Cord cu configuratie mitrala

Stenoza mitrala - viciu cardiac

Definitie: este o modificare patologica a orificiului mitral, produsa de sudarea valvelor cu stramtarea orificiului, impiedicand scurgerea sangelui din atriu in ven¬triculul stang in timpul diastolei.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 972
Materia: Medicina

Inima si afectiunile cardiovasculare

Daca un astfel de bolnav este nevoit sa faca un efort fizic mai mare (urcarea câtorva etaje), apare o dispnee intensa si destul de îndelungata, care obliga bolnavul sa se opreasca si sa se odihneasca.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, afectiunile cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare

Semiologia aparatului cardiovascular

Angina pectorala are urmatoarele caractere:
- ca localizare: tipic are localizare retrosternala pe care pacientul o precizeaza cu toata mana, de tip constrictiv. Uneori apar si localizari atipice: in hemitoracele drept, in regiunea epigastrica in infarctul postero-inferior, in mana stanga, in regiunea interscapulovertebrala.
- Ca iradiere: tipic, iradierea este in umarul si membrul superior stang pe marginea cubitala pana la ultimele doua degete. Alteori, durerea iradiaza in mandibula si la nivelul gatului. Atipice sunt durerile in ambii umeri sau in regiunea posterioara a toracelui. Sunt descrise si durerile amputate, in care lipseste durerea precordiala si apar dureri la nivelul zonelor de iradiere, adica numai la nivelul degetelor de la mana stanga sau numai in mandibula.
- Caracterul ei este de obicei de constrictie, ca si o gheara precordiala sau uneori se resimte ca o apasare sau arsura.
- Intensitatea durerii depinde de gradul de perceptie al pacientului al durerii ea variind ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Ligaturile lui Stanius

CELULE PACEMAKER
AUTOMATISM : prezent
Potential de repaus ( faza 4 ) : - 60 mV ; nu este constant
PA : amplitudine mica, panta de depolarizare lenta ( faza 0 )
Durata : ~ 150ms

Alte referate despre: ligaturile lui stanius, ligatura lui stanius, ligaturile lui stanius animatie

Stenoza Mitrala

2) Uruiturea diastolica = se percepe la varfu inimii C.D.M. in decubit lateral stang si dupa efort.Este un zgomot rugos aspru tonalitate joasa da impresia de rulare sau rostogolire a unui val lichidian continu

Investigatii
1) Exam. rad.:
- cord mitral cu bombarea arcului mijlociu stg.
- pensarea spatiului retrocardiac
- calcificarea mitralei la p-lamani: marirea umbrelor hilare apoi prezenta liniilor Kerley, valuarea campurilor pulmonare

Alte referate despre: stenoza mitrala, stenoza mitrala referat, stenoza mitrala reumatismala

Afectiuni cardiovasculare

Oricare dintre elementele anatomice sau functionale pot suferi agresiunea diferitilor factori de îmbolnavire, motiv pentru are bolile de inima sunt foarte deosebite între ele.
În categoria bolnavilor denumiti cardiovasculari, intra toti acei care au semne de îmbolnavire din partea inimii si vaselor precum si persoanele carora li se descopera o tulburare sau o leziune a inimii sau a vaselor, fara ca ele sa sufere prea mult, uneori nu au nici o suferinta evidenta.
Simptomele bolilor de inima sunt diferite nu numai în raport cu elementul structural ce a avut de suferit în cea mai mare masura (miocardul, pericardul, valvulele, arterele coronare etc.), ci si în raport cu stadiul în care se gaseste boala, existând deosebiri mari între stadiul de început si cel avansat.

Alte referate despre: ingrijirea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, referat ingrijirea pacientului cu afectiuni cardiovasculare, afectiuni cardiovasculare referat

Reglarea cordului si vaselor

0x08 graphic
Aria corticala motoare, girusul sigmoid, lobul temporal anterior, aria
orbitala a lobilor frontali, amigdala produc, prin intermediul
hipotalamusului, sau direct prin conexiunile cu centrii vasomotori
pontobulbari, efecte excitatoare sau inhibitoare, depinzând de
portiunea stimulata si de intensitatea stimului. Scoarta cerebrala
realizeaza integrarea cea mai fina si mai adecvata a circulatiei, în
cadrul modificarilor adaptative necesitate de variate conditii
fiziologice. Sub influenta stimulilor psihoemotionali se produc
importante modificari hemodinamice, atât prin implicarea sistemului de
fibre simpatice colinergice cu origine corticala, cât si prin
descarcari de catecolamine din medulosuprarenale. De asemenea
modificarile cardiovasculare ce se produc cu ocazia unor eforturi
fizice repetate (atleti, muncitori) si care debuteaza înca înainte de
efortul propriu-zis (în drum spre stadion sau fabrica), reprezinta o
dovada a ...

Alte referate despre: centrii nervosi care coordoneaza activitatea cordului si vaselor, referat cordul si vasele de sange, reglarea nivelului unui lichid intr-un vas

Vascularizatia cordului

Acest aranjament permite aa sa se rasuceasca sis a se indoaie sub actiunea fortelor din timpul contractiiei miocardului fara a afecta vasele sau sa obstrueze lumenul. Vasele intramurale insa suporta variatiile de debit care scade in sistola ventriculara, miocardul hranindu-se in diastola. La unele persoane, mai frecvent ramurile coronarei stg , sunt acoperite de punti miocardice sau chiar strabat miocardul, acest aspect avand importanta in stenozele functionale coronare din timpul sistolei ventriculare care duc la aparitia durerilor cardiace ischemice in repaos sau chiar moartea subita la tineri dupa un efort intens.

Alte referate despre: vascularizatie cord, vascularizatia cordului, anatomia cordului

Malformatii congenitale de cord

De asemenea se pune problema aparitiei unei malformatii la un alt copil intr-o familie care deja are un copil cu malformatie - care este riscul ca un alt copil sa faca boala ? daca este un caz izolat in familie - adica nu exista malformatii la parinti, rudele de gradul I - riscul este acelasi ca in populatia generala;

Alte referate despre: malformatii congenitale de cord, complicatiile postoperatorii in malformatii congenitale de cord, malformatii congenitale ale cordului referat

Anatomia si fiziologia inimii

Inima este un organ situat in mediastin, orientat cu varful la stanga, in jos si inainte, si cu baza in sus, la dreapta si inapoi.Din punctele de vedere anato-mic, fiziologic si patologic se deosebesc o inima (cord) stanga si o inima dreapta. Inima stanga este alcatuita din atriul si ventriculul stang, separate prin orificiul atrioventricular.Atriul stang primeste sange arterial, care vine din plaman prin cele patru vene pulmonare.Orificiul atrioventricular stang sau mitral este prevazut cu doua valve, care il inchid in timpul sistolei si il lasa deschis in timpul diastolei.

Alte referate despre: anatomia si fiziologia inimii, anatomia si fiziologia inimi, referate anatomia si fiziologia inimii

Malformatii obstructive si anomalii valvulare

Leziunile obstructive beneficiaza pentru tratament de tehnici moderne de dilatare pe cale nesangeranda, folosind sonde cu baloane gonflabile introduse pe cale percutana.Sub aceasta denumire sunt cuprinse toate situatiile clinice care realizeaza un obstacol organic in calea de evacuare a ventriculului drept. Stenozele pulmonare reprezinta 9% din totalul bolilor congenitale de cord, iar 90% sunt stenoze valvulare. Restul de procente sunt atribuite stenozelor supravalvulare (se datoresc unei displazii vasculare sistematizate), sau stenozelor subvalvulare (prin hipertrofie musculara sau fibromusculara a ventriculului drept).

Alte referate despre: anomaliile apei, anomalia apei, malformatii congenitale

Hormonul cardiac

Cercetari recente au demonstrat in chip uimitor ,existenta din abundenta a NGF la soarecii masculi ,cu precadere – fapt inca si mai bizar – in glandele lor salivare.In fine , ciudatenia ciudateniilor , NGF nu este decelabil in sange in conditii normale . Dupa cum informeaza un studiu publicat in “Proceedings of the National Academy of Sciences”.Rita Levi –Montalcini a avut strania idee – care s-a dovedit insa , dupa cum vom vedea ,foarte inspirata – de a stimula agresivitatea soarecilor masculi , determinandu-i sa se incaiere.

Alte referate despre: hormoni cardiaci referat, hormoni, hormonii

Mica si marea circulatie

Sistemul arterial al marii circulaţii este format din artera aortă şi ramurile ei (schemă: vezi anexa 1), de unde şi denumirea de sistem aortic. Artera aortă pleacă din ventriculul stâng. Traiectul ei se subâmparte în trei porţiuni şi anume: aorta ascendentă, arcul aortic şi aorta descendentă.

Alte referate despre: mica si marea circulatie, mica si marea circulatie a inimii, mica si marea circulatie schema

Sistemul circulator-structura inimii, proprietati

-Excitabilitatea este proprietatea miocardului de a răspunde printr-o contracţie la stimuli adecvaţi.

Alte referate despre: structura si proprietatile fiziologice ale inimii, structura inimii, structura inimii imagini

Reabilitare Urbana - strada Lapusneanu din lasi

Proiectul de dezvoltare urbana "Strada Lapusneanu" urmareste renasterea unui trecut nu prin copiere, ci prin rezolvari noi in consens cu situatii noi, prin echilibrul intre util si estetic, prin evitarea incompatibilitatilor de orice fel, elementul catalizator fiind PROMENADA.

Alte referate despre: reabilitare urbana, strada lapusneanu iasi, strada lapusneanu

Istoria internetului

Istoria Internetului este o lectura fascinanta; este plina de paradoxuri si doar originile lui pot explica pe deplin configuratia sa actuala.Pe parcursul aceste teme, voi urmari:

Alte referate despre: istoria internetului, istoria internetului referat, referat istoria internetului

Legaturi chimice

Elementele situate in sistemul periodic inaintea gazelor inerte sunt electronegative, deoarece realizeaza configuratia de gaz inert prin acceptare de electroni. De exemplu : F, Cl, Br, J sau O, S, Se, Te accepta unul, respectiv doi electroni si devin ioni negativi. Elementele mai indepartate de gazele inerte cum ar fi de exemplu C, N, B nu formeaza ioni de felul C4_, sau N3_ ci au tendinta de a forma legaturi covalente. Legatura ionica(electrovalenta) se formeaza numai intre atomii elementelor care difera mult ca electronegativitate. Legatura electrovalenta se intalneste la combinatiile anorganice dintre care reprezentantii tipici sunt sarurile.

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Atomul, paturi electronice, ale atomilor sistemului periodic

Multimea starilor posibile se ordoneaza prin gruparea lor in paturi si subpaturi.Toti electronii care se gasec in stari cu acelasi numar cuantic principal n, sunt considerati ca fiind parte dintr-o patura electronica

Pentru aceeasi valoare a numarului cuantic principal , starile electronilor caracterizate prin diferite valori ale numarului cuantic orbital l formeaza subpaturile electronice.

Pentru a da o denumire prescurtata a paturile se utilizeaza urmatoarele simboluri – paturile principale su numesc k(n=1) , L(n=2) , M(n=3) etc. subpaturile caracterizate prin numarul orbital l se numesc s(l=0) ; p(l=1) ; d(l=2) , f(l=3) etc.

Configuratia electronica se poate determina daca se tine seama de urmatoarele doua principii:
1. principiul lui Pauli intr-un atom sau sistem atomic nu poate exista decat un singur electron caracterizat de acelasi grup de 4 numere cuantice n, l , m , si ms.
2. Un sistem de particule este stabil atunci cand energia ...

Alte referate despre: modelul paturilor electronice atomul cu mai multi electroni, configuratia electronica a atomului, invelisul de electroni al atomului

Anatomia si fiziologia inimii

Inima este un organ situat in mediastin, orientat cu varful la stanga, in jos si inainte, si cu baza in sus, la dreapta si inapoi.Din punctele de vedere anato-mic, fiziologic si patologic se deosebesc o inima (cord) stanga si o inima dreapta.

Alte referate despre: anatomia si fiziologia inimii si aparatului circulator ro, anatomia si fiziologia inima, anatomia si fiziologia inimii la om
Referate afisate : 19
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles