Criterii de divizibilitate

Divizibilitatea numerelor

Se mai spune: “a se divide cu b”, “b divide pe a “, “b este divizor al lui a”, “a este multiplu al lui b”. Daca a si b sunt numere naturale, b | a se citeste “b divide pe a” sau 2 | 6.

Definitie: Fie a si b doua numere naturale. Spunem ca b | a daca exista un numar natural c astfel incat a = b c.
Observatii:
Nu orice numar natural par este divizibil cu 4. De ex.:6 nu este divizibil cu 4.
Nu orice numar natural de forma 6n – 1, unde n apartine N*, se divide numai cu 1 si cu el insusi. De ex.: Daca n = 6, avem 6 6 – 1 = 35, iar 35cu 1, cu 35, cu 5 si cu 7.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 6664
Materia: Matematica

Numere complexe

În matematică, numerele complexe au apărut ca soluţii ale ecuaţiilor de forma , cu p număr real strict pozitiv, aşa cum numerele iraţionale apăruseră din necesitatea de a descrie soluţii ale ecuaţiilor de forma , unde q nu este un pătrat perfect.

Alte referate despre: numere complexe, referat numere complexe, numere complexe referat

Numerele lui Fibonacci

Iscusinta de care dadea dovada Leonardo in rezolvarea problemelor cu numere uimise pe toata lumea.

Alte referate despre: numerele lui fibonacci, numerele lui fibonacce, numerele lui fibonacci vector

Numere Rationale

Dacă atunci ecuaţia dată este echivalentă cu 2x2-mx+m=(x-3)(2x-4), ceea ce, după efectuarea înmulţirilor şi reducerea termenilor asemenea, conduce la(m-10)x=m-12. Dacă ,atunci ultima ecuaţie are soluţia, iar acesta este impune Prin urmare, dacă atunci ecuaţia dată are soluţia, iar aceasta este .

Alte referate despre: numere rationale, numerele rationale, numere rationale pozitive

Numere prime - divizibilitate

Criteriul de divizibilitate cu 125
Un nr. este divizibil vu 125,daca nr.format de ultimele sale 3 cifre este divizibil cu 125.

Alte referate despre: numere prime - divizibilitate, divizibilitatea numerelor prime, numere prime si divizibilitate

Algebra clasa VI

Criterii de divizibilitate
Un nr nat este divizibil cu 2 daca ultima lui cifra este 0,2,4,6,8.
Un nr nat este divizibil cu 3 daca suma cifrelor numarului respectiv reprezinta un nr divizibil cu 4 (00, 02, 04,08,16,20,24,28, 32,36,40, 44, 48, 52,56,60,64,68,72,76,80,84,88,92,96)
Un nr nat este divizibil cu 5 daca ultima cifra este 0 sau 5.
Un nr nat este divizibil cu 9 daca suma cifrelor nr respectiv este divizibila cu 9.
Un nr nat este divizibil cu 10 daca ultima cifra a acestuia este 0.
Un nr nat este divizibil cu 25 daca ultimele doua cifre ale acestuia sunt: 00,25,50,75.
Un nr nat este divizibil cu 10 daca ultimele n cifre sunt 0.

Alte referate despre: algebra clasa 7, algebra clasa a 6 a, algebra clasa 6

Memorarea numerelor

Cum se reprezinta numerele intregi?
Fiecare numar intreg,pozitiv sau negativ,este codificat cu un numar binar de lungime fixa.Lungimea secventei binare trebuie sa fie multiplu de 8 biti:8 biti,16 biti,32 biti… .Pentru fiecare numar,indiferent de marimea numarului,sunt folosite secvente de biti de aceeasi lungime.

Alte referate despre: memorare numere, test de memorat numere, memoria calculatoarelor numerice

Inegalitatea mediilor

Printr-un calcul simplu se arata ca :
min(a,b) mh mg ma mp max(a,b) cu egalitate daca si numai daca a = b;

Alte referate despre: inegalitatea mediilor, inegalitatea mediilor demonstratie, demonstratie inegalitatea mediilor

Criterii de tipizare a statelor si sistemelor

Prin drept sunt aduse la indeplinire cele mai importante masuri politice formulate ca fiind ale statului. Dreptul, constiinta juridica si politica este un fenomen social si psihologic complex de natura rationala, afectiva si volitiva. El reprezinta totalitatea ideilor si sentimentelor cu privire la drept, dreptate legalitate. In cadrul constiintei juridice cel mai important rol il are ideologia juridica. Aceasta este determinanta in furnizarea cunostintelor cu privire la fenomenele juridice de valoare, si a atitudini fata de ele. Corelatia dintre constiinta juridica si drept constituie o premiza de elaborare a dreptului. Continutul si forma dreptului este rezultatul mai multor factori si au loc in conditiile impletiri acestora .

Alte referate despre: china un stat doua sisteme, criterii prin care un stat este o mare putere, criterii de evaluare a utilizarii a sistemelor de fabricatie

Criterii de selectare a produselor alimentare

Ambalajul are rol de protectie si contribuie la dezvoltarea gustului cumparatorului pentru frumos si asigura integritatea produsului prin constructia sa.Ambalajele se pot confectiona din hartie,material plastic,lemn,sticla,metal,textile etc.

"Criterii de selectare a produselor alimentare"
Informatiile de pe ambalaj cuprind:

Alte referate despre: criterii de selectie a produselor alimentare, criterii de selectare a produselor alimentare, care sunt criteriile de selectie a produselor alimentare

Mercantilisti si fizioctati

Economişti care se aseamănă între ei se grupează după anumite criterii, denumind aceste grupuri în funcţie de gradul lor de cuprindere cu termenii de “şcoli” de gândire economică sau ”curente ” de gândire economică. Principalele criterii pe baza cărora se formează şcolile şi curentele de gândire economică sunt: comunitatea de interese materiale, social – politice ale membrilor acestora, de metode , asemănări ce priveşte ascendenţa , poziţia teoretică, opţiunea de politică economică şi chiar adversităţile politico-ideologice faţă de alţi gânditori.

Alte referate despre: mercantilismul, mercantilism, mercantilismul referat

Divizarea intreprinderilor

Operatiunile divizare sunt reglementate de prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Divizarea se face prin impartirea integrala a elementelor de activ si de pasiv ale unei societati comerciale care isi inceteaza existenta, intre doua sau mai multe societati comerciale existente ori care iau fiinta.

Alte referate despre: divizarea intreprinderilor, divizarea intreprinderii, fuziunea si divizarea intreprinderi

Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza studiul comparativ

Autorii,
I .Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza prezentul studiul comparativ
1. Institutia responsabila cu recrutarea

Alte referate despre: bazele fizico-chimice ale studiului materialelor, criterii de baza cu probleme de sanatate referat, bazele fizico-chimice ale studiului materialelor de constructii

Diversitatea sistemelor constitutionale contemporane si criterii de tipologizare a acestora

Având în vedere conceptul general de Constitutie, putem face pasul pentru urmatoarea prezentare a diversitatii sistemelor constitutionale contemporane.
Mai întâi trebuie sa precizam ca un sistem constitutional poate fi privit din mai multe puncte de vedere:
a) al conceptiilor politice ce stau la baza sa. În functie de acest criteriu, putem distinge sisteme constitutionale bazate pe conceptiile liberale si pe marile idei umaniste despre drepturile si libertatile cetatenesti, pe principiile pluralismului politic si sisteme constitutionale a caror doctrina politica si economica se bazeaza pe conceptia partidului unic, pe restrângerea drepturilor cetatenesti sau pe favorizarea anumitor clase sau grupuri sociale si respectiv pe excluderea principiilor pietei libere si centralizarea întregii economii nationale.

Alte referate despre: sisteme constitutionale contemporane, diversitatea sistemelor constitutionale, sistemele constitutionale contemporane

Atestat Design - Aplicarea criteriilor de culoare in creatia confectiilor textile

Uneltele si obiectele sunt creatii specifice activitati umane, infaptuite prin munca sociala constienta, corespunzatoare unui scop bine definit. Un cursul experientei sale, omul a trebuit sa se apere de intemperii, sa infrunte animale si sa-si procure hrana. Aceste necesitati au determinat construirea de adaposturi, confectionarea imbracamintei, precum si executarea si perfectionarea uneltelor. Acumularea experientelor dobandite nu ar fi fost posibila fara formarea omenirii.

Alte referate despre: aplicare criterilor de culoare in creatile confectilor textile, aplicarea criteriilor de culoare in creatia confectiilor textile, aplicarea criteriilor de culoare

Berlin capitala Germaniei

Divizat vreme de 45 de ani, Berlinul reclamã pe drept cuvânt pozitia de capitalã a Germaniei reunificate. Orasul a luat fiintã în secolul al XIII-lea,devenind în 1470 capitala principatului Prusiei, fieful familiei de Hohenzoller.În anul 1871 devine capitala Imperiului German, iar în 1919 a Republicii de la Weimar.

Aproape total distrus de bombe la sfirsitul celui de al 11-lea rãzboi mondial, Berlinul va fi divizat în douã pãrti. Partea vesticã devine parte a Germanie Occidentale, iar partea esticã capitala Germaniei Comuniste.

Aceste douã pãrti vor evolua ca entitati diferite. Pe când partea vesticã se transformã într-un oras modern si prosper, cu unitãti de afaceri si bulevarde moderne strãjuite de magazine luxoase si galerii de artã, partea esticã devine un simbol al comunismului german ale cãror bulevarde sunt dominate mai de grabã de procesiuni militare ...

Alte referate despre: berlin capitala germaniei, berlin-capitala germaniei, referat orasul berlin capitala germaniei

Piata muncii

Astfel, se constata cel putin urmatoarele criterii :
dupa forma de proprietate – piata muncii a sectorului privat si piata intreprinderilor publici (de pilda, piata producatorilor de armament), in general, piata sectorului public; dupa dimensiunile utilizatorilor de munca – piata muncii (a cererii de munca) din partea marilor firme si piata muncii pentru micile intreprinderi; dupa gradul de organizare a ofertei de munca – piata nestructurala, a salariatilor liberi si piata salariatilor sindicalizati.

Alte referate despre: piata muncii, piata muncii referat, piata muncii in romania
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK