Cruciada copiilor 1212

Cruciada copiilor

Tuturor li se părea cît se poate de bine să se încăpăţîneze într-o luptă fără sorţi de izbîndă şi fără motivaţii reale. Orice tactici combative erau folosite şi folositoare; chiar şi aceea de a arunca nişte copii - al căror şef avea zece ani - în luptă. Era o lume teribilă.

Vremile au trecut, momentul a fost dat uitării şi se mai păstrează doar în studiile de specialitate. Teribilismul însă, încă îşi mai are sălaş printre noi. Copiii încă se mai aruncă în lupte cu sau fără motiv, încă li se pare că numai în virtutea faptului că există şi sînt copii au dreptul la victorie. Ce e mai rău, este că nimeni nu se chinuie să-i dezbare de acest prost nărav.

Interesant este că, deşi teribilismul este o boală a copilăriei, ca şi vărsatul, sînt destui adulţi care dau semne vădite că suferă de ea. A fost dintotdeauna la modă, cel puţin de cînd s-a văzut că treaba ţine - şi acum mă refer la intelectuali sau cei care ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2436
Materia: Istorie

Politica de cruciada a voievozilor romani

Politica externa a Tarilor Romane a fost influentata de Ungaria, Polonia si mai ales de Imperiul Otoman; in 1355, turcii otomani au atacat Dobrogea; la sfarsitul secolului al XIV-lea, turcii au ajuns la Dunare si s-au pregatit sa atace Tarile Romane; Tarile Romane, alaturi de Ungaria si Polonia, au aprat civilizatia crestina imptriva turcilor islamici, angajandu-se in asa zisele cruciade tarzii.

Alte referate despre: politica de cruciada a voievozilor romani, politica de cruciada a voievozilor, politica de cruciada a voievozilor romani referat

Europa feudala

Dupa plecarea regelui Richard,epoca eroica a cruciadelor în Tara
Sfânta,a luat sfârsit.Scopul initial al celei de-a patra cruciade a
fost deturnat de catre venetieni,care în acea perioada,detineau
controlul comertului în zona mediteraneeana si erau dornici sa obtina
chiar suprematia.Navigând cu vase venetiene,cruciatii si-au platit
transportul prin cucerirea,mai întâî,a orasului Zara.Aceasta a fost
cedat venetienilor.A urmat apoi reinstalarea unui împarat renegat în
orasul Constantinopol,care se bucura de sustinere din partea
venetienilor.Dupa aceste evenimente,cruciatii au devenit din ce în ce
mai greu de stapânit,pentru ca în final sa jefuiasca orasul si sa
profaneze locurile sfinte,dându-si frâu liber resentimentelor fata de
sofisticata cultura greceasca si a credintei lor ortodoxe.

Alte referate despre: europa feudala, despre europa feudala, agricultura din europa feudala

Cruciadele

Cruciada 5 (1228-1229): condusa pe cale maritima de imparatul german Friedrich al II-lea, recucereste pentru ultima data Ierusalimul, oras care va fi pierdut de Cruciati definitiv in anul 1244.

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat

Cruciadele

Operatiunile militare de cea mai mare anvergura pe care le-a întreprins Occidentul medieval,cruciadele au constituit si sub alte raporturi un moment semnificativ al istoriei civilizatiei.Considerate mult timp(pană către 1806) exclusiv sub raportul lor religios,in realitate aceste expeditii au avut drept cauze(si rezultate) elemente de natura diferita-economice,sociale,politice,morale,-desi au fost mobilizate si s-au desfasurat sub lozinca ,,razboiul sfânt”,de eliberare a Ierusalimului si a ,,Sfîntului Mormânt ” de sub ocupatia ,,păgânilor” musulmani.

Alte referate despre: cruciada copiilor, referat cruciadele, referat cruciade

Prima cruciada

Înaintea marii armate cruciate, au pornit trupe izolate conduse de Eremit şi de un cavaler, “Walter cel fără de avuţie” formate din aproximativ 15000 de oameni. Prima trupă a părăsit Renania de Nord în martie şi s-a îndreptat spre sud-est, traversând Ungaria şi Bulgaria de astăzi. Ambele cete de ţărani au trebuit să înfrunte populaţiile locale.

Alte referate despre: prima cruciada, prima cruciada referat, prima cruciada in evul mediu

Cruciadele

Introducere
Ideea de cruciada a aparut intr-o Europa aflata in plina expansiune economica, insotita de un proces de colonizare, mai intai interna, in interiorul Europei, apoi externa. Era rezultatul intensificarii schimburilor, ca urmare a antrenarii Balticii in reteaua maritima comerciala, a devoltarii pietei, fapt ce a facut ca in toate clasele sociale sa aiba loc rasturnari. Incepand cu secolul 11, in Eurpa occidentala viata urbana a cunoscut o renastere ce permitea oraselor o afirmare pe plan politic si social ele primind statutul propriu , iar in secolele ce au urmat fiind inscrise in ierarhia feudala, avand dreptul la blazon. In secolele 11-13, numarul oraselor a crescut spectaculos, inflorirea lor impunand forme de viata, de cultura si de gandire noi, ce anuntau viitorul progres social.In secolul 11, orientul era cunoscut europenilor doar din povestirile pelerinilor sau ale negustorilor.Pana la cruciade , prin Orient se intelegea, propriu-zis, Orientul Apropiat, si era concentrat ...

Alte referate despre: referat despre cruciade, cele 8 cruciade, cruciada 1

Cruciadele

Obiectivul expeditiei fiind atins, multi cruciati au preferat sa se
întoarca acasa. Cei care au ramas, au continuat sa lupte de-a lungul
coastei mediteraneene de est. În cele din urma, au fost întemeiate
patru state ale cruciatilor regatul Ierusalemului, comitatul Tripoli,
principatul Antiohiei si comitatul Edessei. Godfrey de Boulion a fost
ales primul conducator al regatului Ierusalem, situat la fel de
departe ca Akaba de Marea Rosie. Practic, el era conducatorul
celorlalte state, cu toate ca organizarea de tip feudal a acestora, îi
confereau o autoritate limitata. Statele cruciatilor nu s-au aflat
niciodata în siguranta. Nici macar în perioada lor cea mai buna, ele
nu au reusit sa se extinda pâna la frontierele naturale desertice,
care le-ar fi usurat mult apararea. Turcii reprezentau în schimb, o
permanenta amenintare. Ei detineau controlul asupra unor mari orase
cum ar fi Alepp si Damasc. Chiar pe teritoriile lor, cruciatii
reprezentau ...

Alte referate despre: cruciadele in evul mediu, despre cruciade, tarile romane in cruciada antiotomana in evul mediu

Cruciadele

Cruciatii au respins armata selgiucidã si au cucerit Niceea si Dorileea (mai-iulie 1097). Antiohia a rezistat sapte luni, dar în cele din urmã a fost si ea ocupatã (1098). Cruciatii au trebuit sã lupte cu musulmanii încã un an pentru a-si croi drum spre Ierusalim. Dar în anul 1099 Ierusalim a cãzut în mâinile lor.

Alte referate despre: cruciada, cruciadele din evul mediu, cruciada tarzie

Cruciadele

Cruciadele
      Caracterul si cauzele cruciadelor
      Cruciadele pot fi definite ca expeditii militare ale feudalilor apuseni cu scopul de a cuceri si coloniza regiuni din Orientul Apropiat, îndeosebi Palestina cu Ierusalimul. Ele au aparut într-o societate aflata în plina expansiune politica si militara si sunt o întregire a procesului de colonizare petrecut în Europa, la ele participând toate clasele si paturile sociale.
      Aspectul religios consta în faptul ca aceste expeditii au fost însotite, la început, de o ideologie crestina. Proclamate ca "razboaie sfinte", ele au fost organizate în numele eliberarii asa numitelor "locuri sfinte" (Ierusalimul), de sub dominatia musulmana. Caracterul religios al cruciadelor explica de ce conducerea lor a revenit papalitatii al carei rol, pe plan international, se afirma în secolul ...

Alte referate despre: cele 4 cruciade, cruciadele tarzii, informatii despre cruciade

Cruciadele

Pe neaşteptate, europenii au început să-şi îndrepte atenţia, cu scopul invaziei, asupra îndepărtatei zone de est a bazinului mediteranean, controlată de musulmani. În centrul acestei zone se afla Ţara Sfântă,venerată de creştini, ca fiind locul în care a trăit şi a murit Isus din Nazaret. Acest război a devenit unul sfânt, în care cei implicaţi au “ luat crucea “ şi au devenit cruciaţi ( de la cuvântul latinesc crux – cruce).

Alte referate despre: urmarile cruciadelor, cruciade referat, politica de cruciada

Lucian Blaga - biografie

În 1910 debutează în Tribuna din Braşov cu poezia Pe ţărm, urmată de cea intitulată Noapte şi este ales preşedinte al societăţii literare din şcoală. „Începuse să-l pasioneze problemele de ştiinţă şi filozofie – atestă aceleaşi Amintiri. Ne vorbea despre planeta Marte, încerca să ne dovedească existenţa vieţii acolo. Cu timpul era pasionat mai mult de problemele filozofice (Conta, Schopenhauer, Höffding, Bergson). O lungă perioadă (1926-1939), va lucra în diplomaţie, fiind, succesiv, ataşat de presă şi consilier la legaţiile României din Varşovia, Praga, Berna şi Viena, ministru plenipo-tenţiar la Lisabona. Îşi continuă activitatea literară şi ştiinţifică, publicând în tot acest timp volume de versuri, eseuri filozofice şi piese de teatru.

Alte referate despre: lucian blaga biografie, lucian blaga biografia, lucian blaga biografie pe scurt

Drepturile copiilor

De la primii pasi in parc am fost lovita de imaginea unui copil murdar,care dormea profound pe o haina aruncata in iarba inca verde.Nu se mai spalase cine stie de cand.Caldura soarelui ii tinea loc de plapuma.,,Un accident sau ce intamplare!”mi-am zis in gand.Dupa cativa pasi am zarit inca unul si apoi inca unul,inca unul…Toata bucuria s-a scurs din trupul meu si am simtit ca ma ia frigul.

Alte referate despre: drepturile copiilor, drepturile copiilor referat, incalcarea drepturilor copiilor

Craciunul copiilor - power point

Totul a dispărut. M-am trezit. Deci, nu a fost real. Dar cu siguranţă a fost plăcut să reîntalnesc plăcerea de a mai vorbi o dată cu bunul meu bunic. Aş vrea un aparat de aruncat pânză, vreau o jucărie mare de pluş cu SCOOBY DOO, un inel, cu piatră albă pe el pentru mine!!! Pentru Anuţa, un alt inel, şi încă unul pentru Livia. Vă rog să mi le aduceţi într-o cutiuţă făcută special pentru inele!!!

Alte referate despre: craciunul copiilor, fost craciunul copiilor power point, dialog mos craciun copii

Baza informationala si etapele COP

Baza informationala si etapele COP
3)Informaţii privind condiţiile concrete şi sistemul de organizare a producţiei:Mărimea capacităţiide producţie disponibilă
Mărime şi structura forţei de muncă disponibilă;Mărimea resurselor materiale şi energetice necesare.Etapele Conducerii Operative a Producţiei:Elaborarea lucrărilor necesare Conducerii Operative a Producţiei trebuie să se facă într-o anumită succesiune întrucât influenţează folosirea resurselor şi viabilitatea programelor ce se vor realiza.

Alte referate despre: baza informationala si etapele cop, baza infiormationala si etapele cop, baza informationala

Copii ca si mine - compunere

Copii ca si mine - Poate cea mai puternica arma impotriva rautatilor adanc inradacinate in inimile oamenilor este copilaria.Inocenta care insoteste aceasta varsta surprinde mereu prin suras si candoare.In sufletul unui copil e atat de multa speranta si dragoste incat ranindu-l i-ai omori surasul.

Alte referate despre: copii ca si mine, copii ca si mine compunere, copi ca si mine

Compunere - O viata mai buna pentru copii acestei tari

Toti suntem copii,indiferent dacă suntem bogaţi sau săraci,români sau de alte naţionalităţi,frumoşi sa nu,cuminţi sau mai zburdalnici,deştepţi sau nu.Toti avem aceleaşi necesitati dar şi îndatoriri.Toti trebuie să muncim,dar după puterile noastre.

Alte referate despre: o viata mai buna pentru copii acestei tari, compunere o viata mai buna pentru copii acestei tari, o viata mai buna pentru copiiii acestei tari

Integrarea copiilor cu CES in invatamantul de masa, conform "Declaratiei de la Salamanca"

In afara de folosirea unor strategii specifice, pentru a avea o scoala incluziva care sa functioneze, este necesara pregatirea acesteia, pregatirea cadrelor, dar si conditii materiale care sa permita un invatamant cat mai diversificat, a adaptarii diferitelor cerinte speciale.

Alte referate despre: integrarea copiilor cu ces in invatamantul de masa, integrarea copiilor cu ces in invatamantul de masa referat, integrarea copiilor cu ces in scoala de masa

Problematica educatiei copiilor cu CES

- modalitatile de sprijin in actul invatarii - elevii cu CES au nevoie in anumite momente de un sprijin activ deinvatare atat in timpul activitatilor desfasurate in clasa, cat si la activitatile din afara clasei, prin dezvoltarea unui parteneriat educational cu anumite categorii de specialisti, cu familiile elevilor.

Alte referate despre: educarea copiilor cu ces, finalitatea educatiei copiilor cu ces, metode activ participative in activitatea educativa a copiilor cu ces
Referate afisate : 19
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles