Criminalitatea informatica crima organizata la nivel european

Problema distinctiei intre crima organizata si criminalitatea afacerilor

Sub aspectul originii lor, crima organizata si-ar avea obârsia în clanuri, asociatii, bande, carteluri criminale sau societati-ecran, pe când criminalitatea economica (a afacerilor) si-ar avea originea în întreprinderi active în viata economica formala sau informa (neoficiala) dar care, fie în scop de profit ori de dominare, fie în scop de supravietuire cu orice pret, ar utiliza nu numai mijloace legale, ci uneori, si mijloace ilegale.

Sub aspectul metodelor, crima organizata ar utiliza violenta, eliminarea, extorcarea (santajul), coruptia, frauda, spalarea banilor, pe când criminalitatea economica ar utiliza viclenia, frauda, falsurile, abuzul de încredere, coruptia, spalarea banilor. Sub aspectul valorilor prejudiciate, crima organizata ar leza viata, libertatea, integritatea fizica, patrimoniul, sanatatea si securitatea publica, libertatile democratice, pe când criminalitatea economica ar leza principiul bunei-credinte (al încrederii), securitatea si credibilitatea economica ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 240kb
Downloads: 14
Materia: Drept

Criminalitatea in Romania

Criminalitatea in Romania - Ştiinţa care studiază criminalitatea ca fenomen social, geoistoric condiţionat, cauzalitatea criminalităţii, constelaţia surselor socio-umane ale crimei şi criminalităţii, identifică componentele şi conţinutul cauzelor şi condiţiilor socio-umane ale fiecărei infracţiuni în parte cât şi a diverselor categorii şi grupe de infractori, se numeşte CRIMINOLOGIE.

Alte referate despre: criminalitatea, psihologia criminalului, criminalitatea in romania

Criminalitatea din perspectiva normativului

Din punct de vedere juridic , un comportament delincvent este definit
printr-o serie de trasaturi specifice , care se regasesc in
majoritatea sistemelor legislative si anume :

Alte referate despre: criminalitatea din perspectiva normativului penal, criminalitatea din perspectiva expertizei psihiatrice medico-legale, perspectiva normativa

Identificarea criminalistica

Se poate spune că momentul de referinţă al apariţiei noii ştiinţe judiciare se situează în urmă cu un secol, prin fondatorul ei, cunoscutul judecător de instrucţie austriac şi profesor de drept penal, Hans Gross, autor al „Manualului judecătorului de instrucţie în sistemul criminalisticii”. Astfel şi-a făcut apariţia, pe lângă ştiinţa investigării faptelor penale şi termenul de Criminalistică.
Progresul în toate domeniile cunoaşterii umane, mai ales în cel tehnico-ştiinţific, a favorizat apariţia noii ştiinţe. Această necesitate obiectivă s-a impus într-un moment în care mijloacele de luptă ale justiţiei penale împotriva criminalităţii deveniseră insuficiente faţă de creşterea numărului infractorilor, mereu în căutarea de noi metode de operare.

Alte referate despre: identificarea criminalistica, identificare criminalistica, referat identificarea criminalistica

Santajul

Santajul, în vorbirea curenta, este o modalitate imorala de obtinere
în mod injust de la o persoana, prin constrângerea acesteia, a unui
folos pentru cel care santajeaza ori pentru alta persoana.

Alte referate despre: santajul, santaj, modalitati de protectie in caz de intimidare hartuire umilinta santaj

Infractiuni informatice

CAPITOLUL I
Tipuri de infractiuni din domeniul informatic
1.Furtul – frauda informatica
Intrarea, alterarea, stergerea, sau supraimprimarea de date sau de programe pentru calculator sau orice alta ingerinta intr-un tratament informatic care ii influenteaza rezultatul, cauzand prin aceasta un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un avantaj economic nelegitim pt sine insusi sau pentru altul, sau cu intentia de a priva ilicit pe aceasta persoana de patrimonial sau.

Alte referate despre: infractiuni informatice, infractiuni informatice referat, infractiunile informatice

Informatica teorie si aplicatii

Dacă în momentul de fată Tribunalul electronic este opţional, iar deciziile sale sunt privite cu neîncredere, în viitor el va reprezenta o instituţie electronică ce va furniza sentinţe informatice cu un grad înalt de pertinenţă.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii

Sisteme informatice financiar bancare

1.1. Activitati Bancare
Sisteme informatice financiar bancare
Un sistem informati bancar are rolul de a automatiza un set cat mai mare din operatiunile curente ale bancii si sa asigure informatiile strategice, tactice si operationale necesare procesului decizional.
Principalele activitati desfasurate de catre o banca comerciala sunt:
- atragerea de resurse banesti de la populatie si de la agenti economici sub forma depozitelor,
- acordarea de credite,
- operatii de plati si decontari in lei sau in valuta,
- operatii valutare.

Alte referate despre: sisteme informatice financiar bancare, sisteme informatice financiar-bancare, sisteme informatice financiar bancare referat

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Din multitudinea de definitii date unui sistem oarecare privit din perspectiva activitătii de conducere se poate considera ca acceptabilă următoarea definitie:" sistemul reprezintă un complex de elemente structurate, interdependente si interconectate, constituind un ansamblu unitar care functionează într-un mediu dat, în vederea îndeplinirii unui scop (obiectiv) determinat".

Din analiza acestei definitii, sistemul poate fi definit prin trei aspecte esentiale si anume: structură, functionare si scop (obiectiv). Structura este dată de multimea elementelor în interactiune si functiunile reprezentate de ansamblul de compartimente determinate de influentele exterioare.

Functionarea este definită de regulile care determină relatiile dintre
elementele sistemului pentru care s-a constituit si functionează acesta, cu mentiunea că între structură si functionare există o strânsă legătură si în aceste conditii sistemul mai poate fi definit ca ansamblul elementelor componente si al relatiilor ce se stabilesc între respectivele elemente. Scopul (obiectivul) reprezintă un concept care are o importantă specifică în teoria generală a sistemelor, care presupune o multime relativ numeroasă de elemente aflate în relatii determinate, formând o totalitate organizată, orientată spre realizarea anumitor finalităti.

Activitătile prin care se realizează finalitătile sistemului constituie functia sa, care constă în multimea de interactiuni care realizează relatia sistemului (subsistemului) cu mediul si cu sistemul ierarhic
superior. Pentru descrierea completă a unui sistem si a evoluŃiei acestuia se apelează si la alte elemente, dintre care cele mai importante sunt starea sistemului si legea sa de miscare si de organizare. Starea unui sistem este expresia elementelor lui componente si a relatiilor acestuia (interne si externe) la un moment dat si se consideră determinată atunci când, cunoscând datele de intrare în sistem, se dispune de suficiente informatii privind elementele
componente si relatiile sistemului, pe baza cărora se pot determina elementele de iesire din acesta.

Un sistem este caracterizat nu numai prin relatiile dintre elementele sale, ci si prin relatiile dintre elemente si întreg sau dintre întreg si elemente, deoarece în organizare se manifestă atât relatii de coordonare a părtilor de către întreg, cât si relatii de influentă ale părtilor asupra întregului.

Cu cât sistemul este mai putin organizat, cu atât elementele influentează mai mult întregul si cu cât sistemul este mai avansat, cu atât întregul controlează mai mult elementele care îl compun. Pentru a se integra într-un sistem, elementele trebuie să poată fi organizate în comun, în scopul atingerii unui obiectiv, deci să se atragă si să se influenteze reciproc.

Notiunea de sistem are un caracter relativ, în senul reciprocitătii pozitiei de element într-un sistem sau de sistem compus din mai multe elemente. Elementele componente ale unui sistem sunt denumite subsisteme. Având în vedere structura, organizarea si deschiderea unui organism economic spre economia de piată, acesta trebuie privit cert ca un sistem integrat în sistemul social-economic global. Ca sistem, orice organism economic reprezintă un sistem economic, acesta fiind compus dintr-o multime de elemente, cu relatii si legături cauzale si funcŃionale, cu obiective precise si conexiuni cu alte organisme economice si guvernamentale, fiind influentat si influentând, la rândul său, mediul economic si social.

...

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Sisteme informatice si baze de date

Clasifiocare fisiere:
- plate (Inreg. Logice numai din date elementare, in ac, numar);
- adânci ( inreg, logice cu date agregate: vectori sau grupuri repetate)

Alte referate despre: sisteme informatice si baze de date, sisteme informatice cu baze de date, sisteme informatice cu baze de date pentru marketing curs

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing
Avantajele utilizării unor sisteme informaţionale destinate vânzărilor şi marketingului sunt adesea substanţiale. Avantajele utilizării tehnologiei informaţionale se concretizează, de obicei, în două tipuri de rezultate: reducerea costurilor şi creşterea vânzărilor/ rentabilităţii.

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica

Criminalul patologic

Criminalul patologic
1 In literatura de specialitate diversi autori au incercat sa contureze portretul personalitatii criminale si, in functie de o serie de criterii, sa realizeze clasificarea si gruparea lor.. Ei devin criminali in urma impactului contextului social in cadrul caruia invata reguli si valori deviate. Acesti criminali apar mai mult drept violatori ai proprietatii decat criminali violenti.

Alte referate despre: criminalul patologic, criminali patologici, criminalul patologic note definitorii

Virusii informatici

Primi virusi atacau programele gazda.De exemplu “Brain” care inlocuia numele volumului dischetei cu al sau, “Vendredi13” care crestea dimensiunea programelor cu 512octeti. Primele programe antivirus puteau repera usor acesti invadatori. Creatori de virusi au reactionat insa prin adoptarea unor strategii mai performante si au dezvoltat proceduri capabile sa infecteze un program, fara ca alterarea sa fie prea ostentativa.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Virusi informatici

Aproape trei sferturi (71%) din infectii au aparut în întreprinderi cu retele de calculatoare, crescând pagubele prin rapida împrastiere a virusilor în toata reteaua. În mediile de retea, riscul infectarii cu virusi este mult crescut. Sapte la suta (7%) din virusi proveneau din fisiere preluate de pe diverse BBS-uri (la acea data reteaua Internet nu avea raspândirea actuala). Alte surse de dischete infectate erau dischetele demo sau continând software arhivat - circa 6% din infectiile raportate.

Alte referate despre: referat virusi informatici, tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi

Bazele Informaticii

Necesitatea reprezentarii in calculator a unui numar mare de caractere a condus la aparitia si utilizarea unor coduri.Codurile in care sunt reprezentate numere, litere,si alte semne speciale se numesc coduri alfanumerice.
Dintre codurile alfanumerice, cele mai reprezentative sunt codurile ASCII si EBCDIC.
ASCII este un cod ce utilizeaza 7 cifre binare cu care se pot realiza 128 de combinatii.
EBCDIC este un cod ce utilizeaza 8 cifre binare cu care se pot realiza 28 =256 de combinatii.
Ex. Sunt sanatoasa.
Reprezentare in hexazecimal –E2 E4 D5 E3 E2 C1 D5 C1 E3 D6 C1 E2 C1
Cod in octeti -11100010 11100100 11010101 11100011 11100010 11000011 11010101 11000001 11100011 11010110 11000011 11100010 11000001

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles