Cu ce se hraneste ariciul

Ariciul

Candva, in decursul ultimilor cinci milioane de ani, ariciul a disparut din America de Nord. In zilele noastre, acesta se gaseste in Insulele Britanice si Europa, intinzandu-se din sudul Scandinaviei si Rusiei, pana jos in Africa, din Orientul Mijiociu pana in China si Asia de Sud-Est. Inca absent in Australia, ariciul se raspandeste tot mai mult in Noua Zeelanda. Aricii teposi au, in general, cam aceeasi dimensiune, avand o lungime a capului si corpului de 20-30cm si sunt acoperiti cu un mare numar de ace tepoase. Acestea sunt, de fapt, fire de par modificate.

Fata si partile de jos sunt acoperite cu o blana aspra. In caz de primejdie, anumiti muschi specializati produc ridicarea tepilor, astfel incat acestia intepenesc intr-o pozitie amenintatoare, sau, animalul se ghemuieste intr-un ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 46kb
Downloads: 20
Materia: Biologie

Ariciul

Insectele, şoarecii şi toată hrana lui obişnuită încep să se împuţineze către toamnă. Cu căderea omătului au dispărut de tot. După ce şi-a adunat cât mai multe frunze, ariciul îşi înfundă nasul în blana moale de pe burtă şi doarme dus toată iarna. Poţi să-i tai şi capul că tot nu se trezeşte, deşi inima-i bate încet, sângele-i circulă iar trupul se hrăneşte cu rezervele de hrană de sub piele, strânse de cu vară. De cum se împrimăvărează, iarăşi îşi scoate nasul la lumină, ducându-şi viaţa paşnică, tihnită, fără alte griji decât căutatul hranei. Numai înfăţişarea lui bizară, cu pădurea de suliţi din spinare, explică legendele create în jurul lui. Romanii îl socoteau foarte util.

Alte referate despre: ariciul, ariciul si vulpea de petre ispirescu, ariciul referat

Nevertebrate libere- aricii de mare

Asa este cazul la Clypeaster rosaceus, un echinid mic de 3 cm, dar cu spini lungi de 6-9 cm, care traieste pe coastele insulelor Atile. O deplasare si mai mare a anusului pe partea inferioara nu a avut loc in evolutia filogenetica a acestei forme si ea ar fi fost chiar importanta, deoarece in felul acesta anusul ar fi ajuns in apropierea gurii. In schimb, foarte des gura acestor arici de mare s-a deplasat pe fata inferioara, la marginea opusa anusului, corpul devenind si mai alungit, cum este cazul ariciului de mare Spatangus purpureus de pe coastele Atlanticului si din Mediterana.

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a marfurilor, timpul liber

Cainele Huscky

Înăltimea este proportională cu greutatea, măsurătorile de mai sus reprezentând extremele standardului. Nu sunt admise alte dimensiuni, orice abatere de la standard fiind penalizată. Văzută din profil, lungimea corpului - măsurată de la umăr la crupă (pelvis) - este putin mai mare decât înăltimea corpului, măsurată de la sol la greabăn. De retinut: cel mai important aspect în ceea ce priveste înăltimea este că lungimea picioarelor de la coate la sol să fie putin mai mare decât distanta de la coate la greabăn.

Alte referate despre: cainele, cainele si catelul, fabula cainele si catelul

Mamifere innotatoare

Mamifere inotatoare :
Multe mamifere au cozi late si degetele picioarelor unite prin piele,ca niste vasle.Se numesc picioare cu membrane interdigitale.Cu ele animalele inainteaza in apa.

Alte referate despre: mamifare innotatoare, mamifere, mamifere acvatice

Liliecii-mamifere zburatoare

Aripile liliecilor sunt facute din doua membrane de piele intre care se afla tesuturi elastice si muschi (patagiumul), intinse intre cele 4 degete foarte lungi ale fiecarei maini si mambrele posterioare. Degetul mare este liber si are o gheara, care este folosita in special pentru miscare si pentru a manevra hrana. Liliecii îsi folosesc picioarele cu 5 degete cu gheare in special pentru a atarna de peretii pesterilor. Multi le folosesc ca sa se miste in jurul culcusului si chiar sa fugareasca prada pe pamant. Liliecii vampiri au picioare puternice si degete lungi, care le permit sa fuga si sa sara repede pe pamant .

Alte referate despre: mamifere zburatoare, zborul la insectele si mamiferele zburatoare, mamiferele zburatoare

Categorii de consumatori si rolul lor in ecosistem

Atat substantele chimice folosite in exces in agricultura cat si in rezidurile acumulate in sol si ape pot modifica biocenoza si partea nevie a ecosistemelor(biotopul).Ca urmare, fauna saprofaga din sol si ape este redusa simtitor ,ceea ce influenteaza negativ existenta ecosistemelor.

Alte referate despre: categorii de consumatori in ecosistem, categorii de consumatori, in ce categorie de consumator intra omul

Fructe ppt

Dr. William Castillo, seful de cardiologie al celebrei clinici Framington din Massachusetts, a declarat ca fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem manca pentru a ne proteja contra bolilor de inima.El spune ca fructele contin bioflavonoide, care impiedica ingrosarea sangelui si blocarea arterelor. De asemenea ele intaresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind aproape intotdeauna cauza hemoragiilor interne si a crizelor cardiace.

Alte referate despre: legume si fructe ppt, sucuri din fructe si legume ppt, legume fructe cereale ppt

Mic dictionar al pasarilor

Cucu (Cuculus) pasare calatoare cu pene cenusii, cu coada lunga cu pete albe, care isi depune ouale in cuiburi straine pentru a fi clocite de alte pasari si care este cunoscuta prin sunetele caracteristice pe care le scoate.

Alte referate despre: mic dictionar de concepte operationale, descarca o mica povestiri despre pasari pe limba rusa, mic dictionar englez-roman

Stele de mare

Stelele de mare se deplaseaza pe fundurile marine ca urmare a miscarii in acelasi sens a acsetor picioruse,care,la exemplarele mari,sunt in numar de cateva mii.Ventuzele aflate la capatul picioruselor au un rol essential in prinderea prazii.La extremitatea fiecarui brat, se afla celulele fotosensibile,care alcatuiesc un fel de ochi primitiv, capabil sa reactioneze la lumina.

Alte referate despre: dragostea misca sori si stele, stelele, o motocicleta parcata sub stele comentariu

Cresterea salmonidelor

importanta economica a pastravului curcubeu rezulta din:
-este o specie putin pretentioasa la conditiile de mediu,
- raspunde excelent la cresterea in captivitate
-poate fi crescut in policultura cu alte specii
-prezinta un grad bun de asimilare a furajului
-rezistenta la boli
-obtinerea constanta a productiilor in orice perioada a anului
-procent mare de carne in carcasa
-calitate buna din punct de vedere organoleptic.

Alte referate despre: cresterea salmonidelor, cresterea artificiala a salmonidelor, cresterea economica

Vacanta in Italia - compunere

Capitol 2
Oameni de langa noi:
Bunica
Pentru relizarea acestei calatorii bunica m-a ajutat foarte mult.Ea m-a sprijinit financiar.De fiecare data cand se organizeaza o excursie la scoala, dansa se ofera sa ma ajute.Numele ei este Maria. Bunica este o femeie de statura medie, are ochii caprui si parul alb ca zapada.Are saizeci si patru de ani, dar in ciuda varstei poate munci aproape ca la tinerete, fiind o femeie vrednica si sanatoasa. Bunica mea este o persoana foarte darnica si generoasa deorece daruieste din putinul pe care il are.Insa are undefect.Mereu cand apare o probleme cat de mica intra in panica si ii este frica pentru cel ce a intrat in dificultate sa nu I se intample ceva rau. Imi place bunica foarte mult deoarece ea sare in ajutorul oricui si este foarte iubitoare.

Alte referate despre: compunere vacanta in italia, vacanta in italia compunere, vacanta in italia

Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

Alte referate despre: fauna - vegetatia municipiului bacua, vegetatia fauna solurile din municipiul pitesti, vegetatia fauna si solurile din municipiul pitesti

Mitogeneza romaneasca

Creştinarea în epoca formării poporului a împiedicat constituirea timpurie a unei mitologii unitare, de puternică structură religioasă arhaică, iar începutul sincretizării miturilor locale, sub influenţa credinţelor aduse de migratorii asiatici şi sub contrângerea dogmelor şi miturilor introduse de creştinismul timpuriu, a devenit un factor care a fărâmiţat şi, pe alocuri, a pulverizat o mitologie probabil autonomă, dacă judecăm după unele relicve detectabile in scenariile câtorva ceremonialuri populare enigmatice (unele dintre ele numite sărbători băbeşti), în folclorul epic (balade, basme) fantastic şi eroic, într-o anumită categorie de superstiţii, în descântece, în ritualul magic semiprofanator din priveghiul mortului (Vrancea, Ţara Moţilor), ...

Alte referate despre: mitogeneza romaneasca, etnogeneza romaneasca, arome naturale folosite in bucataria romaneasca

Relatiile trofice intr-o padure

In nodurile retelei trofice prezentate se gasesc urmatoarele animale: veverita, jderul, mierla, soarecele de padure, porcul mistret si pasari rapitoare.

Alte referate despre: relatii trofice intr-o padure de foioase, relatiile trofice intr-o padure de conifere, relatiile trofice intr-o padure de foiose

Fiziologia sangelui

Culorea singelui poate varia in conditii fiziologice sau patologice. Singele recoltat din artere (singe arterial) este de culoare rosu deschis(datorita oxihemoglobinei) iar singele recoltat din vene (sange venos) are culoare rosu inchis (datorita hemoglobinei reduse).

Alte referate despre: fiziologia sangelui, anatomia si fiziologia sangelui, fiziologie sangelui

Tehnica servirii preparatelor culinare lichide

Busuiocul, cimbrul, mararul, usturoiul, patrunjelul, menta, salvia, cimbrisorul, chimionul, ienuparul pe langa faptul ca amelioreaza mult gustul mancarii, contribuie la procesul de digerare si eliminare a grasimilor. Fructele cum ar fi: ananasul, merele, portocalele, capsunele, afinele, zmeura, mango, grapefruit, lamaia au rol in distrugerea proteinelor.

Alte referate despre: tehnica servirii preparatelor culinare lichide, proiect tehnica serviri preparatelor culinare lichide, tehnica servirii preparatelor culinare cu sos

Gandirea teologica si actiunea sociala a Bisericii in lumea contemporana

Cooperarea dintre biserica şi Stat în planul acţiunii sociale trebuie să plece de la asumarea demnităţii persoanei umane. În această perspectivă, doctrina socială nu poate sa fi expresia unei logici bazate exclusiv pe cifre şi statistici. Inclusiv atunci cînd sunt dezvoltate programe de asistenţă socială care vizează angrenarea unor structuri sociale, acestea nu ar trebui sa facă abstracţie de valoarea unică şi irepetabilă a persoanei. Oacţiune socială fidelă cu exigenţele Evangheliei se va revendica mereu din Adevărul Persoanei dumnezeieşti şi a celei umane.

Obiectivizarea valorilor morale în plan social nu înseamnă autonomizarea şi impersonalizarea lor. Riscul existent în misiunea socială a Biserici şi a Statului constă în abdicarea de la principiul persoanei asumat în actele de asistenţă socială. ...

Alte referate despre: biserica in lumea contemporana, statul biserica in lumea contemporana referat, misiunea bisericii in lumea contemporana

Stibiu sau antimoniu

Ca si trioxidul de arsen, trioxidul de antimoniu apare in doua forme cristaline. Cea cubica (mineralul senarmontita) este, compusa din. molecule Sb406 cu o struetura analoga cu a moleculelor P406 si AS406 (fig. 25.7), de care se deosebeste numai prin distantele inter atomice si unghiurile dintre valente. Modificatia rombica (valentinita) contine lanturi duble infinite cu formula de mai jos, avind distanta Sb-O de 2,00 A.

Alte referate despre: stibiu sau antimoniu, antimoniu, stibiu
Referate afisate : 19
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles