Contele de monte cristo

The Count of Monte Cristo

The novel begins with the handsome young sailor Edmond Dantes. He has just returned from a journey aboard the Pharaon. The Pharaon's shipowner, M. Morrel, rushes out to meet the ship. He finds that the captain has died en route, and Dantes has assumed the post with admirable skill. He thus plans to make Dantes officially the next captain of the ship.
Dantes future is thus promising. His father's financial situation as well as his own will be greatly ameliorated. In addition, Dantes has plans to marry the beautiful Mercedes who has awaited his return from sea with great anxiety and love.
Dantes will not get the chance to realize his bright future, however. His success has earned him three conspiring enemies. They write a letter falsely incriminating him in a Bonapartist plot (the royalists are currently in power). These three enemies are Danglars, Fernand Mondego, and Caderousse. Danglars will become captain of the Pharaon once Dantes is removed, Fernand aspires to win Mercedes' love, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 15
Materia: Engleza

Alexandre Dumas (pere)

Alexandre Davy de La Pailleterie Dumas, dit Dumas. Illustre auteur dramatique et romancier français, fils du général Alexandre Dumas, né ŕ Villiers-Cotterets (Aisne) le 5 thermidor an X (24 juillet 1802), mort ŕ Puys, prčs de Dieppe, le 5 décembre 1870.

Alte referate despre: alexandre dumas pere, rezumat cei trei muschetari de alexandre dumas, alexandre dumas

Cei trei muschetari

Cei trei muschetari - Dramaturg şi romancier de esenţă romantică, Dumas – tatăl (1802 - 1870) este fiul unui mulatru devenit general în armata lui Napoleon. De prin 1825 se impune ca dramaturg de reputaţie, prin drama romantică Henri III şi Curtea sa, prima de acest fel jucată la Paris. Cei trei muschetari

Alte referate despre: cei trei muschetari rezumat, rezumat cei trei muschetari, cei trei muschetari

Cei trei muschetari Alexandre Dumas

Ocazia unor noi fapte eroice nu se lasa asteptata. Gazda lui d'Artagnan, fricosul domn Bonacieux, il roaga pe acesta sa-i gaseasca sotia, o slujitoare apropiata a reginei, rapita, pare-se, de oamenii cardinalului. Intriga pare a fi una politica. Cardinalul urmareste sa slabeasca puterea Angliei lovind intr-unul din cei mai importanti oameni ai ei, ducele de Buckingham. Afland de dragostea pasionata pe care acesta i-o poarta reginei Frantei, Ana de Austria, cardinalul pusese sa fie ticluita o scrisoare ca din partea acesteia pentru a-l ademeni la Paris si a-l captura.

Alte referate despre: rezumat cei trei muschetari alexandre dumas, cei trei muschetari alexandre dumas rezumat, cei trei muschetari alexandre dumas

Auteurs francais

“Shakespeare seul a enfanté une humanité aussi large et aussi vivante.”- Emile Zola, 1881
Avec quatre-vingt onze romans et plus de deux mille personnages, dont certains devenus des légendes littéraires, comme le Pčre Goriot, Rastignac ou César Birotteau, Balzac a construit une śuvre, La Comédie Humaine, qui reconstitue un demi-sičcle de notre histoire, de la Restauration ŕ la Monarchie de Juillet, " embrassant toute une société dans son fourmillement humain, la multiplicité de ses lieux et de ses milieux, et l'enchevętrement de ses détails matériels".
Ce qui impressionne chez Balzac, c'est son énergie et sa puissance de travail. Comme l'écrit Jean d'Ormesson, "  il n'y a pas dans les lettres françaises, d'image plus familičre que celle de Balzac, installé en robe de chambre, une cafetičre fumante devant lui, au cśur de la nuit, ŕ sa table de travail. " Il arrivait ŕ Balzac d'y passer jusqu'ŕ dix huit heures d'affilée.
Puis il y a chez lui ce talent d'observation ...

Alte referate despre: auteurs francais, decrivez une region francaise, zinedine zidane francais

Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma

"Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma"
Sensul de închidere a tâmplăriei, de construcţii (uşi şi ferestre) este stabilit de STAS 1637-62, pentru determinarea poziţiei de montare a accesoriilor pe fiecare canat în parte. Se consideră faţa de închidere a unui canat faţa situată în partea spre care se închide acesta, iar faţa de deschidere va fi partea spre care se deschide canatul.

Alte referate despre: montarea usilor si ferestrelor, montarea usilor si ferestrelor imagini, lucrare de diploma la prelucrarea ferestrelor

T-ul contului 121

T-ul contului 121

Alte referate despre: contul 121, inchidere cont 121, cont 121

Masivul Mont Blanc

Vârful Balme
De - a lungul acestui circuit sinuos, care poate fii străbătut în 9 zile, există numeroase refugii.Masivul reprezintă o asimetrie evidentă între versantul italian care este foarte abrupt şi versantul elveţian şi, mai ales cel francez, care sunt acoperite de numeroase circuri glaciare , cum ar fi Marea de

Gheaţă.
Gheţar în masivul Mont Blanc
Mont Blanc a fost cucerit prima oară în 1786 de 2 alpinişti amatori, doctorul Michel Paccard şi ghidul Jacques Balmat. Un an mai târziu, cu mijloace şi echipamente la fel de precare , Mont Blanc a fost escaladat şi cucerit de fizicianul şi naturalistul genovez Horace Benedict de Saussure.

Alte referate despre: masivul mont blanc, masivul mont blanc si munti alpi, le masiv mont blanc

Scopul lui Dumnezeu

Sufletul - Viaţa
Întrebare: Marcu 8:30: „Ce foloseşte unui om să câştige toată lumea dacă îşi pierde sufletul? (sau viaţa sa; nota diferitelor traduceri)? şi Fapte 20:10: „Nu vă tulburaţi, căci sufletul lui este în el“ deşteaptă cugetul că omul are un suflet. Din contră se citeşte în Geneza 2:7... şi omul a devenit astfel un suflet viu“. Vezi versiunile Ostervald, Martin, Synodale şi altele). Care este realitatea, suntem sau avem noi un suflet?
Răspuns: Confuzia provine, simplu, dintr-o traducere defectuoasă a textului original. În acelaşi caz unde, în greceşte, acesta este totdeauna cuvântul „psyche“ care, se pare, că se găseşte în traducerile româneşti când „suflet“ când „viaţă“. Dacă este just a traduce: „Fiul Omului a venit... pentru a-Şi da viaţa (psyche) ca răscumpărare pentru mulţi“, este just de asemenea a zice: „Nu vă tulburaţi căci viaţa sa (psyche) este în el“. În mod practic când zicem „Noi ...

Alte referate despre: motivul si scopul creatiei lui dumnezeu, sufletul s-adaposteste in noi de dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu

Tipuri de credite

Credite pentru vacanta
Cu toate ca unele banci mai lanseaza credite de vacanta, acestea nu par deloc atragatoare, creditele de nevoi personale fiind mai convenabile. In primul rand pentru ca sunt mai ieftine, apoi banii obtinuti poti sa-i cheltui cum vrei, fara a-ai justifica intr-un fel.

Alte referate despre: tipuri de credite, tipuri de credite referat, tipuri de credite bancare

Viramentul

Viramentul
Viramentul este un procedeu bancar special de plată fără numerar, efectuat prin transferul unei sume de bani în monedă naţională sau în valută, din contul celui care dispune plata (ordonatorul) în contul beneficiarului care încasează, acest lucru însemnând debitarea contului primului şi creditarea contului celuilalt.

Alte referate despre: viramentul, virament, plata prin virament

Dracula de Bram Stoker

Suferind de o boala la creier, Harker reapare in orasul Budapesta, acolo intalnindu-se cu Mina. Van Helsing ajunge si el in orasul Whitby, dupa ce o examinase pe Lucy, dand ordin ca incaperea unde aceasta locuia sa fie imprejmuita cu usturoi, acesta fiind o vraja traditionala folosita impotriva vampirilor. Pentru un timp , acest lucru para sa fi imbunatatin starea de sanatate a lui Lucy. Ea incepe sa isi revina, dar mama sa, nestiind puterea pe care o avea usturoiul, aceasta il scoate din camera, lasand-o pe Lucy vulnerabila viitoarelor atacuri.

Seward si Van Helsing se zbat cateva zile pentru a o face pe Lucy sa-si revina, facandu-i acestea multiple transfuzii de sange, insa efortul lor nu ajuta la nimic. Intr-o noapte, cand gardieni lipseau, un lup intra in casa Westenra. Acest soc, ia produs mamei lui Lucy un atac de cord, pana la urma uramand sa o ucida si pe Lucy.

Alte referate despre: dracula de bram stoker rezumat, dracula de bram stoker, rezumat dracula de bram stoker

Relatii financiare

Cursul valutar, aşa cum s-a arătat anterior, reprezintă preţul monedei naţionale în raport cu monedele străine.
Acest preţ se poate fixa în mod convenţional, sau după legea cererii şi a ofertei de capital, adică prin compensare sau pe piaţa de schimb.
Compensarea are 2 inconveniente:
acela de a împiedica dezvoltarea normală a schimbului,
acela de a adopta o rată de schimb artificială.
Pe de altă parte, piaţa de schimb are faţă de compensare unele avantaje:
realizarea automată a oricărei compensări pe toate pieţele de schimb şi instalarea unui curs unic,
cursul unic reflectă ameliorarea sau deteriorarea balanţei de plăţi a ţărilor emitente a monedei respective şi nu este artificială.
Piaţa de schimb s-a dezvoltat continuu şi totodată a căpătat o importanţă deosebită în tranzacţiile internaţionale, mai ales după generalizarea cursului de schimb flotant.
Cursul de schimb flotant a fost acreditat cu o serie de avantaje teoretice dar în ...

Alte referate despre: relatii financiar monetare internationale, relatiile financiare, relatii financiare

Pactul Ribbentrop - Molotov

“Este un miracol diplomatic” ; “Este o victorie suta la suta ! Si, desi n-am facut asta niciodata o sa beau o sticla de sampanie” ; “El crede ca ma inselat, dar in realitate eu l-am inselat”. Aceste aprecieri se refera la pactul de neagresiune dintre URSS si Germania din 23 august 1939. Prima apartine ambasadorului german la Moscova- contele Frederic Werner von der Schulenburg-, a doua lui Hitler iar ultima lui Stalin. Declaratiile lui Hitler si Stalin ne arata ca amandoi sunt convisi ca si-au realizat scopul.
Relatiile dintre cele doua state au debutat de pe vremea lui Frederic al II-lea si a tarinei Ecaterina a II-a. Cea mai importanmta consecinta a alintei celor doua puteri a fost impartirea Poloniei –1772, 1793, 1795- la care s-a asociat si Austria(la ...

Alte referate despre: pactul ribbentrop-molotov, pactul ribbentrop molotov, pactul ribbentrop-molotov si consecintele lui pentru basarabia

Conturile de capitaluri

Creditul acestui cont reflecta aducerea aporturilor in bani si in natura la societate, precum si capitalul retras.

Alte referate despre: conturi de capitaluri, conturile de capitaluri, conturi de capitaluri proprii
Referate afisate : 15
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles