Cotarea la bursa

Cotarea la bursa

2. Examinarea dosarului de admitere de catre o Comisie de admitere la Cota. Aici se analizeaza evolutia principalilor indicatori financiari, perspectiva cifrei de afaceri si gradul de indatorare al firmei emitente. Se analizeaza masura in care emitentul ce solicita admiterea la cota indeplineste toate cerintele Bursei privind difuzia actiunilor, emiterea lor si conditiile referitoare la organele de conducere ale emitentilor, competenta si moralitatea acestora.

3. Examinarea la sediul emitentului. Organele Bursei analizeaza actiunile fixe, modul de utilizare a activelor circulante, situatia salariatilor, dotarea cu echipamente si perspectivele de investitii.

Mentinerea la Cota Bursei a valorilor mobiliare incepe odata cu intrarea in vigoare a deciziei de inscriere a acestora. Atata vreme cat societatea emitenta ramane listata, ea trebuie sa se conformeze tuturor cerintelor formulate de Bursa. Unele dintre acestea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 29kb
Downloads: 16
Materia: Economie

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

4. Scopul esential al bursei de valori
Bursa de valori are rolul principal de a facilita acumularea fondurilor necesare finantarii activitatii economice si de a dirija fluxul fondurilor acumulate spre ramurile economice cele mai rentabile. Ea îsi îndeplineste acest rol mai ales prin operatiunile de vânzare si cumparare de actiuni si obligatiuni emise de societatile pe actiuni.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa

Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti a implementat un nou sistem de tranzacţionare, HORIZON TM, sistem realizat cu tehnologie de ultima orǎ, flexibil, cu un grad ridicat de accesibilitate prin cǎi de comunicaţie deschise şi sigure.
O caracteristicǎ importantǎ a noului sistem este acceptarea ordinelor de la distanţǎ, fiecare broker putând tranzacţiona din propiul birou prin aceastǎ facilitate creatǎ de “remote trading”, respectiv tranzacţionarea de la distanţǎ .
Sistemul se remarcǎ şi prin calitatea lui de a permite interconectarea facilǎ cu alte sisteme bursiere şi aceastǎ calitate este deosebit de importantǎ în contextul internaţional al cooperǎrii regionale al burselor de valori din zona balcanicǎ.
Noul sistem de tranzacţionare este un sistem flexibil, dispunând de o gamǎ largǎ de opţiuni care permit configurarea şi adaptarea lui la cerinţele unei pieţe de capital moderne.
Aceste concepte îl plaseazǎ printe sistemele moderne de ...

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Jocul la bursa-piata de capital

Jocul la bursa - piata de capital Sfaturi de la brokeri: Este important sa va alcatuiti un portofoliu de actiuni balansat, adica sa includa atat actiuni mai sigure, cat si actiuni mai riscante (25% din total valoare).Exista patru criterii principale pe care brokerii cred ca trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va construiti un portofoliu de actiuni: Jocul la bursa-piata de capital 1.Situatia financiara a emitentului este prinicpalul criteriu cand optati pentru o actiune pe care sa o includeti in portofoliu.O situatie financiara solida este cea mai buna garantie ca acele actiuni nu vor disparea din atentia investitorilor.Daca aceasta societate a obtinut in anii trecuti profit, daca aceste profituri sunt in crestere, daca nu are datorii, daca detine active valoroase, daca produsele sale au piata de desfacere, ...

Alte referate despre: jocul la bursa-piata de capital, piata de capital si bursa de valori, piata de capital bursa de valori

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs. Activitatea bursieră din România
La mijlocul sec. XIX – 1831 se obţine o recoltă foarte bună în Principatele Române – grâu, orz, porumb, care exceda consumul intern, astfel apare necesitatea înfiinţării unor burse de mărfuri în Bucureşti unde aveau loc în principal tranzacţiile cu cereale. Aceste burse aveau înfiinţate un „cod de comerţ” cu regulament de funcţionare care prevedea condiţii de finanţare legale, conduita comercianţilor, administrarea burselor şi cotaţia.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Bursa de Valori

-targul (negocierea) efectelor publice si private;
-targul actiunilor diverselor societati agricole, industyriale si comerciale;
-targul scrisurilor funciare rurale sau urbane si al tuturor hartiilor negociabile;
-vanzarea materiilor metalice, a monedelor, a tot felul de marfuri;
-inchirierea vaselor de transport, pe uscat si pe apa;
-diverse tranzactii relative la comertulo continental si maritime, interior si exterior, asigurarile de tot felul etc.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Bursa de valori

Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se incheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.Valorile mobiliare (titlurile financiare) care constituie obiectul principal al contractelor ce se incheie la bursa de valori reprezinta economii financiare, disponibilitati neutilizate ce sunt redirijate in procesul negocierilor catre cele mai productive activitati economice.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Piata extrabursiera - Bursa Electronica RASDAQ S.A.

Daca o societate pe actiuni doreste sa fie tranzactionata la Bursa de Valori, trebuie sa demonstreze ca a avut o anumita perioada de functionare cu profit, ca perspectivele sunt incurajatoare, trebuie sa furnizeze periodic informatii despre activitatea si managementul sau/si sa plateasca taxe de admitere, de mentinere etc.

Alte referate despre: bursa electronica rasdaq, bursa electronica rasdaq referat, referat bursa electronica rasdaq

Istoricul burselor de marfuri

Odata cu cresterea numarului de tranzactii s-a introdus ca mijloc de schimb "scrisoarea de targ". Aceste scrisori permiteau amanarea platii unei marfi, deci o extindere a creditului. Comerciantii aveau posibilitatea sa circule din targ in targ regland platile prin anularea debitelor sau creditelor cu scrisori de targ, platind la sfarsit eventualele datorii ramase, in bani. Asa a aparut piata spot (cash). Adesea, comerciantii prezentau esantioane din marfa lor, urmand ca plata - in bani sau cu scrisoare - sa se faca numai atunci cand titlul trecea la cumparator.

Alte referate despre: istoricul burselor de marfuri, istoric burse de marfuri internationale, istoricul burselor de marfuri din romania

Burse

La noi în ţară perioada de apariţie a burselor a fost ce a anilor 60 - 70, când în economia românească a pătruns capitalismul sub forma incipientă a societăţilor în comandită pe acţiuni.

Alte referate despre: burse comenius, burse comenius 2010, piete de capital si burse de valori

Istoricul burselor de marfuri

Odata cu cresterea numarului de tranzactii s-a introdus ca mijloc de schimb "scrisoarea de targ". Aceste scrisori permiteau amanarea platii unei marfi, deci o extindere a creditului. Comerciantii aveau posibilitatea sa circule din targ in targ regland platile prin anularea debitelor sau creditelor cu scrisori de targ, platind la sfarsit eventualele datorii ramase, in bani. Asa a aparut piata spot (cash). Adesea, comerciantii prezentau esantioane din marfa lor, urmand ca plata - in bani sau cu scrisoare - sa se faca numai atunci cand titlul trecea la cumparator.

Alte referate despre: istoricul burselor de marfuri in romania, burse de marfuri, bursele de marfuri

Bursa de marfuri si valori

g)Bursa este o institutie unde se negociaza hartii de valori si valute straine sau unde se desfasoara tranzactii cu marfuri (Dictionarul explicativ al limbii române-Ed.Academiei 1975).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Bursa de valori

Cota Bursei este alcatuita din valori mobiliare pentru care emitentul a solicitat si i s-a admis inscrierea la cota. Pe piata internationala procedeul de inscriere la cota Bursei urmareste trei faze:

Alte referate despre: referate bursa de valori bucuresti, bursa de valori mobiliare, bursa de valori bucuresti prezentare powerpoint

Madonna - biografie

MADONNA Louise Veronica Ciccone s-a nascut pe data de 16 August 1958 in Rochester, Statul Michigan, SUA. Mama ei, Madonna Fortin Ciccone, a decedat din cauza unui cancer la san cand Madonna avea numai 6 ani. In liceu, Madonna a fost o eleva de nota 10. A urmat cursuri de dans si teatru si, pentru o scurta perioada, a urmat cursurile Universitatii din Michigan deoarece a castigat o bursa la terminarea liceului.

Alte referate despre: madonna biografie, madonna-biografie, biografia lui madonna

Burse internationale de valori si marfuri

Începând cu secolul XIV, în Franţa, printr-o ordonanţă a lui Filip cel Frumos este dată prima reglementare cu privire la schimbul organizat într-un anumit loc bine stabilit, schimbul realizându-se prin negocieri pe Podul cel Mare.
Tot în secolul 14, la Brouge negustorii veniţi din îndepărtatele Indii îşi negociau mărfurile într-un han la familiei Van der Boursen care avea pe frontispiciu 3 săculeţi, de unde şi denumirea de “bursă”.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Stadiul de proiectare a unui dispozitiv de prelucrare

La stabilirea variantelor de dispozitiv proiectantul cu experienta tine seama de urmatoarele reguli:bazele de orientare sa fie identice, pe cat posibil, cu cele de cotare;trebuie evitata suprabazarea (supraorientarea - numarul maxim de grade de libertate preluate sa fie sase si nu mai mult);la stabilirea schemelor de orientare se va lua numarul maxim de grade de libertate pe suprafata cea mai intinsa a piesei;
la materializarea sistemului de orientare in alegerea elementelor de reazem si orientare se va tine seama de abaterile de forma geometrica a suprafetelor folosite ca baze de orientare.

Alte referate despre: dispozitive pentru prelucrarea lemnului, dispozitiv de prelucrare a unei piese curente rapida a sculei, dispozitive de prelucrare alezaje
Referate afisate : 16
Medie note: 8.59 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles