Cultura fizica mijloace de stimulare a creativitatii omului

Managementul creativitatii si inovarii

5. Verificarea si aplicarea. Tendinta individului este de a arata, logic sau experimental, ca ideea poate rezolva o problema si ca poate fi implementata. Tenacitatea se cere in aceasta etapa, inca din faza in care noua idee este frecvent respinsa ca fiind eronata si impracticabila. (28).Indivizii difera in abilitatile lor de a fi creativi. Oameni cu creativitate inalta tind sa fie mai originali decat cei care au o creativitate scazuta, mai prompti si flexibili fata de cei mai putin creativi. Ei prefera complexitatea pentru a simplifica si au tendinta de a fi mai independenti decat oamenii cu creativitate inferioara.

Exista un numar considerabil de teste care ofera directii pentru selectii individuale pentru a masura abilitatile creative, insa este dificila predictia comportamentului si actiunii realmente creative.

5.2. Inovarea si creativitatea organizationala
Asa cum indivizii difera in abilitatile lor de a-si transforma talentele creatoare in rezultate, organizatiile difera ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 38kb
Downloads: 733
Materia: Management

Proiect management

Intre doua reparatii capitale utilajele sunt supuse mai multor revizii tehnice si reparatii curente, intervalul dintre doua reparatii succesive plus durata clei de a doua reparatii reprezinta ciclul de reparatii, numarul,felul si succesiunea interventiilor de-a lungul ciclurilor de reparatie reprezinta structura ciclului de reparatie.

Cunoscandu-se felul ultimei interventii suportate in anul de baza si structura sa de reparatie se pot determina felul si succesiunea reparatiilor ce vor avea loc in perioada ce urmeaza.

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Despre management

Ansamblul de optiuni de natura intreprenoriala prin care managementul organizatiei concretizeaza, detaliaza si adapteaza strategia la conditiile concrete cu care se confrunta organizatia pe termene relativ scurte, defineste: tactica.Ansamblul de orientari majore pe baza carora se stabilesc directiile generale de actiune si regulile de functionare a organizatiei defineste: politica

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Management notiuni generale

In procesul reconstructiei economice complexitatea si varietatea vietii social-economice devine mai ampla, iar sarcinile economice ale agentului economic pun cerinte noi in economia de piata.Astfel au aparut implicatii asupra componentelor structurale ale societatii, ale colectivelor de oameni, reiesind necesitatea stiintei manageriale si adaptarii acesteia la noile conditi de tranzitie.Ca atare, cunoasterea continutului si rolului managementului activitatii economice constituie un imperativ nu numai fata de propria munca individuala, ci si fata de intregul colectiv de munca si mai ales competivitatea din cadrul pietei .

Alte referate despre: managementul resurselor umane, management strategic, management general

Imaginatia si creativitatea

Se disting doua feluri de experiente: a) o experienta drecta,
acumulata prin contactul direct cu fenomenele sau prin discutii
personale cu specialistii si b)o experienta indirecta, obtinuta prin
lectura de carti ori audierea de expuneri. Prima forma are un mai
puternic ecou psihic, ceea ce nu inseamna ca ar fi de neglijat
cartile,care ne pun in contact cu mari spirite ce stralucesc de-a
lungul multor secole.

Alte referate despre: imaginatia si creativitatea, imaginatie si creativitate, imaginatia si creativitatea referat

Creativitatea

3.Caracteristicile persoanelor creative:
Coeficient intelectual (IQ) deasupra mediei.Gandirea creatorului este caracterizata prin productie divergenta, pe care Guiford o caracterizeaza ca flexibila in sensul ca gaseste variante diferite de abordare si de rezolvare a problemelor prin schimbarea prompta a directiei daca este necesar.

Alte referate despre: creativitatea, creativitate, creativitatea referat

Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

Indiferent de limbajul de programare folosit, operatiile necesare pentru prelucarea fisierelor sunt urmatoarele:Descrierea fisierului;Asignarea fisierului intern (numele logic) la unul extern;Deschiderea fisierului;Operatii de acces la date;Inchiderea fisierului.

In limbajul C exista doua niveluri de abordare a lucrului cu fisiere: nivelul inferior de prelucrare (fara gestiunea automata a zonelor tampon de intrare/iesire) si nivelul superior de prelucrare (se folosesc functii specializate de gestiune a fisierelor). Functiile de prelucrare la nivel superior a fisierelor trateaza fluxul de octeti acordandu-i o semnificatie oarecare. Putem spune ca, din punct de vedere al prelucrarii, la acest nivel ne putem referi la fisiere text si fisiere binare.

Alte referate despre: sisteme informatice pentru gestionarea mijloacelor fixe, mijloace fixe intr-un restaurant, evidenta mijloacelor fixe intr-0 firma

Cultura comunicarii pedagogice

De aici rezulta si caracterul inteligibil al memoriei. E cunoscut faptul ca informatia pe care o intelegem mai bine se memoreaza facil si fidel. Memoria este in stinsa legatura cu toate celelate pocese cognitive si alte fenomene psihice. Memoria participa la ctul perceptiei, intrucit fara recunoasterea obiectului perceptia este imposibila Un rol esential are memoria pentru imaginatie, gindire si limbaj.

Alte referate despre: cultura comunicarii pedagogice, eseu despre cultura comunicarii pedagogice, referate cultura comunicarii pedagogice

Contabilitate creativa

Astfel ca este posibil ca,in scopul de a evita presiunile din partea guvernului si de a mari subventiile acordate firmei ,managerii sa aleaga proceduri contabile care reduc profitul.Incompetenta managerilor.
Managerii incompetenti isi concentreaza atentia asupra unor aranjamente particulare si neglijeaza sistemul de informare contabila si ratele financiare,care incep sa se deterioreze si clar ca vor apela la contabilitatea creativa.

Alte referate despre: contabilitate creativa, contabilitate creativa studiu de caz, contabilitate creativa si inginerie creativa

Mijloacele de plata

Dintre criteriile care stau la baza clasificarii valutelor mentionam:
- dupa natura lor :
- valuta in numerar (efectiva)
- valuta in cont
- valuta in numerar = se prezinta sub forma de bancnote sau monezi, avand o utilizare mai redusa datorita riscului pe care il prezinta (furt, pierdere). Circulatia ei intre tari necesita anumite masuri de siguranta; de aceea se prefera alte mijloace de plata mai sigure.
- valuta in cont = apare sub forma disponibilului aflat intr-un cont bancar si poate fi utilizata conform dispozitiei titularului, ea transformadu-se la cererea acestuia in valuta efectiva.

Alte referate despre: mijloace de plata, mijloace de plata internationale, mijloace de plata in comertul international

Ce este omul

Conform filosofului Emanuel Levinas "Comprehensiunii celuilalt este inseparabila invocarea". Mai explicit, acesta defineste omul ca fiinta ce se poate intelege pe sine doar prin raportate la altul, comunicarea devenind un mijloc prin care omul poate intelege o alta persoana sau chiar pe el insasi.Din punctul meu de vedere, omul este cea mai controversata, complicata si complexa fiinta de pe pamant. Cred cu tarie ca este imposibil sa cunoastem o persoana umana oricat de mult ne-am chinui sa o descoperim.

Alte referate despre: ce este omul, stilul este omul insusi, ce este omul filosofie

Asolamentul, in cultura plantelor legumicole

- legume mai putin pretentioase fata de azot (morcov, patrunjel, ceapa, usturoiul). Se vor cultiva in anul al doilea, de la fertilizare cu gunoi de grajd a parcelei (solei);
- leguminoase pastaioase, mazarea, fasolea, fiind capabile sa fixeze azotul atmosferic, au cerinte mai putin reduse fata de ingrasamintele organice, din care cauza, se pot plasa in rotatie in al doilea sau al treilea an dupa fertilizarea cu gunoi de grajd;
- plante cu sistem radicular profund (radacinoase, pepeni), care va alterna cu legumele care au un sistem radial superficial (ceapa, castraveti, verdeturi) pentru a folosi mai eficient apa si substantele fertilizante din substraturile de adancimi diferite;

Alte referate despre: cultura plantelor, cultura plantelor de camp, cultura plantelor tehnice

Culture of India

The culture of India is one of the oldest and unique. In India, there is amazing cultural diversity throughout the country. The South, North, and Northeast have their own distinct cultures and almost every state has carved out its own cultural niche. There is hardly any culture in the world that is as varied and unique as India. India is a vast country, having variety of geographical features and climatic conditions. India is home to some of the most ancient civilizations, including four major world religions, Hinduism, Buddhism, Jainism and Sikhism.

Alte referate despre: cultura in india, cultura in india antica, cultura din india

Probele si mijloacele de proba in procesul penal

Mijloacele de proba reprezinta mijloacele prevazute de lege prin care se constata elementele de fapt ce pot servi ca probe in procesul penal. Practic, informatiile pe care le contine o proba - referitoare la existenta sau inexistenta infractiunii, la identificarea persoanei care a savarsit-o, vinovatia sau nevinovatia acesteia si la cunoasterea tuturor imprejurariior necesare pentru aflarea adevarului - pot fi folosite in procesul penal doar prin anumite activitati prevazute de legiuitor pentru descoperirea lor.

Alte referate despre: probele si mijloacele de proba in procesul penal, probe si mijloace de proba in procesul penal, referat probele si mijloacele de proba in procesul penal

In contra directiei de astazi in cultura romana - 1868

Asemenea imprejurari usuratoare exista, si datoria noastra este acum de a le pune in vederea cititorilor.Foaia Transilvania si atatea alte foi literare si politice ale romanilor sunt asa de slab redactate, asa de stricacioase prin forma si cuprinsul lor, fiindca traiesc intr-o atmosfera stricata si se inspira de ideile si de simtamintele ce caracterizeaza marea majoritate a "inteligentelor si anteluptatorilor" romani. Viciul radical in ele, si, prin urmare, in toata directia de astazi a culturii noastre, este neadevarul, pentru a nu intrebuinta un cuvant mai colorat, neadevar in aspirari, neadevar in politica, neadevar in poezie, neadevar pana in gramatica, neadevar in toate formele de manifestare a spiritului public.

Alte referate despre: in contra directiei de astazi in cultura romana 1868, contra directiei de astazi in cultura romana 1868 titu maiorescu, download in contra directiei de astazi in cultura romana 1868

Arta culturii cucuteni

Primele vestigii au fost descoperite in 1884, in satul Cucuteni, in apropierea Iasului. Dupa numele satului s-a numit si aceasta civilizatie. In 1897 au fost gasite si alte urme de civilizatie Cucuteni, dar pe teritoriul Ucrainei. Artefactele gasite erau din statuete si vase din lut.Ceea ce incanta in mod deosebit la civilizatia Cucuteni este ceramica pictata cu decorurile ce acopera spatiile vaselor cucuteniene. Semnificatia simbolurilor pictate pe vase si rolul statuetelor care reprezentau forme umane nu este cunoscuta nici pana in prezent. Fiecare simbol - spirala, meandre, zigzaguri, benzi de linii paralele, ove, semiove, ghirlande, triunghiuri, romburi, patrate, figuri antropomorfe si zoomorfe - transmite anumite mesaje spirituale greu de surprins.

Alte referate despre: arta culturii cucuteni referat, cultura cucuteni, arta cultura si stiinta in antichitatea greco - romana
Referate afisate : 16
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles