Cruciada copiilor rezumat

Cruciada copiilor

Cruciada copiilor - În anul 1212, lăsîndu-se purtaţi de un elan mistic copiii Occidentului se ridicau la arme hotărîţi - nici mai mult nici mai puţin - să înfrunte oştile necredincioşilor şi să elibereze Locurile Sfinte. Începuse ceea ce avea să intre în istorie sub numele de Cruciada Copiilor.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2424
Materia: Istorie

Politica de cruciada a voievozilor romani

Politica externa a Tarilor Romane a fost influentata de Ungaria, Polonia si mai ales de Imperiul Otoman; in 1355, turcii otomani au atacat Dobrogea; la sfarsitul secolului al XIV-lea, turcii au ajuns la Dunare si s-au pregatit sa atace Tarile Romane; Tarile Romane, alaturi de Ungaria si Polonia, au aprat civilizatia crestina imptriva turcilor islamici, angajandu-se in asa zisele cruciade tarzii.

Alte referate despre: politica de cruciada a voievozilor romani, politica de cruciada a voievozilor, politica de cruciada a voievozilor romani referat

Europa feudala

Pictura murala a luat avânt si ea,partial datorita cresterii ordinului
franciscanilor-urmasi ai Sfântului Francisc de Assisi-ceea ce însemna
ca pentru noii evlaviosi ai ordinului erau necesare multe biserici
noi.Pictura reprezenta cel mai potrivit mod de a le decora,mai ales
pentru ca mozaicul se executa mult mai dificil,si în acelasi
timp,reprezenta o arta mult prea generoasa pentru un ordin dedicat
saraciei si umilintei,cum era franciscan.

Alte referate despre: europa feudala, despre europa feudala, agricultura din europa feudala

Cruciadele

Cruciada 4 (1201-1204): initiata de papa Innocentiu al III-lea impotriva Egiptului (stapânul Ierusalimului), si-a abandonat rapid telul primar, degenerând intr-un razboi fraticid, indreptat contra Constantinopolului ortodox, unde aventurierii catolici vestici au instaurat temporar in 1204 un regat neviabil pro-catolic, deasemenea numeroase mici principate catolice pe teritoriul Greciei ortodoxe, principate la fel de neviabile. Peste tot au comis crime pe scara larga.

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat

Cruciadele

Negustorii marilor oraşe din Occident erau şi ei interesaţi de să-i elimine pe rivalii lor bizantini.Garanţia le-o ofereau expediţiile cruciaţilor,pe care deci primii aveau interesul să-i ajute,punându-le la dispoziţie bani,alimente şi corăbii de transport.

În sfarşit,pentru marea masă de ţarani,a pleca în cruciada însemna a scăpa de sărăcie şi de grelele obligaţii feudale,de foamea cauzată de iernile aspre şi de numeroşii ani de secetă ;însemna a scapa de jafurile la care erau supuşi în fiecare an de razboaiele dintre feudali,precum şi de teribilele epidemii de care suferise îndeseobi Franţa în ultimii ani.În schimb,în îndepartatele ţari ale Orientului îi aştepta o viaţa liberă şi îmbelşugată,aşa cum o prezentau negustorii şi pelerinii în relătarile lor,şi cum o visau ţaranii…Cei care plecau în cruciada ...

Alte referate despre: cruciada copiilor, referat cruciadele, referat cruciade

Prima cruciada

Ţăranii au suferit pierderi grele, căci pentru un asemenea gen de înfruntări nu erau pregătiţi. Duceau lipsă de alimente şi de arme, ceea ce a făcut ca pe drum să comită prădăciunii din cauza cărora au fost prigoniţi de localnici, cu toată cruzimea. Cu toate acestea Petru şi oastea lui au ajuns, la începutul lui august 1096, înaintea porţilor Constantinopolului, la două saptămâni după sosirea trupei lui Walter.

Alte referate despre: prima cruciada, prima cruciada referat, prima cruciada in evul mediu

Cruciadele

Ideea de cruciada a aparut intr-o Europa aflata in plina expansiune economica, insotita de un proces de colonizare, mai intai interna, in interiorul Europei, apoi externa. Era rezultatul intensificarii schimburilor, ca urmare a antrenarii Balticii in reteaua maritima comerciala, a devoltarii pietei, fapt ce a facut ca in toate clasele sociale sa aiba loc rasturnari. Incepand cu secolul 11, in Eurpa occidentala viata urbana a cunoscut o renastere ce permitea oraselor o afirmare pe plan politic si social ele primind statutul propriu , iar in secolele ce au urmat fiind inscrise in ierarhia feudala, avand dreptul la blazon. In secolele 11-13, numarul oraselor a crescut spectaculos, inflorirea lor impunand forme de viata, de cultura si de gandire noi, ce anuntau viitorul progres social.In secolul 11, orientul era cunoscut europenilor doar din povestirile pelerinilor sau ale negustorilor.Pana la cruciade , prin Orient se intelegea, propriu-zis, Orientul Apropiat, si era concentrat intr-un ...

Alte referate despre: referat despre cruciade, cele 8 cruciade, cruciada 1

Cruciadele

Dupa plecarea regelui Richard, epoca eroica a cruciadelor în Tara
Sfânta a luat sfârsit. Scopul initial al celei de-a patra cruciade a
fost deturnat de catre venetieni, care în acea perioada detineau
controlul comertului în zona mediteraneana si erau dornici sa obtina
chiar suprematia. Navigând cu vase venetiene, cruciatii si-au platit
transportul prin cucerirea, mai întâi, a orasului Zara. Acesta a fost
cedat venetienilor. A urmat apoi reinstalarea unui împarat renegat în
orasul Constantinopol, care se bucura de sustinere din partea
venetienilor. Dupa aceste evenimente, cruciatii au devenit din ce în
ce mai greu de stapânit, pentru ca în final sa jefuiasca orasul si sa
profaneze locurile sfinte, dându-si frâu liber resentimentelor fata de
sofisticata cultura greceasca si a credintei lor ortodoxe.

Alte referate despre: cruciadele in evul mediu, despre cruciade, tarile romane in cruciada antiotomana in evul mediu

Cele 4 cruciade

Itinerarul clasic al cruciatilor pe uscat trecea din Occident de-a lungul Rhinului si a Dunarii,traversa Campia Panonica,apoi regiunea balcanica,trecand prin Belgrad, Sofia,Adrianopol, pana la Tarmul Bosforului ; apoi din Constantinopol treceau in Asia Mica pana ajungeau la Ierusalim. Traseul era lung,iar drumul pana la Constantinopol dura cel putin patru luni si juma-

Alte referate despre: cruciada, cruciadele din evul mediu, cruciada tarzie

Cruciadele

Cruciadele
Timp de mai multe sute de ani, Bizanţul a servit ca zonă tampon a creştinismului faţă de islamismul militant. După înfrângerea de la Manzikert din 1071, prin pierderea aproape în totalitate a Asiei Mici care reprezenta o sursă de forţă de muncă şi bani, bizantinii au fost obligaţi să solicite ajutorul Papei prin Impăratul Alexius I.

Alte referate despre: cele 4 cruciade, cruciadele tarzii, informatii despre cruciade

Lucian Blaga - biografie

Lucian Blaga, poet, dramaturg şi filozof, s-a născut la 9 mai 1895, în satul Lăn-crăm din judeţul Alba, sat ce poartă-n nume „sunetele lacrimei”. Copilăria sa a stat, după cum el însuşi mărturiseşte, „sub semnul unei fabuloase absenţe a cuvântului”, autodefinindu-se „mut ca o lebădă”, deoarece viitorul poet nu a vorbit până la vârsta de patru ani.

Alte referate despre: lucian blaga biografie, lucian blaga biografia, lucian blaga biografie pe scurt

Drepturile copiilor

Din palatele lor comfortabile parlamentarii lumii se intrec in declaratii referitoare la sfintele drepturi ale copilului.Numai pretul unei masini cu care ei se plimba ar fi suficientpentru a asigura traiul decent al catorva copii din zonele defavorizate ale globului.Cel mai adesea insa vorbele raman numai vorbe.

Evident ,nu se poate generaliza.In multe tari,cum sunt cele din Europa de Est ,inclusiv Romania , s-au facut progrese insemnate in protejarea copiilor fara familie sau a celor saraci.Si totusi…

Ma tulbura cumplit amintirea unei zile frumoase din toamna aceasta cand,aflandu-ma in Bucuresti,obosita,ma hotarasem sa ma odihnesc in fata parcului Garii de Nord.Afara un soare cald isi picura stropii de aur peste frunzele usot ingalbenite.Era placut si o lumina blanda asternea pe chipurile trecatorilor un zambet involuntar.

Alte referate despre: drepturile copiilor, drepturile copiilor referat, incalcarea drepturilor copiilor

Cauzele principale a plasarii copiilor in casele de copii

Cauzele principale a plasarii copiilor in casele de copii
În raportul vice – ministrului educaţiei Rusiei, d-ei Lazutova M.N., în cadrul conferinţei naţionale a directorilor caselor de copii şi şcolilor – internate pentru copii orfani, şi copii rămaşi fără tutela părinţilor (oct. 1995) a fost menţionat faptul, că “în trecut orfan a fost considerat acel copil, care şi-a pierdut părinţii. Secolul 20 a dat naştere la un nou fenomen – orfanitate socială – copiilor, lăsaţi de către părinţi. Iar acest fapt semnifică o ruşine mare pentru ţară, deoarece apariţia copiilor orfani, având părinţi vii, mai bine decât oricare date statistice, arată criza morală a majorităţii din populaţie şi distrugerea familiei ruse”.

Alte referate despre: cauzele principale a plasarii copiilor in casele de copii, cauzele principale ale plasarii copiilor in casele de copii, dezvoltarea psihica a copiilor din casele de copii

Craciunul copiilor - power point

Totul a dispărut. M-am trezit. Deci, nu a fost real. Dar cu siguranţă a fost plăcut să reîntalnesc plăcerea de a mai vorbi o dată cu bunul meu bunic. Aş vrea un aparat de aruncat pânză, vreau o jucărie mare de pluş cu SCOOBY DOO, un inel, cu piatră albă pe el pentru mine!!! Pentru Anuţa, un alt inel, şi încă unul pentru Livia. Vă rog să mi le aduceţi într-o cutiuţă făcută special pentru inele!!!

Alte referate despre: craciunul copiilor, fost craciunul copiilor power point, dialog mos craciun copii

Baza informationala si etapele COP

Baza informationala si etapele COP
3)Informaţii privind condiţiile concrete şi sistemul de organizare a producţiei:Mărimea capacităţiide producţie disponibilă
Mărime şi structura forţei de muncă disponibilă;Mărimea resurselor materiale şi energetice necesare.Etapele Conducerii Operative a Producţiei:Elaborarea lucrărilor necesare Conducerii Operative a Producţiei trebuie să se facă într-o anumită succesiune întrucât influenţează folosirea resurselor şi viabilitatea programelor ce se vor realiza.

Alte referate despre: baza informationala si etapele cop, baza infiormationala si etapele cop, baza informationala

Copii ca si mine - compunere

Copii au felul lor de a vedea lumea si sunt singurii carora nu le este frica de viitor.Isi zidesc fericirea pe visuri iar povestile in care binele invinge raul fac parte din realitatea lor.

Alte referate despre: copii ca si mine, copii ca si mine compunere, copi ca si mine

Particularitatile dezvoltarii psihice si fizice a copiilor din Casele de Copii

instabilitatea comportamentală la 81,3% de copii instituţionalizaţi ( în comparaţie cu 11,6% la copii din grădiniţă)
scăderea memoriei la 83,8% de copii orfani ( în comparaţie cu 16,5% de copii care frecventează grădiniţa)
scăderea activismului social la 67% de copii orfani (şi 10,8% la copii din grădiniţe)
dereglările comunicării – 47,6% la copiii instituţionalizaţi (8,7% la copiii educaţi la grădiniţă).
În aşa fel a fost constatată rămânerea în urmă a diferitor parametri psihici cu 5 – 6 ori.

Alte referate despre: particularitatile dezvoltarii psihice, particularitatile dezvoltarii psihice a adolescentului, particularitatile dezvoltarii psihice a prescolarului

Compunere - O viata mai buna pentru copii acestei tari

Impresionat de viata nefericita a multor copii necajiti,sper că cineva se va gândi si la ei,încercând să le facă viata si mai ales copilaria cât mai frumoasă şi lipsită de griji si nevoi.

Alte referate despre: o viata mai buna pentru copii acestei tari, compunere o viata mai buna pentru copii acestei tari, o viata mai buna pentru copiiii acestei tari

Activitatea cognitiva si organizarea activitatii independente a copiilor

Când copilul se adresează la matur cu o întrebare, el nu primeşte un răspuns satisfăcător. Lucrătorii sunt atât de ocupaţi cu observarea tuturor copiilor, că nu pot acorda atenţia numai unui copil. Se poate spune că activitatea cognitivă joasă e datorată învăţării, şi copilul nu se mai interesează de tot ce se petrece în jur.

Alte referate despre: rolul activitatilor cognitive la copii cu ces, organizarea activitatilor didactice in gradinita de copii, activitate-cognitiva-la-copii
Referate afisate : 19
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK