (revocat în 1934), SUA continuând să aibă o influenţă majoră în politica cubaneză.

Alte referate despre: referat criza rachetelor din cuba, criza rachetelor din cuba 1962 referat, referate istorie criza rachetelor din cuba

Telescopul spatial Hubble

Marile telescoape astronomice aduna si focalizeaza lumina cu ajutorul unor oglinzi, nu cu lentile, ca telescoapele clasice simple. Imaginile cele mai detaliate se obtin cu telescoapele cu cele mai mari oglinzi, deoarece acestea pot aduna o cantitate mai mare de lumina. Cu toate ca diametrul oglinzii telescopului Hubble are diametrul de 2,4 m, totusi poate detecta obiective de 100 de ori mai palide si poate reda de zece ori mai multe detalii decat telescopaele de pe Pamant. Aceasta este posibil multumita faptului ca telescopul se afla in afara atmosferei si astfel stratul de aer nu opacizeaza imaginea.

Telescopul spatial Hubble a fost plasat pe o traiectorie circumterestra de nava spatiala de navaspatiala Discoverey in aprilie 1990. A fost dotat cu 2 instrumente astronomice principale, care inregistreaza imagini de pe bolta cereasca. Unul este un aparat de fotografiat ...

Alte referate despre: telescopul spatial hubble, referat despre telescopul spatial, alcatuirea elescopului spatial hubble

Prezinta constructia subiectului actiune, conflict, relatii temporale si spatiale intr-un basm cult studiat

Fara indoiala o capodopera, “Povestea lui Harap-Alb” este cel mai reprezentativ basm al lui Creanga, nu pentru ca in el sunt cumulate majoritatea temelor, motivelor, modalitatilor narative specifice basmului, ci pentru ca releva constiinta scriitoriceasca a autorului, faptul ca opera literara este o plasmuire artistica a realitatii cu multiple valente psihologice, etice si estetice.

Alte referate despre: relatii temporale si spatiale intr-un roman, relatia dintre doua personaje intr-un basm cult, relatiile intre 2 personaje intr-un basm cult

Marile descoperiri geografice

De aici el a pornit spre sud de-a lungul coastei pustii, care devia tot timpul usor spre rasarit, dar in apropierea paralelei 33 latitudine sudica cotea brusc spre vest( in dreptul golfului Sfanta Elena). In timpul acesta s-a starnit un vant puternic. Fiindu-i teama ca vasele sa nu se sfarame de stanci, Diaz a iesit in largul oceanului. spre sud . Cand furtuna s-a mai potolit, Diaz a cotit iarasi spre rasarit.

Alte referate despre: marile descoperiri geografice, secolul 20 descoperiri inventii, marile descoperiri geografice referat

Secunda cat mileniul

În afara de teoria fizica a relativitatii, care este o teorie moderna a spatiului si timpului, se vorbeste tot mai mult si despre o teorie a relativitatii în biologie. Aceasta înseamna ca nu numai actiunile fizice (mersul ceasornicelor) care au loc pe o platforma mobila (bordul unei rachete) se petrec mai lent decât una în repaus (Pamântul), ci si actiunile biologice.

Alte referate despre: secunda cat mileniul, 3 ore 30 de minute cat e in secunda, cate milisecunde are o secunda

Enigma Otiliei

Incipitul fixeaza reperele spatiale si temporale ale atiunii si unele dintre personajele romanului.Universul descries este verosimil (se apropie de realitate) ,rezultand un roman de tip fresca(inceputul secolului xx) , fiind obiectiv si realist,.Reperele spatiale prezinta strada Antim,cele temporale fixeaza data,,o seara de iulie a anului 1909 .

Alte referate despre: enigma otiliei, enigma otiliei rezumat, rezumat enigma otiliei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK