Copaci din africa

Africa

Datorită diferenţelor de precipitaţii de-a lungul continentului, vegetaţia este de asemenea foarte variată. În zonele din jurul ecuatorului, unde ploile sunt prezente tot timpul anului, se întâlnesc păduri tropicale dese, care probabil conţin până la 3000 specii diferite de plante pe milă pătrate. Pădurea este de obicei formată din 3 straturi: un înveliş scund de arbuşti între 2-3 metri, un strat de copaci medii care ajung la 18 metri şi un înveliş de pădure din copaci verzi tot timpul anului, înalţi de până la 46 metri.

Între aceste păduri ecuatoriale şi marile deşerturi din nord şi sud se întâlneşte savana, care conţine un număr mare de animale. În deşerturi vegetaţia este întâlnită numai în oaze, pe lângă ochiuri mici de apă. În timp ce pădurea tropicală, savana şi deşertul acoperă majoritatea continentului, se întâlnesc zone ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 228kb
Downloads: 20
Materia: Geografie

Stiati ca ....despre Africa

Marea piramidă are aspectul unui corp perfect, cu feţe plane, muchii drepte şi vârful ascuţit şi este realizată din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depăşesc 15 tone.

Cea mai veche piramidă a fost construită în anul 2700 î.Hr., în Egipt, şi se numeşte Saqqara.Cel mai mare deşert de pe Pământ este Sahara. Aceasta are o suprafaţă de circa 7.000.000 km2 şi ocupă aproape în întregime parte de nord a continentului African.

Cel mai înalt punct de pe suprafaţa continentului African îl reprezintă masivul muntos Kilimandjaro. Acesta se află în Tanzania şi are o înălţime de 5.963 m. Muntele este acoperit cu păduri până la altitudinea de 1.000 m, apoi cu păşuni alpine. Spre vârf, la peste 5.000 m altitudine, este acoperit de zăpezi aproape permanente, pe când, la poale, domneşte verdeaţa în toate anotimpurile.

Cel mai lung fluviu de pe Pământ ...

Alte referate despre: stiati ca despre africa, stiati cax despre africa, stiati ca din africa

Africa de Sud

AFRICA DE SUD - CLIMA
Clima in interior este calda si umeda vara,dar secetoasa si blanda iarna.Precipitatiile scad spre vest,iar podisul este semiarid in mare parte din West Cape.

Alte referate despre: africa de sud, africa de sud referat, republica africa de sud

Africa

- continent care se inscrie in aria antropogenezei (cu cele mai vechi fosile cunoscute ale stramosilor omului) si unde au aparut cateva dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii ale antichitatii (egipteana, nubiana, axumita, feniciana, s.a.), dar si ultimul care a devenit liber, cele mai multe tari africane dobandindu-si independenta abia in ultimele decenii ale secolului al-XX-lea.
- continentul care a platit cel mai scump tribut sclaviei, dar care in prezent are cea mai puternica forta de regenerare, inregistrand cea mai ridicata pondere a tinerilor in totalul populatiei.

Alte referate despre: africa, africa referat, referat africa

Africa

Africa este al doilea continent ca mărime, al Pământului, traversat de Ecuator şi de cele doua tropice, cuprins intre Oceanul Atlantic (la Vest), Marea Mediterană (la Nord), Marea Roşie si Oceanul Indian (la Est), având o suprafaţa de 30.3 mil. km (cu insulele învecinate) şi populaţia de 668.700.000 locuitori. Se întinde între 37.21 lat. N –Capul Ros el-Abiad şi 34.52 lat. S –Capul Acelor pe suprafaţă de 8000 km şi între 51.20 long. E –Capul Ros Hafun pe o suprafaţă de 7400 km. Africa este constituită dintr-un bloc masiv vechi, care a suferit puţine modificări în perioadele glaciare mai recente şi unde structurile de platformă au o dezvoltare largă.

Alte referate despre: populatia africii, africa de nord, clima africii

Africa -frontiere si state

Africa este al doilea continent ca mărime, al Pământului, traversat de Ecuator şi de cele doua tropice, cuprins intre Oceanul Atlantic (la Vest), Marea Mediterană (la Nord), Marea Roşie si Oceanul Indian (la Est), având o suprafaţa de 30.3 mil. km (cu insulele învecinate) şi populaţia de 668.700.000 locuitori. Se întinde între 37.21 lat. N –Capul Ros el-Abiad şi 34.52 lat. S

Alte referate despre: africa populatia si statele, frontiera de stat a romaniei, frontiera de stat

Cangurul de copac

Cangurul de copac
Majoritatea cangurilor stau pe sol, dar există şi canguri care stau în copaci, denumiţi tree-kangaroo. În prezent se cunosc 17 specii de canguri-de-copac. Locurile în care se găsesc aceşti canguri sunt pădurile tropicale dense din nord-estul statului Queensland aflat în Australia. Cangurul de copac a fost descoperit de europeni abea în anul 1828.

Acesta este cel mai mare animal care trăieşte în copacii din Australia ( masculii ajung şi la 14 kg. ). Femela cangur naşte un pui care stă în marsupiul său timp de 12 luni. Cangurii de copac au picioare scurte, urechi mici, blană moale de culoare portocaliu – roşiatică, cu o dungă neagră de-a lungul coloanei vertebrale. De asemenea, au văzul şi auzul foarte bine dezvoltate.

Deşi trăieşte în copaci, acest cangur nu are însuşirile animalelor care se caţără:
- ...

Alte referate despre: cangurul de copac, cangur de copac, cangur de copaci

Africa-continent al deserturilor

Este zona în care ierburile devin dominante,luând locul boschetelor arborescente ale savanei.Începând din octombrie, şapte luni de zile in desertul din Africa nu cade o picătură de apă.În această perioadă ierburile se usucă,pământul crapă,multe râuri,fluvii şi lacuri seacă.Prin despăduri,în unele cazuri,deşertul înaintează cu 50 km pe an,la anii de secetă prelungită.

Alte referate despre: africa continent al deserturilor in engleza, africa - continentul fenomenelor extreme, africa-continent al contrastelor

Culturile Africii

Culturile Africii desi dezavantajata de conditiile geografice si climaterice, Africa a dat nastere unei mari diversitati de culturi si regate. Dar strainii —la inceput arabii, apoi europenii - au avut o influenta distrugatoare din ce in ce mai putemica asupra vietii din Africa
.

Alte referate despre: cultura africii, culturile africii, cultura africa

Africa

Africa - Limita faţă de Europa urmăreşte strâmtoarea Gibraltar (13 km) şi ţărmul sudic al Mării Mediterane, cu 2 golfuri importante: Sirta Mare şi Sirta Mică. Limita faţă de Asia începe de la Canalul Suez, trece prin Marea Roşie, strâmtoarea Bab el Mandeb şi Golful Aden.

Alte referate despre: despre africa, referat despre africa, omul alb in africa

Cape Town - Africa de Sud ppt

Cape Town este situat la capatul de nord a Peninsulei Cape. Table Mountain formeaza un fundal dramatic la City Bowl, cu platoul de peste 1.000 m (3300 ft) este inconjurata de stanci aproape verticale, Devil's Peak si Lion's Head. Uneori, se formeaza o fasie subtire de nori deasupra muntelui, si datorita aspectului sau, este cotidian cunoscut sub numele de "fata de masa". Peninsula consta dintr-o coloana vertebrala muntosa, dramatic proeminenta spre sud in Oceanul Atlantic, care se incheie la Cape Point. Exista peste 70 de varfuri de peste 1.000 de picioare (300 m) (definitia americana a unui metru), in documentele orasului Cape Town oficiale. Multe dintre suburbiile din Cape Town sunt pe campia mare din Cape Flats, care se alatura peninsulei de continent.

Alte referate despre: africa de sud ppt, caracterizarea regiunea cap din africa de sud, republica africa de sud ppt

Republica Africa de Sud

Populata de bosimani si hotentoti in antichitate, colonizata de olandezi in secolul al XVII-lea si transformata in colonie britanica incepand cu secolul al XIX-lea, Africa de Sud isi castiga suveranitatea in 1934.

Alte referate despre: republica africa de sud referat, referat republica africa de sud, republica africii de sud

Africa - generalitati si imagini

Desi, la o prima privire, hidrografia Afrircii pare bogata, doar ½ din continent are scurgere permanenta spre ocean. Restul este reprezentat prin intinse bazine endoreice (Ciad, grabenul est-African, partial Kalahari) si deseturi sau semideserturi, lipsite de ape permanente (regiuni areice). Nilul, cel mai lung fluviu al lumii, izvoraste din apropierea Ecuatorului. Izvorul sau este considerat raul Kagera, care se varsa in Lacul Victoria. Principalii afluenti sunt Nilul Albastru si Atbara, din podisul Ethiopiei. Nilul se varsa in Marea Mediterana printr-o delta triunghiulara de forma literei grecesti delta (de aici provine denumirea de delta). Este singurul curs ce traverseaza desertul Sahara (2 500 km) , unde nu primeste niciun afluent.Congo (Zair) ocupa primul loc pe continent prin suprafata bazinului (3,6 mil km²) si un debit mediu de 50 000 m/s. El este fluviul tipic ecuatorial, cu un regim constant si numeroase cascade (cascadele lui Stanley si Livingstone). Se varsa in ...

Alte referate despre: africa de sud imagini, africa de est-imagini, africa referat cu imagini

Rauri din Africa

Al doilea râu ca marime după suprafaţa bazinului şi volumul de apă scurs in timpul unui an, dupa Amazon, situat tot in zona ecuatoriala.In mod obisnuit, izvorul acestui mare râu este considerat afluentul Lualaba.

Bazinul fluviului Zair are o forma dreptunghiulară, fiind orientat spre N-S si repartizat aproximativ egal de-o parte şi de alta a Ecuatorului.Lualaba si izvoarele Zairului se găsesc in podisul Shaba(1500 m alt.) la aproximativ 12o lat. sudica.

Alte referate despre: rauri din africa, raurile din africa, rauri in africa

Gibraltar bridge

When determining the exact site of the bridge, designers had to choose between a shallow area that spanned 20 miles, which would have meant many piers in a busy shipping zone, and a narrow portion that's 2,700 feet deep.But the Gibraltar Bridge designers lucked out.
A closer inspection of the narrow portion revealed an underwater "mountain" in the center that could hold the center piers, dividing the bridge into two spans of 4 1/2 miles each.

Alte referate despre: gibraltar bridge, the gibraltar bridge, allintitle gibraltar bridge

Crocodilul de Nil

Crocodilul de Nil
Pozitia ochilor, foarte sus, de-o parte si de alta a capului, ii ingaduie crocodilului sa vada chiar si atunci cand se afla complet scufundat in apa, iar la suprafata ii raman doar narile si ochii. Aspectul exterior al crocodilului este prea cunoscut ca sa mai insist asupra lui.

Alte referate despre: crocodilul de nil, referat crocodilul de nil, crocodilul de nil referat

Africa si Orientul Mijlociu

Africa si Orientul Mijlociu sunt in mod traditional legate prin comert ( inculsiv comertul cu sclavi ) si religie (raspandirea Islamului ) inca din sec olul al VII lea dupa Hristos ( Deegan 1996 : 7- 27 ). Mult mai relevant pentru tema noastra de securitate regional, este faptul ca ele au in comun o granita lunga si ambigua prin Sahara , in care exista o interactiune semnificativa de securitate. Amandoua impart experienta decolonizarii, avand drept consecinta faptul ca sunt considerate ca facand parte din categoria statelor slabe , dar acest lucru le face parte dintr-o lume a treia mult mai dezvoltata

Alte referate despre: migratia africii spre orientul mijlociu, referat migratia africii sper orientul mijlociu, zona de interes energetic european orientul mijlociu africa de nord
Referate afisate : 17
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK