Costa rica referat

Costa Rica

Costa Rica:Ramura economica predominanta este agricultura, participa cu 22% la formarea venitului national si cu 2/3 la exportul tarii. Se cultiva cafea, banane, cacao, trestie de zahar, tutun. Si se cresc animale pentru carne si lapte.Costa Rica

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 811
Materia: Geografie

America de Nord si Centrala

In ceea ce priveste cadrul natural,se disting 3 zone paralele, orientate nord-sud : doua lanturi muntoase care inchid in centru o zona de platouri si campii.In vest se afla marele zid muntos al Cordilierilor format din Muntii Coastei,Cascadelor,Sierra Nevada,Sierra Madre de Vest, in lungul tarmului Pacific si Muntii Stancosi cu altitudini ridicate, culminand la peste 6000m.Muntii Stancosi inchid podisuri intinse si inalte(Yukon,Columbia,Marele Bazin,Colorado,etc.) si se continua in America Centrala istmica sub forma unui singur sir muntos care inchide platouri.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

Civilizatia Maya

Civilizatia Maya a trait in America Centrala in zona in care exista in zilele nostre Yucatan, Guatemala, Belize si partea de sud a Mexicului - provinciile Chiapas si Tabasco. Suprafata, aflata la sudul Tropicului Racului si la nordul Ecuatorului, are cam 900 kilometri de la nord la sud si 550 kilometri de la est la vest. Cultura lor era inca a pietrei, desi stiau sa lucreze cu carbunii si aurul. Civilizatia Maya

Alte referate despre: civilizatia maya, civilizatia maya referat, referat civilizatia maya

Civilizatia azteca

Sunt civilizaţii ajunse la un stadiu cu totul remarcabil la data debarcării aici a spaniolilor – care le-au şi desfiinţat, deşi din punct de vedere cultural nu le-au distrus total. Prima, civilizaţia aztecă, s-a constituit în partea meridională a Americii de Nord; a doua, civilizaţia Inca, în America de Sud, de-a lungul coastei Oceanului Pacific; a treia, civilizaţia Maya, în America Centrală.

Alte referate despre: civilizatia azteca, referat civilizatia azteca, civilizatia azteca referat

Civilizatia maya

Mayaşii aveau cel mai avansat calendar, o reţea de drumuri ce acoperea întreaga zonă, păstrând legăturile şi permiţând dezvoltarea comerţului între oraşe. Numele vechilor oraşe nu s-au păstrat. Cele care se folosesc astăzi sunt date de către exploratori, misionari sau arheologi. Unul dintre puţinele nume prehispatice care s-au păstrat este: Chichen Itza (Vrăjitorul Apelor).

Tikal
Uriaşa esplanadă a oraşului cuprinde 3 platforme pe care s-au construit clădirile piramidale, atât de des întâlnite în oraşele mayaşe. 10 astlfel de clădiri au fost construite in manieră simetrică, către est şi vest. În centru şi în sud mai sunt nişte platforme care nu fac decât să menţină atmosfera maiestuoasă.

Alte referate despre: referate civilizatia maya, referat despre civilizatia maya, despre civilizatia maya

Bastinasii Americii

Unii dintre ei traiau din pescuit si vanatoare, altii au invatat sa cultive pamantul. Adapostutrile erau diferite de la un trib la altul, in functie si de mediul in care traiau. Corturile portabile erau ideale pentru tribul "picioarelor negre", care ducea o viata nomada si traia din vanatoare. Indienii "pueblo" se aparau de caldura arzatoare din deserturi construindu-si case de chirpici.

Alte referate despre: bastinasii americii, bastinasii americii de sud, bastinasii americii de nord

Maiasii

Populatia Maya a trait in America Centrala in zona in care exista in zilele nostre Yucatan, Guatemala, Belize si partea de sud a Mexicului - provinciile Chiapas si Tabasco. Suprafata, aflata la sudul Tropicului Racului si la nordul Ecuatorului, are cam 900 kilometri de la nord la sud si 550 kilometri de la est la vest. Cultura lor era inca a pietrei, desi stiau sa lucreze cu carbunii si aurul. Poporul Maya adora jadul. Peisajul imperiului era foarte divers: vulcani activi, paduri, campie si tarmul Pacificului.

Alte referate despre: maiasii, maiasi, istoria maiasilor

Cost productivitate, pret

Cost productivitate, pret
Economia termen sinonim cu activitatea economica, se refera la realitatea economica latura inseparabila a existentei umane. Dintre activitatiile omului, cea mai cuprinzatoare, care il defineste pe om ca specie este munca, aceasta consta din acea activitate constienta prin care oamenii, pornind de la nevoile lor isi prefigureaza scopurile actiunii, isi formuleaza si apara interesele cauta si creeaza mijloacele adecvate atingerii telurilor propuse.

Alte referate despre: cost productivitate pret, cost productivitate pret referat, referate cost productivitate pret

Costul de productie

Costul de productie
Costurile pertinente se referă la costurile viitoare asupra cărora se poate acţiona şi care pot fi folosite în luarea deciziilor.Pertinenţa costurilor este analizată în funcţie de următoarele criterii de apreciere:
• evoluţia preţurilor şi remuneraţiilor;
• nivelul de activitate al întreprinderii;
• eficacitatea exploatării;
• identificarea responsabilităţilor.

Alte referate despre: costul de productie, costul de productie referat, referat costul de productie

Costul producerii unui porc

Care este consumul real de furaje din fermă per animal? • Care este nivelul pierderilor de furaje în fermă, ştiut fiind faptul că o anumită parte din furajul cumpărat nu va ajunge să fie consumat de animal - uneori peste 10%? • Câte kg de furaj se consumă în fermă pentru fiecare kg de carne vândută?

Alte referate despre: costul producerii carnii de porc, cat costa scopitul unui porc, costul produceri unei masini

Conceptul de cost al capitalului

Referatul este structurat in 3 compartimente: conceptul de capital si formele de manifestare ale acestuia, structura capitalului si teorii privind structura optima de capital, costul capitalului - factor primordial in determinarea structurii optime a capitalului care cuprind o descriere asupra conceptelor teoretice privind capitalul intreprinderii, formele principale de manifestare ale capitalului, modul de formare a acestuia, teoriile de baza a structurii optime ale capitalului si costul capitalului ca factor primordial in determinarea structurii financiare optime.

Alte referate despre: costul formari capitalului uman, conceptul de cost de productie, conceptul de piata de capital

Arbori partiali de cost minim

1 Algoritmul lui Kruskal
Arborele partial de cost minim poate fi construit muchie cu muchie, dupa urmatoarea metoda a lui Kruskal (1956): se alege intai muchia de cost minim, iar apoi se adauga repetat muchia de cost minim nealeasa anterior si care nu formeaza cu precedentele un ciclu. Alegem astfel X–1 muchii. Este usor de dedus ca obtinem in final un arbore. Este insa acesta chiar arborele partial de cost minim cautat?

Alte referate despre: arbore partial de cost minim, arbori partiali de cost minim, arborele partial de cost minim

Determinarea arborelui partial de cost minim

Fie G=(X,U) un graf neorientat si conex cu n varfuri. Fiecare muchie se caracterizeaza printr-un numar intreg asociat ,numit cost. Graful este definit prin matricea costurilor, care fiind foarte asemanatoare cu matricea de adiacenta o va inlocui pe aceasta din urma.Notand matricea costurilor cu A , un element

Alte referate despre: determinati toate ciclurile de cost minim, grafuri orientatatearborele partial de cost minim proiect de lectie, probleme cu arbori partiali de cost minim

Standarde internationale de contabilitate (IAS 2)

28. Estimarea valorii realizabile nete ia in considerare, de asemenea,
scopul pentru care stocurile sunt depnute. De exemplu, valoarea
realizabila neta a stocurilor care urmeaza sa fie livrate in baza unor
contracte ferme pentru yanzarea de bunuri sau prestarea de servicii
este pretul stabilit contractual. In situatia in care cantitatea
contractata este mai mica decat cantitatea detinuta, valoarea
realizabila neta a surplusului se va determina pornind de la preturile
generale de vanzare practicate pe piata. Provizioanele sau datoriile
contingente pot aptarea din contractele ferme de vanzare, peste
stocurile detinute, sau din contractele ferme de cumparare. Asemenea
provizioane sau datorii contingente vor fi tratate conform

Alte referate despre: standardul international de contabilitate ias 2, standardul international de contabilitate ias 2 actualizat, standardul international de contabilitate ias 2 stocuri

Necesitatea diminuarii costului de productie

Economia, ca ştiinţă şi activitate practică, precum şi comportamentul economic, ca expresie a implicării agenţilor economici în această realitate, se raportează, în esenţă, la necesitatea gospodăririi optime a resurselor obiectiv limitate în vederea satisfacerii cît mai depline şi echilibrate a trebuinţelor nelimitate şi în continuă diversificare.

Alte referate despre: necesitatea diminuarii costului de productie, cost de productie, cai de reducere a costului de productie

Amorul dintre Rica si Zita

Faimoasa comedie „O noapte furtunoasă” a făcut o revoluţie în teatrul românesc. În toate personajele sale Caragiale prezintă ceva comic,în special în Rică Venturiano în care prezintă tipul de gazetar tipic în epoca sa ,Rică Venturiano este un exemplu de gazetar demagog,din cînd în cînd agitînd faze fără sens cu ticuri latinizante.

Puterea de caracterizare a personajului de către puncte diferite de vedere este foarte mare în opera lui Caragiale,Rică Venturiano este puternic caracterizat de către Jupînul Dumitrache :un vagabont ,un scîrta scîrta pe hîrtie,coate goale,moftangiu, papugiu, maţe fripte, pungaş etc.

Alte referate despre: amorul dintre rica si zita, rica si zita, problema cuplului rica si zita

Drumuri minime si maxime

program drummax;
uses crt;
type matr=array[1..20,1..20]of integer;
var C,a:matr;
f:text;
n:integer;
Procedure citire(var c:matr;var n:integer);
var a:matr;
i,j:integer;
Begin
assign(f,'costgraf.txt');
reset(f);
readln(f,n);
For i:=1 to n do
For j:=1 to n do
Read(f,c[i,j]);
close(f);
End;
Procedure RF;
var i,j,k:integer;
Begin
a:=c;
For k:=1 to n do
For i:=1 to n do
For j:=1 to n do
If a[i,k]+a[k,j]

Alte referate despre: drumuri minime si maxime, drumuri minime si maxime in grafuri, drumuri minime si maxime in grafuri orientate atestat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.57 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles