Corespondente charles baudelaire

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud - En realite ce voyage enrichit sa sensibilite, l;eveille a la poesie da la mer, du soleil, de l’exotism. Il se lie avec la mulatresse Jeanne Duval qu’en depit d’amours orageuses il gardera comme compagne presqu’a sa mort.C’est periode heureuse de son exitense ou il ecrit deja cetains poemes des “Fleurs du Mal” (1857).Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud - Baudelaire disait:
“Dans ce livre atroce, j’ai mis tout ma pensee, tout mon coeur, toute ma religion,toute ma haine”. Il publie la Seconde Edition, enrichie de 35 pieces nouvelles, in 1861. En 1864 il s’exile en Belgique avec l’espoir d’une fructuesse tournee de conferences.Il s’obstinant a ecrire quelques “Poemes en prose” et resolu a ne rentrer en France que “glorieusement”.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3578
Materia: Franceza

Hatshepsout

Hatshepsout est la fille aînée du roi Thoutmosis I et de la reine
Ahmčs. Elle est née avant l'avčnement au trône de son pčre. Dans le
récit de sa jeunesse qu'elle a fait graver sur son temple de Deir
el-Bahari, elle entend montrer que Thoutmosis I l'avait préparé trčs
jeune au pouvoir.

Alte referate despre:

La Chandeleur

A la naissance de Jesus tout se complique car le 2 février est officiellement aujourd'hui la "Purification de la Vierge". Mais Dieu a préservé Marie du péché originel, alors pourquoi cette purification ?
En fait Marie se sait simple mère et elle est juive. Elle se conforme donc tout simplement à la loi de Moïse, car selon les rites hébraïques, la mère doit se présenter au temple avec son enfant nouveau-né.

Alte referate despre: referat la chandeleur, la chandeleur, chandeleur

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

Florile răului- este opera care exprimă tocmai acest lucru într-o mare varietate de forme. Aceste flori se găsesc la graniţa dintre romantism şi poezia modernă, în orice caz la începuturile unei poezii noi.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Charles X - roi de France

Lors de la Restauration, il se heurte à son frère, le roi Louis XVIII, à propos des aspects trop libéraux de la Charte de 1814. Il prend alors la tête des ultras, incarne la réaction antirévolutionnaire et dirige un gouvernement occulte, depuis le pavillon de Marsan, tandis que son frère cherche à réconcilier royalistes et bourgeoisie libérale.

Alte referate despre: le roi de france, charles gounod -compozitor francez, charles baudelaire-simbolist francez

Simbolismul

Zvastica:Astăzi, zvastica este strict legată de nazismul secolului XX, dar la origine este un străvechi simbol pozitiv.Înainte ca Hitler să o preia în 1919 ca Hakenkreuz(cruce cu cârlig) ea era un simbol al norocului.Denumirea ei vine de la cuvântul svasti ceea ce in limba sanscrită înseamnă „bunăstare”.Zvastica este o cruce echilaterala curbată care se roteşte în jurul axei sale.Când se roteşte în sensul acelor de ceasornic, simbolizează dinamismul solar şi masculin, iar când când se roteşte în sens contrar este un simbol lunar feminin.

Alte referate despre: simbolismul, simbolism, simbolismul bacovian

Curentele literare

-> postmodernismul si postneomodernismul trebuie puse in relatie cu
termenii: modernism, modernitate; modernitatea este o perioada
istorica din evolutia omenirii, derulata intre Epoca Luminilor (sec al
XVII-lea) si primii ani dupa cel de-al doilea razboi mondial, iar
modernismul este estetica acestei perioade;

Alte referate despre: curente literare, curentele literare, curente literare in literatura romana

Rondelul rozelor ce mor

Rondelul a aparut in literatura medievala franceza si desemneaza, la origine, un cântec si un dans. In acceptia lui moderna, rondelul este o poezie cu forma fixa, având numai doua rime si un refren, care deschide poezia si in care este reluat, partial si inetgral, la mijlocul si la sfârsitul ei.Toate starile sufletesti nu sunt exprimate cu claritate, ci sunt vagi,obscure, fiind transmise pe calea sugestiei (alt element simbolist).

Poezia „Rondelul rozelor ce mor” a lui Alexandru Macedonski se incadreaza in specia cu forma fixa,numita rondel si contine 13 versuri , ultimul fiind plasat independent de celelalte.Primele doua versuri se repeta la finalul celui de-al doilea catren , iar primul se regaseste in ultimul vers al poeziei.

Titlul poeziei poate avea mai multe intelesuri : iubirea ce a fost ca un trandafir dar care acum s-a pierdut , venirea toamnei si frica de moarte a autorului , melancolia . Rozele reprezinta simbolul iubirii pierdute , teama de moarte , suferinta ...

Alte referate despre: rondelul rozelor ce mor, rondelul rozelor ce mor comentariu, rondelul rozelor ce mor comentariu pe strofe

Sonet - George Bacovia

Ion Caraion identifica aici, in succesiunea ciudata a verbelor ("Si cad, recad, si nu mai tac din gura"), o "metafora a caderii", o "forma a planului inclinat, in care linia de plutire intra in criza, echilibrul se surpa, normalitatea primeste in vizita rarirea, diferentierea si avertismentul". Cealalta constructie verbala, "nu mai tac din gura", sugereaza logoreea ce insoteste caderea, motivand in parte si dezarticularea limbajului ce se constata sub influenta tariilor alcoolice, situatie observata de altfel, in plan estetic, de Gaston Bachelard: "in mod evident alcoolul este un factor de limbaj. El imbogateste vocabularul si elibereaza sintaxa."

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Charles Baudelaire

Intalnim aici alegerea originla pe care Baudelaire a facut-o in el insusi, angajarea absoluta prin care fiecare din noi hotarasete, intr-o situatie particulare, ceea ce este si ceea ce va fi. Parasit, respins, Baudelaire a vrut sa treaca pe raspunderea lui aceasta izolare. Si-a revendicat singuratatea pentru ca ea sa provina cel putin, din sine insusi, pentru anu fi silit sa suporte dinafara.

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Charles Baudelaire - Amarele nelinisti

Aici si pe parcurs, mai ales din versurile("linistea in care sa nu mai stim ca suntem aievea")si ("cind vintul negru al nefiintei ne bintuie amar")deducem ca prin ireal si "zarile de dincolo de constiinta" se subintelege, cit de logic n-ar fi, supranaturalul, si anume existenta dincolo de limitele fizice si a timpului, ca opusa a celei biologice, aievea si efemere.Deci, tema este viata si speranta la existenta vesnica.

Alte referate despre: charles baudelaire florile raului, charles baudelaire albatrosul, charles baudelaire corespunderi

Tatiana Radulescu - Eseu despre Charles Baudelaire

. Condusa de firul acestor lecturi de initiere, am primit mesajul contradictoriu al liricului simbolist prin care intuiam polaritatile existentei: Extase de vie - Horreur de vie; Divinitate - poet damnat; Extaz mistic - neant; Damnare - inviere spirituala. Desigur ca aceste polaritati erau intuite in procesul unor lecturi comparative si ca intelegerea lor conceptuala a venit mult mai tarziu, cand am citit eseuri si studii consacrate lui Baudelaire.

Alte referate despre: eseu despre poiezia pura charles baudelaire, albatrosul de charles baudelaire, charles baudelaire corespondente

Corespondenta si tehnici de secretariat

Corespondenta si tehnici de secretariat
În actuala revoluţie tehnico-ştiinţifică informatica, telecomunicaţiile, producerea şi comunicarea informaţiei au devenit priorităţi incontestabile dar cu largi aplicaţii în viaţa ştiinţifică, economică şi socială. În acest context a apărut o disciplină relativ recentă: birotica – termenul fiind introdus în limbajul cotidian în jurul anului 1976. Birotica vizează automatizarea activităţilor administrative şi de birou depăşind cadrul tehnic al proceselor administrative.
Corespondenta si tehnici de secretariat

Alte referate despre: corespondenta si tehnici de secretariat, corespondente si tehnici de secretariat, birotica corespondenta si tehnici de secretariat

Londra in viziunea lui Charles Dickens

De exemplu, Balzac a surprins in operele sale societatea ca pe o jungla a viciilor, intr-un tablou sumbru si crud , in care aceasta apare ca o uriasa cusca a leilor, din care doar cei mai puternici si mai cruzi pot iesi invingatori. Parisul este un loc al pierzaniei, un Babilon modern in care banul este forta care face sa se miste societatea si determina ierarhia sociala.

Alte referate despre: londra in viziunea lui charles drckens in engleza, charles dickens marile sperante, marile sperante charles dickens

Charlie Chaplin

Chaplin's mother died in 1928 in Glendale, California, seven years after she was brought to the U.S. by her sons. Unknown to Charlie and Sydney until years later, they had a half-brother through their mother. The boy, Wheeler Dryden (1892-1957), was raised abroad by his father but later connected with the rest of the family and went to work for Chaplin at his Hollywood studio. In 1928, Chaplin built the Montecito Inn in Montecito near Santa Barbara as an escape from showbiz with his closest friends.The South African duo Locnville, Andrew and Brian Chaplin, are related to Chaplin (their grandfather was Chaplin's first cousin).

Alte referate despre: charlie chaplin, charlie chaplin referat, referat charlie chaplin

Charlie si fabrica de ciocolata Roald Dahl

In cealalta camera dormeau parintii lui Charlie , alaturi de Charlie pe o saltea, unde vara mai dormeai cum mai dormeai, dar iarna era ingrozitor. Singurul din familie care avea service era domnul Bucket, tatal lui Charlie care lucre la o firma de "Pasta de dinti".

El trebuia sa puna "dopurile" pastelor de dinti. Dar din pacate, ori cat de repede le-ar fi pus nu castiga prea mult, de-abia daca le ajungea de mancare. Lui Charlie ii placea foarte mult ciocolata. Dar nu aveau bani. Familia strangea bani pentru o bucatica mica de ciocolata care sa i-o dea lui Charlie de ziua lui.

Charlie, aceea bucatica mica si-o impartea in asa fel incat sa-I ajunga o luna. Langa el era cea mai faimoasa fabrica de ciocolata, condusa de Willy Wonka. Acesta nu era doar "specialist" in ciocolate, dar avea o putere in asa fel incat daca punea inghetata pe "canicula" cea mai mare nu se topea.Dupa ce manca cina, Charlie se ducea mereu in odaia celor 4 bunici, sa le asculte povestile.

Toti cei patru ...

Alte referate despre: charlie si fabrica de ciocolata-roald dahl, charlie si fabrica de ciocolata de roald dahl, roald dahl charlie si fabrica de ciocolata

Great Expectation - Charles Dickens

In Great Expectations, Charles Dickens depicts a young man's search for identity, . This is a theme with which today's teens can easily identify. Dickens also enabels the reader to easily identify with the caracters firstly by odd names, possesed by the majority of the caracters, witch aid the memory ,and secondly, as a supplyment the author also used caracter tags, witch helped the reader to obtain a clear image of a player: e.g.‘the soap-scented man’ refers to Jaggers; the pale, young gentleman refers to Herbert Pocket;

Alte referate despre: great expectation - charles dickens, great expectations charles dickens rezumat, great hopes charles dickens

Horia Garbea - Baudelaire - Rimbaud - proza si aminitirea

In ceea ce ma priveste, dupa o experienta vasta si mai curand nefasta de cititor de proza contemporana romaneasca, observ cu durere o alienare a autorului. Personajele vorbesc, se comporta, cumva, ca in filmele proaste romanesti, croite dupa necesitati ideologice sub comunism: ele functioneaza unilateral, ca niste mecanisme specializate pe functii inguste. Sunt lipsite de complexitatea unor oameni vii si nici macar in treacat nu aflam ce fac, cu ce se ocupa, ce aspiratii sau aberatii au. Unii sunt preocupati excesiv sau exclusiv de sex.

Alte referate despre: rimbaud baudelaire, poemele in proza ale lui rimbaud, baudelaire si rimbaud

Zeii romani si corespondentii lor in Grecia

Aici puteti consulta o lista a celor mai importanti zei romani si corespondentul lor grec.Venus - zeita gradinilor si a campiilor (la greci: Afrodita - zeita frumusetii si a dorintei sexuale).Apollo - zeul soarelui (la greci*: Apollo - zeul profetiei, al medicinei si al tragerii 848h77i cu arcul).Marte - zeul razboiului (la greci: Ares - zeul razboiului).Diana - zeita lunii (la greci*: Artemis - zeita vanatorii).Escualp - zeul medicinei (la greci: Asclepios - zeul medicinei).Minerva - zeita intelepciunii (la greci*: Athena - zeita artelor, a meseriilor, a razboiului, protectoarea eroilor).

Alte referate despre: zeii romani si corespondentii lor la greci, zei romei si corespondenta lor din grecia, referat zeii romani si corespondentii lor in grecia
Referate afisate : 19
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles