Coroziunea fierului

Coroziunea

Coroziunea
Majoritatea celorlalte metale se corodează şi ele. Potasiul şi sodiul, de ex., reacţionează atât de violent cu apa încât trebuie păstrate în ulei pentru a prevenii distrugerea lor de către umiditatea atmosferică. Unele clădiri au domuri de cupru cu un înveliş verde deschis de sulfat de cupru (). Acesta deformează încet, pe măsură ce cuprul intră în reacţii chimice cu oxigenul şi umiditatea şi agentul de poluare dioxid de sulf.

Coroziunea
În realitate, argintul nu corodează în aer curat, dar compuşii sulfului determină coroziunea metalului şi apariţia unui stat de suprafaţă din sulfură de argint neagră . Aurul şi platina nu sunt afectate de atmosferă şi de agenţi de poluare, şi de aceea îşi menţin luciul.
...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 19598
Materia: Chimie

Coroziunea si protectia metalelor

Coroziunea si protectia metalelor
Coroziunea metalelor şi aliajelor se defineşte ca fiind procesul de distrugere spontană a acestora, în urma interacţiunilor chimice, electrochimice şi biochimice cu mediul de existenţă. În practică fenomenele de coroziune sunt de obicei extrem de complexe şi apar sub cele mai diferite forme, motiv pentru care, o clasificare riguroasă a tuturor acestor fenomene nu este posibilă, între diferite clase existând intrepătrunderi. După mecanismul de desfăşurare se pot distinge două tipuri de coroziune :

Alte referate despre: coroziunea si protectia metalelor, referat coroziunea si protectia metalelor, coroziunea si protectia metalelor si aliajelor impotriva coroziunii

Coroziunea

Coroziunea
Această trecere este posibilă deoarece în natură, în mod obişnuit, metalele se găsesc sub formă combinată ca: oxizi, carbonaţi, hidroxizi, a căror energie liberă este mai mică decât a metalului pur,ceea ce determină tendinţa naturală a metalelor de a trece la forme cu energie liberă mai redusă. Prin coroziune se inţelege distrugerea materialelor datorită reacţiilor chimice sau electrochimice cu mediul înconjurător. Atacul chimic direct este posibil la toate materiile prime folosite în industrie, în timp ce atacul electrochimic nu apare decât la metale, deoarece numai ele posedă electroni liberi. Materialele sintetice nu posedă această structură ele fiind de obicei supuse degradării numai prin atac chimic.

Alte referate despre: coroziunea, coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Coroziunea metalelor şi aliajelor se defineşte ca fiind procesul de distrugere spontană a acestora, în urma interacţiunilor chimice, electrochimice şi biochimice cu mediul de existenţă. În practică fenomenele de coroziune sunt de obicei extrem de complexe şi apar sub cele mai diferite forme, motiv pentru care, o clasificare riguroasă a tuturor acestor fenomene nu este posibilă, între diferite clase existând intrepătrunderi. După mecanismul de desfăşurare se pot distinge două tipuri de coroziune :
-coroziunea chimică care se referă la procesele de distrugere a metalelor şi
aliajelor care se produc în gaze uscate, precum şi în lichide fară conductibilitate electrică şi în majoritatea substanţelor organice ;
-coroziunea electrochimică se referă la procesele de degradare a metalelor şi
aliajelor în soluţii de electroliţi, în prezenţa umidităţii, fiind însoţite ...

Alte referate despre: referat coroziunea metalelor, coroziunea metalelor si metode de prevenire, referat despre coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Prin coroziune se înţelege distrugerea materialelor datorită reacţiilor chimice sau electrochimice cu mediul înconjurător. Atacul chimic direct este posibil la toate materiile prime folosite în industrie, în timp ce atacul electrochimic nu apare decât la metale, deoarece numai ele posedă electroni liberi. Materialele sintetice nu posedă această structură ele fiind de obicei supuse degradării numai prin atac chimic.

Alte referate despre: coroziunea metalelor referat chimie, referat chimie coroziunea metalelor, coroziunea metalelor si protectia anticoroziva

Coroziunea

Coroziunea
A treia metoda [i anume protec]ia suprafe]ei fierului cu un strat impermeabil, este cea mai ieftin dintre toate [i de aceea cea mai des ;ntrebuin]at. Ea satisface cerin]ele de protec]ie a fierului at=ta timp c=t nu apare nici o fisur pe strat. Odat ce stratul este crpat, ruginirea ;ncepe cel pu]in la fel de rapid dec=t dac nu ar fi avut nici o protec]ie. Dac stratul protector este format dintr-un metal inactiv, cum ar fi cositor sau crom, un poten]ial electric se creaz, protej=nd stratul de protec]ie dar dun=nd fierului, permi]=nd ruginei s ac]ioneze cu o mai mare vitez. Cele mai eficiente straturi de protec]ie sunt cele cu smal], iar cele mai ieftine sunt vopselele speciale, cum ar fi plumbul ro[u.

Alte referate despre: coroziunea si metode de prevenire, coroziune, coroziunea chimica

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Cu azotul aluminiul incepe sa reactioneze la peste 650°C cu formarea de AIN, care hidrolizeaza usor cu formare de Al(OH)3 si amoniac. Cu oxigenul reactioneza forte enregic cu formare de Al2O3.In aer uscat se obtine un strat foarte subtire cu proprietati de izolare electrica.Cu hidrogenul nu reactioneaza,insa aceasta se dizolva in aluminul lichid si solid.

Alte referate despre: coroziunea metalelor si metode de prevenire ai ei, coroziunea metalelor cu importanta industriala fierul si cuprul, coroziunea metalelor cu importanta industriala fier si cupru referat

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
Cu excepţia metalelor aşa zise nobile, toate celelalte metale sunt nestabile în contact cu aerul atmosferic. Modul în care se manifestă această nestabilitate, ca şi gradul în care ea apare, depinde de atât de natura metalului, cât şi a vecinătăţii lui. Instabilitatea metalelor în contact cu atmosfera este determinată de reacţii de transfer de sarcină, care au loc la interfaţa lor.

Alte referate despre: imagini privind coroziunea metalelor, coroziunea metalelor imagini, coroziune metalelor

Protectii impotrtiva coroziunii

Protectii impotrtiva coroziunii
Placarea - consta in presarea sau laminarea, la cald, a doua metale diferite. Metalul care trebuie placat se toarna intr-o forma captusita cu metalul protector, dupa care se lamineaza. Aderenta stratului protector la metalul de baza se face datorita fortelor mecanice si datorita difuziunii. Straturile anorganice sunt si ele de diferite tipuri. Astfel, suprafata obiectului metalic se poate supune unor tratamente chimice pentru obtinerea unei pelicule ce prezinta o buna rezistenta la coroziune.

Alte referate despre: protectia impotriva coroziunii, protectie impotriva coroziunii, coroziunea si protectia impotriva coroziunii

Coroziunea

Coroziunea este un proces nedorit prin care multe metale cu potenţiale de oxidare pozitive sau slab negative sunt transformate în compuşi ai lor. Coroziunea este bine cunoscută şi deosebit de păgubitoare pentru economie este ruginirea ferului, de care ne vom ocupa întâi aici.

Alte referate despre: metode de combatere a coroziunii, coroziunea referat, coroziunea si metode de prevenire a ei

Coroziunea chimica si mecanica

Acest tip de coroziune poate sa apara si datorita actiunii gazelor uscate la temperaturi ridicate sau a solutiilor de neelectroliti asupra metalului prin combinarea chimica a metalului cu componentii agresivi ai mediului (de exemplu, tevile de la concentratorul sub vid al glucozei care este acida).

Alte referate despre: referat despre coroziunea chimica si mecanica, coroziunea chimica si mecanica, coroziunea chimica si mecanica referat

Complecsi ai fierului

Citocromii sunt complecsi hexacoordinati, de spin jos. La diferentierea citocromilor contribuie lanturile peptidice. Clasificarea citocromilor se bazeaza pe sistemul inelului porfirinic si, in ultima instanta, pe datele spectrale ale derivatilor cu piridina. Spectrul normal este dat de citocromii a, b si c, care acopera benzile de absorbtie ale citocromilor minoritari. Datorita autooxidarii, citocromii sunt greu de izolat, in afara de citocromul c.

Alte referate despre: metalurgia fierului, fier, fierul

Siropul de clorura feroasa

Clorura ferica ( ferri chloridum ) se dizolva in 10 ml apa, se adauga in mici portiuni fierul redus ( ferrum reductum ) si se incalzeste agitand continuu pana cand solutia se coloreaza in verde deschis. Amestecul astfel obtinut se filtreaza peste siropul simplu (sirupus simplex) cantarit, in care s-a dizolvat in prealabil acidul citric (acidum citricum). Se completeaza cu apa, filtrata prin acelasi filtru, pana la 100g.

Alte referate despre: clorura feroasa, clorura feroasa utilizari, clorura feroasa utilizare

Parcul natural Portile de Fier

Declarat În 1998, acest parc este cel mai mare din România, cuprinde 14 rezervaţii ştiinţifice cu protecţie integrală, aflate de-a lungul Defileului Dunării şi Porţilor de Fier până la Schela Cladovei. Această zonă deosebit de complexă este în bună parte pregătită pentru a intra în circuitul de valori cultural-turistice al Europei. La Drobeta Tr. Severin, Orşova, Berzeasca şi Moldova Nouă s-au format Centre de Informare ale Parcului, dotate cu expoziţii, material documentar, urmând ca în cadrul acestor structuri să se deruleze programe de ocrotire şi studiere a habitatelor din acest spaţiu carpato-dunărean.

Alte referate despre: parcul natural portile de fier, parcul natural portile de fier referat, parc natural portile de fier

Portile de Fier

Zona Portile de Fier a fost declarata parc national datorita variatiei biologice, combinata cu o mare diversitate morfologica si climatica, aceasta variatie biologica a contribuit in mare masura la infrumutesarea peisajului.

Pe teritoriul Portile de Fier se intalneste o bogata, abundenta creata de diferitele specii de plante. Doar in portiunea dintre Insula Simana si Orosva cupride 1253 de specii, la care se adauga 841 de specii din Defileul Dunarii, mai mult de jumatate din numarul total de specii din Romania.

Muntele Domogled, este o veritabila gradina botanica , fiind socotit locul cu cea mai mare flora din Europa.Vegetatia acestei zone cuprinde 30% elemente euroasiatice iar in rest fiind dominata de elemante mediteraneene, submediteraneene si est-balcanice.

Alte referate despre: portile de fier, portile de fier referat, hidrocentrala portile de fier

Studiul cauzelor coroziunii

Referat despre Studiul cauzelor coroziunii
In lucrarea mea am prezentat principalele produse de vopsire , operatiile principale ale vopsirii (grunduire , chituire) si am descris tehnologia acestor operatii cu domeniile de utilizare , avantajele si dezavantajele lor. Operatia de vopsire avand und grad inalt de periculozitate datorita compozitiei materialelor de vopsire am prezentat in finalul proiectului cele mai importante norme de tehnica securitatii muncii care trebuie respectate in atelierele de vopsitorie auto.

Alte referate despre: studiul cauzelor coroziunii bibliografie, studiul materialelor - coroziunea, studii de caz ale coroziunii

Iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite

Sentimentul de iubire este inaltator, ducand la descatusarea energiei negative a fiintei omenesti ,Iubirea este o sursa de elevatie , adica o reprezentare grafia fiind a sursa de existenta si un mod de redare , a sentimentelor din universul marilor spirete ,aceste spirite suntem chiar noi ! de ce mari ? pentru ca iubim si pretuim frumosul .

Alte referate despre: iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite, eseu iubirea este o sursa de elevatie n universul marilor spirit, iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirit

Planetele

• planete interioare - Mercur, Venus, Pamant, Marte;
• planete exterioare - Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, pluton;
• centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter formeaza granitta dintre sistemul solar interior si sestemul solar exterior.

Alte referate despre: planeta celor doi sori rezumat, planetele sistemului solar, planeta celor doi sori
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles