Criterii de evaluare a utilizarii sistemelor de fabricatie

Criterii de evaluare a unui portofoliu

Evaluarea acestor produse se face multicriterial. De exemplu, criteriul conformitatii la teoria predata poate fi completat cu cel al inovativitatii si originalitatii. Fiecare produs cuprins in portofoliu poate fi evaluat din punct de vedere cantitativ (numarul de pagini, de exemplu), dar mai ales calitativ: creativitatea produsului individual sau colectiv, elementele noi, punctele forte, etc.

De asemenea evaluarea portofoliului va fi supusa evaluarii efectelor pe care acest gen de evaluare l-a avut asupra dezvoltarii personalitatii, a capacitatii de autoevaluare si a competentelor de intercomunicare.
Portofoliul reprezinta un element flexibil de evaluare, care, pe parcurs, poate sa includa si alte elemente catre care se indreapta interesul elevului si pe care doreste sa le aprofundeze. Aceasta metoda alternativa de evaluare ofera fiecarui elev posibilitatea de a lucra in ritm propriu, stimuland implicarea activa in sarcinile de lucru si dezvoltand capacitatea de autoevaluare.
...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 541
Materia: Economie

Criterii de evaluare a unui portofoliu

Asa cum noteaza Monteil "conduitele rezultate dintr-o anumita forma de organizare a relatiilor in interiorul scolii (locul elevului bun si al celui slab) pot furniza o baza comportamentala care, la fel ca semnificatiile si cunostintele, constituie o mediere intre individ si obiectul susceptibil sa afecteze procesul de cunoastere." Cunoasterea rezultatelor, a criteriilor de evaluare, ii face pe indivizi mai constienti si ii motiveaza sa se implice in sarcina.

Alte referate despre: criterii de evaluare a utilizarii sistemelor de fabricatie, criterii de evaluare a elevilor mai putin dotati fizic si motric, criterii de evaluare a sistemelor de fabricatie

Evaluarea unei intreprinderi

Ca obiect al evaluarii, intreprinderea poate fi privita atat din punct de vedere al patrimoniului sau (valoare patrimoniala), cat si din punct de vedere al capacitatii sale de a genera profituri intr-o functionare viitoare (valoare prin flux). Indiferent insa de substanta si reperul aprecierii valorii intreprinderii, aceasta poate fi tranzactionata pe o piata specifica, fiindu-i caracteristica si o valoare de piata.

Alte referate despre: raport de evaluare a intreprinderii, evaluarea unei intreprinderi, evaluarea unei intreprinderi pe baza factorilor step

Abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii

In aceasta abordare evaluatorul compara subiectul evaluat cu alte intreprinderi similar, cu participantii si actiuni care au fost vandute pe piata. Preturile de tranzactionare sunt analizate prin utilizarea unor unitati de comparatie adecvate si in multe situatii sunt ajustate corespunzator deosebirilor dintre elementele de comparatie, firme compabile versus firma evaluata.

Alte referate despre: abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii, abordarea pe baza de active in evaluarea intreprinderi, referat abordarea patrimoniala si evaluarea intreprinderii

Metode de evaluare scolara

A. Metode tradiţionale
Verificarea orală
Verificarea orală constă în realizarea unei conversaţii prin care profesorul urmăreşte identificarea cantităţii şi calităţii instrucţiei. Conversaţia poate fi individuală, frontală sau combinată. Avantajele constau în faptul că se realizează o comunicare deplină între profesor şi clasa de elevi, iar feedback-ul este mult mai rapid. Metoda favorizează dezvoltarea capacităţilor de exprimare ale elevilor. De multe ori însă, obiectivitatea ascultării orale este periclitată din cauza intervenţiei unei multitudini de variabile: starea de moment a educatorului, gradul diferit de dificultate a întrebărilor adresate, starea psihică a evaluaţilor etc.. În acelaşi timp, nu toţi elevii pot fi verificaţi, ascultarea fiind realizată prin sondaj.

Alte referate despre: evaluarea scolara, metode de evaluare scolara, evaluare scolara

Proiect evaluare casa

Scopul prezentului raport de evaluare este estimarea valorii de piata a proprietatii imobiliare prezentate mai sus, in vederea tranzactionarii imobiliare.Raportul de evaluare va fi utilizat numai in scopul mentionat anterior si numai de beneficiarul raportului.Tipul de valoare estimata si definitia valorii.In prezentul raport s-a urmarit o estimare a valorii de piata a imobilului asa cum este aceasta definita in Standardul International IVS 1 "Valoarea de piata - baza de evaluare".Conform standardelor definitia valorii de piata este urmatoarea:" Valoarea de piata reprezinta suma estimata pentru care o proprietate va fi schimbata la data evaluarii, intre un cumparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu pret determinat.

Alte referate despre: raport de evaluare casa, evaluare casa, raport evaluare casa teren

Evaluarea posturilor - Banca Transilvania

In cazul in care se impun anumite modificari, analistul de resurse umane trebuie sa execute operarea acestora. Daca se constata ca documentul este bine intocmit, acesta se da spre redactarea variantei finale.

Alte referate despre: evaluarea intrep banca transilvania, referate evaluarea intreprinderii-banca transilvania, evaluarea intreprinderii banca transilvania

Comparatie intre sistemele de gestiune ale bazelor de date Oracle si Microsoft SQL Server

Oracle suporta orice sistem de operare (Windows, AIX-Based Systems, Compaq Tru64 UNIX, HP 9000 Series HP-UX, Linux Intel, Sun Solaris), pe cand Microsoft SQL Server poate rula doar pe Windows. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru SQL Server; insa daca sistemul de operare e stabilit ca fiind Windows, atunci SQL Server este mai potrivit deoarece, fiind creat de Microsoft, se adapteaza foarte bine sistemului de operare.

Alte referate despre: sisteme de gestiune a bazelor de date, sisteme de gestiune a bazelor de date referat, referat sisteme de gestiune a bazelor de date

Sisteme si portaluri informationale ale intreprinderilor

In anii 1980 si in majoritatea anilor 1990, sistemele ce serveau directorilor de top erau concepute pentru a lucra ca sisteme independente si erau numite sisteme de informare executive.
Aceasta abordare face astfel de sisteme accesibile mai ales marilor companii. Astazi, directorii sunt sprijiniti de sisteme care suporta de asemenea alti angajati, incluzand BI, ERP, managementul cunoasterii, PLM, BPM si CRM. Toate impreuna alcatuind enterprise information systems (EIS) (Turban, 2007), fiind definite ca sisteme ce servesc intregii intreprinderi sau a cel putin doua departamente functionale.

Alte referate despre: sisteme informationale ale intreprinderii, sistemele informationale pentru intreprinderile mici si mijlocii, sistemul informational al intreprinderii

Evaluarea

Functia de selectie realizeaza clasificarea elevilor intr-o situatie de examen sau de concurs;Functia motivationala stimuleaza autocunoasterea, autoaprecierea, autoevaluarea in raport cu obiectivele formarii educationale si se realizeaza sub forma feed-back-ului oral sau de raport scris.

Alte referate despre: evaluarea, raport de evaluare, evaluare

Proiect evaluare apartament

Valorile stabilite sunt valabile la data efectuarii raportului si au fost exprimate in lei si euro, la cursul valutar al zilei in care s-a efectuat evaluarea.Avand in vedere statutul ANEVAR si Codul Deontologic al profesiunii de evaluator, evaluatorul isi asuma intreaga responsabilitate numai in fata beneficiarului raportului, pentru opiniile exprimate in prezentul raport.

Alte referate despre: raport evaluare apartament, raport de evaluarea apartament, raport de evaluare apartament

Raport - Evaluare teren

Prin prezenta se certifica, cu buna credinta urmatoarele:Faptele prezentate in acest raport de evaluare sunt corecte si adevarate;Analizele,opiniile si concluziile raportate se limiteaza doar la ipotezele si conditiile limitative prezentate in raport, si acestea reprezinta opiniile si concluziile mele personale, obiective si impartiale, fara a considera interesele;Toate cercetarile, informatiile, rationamentele, analizele si concluziile necesare pentru a ajunge la valoarea estimata, au fost efectuate in conformitate cu standardele Internationale de Evaluare - IVS1 si cu legislatia in vigoare la data evaluarii ;Evaluatorul isi asuma integral rapunderea asupra tuturor afirmatiilor personale din raportul de evaluare. Datele si informatiile preluate din surse ce nu au putut fi verificate personal de evaluator sunt mentionate expres in text;

Alte referate despre: raport evaluare teren, raport evaluare teren referat, hotarare aga raport evaluare teren

Sisteme expert

sistemele expert trebuie sa fie capabile sa gestioneze baze de cunostinte de volum mare si sa trateze cunostintele inexacte sau incomplete;sistemele expert utilizeaza metode empirice bazate pe experienta care conduc la solutiile cele mai bune.sistemul expert este specializat intr-un anumit domeniu sin u in rezolvarea unei singure probleme ca programele informatice clasice.

Alte referate despre: sisteme expert, sisteme expert in domeniul economico-financiar, studiu de caz-prototip de sisteme expert

Sisteme de agricultura

Astfel, in mod regulat afanarea solului este efectuata doar prin aratura cu intoarcerea brazdei, fiind urmata de numeroase lucrari secundare de pregatire a patului germinativ si intretinere in perioada de vegetatie.

Alte referate despre: sisteme de agricultura, sisteme de agricultura alternativa precticate in ue, managementul sistemelor in agricultura montana

Separarea sistemelor eterogene

Sedimentarea - reprezinta operatia de separare a sistemelor
eterogene lichide sau gazoase in fazele constituente sub actiunea
diferentiala a gravitatiei asupra fazelor cu densitati diferite.
Sedimentarea are avantajul major datorat simplitatii constructive a
echipamentelor de proces in care se desfasoara in conditiile unor costuri de exploatare si de procesare reduse.

Alte referate despre: separarea sistemelor eterogene, separarea sistemelor eterogene lichide si gazoase, separarea sistemelor eterogene gazoase

Sisteme de incalzire

Cerintele igienice fata de incalzire:
- temperatura aerului in incapere trebuie sa fie uniforma atit pe orizontala, cit si pe verticala
- temperatura se considera uniforma daca pe orizonata decalajul t nu depaseste 2 grade, pe verticala – 2,5.
- indiferent de valorile temperaturii exterioare a aerului, prezenta vinturilor si numarul de persoane in incapere instalatiile de incalzire trebuie sa mentina temperatura stabila conform cerintelor normative
- suprafetele peretilor, tavanului, dusumelii trebuie sa se incalzeasca pina la o temperatura apropiata de cea a temperaturii din incapere.

Alte referate despre: sisteme de incalzire, referat sisteme de incalzire, sisteme de incalzire referat
Referate afisate : 16
Medie note: 7.78 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles