Crocodili referat

Crocodilul de Nil

Crocodilul de Nil - Reprezentantul cel mai recunoscut al Ordinului CROCODILIA este Crocodilul de Nil, altadata numeros in fluviile, lacurile si mlastinile din Africa, la sud de Sahara, in Madagascar si Insulele Comore. In mod obisnuit, lungimea sa se situeaza intr 3,50m si 4,50 m dar unele exemplare pot sa depaseasca 6 m.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 4680
Materia: Biologie

Reptile si amfibieni

Şerpii trăiescc în copaci şi pe pământ . Unii dintre ei îşi ucid prada cu ajutorul otrăvii . Otrava vine prin dinţii foarte ascuţiţi , numiţi colţi. Toţi şerpii sunt în stare să-şi dilate gurile enorm pentru a înghiţi prada . Dacă prada este mere stomacul se dilată într-atât încât să o încapă.

Când mănâncă unii şerpi îşi împing tubul prin care respiră în partea din faţă a gurii .Falca superioară şi falca inferioară se pot depărta una de alta atât de mult , încât şerpi pot înghiţi o pradă foarte ma-re (caiman) .

Şarpele cap-de-câine are o coadă cu care se poate agăţa. Se foloseşte de ea pentru a se atârna de ramuri şi a prinde păsările care trec pe dinainte. Şerpii reperează mirosurile diferitelor animale şi se conduc după ele pentru a găsi hrana sau pentru a se împerechea (exemplu: vipera. Şerpii anaconda ...

Alte referate despre: reptile si amfibieni, referat reptile si amfibieni, asemanari intre reptile si amfibieni

Stiati ca?...

In anul 1966, in Anglia s-a gasit trifoiul cu cele mai multe frunze :10. Cele mai inalte plante din lume cresc Ruwenzori din Africa.
In lume exista in prezent peste 15.000 de specii de viermi.Lipitorile pot consuma o cantitate de sange de 10 ori mai mare decat greutatea corpului lor. O lipitoare satula poate supravietui cateva luni fara hrana. Femela paianjenului vaduva-neagra este de 30 de ori mai grea decat masculul. Veninul anumitor specii de scorpioni poate ucide un caine in sapte minute si un om in cateva ore.

Alte referate despre: stiati ca biologie, stiati ca fizica, stiati ca

Crocodilul

Odată ajuns la 3,50m,crocodilul devine un carnivor redutabil,dar mai puţin dispus la efort,preferând prăzile de dimensiuni mari,mai ales mamifere,dar şi păsări, reptile sau broaşte.Adesea crocodilul rămâne la pândă zile întregi,nemişcat,până când un bivol sau o antilopă vetită să-şi astâmpere setea apare în proximitatea sa. Atunci acesta alunecă tăcut şi o prinde brusc de picior sau de bot,dezdechilibrând-o şi trăgând-o în apă, unde o îneacă,după care o sfâsie, inghiţind fălcile fără să le mestece.Când prada este prea mareşi nu o poate deplasa singur,dao sau trei crocodili se asociază pentru transportul ei în apă.

Alte referate despre: crocodilul de nil, crocodilul, crocodil

Hranirea in mediul acvatic

Majoritatea chiscarilor sunt paraziti la maturitate. Ei se fixeaza pe pesti mai mari timp de pana la doi ani, pentru a se hrani cu sange sau cu alte lichide ale corpului. O data ce gura chiscarului, asemenatoare cu o ventuza s-a fixat pe corpul victimei sirurile de dinti incarligati apuca pielea, in timp ce dintii ca niste pile rod carnea. Un chiscar suge 1,4 kg de sange si alte lichide lichide, intre metamorfoza si maturitate sexuala, cand isi paraseste gazda, intorcandu-se in rauri pentru a depune icrele.

Alte referate despre: relatii de hranire in mediul acvatic, modul de hranire in mediul acvatic, hranire in mediul acvatic

Rebus pe teme de biologie

1.Organul auditiv este alcătuit din 3 regiuni-urechea exterioară, ………..şi cea internă?
2.Dintre organele de simţ un rol important în viaţa mamiferelor îl joacă organul ………...
Cu ajutorul lui mamiferele se orientează în spaţiu-îşi caută hrană, percep apropierea duşmanului, găsesc femelele?
3.Dupa modul de reproducere şi al dezvoltării puilor ,mamiferele sint clasificate în:Placentare, marsupiale şi …….?

Alte referate despre: rebus pe teme istorice, rebus pe tema ecologiei, rebus pentru tema la romana

Clasa Reptilia

Soparlele si serpii au in cavitatea bucala o limba subtire bifida (bifurcata la varf) si extrem de mobila care poate fi proiectata mult in afara. Pe planseul cavitatii bucale se afla orificiile nazale interne (coane). Serpii au o gura extensibila. Cavitatea bucala se continua cu faringele care comunica lateral cu camerele timpanicce. Esofagul este lung si dilatabil iar in continuarea lui se afla stomacul de forma alungita.

Alte referate despre: clasa reptilia, clasa reptilelor, clasa reptila

Vertebrate - clasificare

Pielea solzi -> Subţire, fără solzi, Cornoasă, îngroşată ce formează solzi mici, Acoperită de pene, Acoperit cu păr produs de piele

Alte referate despre: vertebrate clasificare, vertebratele clasificare, diversitate la vertebrate clasificare

Curiozitati la mamifere si reptile

5. Liliacul este singurul mamifer care zboara. In unele parti ale lumii liliacul ia locul albinelor in polenizarea florilor. Mananca insecte intr-o noapte cat jumatate din greutatea corpului.6. Ursul polar este stangaci. Ursul polar poate inota continuu 100 de km.

Alte referate despre: curiozitati la mamifere si reptile, curiozitati despre mamifere, curiozitati despre mamifere carnivore

Principalele grupe de animale - prezentare power point

Reptile
Reptilele traiesc pe pamant de peste 300 de milioane de ani.Exista cateva grupuri de reptile : reptile cu solzi, din care fac parte soparlele,serpii si iguanele din Noua Zeelanda, precum si reptile mari – de exemplu crocodilii, si broastele testoase.Reptilele traiesc in apa sarata, in apa dulce, pe pamant, sub pamant si in copaci.Cameleonii isi schimba culoarea pielii pentru a se camufla sau pentru a comunica.

Alte referate despre: principalele grupe de animale, care sunt principalele grupe de animale, principalele grupe de animale - prezentare power point 3x puncte

Crocodilul din sifonier - creatie proprie

Stau asa, cu ochii inchisi cateva clipe, cand deodata linistea parcului este estompata de un sursus de apa, de voci a mii de oameni. Deschis ochii speriata, ce s-a mai intamplat oare? Cand ii deschis, ce sa vezi, era chiar langa Fontana de Trevie... in ITALIA. Doamne dumnezeule, eram in Italia.. tara visurilor mele. Nu imi venea sa cred, credeam ca e un vis., dar nu era – totul era real. M-am intors si am aruncat in fantana un banut ( se zice ca aduce noroc). Mai stau cateva clipe, cand de mine se apropie un tanar chipes frumos, vai ce ochi verzi avea. .

Alte referate despre: sunt crocodilul din sifonier creatie proprie, crocodilul din sifonier, basm creatie proprie

Zeii egipteni

Maat, ordinea cosmica
Considerată fiica lui Ra, zeul Soare, Maat apărea în spatele tatălui său în barca ce îi purta în fiecare noapte în lumea de dincolo. Fiind personificarea justiţiei şi responsabila ordinii din Univers, Maat a fost considerată protectoarea judecătorilor. Pentru a fi în stare să-şi exercite datoria in mod demn judecătorii purtau la gât o amuletă a acestei divinităţi.

Alte referate despre: zeii egipteni, zei egipteni, nume de zei egipteni

Religia egipteana

“ Asa cum exista diferite reprezentari despre esenta divina, tot astfel exista si diferite imagini despre lume. In pricipiu se pot delimita imaginea magica, mitica si rationala a lumii, pentru care s-a incercat compararea cu somnul, visul si starea de veghe.

Intreaga cultura egipteana este de origine religioasa. Astronomia a aparut ca necesitate a impartirii timpului de care ritualul nu se putea lipsi (rasaritul devreme al lui Sothis, fazele lunii). Cele mai vechi reprezentari cartografice se refera la o “geografie de dincolo”, fiind pictate pe fundul sicrielor ca orientare pentru lumea cealalta. Medicii faceau parte, mai ales, din casta preotilor. Pentru igiena si prevenirea bolilor existau reguli sub forma unor porunci religioase. Artele plastice trebuie intelese numai dinspre radacina lor religioasa. Arta egipteana trebuia sa serveasca unor ...

Alte referate despre: religia egipteana, religia egipteana referat, referat religia egipteana

Oameni din cele mai vechi timpuri

Aceste prime imagini ce descriu ascensiunea faraonului nu-si gasesc termenii de comparatie in folclorul romanesc. Singurele motive comune sunt dorinta de nemurire, sentiment identic intalnit la toti oamenii de altfel si ascensiunea spre ceruri, dupa moarte. Fiinta cosmica in care este transformat faraonul este mult prea incarcata de simboluri pentru a putea fi analizata in amanunt intr-o lucrare ca cea de fata.

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Istoria ieroglifica Dimitrie Cantemir

Imparatiile, in aceasta geografie imaginara, sunt doua, cea a "jiganiilor" si cea a pasarilor,* iar poruncile sunt aici repede implinite: "Asadara, a marilor acestora imparati porunca tot deodata si dandu-sa, toate jiganiile uscatului si pasirile vazduhului in pripa se adunara si fietecarea, dupa chipul si neamul sau, la ceata monarhiii sale sa alcatuira."

Alte referate despre: istoria ieroglifica dimitrie cantemir, istoria ieroglifica dimitrie cantemir rezumat, istoria ieroglifica dimitrie cantemir comentariu

Cosmetice

Franta si Italia devin centrul producerii lor. Folosirea plumbului in producerea cosmeticelor a provocat multe probleme fizice si chiar moartea. Cea mai larga utilizare o are rujul rosu de buze. Produsele cosmetice s-au dezvoltat odata cu industria filmului si a modei.

Alte referate despre: produse cosmetice, referat produse cosmetice, produse cosmetice referat

Fauna Africii

Totuşi, majoritatea insectelor nu sunt folositoare. Ţânţarul Anopheles este purtător de malarie şi alte boli. Musca ţeţe, care produce boala somnului la om face unele zone din partea centrală şi de est nelocuibile. Rozătoarele sunt de asemenea o problemă. Ele mănâncă grâul şi sunt purtătoare de boli cum ar fi holera. Chiar şi frumoasele păsări din Africa pot produce pagube mari în recoltele de grâu.

Deoarece cea mai mare parte a animalelor Africii ne este cunoscută din documentarele transmise pe diferitele canale de televiziune, voi prezenta unele lucruri pe care o parte dintre noi nu le cunosc.

De exemplu crocodilii „ consumă ” pe lângă hrană şi pietre care rămân în organism pentru totdeauna. Spre sfârşitul vieţii ele ajung să cântărească până la 1% din greutatea corpului lor. Acest lucru îi ajută să se menţină într-o anumită regiune a apei, în ciuda ...

Alte referate despre: fauna africii, vegetatia si fauna africii, vegetatia si fauna africi
Referate afisate : 17
Medie note: 8.37 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK