Consumatorul si comportamentul sau rational

Consumatorul si comportamentul sau rational

In decursul timpului, trebuintele se diversifica si se multiplica.
Ex: aparitia calculatoarelor, telefoanelor mobile, a Internet-ului, etc.
Dintre toate nevoile unei persoanele, unele au o importanta mai mare decat altele. Unele sunt nevoi elementare (hrana, apa, aer, odihna, etc), altele sunt nevoi complexe determinate de modul de viata, de dorinte si aspiratii, statut social, confort, etc.

In raport cu trebuintele pe care le satisfac, bunurile sunt appreciate ca fiind de stricta necessitate (alimente, imbracaminte, locuinta, etc) sau articole de lux (bijuterii, haine de blana, parfumuri, etc).Comparativ cu bunurile - care sunt lucruri palpabile, serviciile sunt activitati desfasurate in folosul oamenilor, ex: asistenta medicala, salubritatea, transporturile de calatori sau de marfuri, etc.

Resursele de productie
Resursele de productie sunt grupate in trei categorii: resurse naturale, resurse umane si bunuri de capital.Ex: uneltele, masinile, instalatiile, echipamentele, cladirile, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 26kb
Downloads: 1635
Materia: Economie

Aplicatiile teoriei alegerii consumatorului

Să luăm exemplul lui Ion, care în momentul actual este lucrător activ (angajat) şi-şi pregăteşte pensionarea viitoare. Pentru a simplifica analiza, să împărţim viaţa lui Ion în două perioade :
a) la început, el este tânăr şi lucrează,
b) apoi, el este bătrân şi se pensionează.

Alte referate despre: aplicatiile teoriei alegerii consumatorului, teoria alegerii consumatorului individual, teoria alegerii consumatorului

Consumul - inclinatia spre consum

Evolutia costului vietii se exprima prin indicele costului vietii (ICW), care evidentiaza modificarea medie a preturilor bunurilor materiale si tarifelor la serviciile utilizate de populatie :
ICW = q1 x p0

Alte referate despre: referat economie politica - consumul - inclinatia spre consum, consumul inclinatia spre consum, inclinatia spre consum

Consumatorii

Consumatorii.Venitul personal este venitul curent primit de catre sectorul personal din toate sursele.Cea mai mare parte este reprezentata de salarii si prime , dar totalul acopera de asemenea rentele , dobanzile si dividentele si transferurilr curente , cum sunt primele de asigurari sociale platite persoanelor si donatiile firmelor in scopuri caritabile.

Venitul disponibil personal (VDP). Este venitul personal dupa deducerea impozitelor si taxelor personale directe si transferurile curente in strainatate.Venitul personal real shi VDP real.Veniturile personale si venitul personal disponibil sunt uneori exprimate in termeni nominali , inainte de se tine seama de inflatie.Veniturile personale si VDP sunt ajustate in functie de inflatie.Preturile de consum pot fi utilizate , daca nu exista un alt deflator disponibil.In mare , daca veniturile cresc cu 5% si preturile cu 3% veniturile reale sunt cu 2% mai mari.

Alte referate despre: protectia consumatorului, drepturile consumatorului, protectia consumatorului referat

Alimentarea cu energie electrica a consumatorilor

Asimilarea unor tehnici de munca individuala, colaborarea in echipa si ierarhia pentru indeplinirea responsabilitatilor individuale si colective au fost elemente care au condus la realizarea la timp a proiectului si la aprecierea , sper pozitiva a acestuia de catre profesorul indrumator de proiect.Lucrarea prezinta in mod sintetic si actualizat sub forma unor scheme, principalele aspecte, importanta, rolul, identificarea tipurilor de surse de alimentare cu energie electrica a consumatorilor.

Alte referate despre: alimentare cu energie electrica a consumatorilor casnici, alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, alimentarea cu energie electrica a consumatorilor referat

Comportamentul consumatorului - reclame

Reclama 4: Revista Marie Claire - reclama la detergentul Dero
Reclama este pozitionata in coltul din dreapta jos, in penultimele pagini ale revistei. Este o reclama pe care am vazut-o intamplator deoarece este o simpla imagine a unei cutii de detergent, neinteresanta, fara un slogan sau text care sa te incite la a cumpara. Simpla aparitie in revista a produsului nu coincide pentru mine cu dorinta de a cumpara si utilize acel produs.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului reclama, referate reclame comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorilor fata de reclama

Teoria consumatorului

Fiecare bun are menirea de a satisface o anumita necesitate. Capacitatea bunului de a satisface o necesitate oarecare poarta numele de utilitate a bunului.Modelul de analiza a comportamentului consumatorului porneste de la definirea functiei-obiectiv.utilitatea in sens economic este legata de relatia de non posesie. In viata de zi cu zi, notiunea de utilitate se refera la folosul pe care ni-l aduc diferitele bunuri. Aceasta notiune are un caracter prin excelenta subiectiv. Utilitatea unui bun difera de la un individ la altul si, chiar in cazul unuia si aceluiasi individ, in raport cu conditiile spatio-temporale care ii influenteaza comportamentul.

Alte referate despre: teoria consumatorului, teoria consumatorului referat, teoria consumului

Drepturile consumatorului

In calitate de consumator european, ai urmatoarele drepturi:
1. Dreptul de a cumpara ce vrei, unde vrei.
Daca vrei sa cumperi un produs sau un serviciu din alt stat european, legislatia europeana iti permite acest lucru, si te scuteste de plata TVA sau a altor costuri cand te intorci acasa. Acest lucru este valabil indiferent daca te deplasezi personal sau comanzi ceva prin intermediul internetului, telefonic sau prin posta. In general autoritatile nu te pot opri sa importi un produs pe care l-ai cumparat legal intr-un alt stat european, cu exceptia unor produse cum ar fi armele etc.

Alte referate despre: drepturile consumatorilor, drepturile consumatorului referat, referat drepturile consumatorului

Dreptul consumatorului

8.Securitatea generala a produselor.
8.1 Indicarea preturilor oferite consumatorilor spre vinzare.
8.2.Vinzarea produselor si garantiile acestora.
8.3.Compatibilitatea electromagnetica a aparatelor electrice si electronice.

Alte referate despre: dreptul consumatorului, dreptul consumatorului obligatia de informare, dreptul consumatorilor

Comportamentul consumatorului

Întreprinderea pe care am ales ca loc de practică, este întreprinderea individuală a lui Kozma Attila din comuna Lăzarea, cu numele I.I.Kozma Attila, care s-a înființat cu data de 21.04.2008.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat, referat comportamentul consumatorului

Importanta bunei serviri a consumatorilor

"Importanta bunei serviri a consumatorilor"
Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare, ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenajate. Aceste unitati ofera si multiple posibilitatii de destindere. Productia si servirea preperatelor se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica.

Alte referate despre: importanta bunei serviri a consumatorilor, importanta bunei serviri a consumatorului, referat despre importanta bunei serviri a consumatorilor

Consumul de droguri

Nicotina însăşi poate contribui la stimularea unei persoane, făcând-o să se simtă mai alertă şi mai plină de viaţă. Fumătorii se obişnuiesc rapid cu fumatul şi trebuie să fumeze mai mult pentru a obţine acelaşi efect. Aceştia pot, de asemenea, deveni dependenţi din punct de vedere psihologic, deci, chiar dacă sunt conştienţi de riscurile la care se expun, le este foarte greu să renunţe la acest obicei.

Alte referate despre: consumul de droguri, factori ce influenteaza consumul de droguri, consumul de droguri referat

Comportamentul social

Deci constatam ca, comportamentul social s-a schimbat in functie de
unele norme care au fost elaborate instantaneu in cadrul masei, si
adoptate de catre fiecare.

Alte referate despre: comportamentul social, comportament social, jocuri pentru dezvoltarea comportamentului social la prescolari

Proiect de cercetare - Consumul de droguri in randul adolescentilor 14-18 ani

Autoritatile americane au recomandat cocaina ca remediu pentru boala. Dupa o anumita perioada s-a observat ca are capacitatea de a induce intoxicatii care produc tulburari psihice, precum si pierderea controlului asupra comportamentului, iar folosirea ei pe o durata mai indelungata duce la dependenta (rascanu,2002,p15-16)
Odata cu inceputul secolului XX apar noi droguri si noi cai de administrare, ceea ce a condus la aparitia de noi probleme legate de consumul lor.

Alte referate despre: consumul de droguri in randul adolescentilor 14-18 ani, consumul de droguri in randul adolescentilor, doc consumul de droguri in randul adolescentilor

Berea - comportamentul consumatorului

1.2. BEREA
Berea este o combinaţie de ingrediente 100% naturale: apǎ, malţ, hamei şi drojdie şi se gâseşte sub mai multe variante: de la bere normalǎ la bere neagrǎ. Berea se poate gâsi într-o gamǎ vastǎ de culori, de la galbenul pal la negru, trecǎnd prin toate nuanţele intermediare.

Alte referate despre: marci de bere comportamentul consumatorului, berea-comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului de bere

Comportamentul porcinelor

Comportamentul porcinelor - Drept consecinţă au apărut unele fenomene de comportament diferite faţă de cele observate la porcinele crescute în libertate. Rezultatele cercetării ştiinţifice şi observaţiile din unităţile de producţie conduc la concluzia că efectele comportamentului au o importanţă deosebită, putând produce unele perturbări în procesul de producţie cu repercusiuni economice, mai ales în condiţiile deficitare de creştere.

Alte referate despre: comportamentul porcinelor, comportament porcine, alimentatia porcinelor si comportament

Comportamentul caprelor

Comportamentul caprelor - Sezonul principal este cel de toamnă, când lumina descreşte până la atingerea raportului de 1:1 între zi şi noapte, iar cel secundar este primăvara când lumina creşte ca durată pentru a ajunge la acelaşi raport.

Alte referate despre: comportamentul caprelor, caprele irinucai, capra cu trei iezi rezumat

Comportamente animale

Comportamentul animal este modul in care animalele actioneaza in diferite situatii. Femelele delfin ajung la maturitate sexuala dupa 5-12 ani,iar masculii dupa 9 pana la 13 ani. Ei se imperecheaza primavara, iar dupa o perioada de gestatie de 11-12 luni se n aste un singur pui. Puii inoata si repira dupa doar cateva minute de la nastere. Ei sunt ingrijiti de mama lor pana la 18 luni. Pentru a putea in sa se tina dupa mama lor puiul se foloseste de efectul aerodinamic creat de inotul mamei.

Alte referate despre: comportamentul animalelor, comportamentul animalelor referat, referat comportamentul animalelor
Referate afisate : 18
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles